Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Beskedet från Europa: "Ja till Transferbrexit"

ENGLAND

Daily Mirror ser det som ”Rooneys sista chans”. Att engelsk fotbolls svarta får tills vidare får fortsätta dra på sig Evertons tröja. Målande beskriver Mirror att anfallaren haft ett ”pow-wow” (möte) med tränare Ronaldo Koeman, som nu ”dinglar med en livlina” åt honom.

The Sun ser snarare hårtork än pow-wow med rubriken ”Du har svikit oss”, men håller med Mirror om att Rooney lär spela mot Tottenham. Någon match för en annan spelare som varit i trubbel ser det inte ut att bli. The Sun skriver om ”Chock för fansen på The Kop: CoutiNO”. Liverpools tränare Jürgen Klopp uppger att kontraktsrebellen ännu inte är redo för spel, även om han medverkade i Brasiliens VM-kvalmatcher den senaste veckan.

The Guardian petar in Arsenals tränare på förstasida. Han är missnöjd. Inte med spelarinsatser eller medierapportering den här gången. I stället handlar det om att ”Desillusionerad Wenger vill ha stopp på FFP”, för ingen ändå bryr sig. Störst rubrik är annars ”Transferfönstret stänger tidig”. Det är den även i andra broadsheets.

Daily Telegraph är inget undantag, men tar också fasta på klubbarna som röstade emot: Man City, Man United, Swansea, Watford och Crystal Palace. På tal om Man United, här finns också ”José Mourinho väntas ha kontraktssamtal i november”. Någon färdig kontraktsförlängning väntas inte vara klar förrän till sommaren, då man också utvärderat säsongens resultat. Mourinho nuvarande kontrakt sträcker sig till 2019.

The Independent kommer med den lite udda nyheten att ”50 000 chilenare väntas protestera mot Alexis Sánchez flickvän efter ’fetare än normalt’-anklagelser”. En av Sánchez tidigare tränade sa i samband med Chiles svaga VM-kvalande att Arsenalstjärnan såg ut att ha gått upp i vikt. Tydligen anser en del att det hans flickväns fel och drygt 50 000 har nu på en Facebook-sidan anmält att man ska vara med på en protestmarsch i Santiago den 5 oktober. Det stora intresset har fått uppmärksamhet i de utländska medier, men Independent påminner om ett liknande initiativ förra året, för att få Sánchez att lämna Arsenal. Då hade 14 000 anmält sig. Fem personer dök upp.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ger Luciano Spalletti ordet under ”Inter? Perfekt – och det ska jag visa er”. Det blir många citatrader. ”Jag och de mina: Kvaliteten på spelarna är skyhög. Jag är nöjd till 100 procent. Icardi är fantastisk och även omtänksam”, ”Jag och motståndarna: Vi vill vinna scudetton, men Juve och Napoli är bättre rustade. Milan? Varje derby är värt det dubbla” samt ”Jag och Totti: Till Francesco har jag alltid sagt vad jag tycker. Han är Roma, men Roma är Roma”. Liksom i tysk och fransk press kan positiva intryck skönjas kring Englands förändrade transferfönster. ”Klubbarna är för: Så här också i Serie A”, skriver Gazzettan.

Corriere dello Sport slänger fram ”Higuaín: Vi ska vinna”. Juvestjärnan ”har i siktet en sjunde scudetto, pokalen man missade i Cardiff och skytteligatiteln”. Tidningen beskriver sedan det engelska beslutet som ett ”Transferbrexit”, men har också positiva. ”Det engelska beslutet är klokt och i rättan tid”, säger Juves sportchef Beppe Matotta. Tidningen förutspår inför helgens matcher bara en av sex Serie A-svenskar i någon startelva: Marcus Rohdén i Crotone. Liksom Gazzettan har den Beneventos nyförvärv Samuel Armenteros på bänken.

Tuttosport tar också fasta på ”Transferrevolution” i England, och kompletterar den med ”Juverevolution”. Men den i Turin bjuder bara på att nyförvärven Matuidi och Douglas Costa väntas starta mot Chievo, och att ”vi får se hur det eventuellt kan påverka de vitsvartas spel”.

 

SPANIEN

Marca är bara basket. Sånär som på några smärre notiser. Först och främst Florentino Pérez-citat från en intervju med radiokanalen Cadena Ser sent på torsdag kväll. ”Förlängningen med Isco är klar, den presenteras inom kort”, säger Real Madrids president. Det bärande citatet i notisen är annars, ”Domarnivån kan helt klart höjas”.

AS bygger hela sin förstasida på Pérez-intervjun. ”Florentinos attack på domarna”. Marcacitatet om domarna återkommer, liksom ”Det finns stunder när de (domarinsatserna) inte är på samma nivå som Real-Barça”. Däremot omnämns inte en av intervjuns få höjdpunkter. På frågan om Pérez kände till att Neymar skulle byta klubb, svarade Realbasen, ”Jag visste ingenting, jag var inte bjuden på Messis bröllop”. Tidningen har på förstasidan också ”Diego Costa reser i dag till London för att reda upp situationen med Chelsea”, vilket ramas in med Atléticos klubbmärke.

Sport hade Iniesta på hela förstasidan i går och har Iniesta på hela förstasidan i dag. Den här gången i sällskap med Barças president Bortomeu, och med rubriken ”Möte Bartomeu-Iniesta”. Det var den där i dagarna omdiskuterade kontraktsförlängningen som påstås ha stått på agendan när de två möttes i går.

Rac1 uppger att ”Arda Turan lånas ut till Galatasaray”. Avtalet för den 30-årige mittfältaren gäller två år. Sedan har han ytterligare ett år kvar på kontraktet med Barça.

Tu Radio Vigo noterar att Celtas tränare Unzué nu har alla spelare tillgängliga för matchen mot Alavés på söndag, utom John Guidetti. Svensken kunde i veckan åter delta i gruppträningen efter sin nyckelbensfraktur, men är som väntat ännu inte spelklar.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har veckans omslagspojke nummer ett på förstasidan: Kylian Mbappé. Det har blivit L’Equipes tur att ha en exklusiv intervju med nya PSG-stjärnan. Tidningen försöker med ”Mbappé berättar allt” men citaten som trycks dit på förstasidan är inte särskilt uppseendeväckande, ”Jag vill inte spela en biroll”, ”Det var viktigt för mig att stanna i Frankrike” och ”En anfallare måste kunna spela på alla platser”. Mbappé väntas starta kvällens match mot Metz i central position, i stället för Edinson Cavani som nyss kommit tillbaka från VM-kvalspel i Sydamerika. Tidningen fångar sedan upp en lång rad av fotbollens företrädare som ger tummen upp till det engelska beslutet att stänga transferfönstret innan säsongen börjar. Såväl spelarfack och ligaförening vill se det engelska beslutet spridas. ”Våra engelska kollegor har fattat ett mycket bra beslut”, säger även Monaco vicepresident Vadim Vasiljev.

RMC uppmärksammar att Mbappé haft den obligatoriska inkilningen med en sång. Han valde en fransk R’n’B-låt, ”C’est plus l’heure”. Den togs emot med måttlig entusiasm av Dani Alves, se nedan. Radiokanalen uppger också att Mbappé fått smeknamnet Donatello, efter en av sköldpaddorna i Teenage Mutant Ninja Turtles. Om nu någon undrade.

 

TYSKLAND

WAZ har samlat lokala röster kring Premier Leagues beslut att stänga transferfönstret innan säsongen startar. De är positiva, både i Schalke och Dortmund. ”Jag tycker beslutet är rätt. Men vi skulle behöva en enhetlig reglering. Om man ser på hur det ser ut i dem stora ligorna nu, så börjar den franska säsongen vanligen i slutet av juli, England i andra veckan av augusti, Tyskland, Spanien och Italien den tredje veckan i augusti eller ännu senare”, påpekar Schalkes finanschef Peter Peters.

Publicerad 2017-09-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons