Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bayern-bossen går hårt åt Lewandowski och Müller: "Felaktiga uttalanden"

ENGLAND

 The Times konstaterar att Crystal Palace-tränaren ”De Boers jobb är i fara efter fjärde förlusten” (0-1 mot Burnley). För att understryka hur illa ställt det är så påpekar tidningen att det är ”Palace värsta start på 93 år”.

Daily Mirror har förstås också De Boer utsatta position på sportettan, men med tillägget ”Palace kan vända sig till Hodgson”, den nu 70-årige gamla förbundskaptenen. Tidningen är så nöjd med ordleken ”SOFA so good for Rafa” att den får störst utrymme. Den syftar på att Benítez ledde Newcastle till seger (1-0 mot Swansea) när han låg hemma sjuk. Benítez ringde in de taktiska dispositionerna till hjälptränarna.

Daily Telegraph markerar att fotbollsbilagan är tillbaka med en puff på tidningens förstasida, där namnet på den (Total Foobtall) är fetare än tidningens eget logga – och tronar högt ovan påven. Några höjder befinner sig som sagt inte De Boer på. Bilagans förstasida har bild på holländaren till ”Inga poäng, inga mål – ingen framtid?”. Sedan bjuder Telegraph på en ny episod i beefen Mourinho/Hughes i bästa tabloidstil. ”Avslöjar: José Mourinho nobbade ett andra försök av Mark Hughes att skaka hand vid omklädningsrummet”. Fast de är sannolikt lika goda kålsupare. Hughes har tidigare varit inblandad i ”handskakningsskandaler” med Tony Pulis, Roberto Mancini och Arsène Wenger.

BeIN SPORTS nämner också Wenger men inget om handskakningar. ”Neymar spelar i PSG inte längre med de bästa, menar Wenger”, enligt rubriken. Arsenaltränaren filosoferar över brasilianarens övergång. ”Neymar sa aldrig i sitt uttalande exakt varför han flyttande, spelare vill alltid spela med de bästa. Han valde den andra vägen, så det är för…finansiella skäl, eller för att han tror att PSG är morgondagens klubb och kommer att ta över från Real Madrid eller Barcelona, eller av individuella skäl, att han vill vara spelaren som laget kretsar kring eller vill bli erkänd som bäst i världen”.

The Sun tycker sig ha svaret med ”Exklusivt: Neymar dumpade Barcelona för att han tror att PSG har en mycket bättre chans att vinna Champions League den här säsongen”. Det är inte vad brasilianaren säger. ”Ett av de främsta skälen till att jag valde PSG är att jag vill hjälpa klubben att skriva historia. Champions League är inte det enda titel vi vill vinna, men den är viktig”, säger Neymar. Sannolikt inte heller till The Sun. ”Exklusivt” innebär ofta bara att någon på redaktionen för ovanlighetens skull kan ett annat språk än engelska och bemödat sig att översätta. Det är dock inte anledningen till att tidningen har ”Farsartat” över hela sportettan. Det är nämligen de olika bedömningarna av en spark mot ansiktet som tidningen är ute efter. Liverpools Sadio Mané fick rött kort i lördags, Newcastles Matt Ritchie fick gult.

Daily Mail med ex-domaren Graham Poll som krönikör levererar domen: Ritchie borde också sett rött. Domare ”Jones visade gult kort som jag tror berodde på att han inte trodde det var någon kontakt. Hade han sett att han (Ritchie) träffade Swanseaspelarens underarm, så hade ett rött kort varit ett måste eftersom det var en farlig spark mot Mawson”, menar Poll. Från domarprofil till tv-profil. Piers Morgan, välkänt Arsenalfan men Wengerfientlig, hävdar att han stötte på José Mourinho på Harrods efter Arsenal jättesmäll mot Liverpool. Morgan skriver om Mourinhos kommentar på följande vis: ”’Jag tycker så synd om er Arsenalfans’, skrockade han, och såg inte det minsta ledsen ut. ’Jag har en del goda vänner som älskar Arsenal och liksom du är deprimerade med klubben. De lider så fruktansvärt, det är hemskt att se’. Sedan skrattade Mourinho. ’Hemskt…ha, ha, ha, ha, ha’. Jag frågande, ’Hur tusan har Arsène Wenger kvar jobbet?’. Han svarade, ’Ingen aning, men jag hoppas han stannar länge till…’”. Berättelsen känns kanske aningen tillrättalagd.

 


ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport firar tredje rak svartblå triumf (2-0 mot Spal) med ”Inter är också där uppe”. Det betyder på samma nivå – och poäng – som Juventus och Napoli. Det kan inte sägas om stadsrivalen. ”Milan, vilken smäll”, suckar Gazzettan efter storförlusten i Rom (0-4 mot Lazio), och utser Bonucci till lagets sämsta spelare (fyra av tio i betyg). Både Emil Krafth och Filip Helander spelade från start för Bologna, men hade ingen lycka. Förlust (0-3 mot Napoli) och båda fick betyget fem. Facit var detsamma för Marcus Rohdén i Crotone. Förlust (0-1 mot Sassuolo) och en femma. Samuel Armenteros får vänta på sin debut. Han såg sitt Benevento snubbla på mållinjen och förlora på tilläggstid (0-1 mot Torino).

Corriere dello Sport lyssnar till en ”Napolisymfoni”. Tidningen menar att det syditalienska laget svarade för ”en styrkedemonstration” i Bologna. En rubrik om ”Immobile show, Milan krossat” leder också fram till att den formstarke Lazioanfallaren får nio i betyg.

Tuttosport är redan framme vid morgondagens Champions League-match mellan Barcelona och Juventus, och en match i matchen. ”Dybala, Messis arvtagare”. Tidningen har en exklusiv intervju med Juvelegendaren David Trezguet. ”Vilken utmaning, Paulo kommer att vara på tårna”, säger Trezeguet, och fortsätter, ”Allegri? Jag ser en Lippi i honom”.

Rai ger ordet till Mino Raiola och superagenten tackar med att placera just Dybala i ny klubb. ”I slutändan kommer Dybala att lämna Juve. Och om så blir fallet, borde han gå till en klubb med ett redan tydligt projekt som han kan smälta in i för han är ännu för ung att leda ett nytt projekt”, säger Raiola till programmet Domenica Sportiva. ”Jag skulle tycka om att se honom i Barcelona. Även i Real Madrid, i Manchester, både City och United, men alltid i ett stort projekt”. Raiola är inte agent till Dybala, men väl Donnarumma, som spelar i en klubb han inte tror på. ”Fassone och Mirabelli? Jag har inget personligt emot dem, men jag inte tro på deras projekt”, säger Raiola om Milan.

 

SPANIEN

 Marca tillägnar US Open-segraren Rafael Nadal hela förstasidan, i ett läckert kollage. Fotbollen syns bara med resultat, inte ens notis. Det måste vara unikt för tidningen. Tidningen noterar vidare att det är klart att julfirandet kan inledas redan den 23:e december. Det är nämligen klart att El Clásico, Real Madrid-Barcelona, spelas då.

AS, som sannolikt trycktes tidigare än Marca, domineras i stället av cykel och Contador. Men här finns i alla fall en obligatoriska Real Madrid-notis, ”Zidane på jakt efter en nummer 9”. Den följs av ”Cristiano, Bale, Mayoral och Asensio kandidater till platsen”. Liksom Marca noterar tidningen också att två ex-9:or från Real gör bra ifrån sig i sina nya klubbar, Álvaro Morata i Chelsea och Marino i Lyon, båda målskyttar i går.

Sport blickar framåt med ”Välkommen till tridenten”. Tidningen menar att Ousmane Dembélés lyckade inhopp i debuten mot Espanyol i lördags, gör att han paras ihop med Messi och Luis Suárez i startelvan mot Juventus i Champions League. Det finns de som ser fram emot matchen av andra skäl. ”Benedito är uppe i 3 000 underskrifter och hoppas på det stora lyftet i samband med Barça-Juventus”. Det handlar om tidigare presidentkandidaten i Barcelona, Agustí Benedito, som samlar underskrifter för att kunna väcka misstroendevotum mot den sittande klubbstyrelsen med Josep Maria Bartomeu i spetsen. 16 570 underskrifter krävs. Ett problem: Benedito hävdar att deadline är i oktober, Barcelona att den är den 19:e september.

Mundo Deportivo är inne på samma linje kring Dembélé. Till rubriken ”Nu är det dags för Champions” får fransmannen också hålla upp en miniatyr av bucklan. Det kan annars tyckas märkligt att Nadals triumf får störst rubrik på förstasidan. Nadal är Real Madridsupporter. Fast en snabb Headlines-koll visar att tenniesset för en del år sedan sa, ”Ja, jag är också ett Barçafan”. En helgardering som heter duga. MD har vidare en artikel om en tatuering, Messis senaste tatuering. För första gången visas den i sin helhet i offentlighetens ljus: ett par läppar tatuerade ovanför ljumsken, gissningsvis hans nyblivna fru Antonellas (nedan).


FRANKRIKE

 L’Equipe låter inga tveksamheter råda: ”FiaskOM”, tar upp hela förstasidan efter Marseilles bottennapp på hemmaplan (1-3 mot Rennes). Medan gästernas Khazri kan njuta av fina åtta av tio betyg, så slaktas Patrice Evra i hemmalaget. ”Vänsterbacken säger att han inte kan nöja sig med att spela varannan match. Man kan fråga sig om han fortfarande kan spela någon match alls”. Den raden och en tvåa i betyg kanske sätter ner humöret på den annars så måndagsglade veteranen. Evra tar knappast plats i Veckans lag. Det gör heller ingen svensk. Khazri finns däremot med i anfallet anfallet tillsammans med PSG:s Edinson Cavani.

RMC noterar missnöjet som åter pyr på läktarna på Stade Vélodrome. En längre banderoll riktade sig mot Marseilles president Jaques-Henri Eyraud. Efter matchen skanderade en del supportrar också om tränare Rudi Garcias avgång.

 

TYSKLAND

 Bild låter piskan vina. Det är Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge som håller i den och Robert Lewandowskis ryggtavla som är målet. Anfallaren har i en intervju med Der Spiegel beklagat sig över Bayerns internationella konkurrenskraft. ”Tydligen var Robert irriterad över PSG-övergångarna. Han är anställd av oss och tjänar en massa pengar. Jag beklagar hans uttalanden”, biter Rummenigge ifrån, ”Redan efter matchen mot Freiburg gjorde han felaktiga uttalanden om han inte fick tillräckligt stöd från medspelarna”. Rummenigge anser att det är Lewandowskis rådgivare (Barthel) som är hjärnan bakom utspelen. Han fortsätter, ”Robert behöver inte oroa sig. Vi har en väldigt bra trupp den här säsongen också. Låt oss se om PSG vinner Champions League. Andra lag har tidigare förgäves försökt köpa titlar”. Rummenigge lägger till: ”Om Robert tror att pengar är nyckeln till framgång i fotboll och att lojalitet inte krävs, är det synd. Spelarna har inte makt över klubbarna. Robert har kontrakt här till 2021 utan någon utköpsklausul”. Även Thomas Müller får smaka piskan. ”Det Müller sa om tränaren (Ancelotti) i Bremen var inte heller okej. Vi behöver vara mer effektiva och seriösa igen. Missnöje på bänken är okej, men ingen offentlig kritik kommer att tillåtas”, varnar Rummenigge. Bild har också en rubrik om att ”Bibi var bäst!”, efter Hertha Berlin-Werder Bremen (1-1). ”Bibi” är domaren Bibiana Steinhaus, som i går blev första kvinna att döma i Bundesligas högsta division. Bild granskade hennes beslut under matchen. Av 109 beslut var bara två felaktiga, vilket ger rubriken ”Bibi hade 98 procent rätt”. Domarbasen Lutz Michael Fröhlich berömde henne, ”Alla viktiga beslut var rätt, och hon hade en bra kommunikation med spelarna. Hon höll också orken uppe hela vägen”, säger han. Fröhlich var inte ensam. ”Stor respekt till fru Steinhaus, hon gjorde riktigt bra från sig. Jag hoppas på fler kvinnor i Bundesliga”, säger Herthas lagkapten Vedad Ibisevic.

Kicker fångar också upp Steinhaus med en kommentar från domaren själv, ”Det är ärligt talat skönt att det är över”, säger hon om sin debut, som hon var glad över, ”Det är viktigt att inte vara i fokus efter 90 minuter, så vi väldigt nöjda”. Dagens tidning drar på ett personliga porträtt med ”Müller om hemmet, kändisskapet och image”, eller som rubriken inne i tidningen är, ”Människan Müller”. Ingen svensk är med i tidningens ”Veckans elva”.


ÖVRIGT

SDNA går hårt åt Panathinaikos efter söndagens chockförlust (0-1 mot Kerkyra). Tre svenskar var med i matchen. De kommer inte undan spelarkritiken. Mathias Johansson ”bidrog med litet, inga kreativa initiativ”, Niklas Hult svarade för ”en hel del misstag, en av hans värsta matcher” och debutanten Oscar Hiljemark var ”Inte riktigt med i matchen. Det är tydligt att han behöver tid, var inte redo ännu varken i spel eller tanke”. Storlaget Panathinikos är efter tre omgångar utan seger och ligger sist i ligan (två poängs avdrag).

Algemeen Dagblad delar ut fina 7,5 i betyg till Arber Zeneli efter mål och tung seger för Heernveen (2-0 motPSV Eindhoven). Men matchens lirare är Stijn Schaars med 8,5.

Publicerad 2017-09-11 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons