Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Cristiano ville till England – och skaffar Mourinhos advokat

ENGLAND

 The Sun hälsar ”Many scrappy returns, Bilic”, efter West Hams turliga men för tränaren ack så viktiga seger på hans födelsedag (2-0 mot Huddersfield). Men som de flesta tidningar delar The Sun ut mest trycksvärta till tränarskiftet i Crystal Palace. ”De Boer tappade stjärnornas respekt”, har tidningen på förstasidan, och krönikören Neil Ashton skriver att holländaren ”verkligen trodde att världen kretsade kring honom”. Ashton hävdar att ”Spelarna kommer i hemlighet att vara lättade att De Boer redan fått lämna. Han har krossat självförtroendet hos en del Palacespelare – bland dem Martin Kelly och Joel Ward – med sin bristande förmåga att visa någon empati”.

The Times konstaterar att ”70-årige Hodgson tar över i Palace”, men skriver också om händelser bakom kulisserna. ”Det anmärkningsvärda med Frank De Boers tid är inte att det tog slut efter 77 dagar utan att det varade så länge”. Enligt tidningen var De Boers öde beseglat för flera veckor sedan. Redan den första förlusten bekräftade bara för ägarna känslan man redan hade om att de begått ett misstag i tränarvalet.

Talksport ger ordet till tidigare Palaceägaren Simon Jordan. Han pekar ut nuvarande klubbledningens skuld i valet av De Boer med en metafor. ”Det är som att välja en enbent man att springa 100 meter och förvänta sig att han ska springa på tio sekunder, och sedan skälla ut honom för att han inte klarar det. Du vet att han inte kan det”, sa Jordan.

Daily Mail uppger att Hodgson ”erbjuds en bonus på en miljon pund om han håller kvar Palace” i Premier League. Kontraktet ska vara på två år.

Daily Telegraph pryder sportettan med dagens två teman, ”Bilics perfekta födelsedagspresent” och ”Palace släpper in Hodgson från kylan”. Dessutom har tidningen en egen intervju med PSG:s ägaren Nasser Al-Khalïfi. Han njuter av intresset för hans klubb efter jättevärvningarna av Neymar och Mbappé. ”Jag pratade med Globo TV:s ägare, och han sa ’Gissa hur många tittare i Brasilien som såg presentationen av Neymar – bara presentationen. Jag svarade ’Fem miljoner?’. Han sa ’nej’. Jag sa ”tio miljoner?. Han sa ’nej – 85 miljoner’. Det är häpnadsväckande”, säger Al-Khalïfi. Brasilien har lite drygt 200 miljoner invånare.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport ser ”Drömmarnas Champions League” med kvällens gruppspelstart. Budskapet levereras med två pojkar i Messi respektive Dybalas tröjor som blickar mot en fotbollsmåne som vore de ET och ville hem. Kampen mellan de båda argentinarna i Barcelona-Juventus beskrivs som ”kungen mot arvtagaren”.

Corriere dello Sport förmedlar Milans vd Marco Fassones ord, ”Ha förtroende för Milan”. Utspelet kommer efter helgens storförlust mot Lazio och dagen efter det att Donnarummas agent Mino Raiola skapat rubriker med att säga att han inte tror på Milansprojekt. ”Vi är överraskade av förlusten mot Lazio men vi kommer att vara med och slåss om Champions League”, svarar Fassone,  och kommenterar helt kort Raiolas dräpa. ”Raiola tror inte på projektet? Jag räknar med att Gigio (Daonnarumma) gör det”.

Tuttosport lanserar ett ”Bekämpningsmedel mot loppor”. Det handlar om Paulo Dybala och det handlar om Lionel Messi, smeknamn La Pulga, ”Loppan”. Dybalas status växer och han nämns emellanåt i samma andetag som Messi. ”Jag är inte någons arvtagare”, påpekar Dybala.

 

SPANIEN

 Marca satsar efter gårdagens Rafael Nadal-kollage på ännu en storslagen förstasida. Denna gång med Champions League-starten i fokus, och denna gång kanske inte riktigt lika estetisk. Bilder på stjärnor sprids ut, som vore det en solfjäder som öppnats, ovanför orden ”Världens största skådespel”. Marca uppgav i natt att ”Diego Costa kan bli klar för Atlético i veckan”. Tidigare har förhandlingar lagts på is, då Chelsea först vill ha anfallaren på plats i London med ursäkter i bagaget efter att han suttit och tjurat i Brasilien i månader. Men enligt Marca har Chelsea mjuknat, samtal tagit fart, en övergång värd cirka 60 miljoner euro  är på bana och Diego kan återförenas med Diego (Simeone) i Madrid snabbare än brassespanjoren delar ut ett tjuvnyp.

AS väljer bort skådespel för cirkus, transfercirkus. ”Real Madrid håller ögonen på Werner”, RB Leipzigs och tyska landslagets anfallare. Låg ålder (21) och plötslig succé på stor scen säkrar den typen av rubriker. AS uppmärksammar liksom övrig spansk press Correio da Manhãs filmsekvens med Cristiano Ronaldo under ett förhör för en dryg månad sedan i den pågående skattetvisten. Real Madrid-stjärnans frustration över skattesituationen mynnade ut i: ”Jag hade aldrig några problem i England…jag vill egentligen inte säga det…men jag skulle vilja återvända till England”.

El Mundo hakar i med att Cristiano Ronaldo nu byter advokat och kommer att ha samma som…*trumvirvel*…Manchester Uniteds tränare. José Antonio Choclán försvarar även José Mourinho, som också är misstänkt för skattebrott. Cristiano Ronaldo och Mourinho delar också agent, Jorge Mendes.

Sport kanske i smyg tror att Barcelona är Real Madrid. För tidningen beskriver med stora bokstäver Barça-Juve ”Som en Champions League-final”. Förgrundsfigurerna Messi och Neymar tar plats under rubriken och bredvid en Champions League-buckla.

Cope hade sent i går kväll Real Madrids stjärnskott Marco Asensio i studion. Det fyller många tidningars webbsidor på morgonen. På frågan om hans värde, svarar anfallaren, ”Det spelar ingen roll vilken klausul jag har, jag skulle inte gå till PSG, jag trivs här (Real Madrid)”. Neymars övergång till just PSG förvånar Asensio. ”Det kändes märkligt att han lämnade Barcelona. Han var viktig för dem, och att de inte kunde hålla honom kvar är lite underligt, men sånt händer”, säger 21-åringen, och var stolt över jämförelsen med en annan Barçastjärna som hans tränare gjort. ”Zidane sa till mig att han inte sett en sådan vänsterfot som min sedan Messi. Jag blev inte så lite smickrad. Messi är något alldeles speciellt som fotbollsspelare”.

Atlántico uppger att ”Guidetti kan göra comeback mot Espanyol”. Den svenske anfallaren är nu är så pass integrerad i Celta Vigos gemensamma träningen att spelminuter i matchen på måndag är aktuell.Guidetti har inte spelat sedan han fick en nyckelbensfraktur mot Roma den 13 augusti. Då talades det om cirka sex veckor frånvaro. Att ta tillbaka en startplats från succémannen Maxi Gómez är en helt, helt annan sak, som vi pratade om i Headlines webb-tv i går.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe liknar PSG:s besök på Celtic Park i kväll med ett besök i ”Lejonets kula”. En lejonkula har emellanåt Marseilles på hemmaplan blivit för det egna laget på senaste åren. Publiken har vid åtskilliga tillfällen vänt sig mot spelare och klubbledning. Det var dags i helgen igen i samband med förlusten mot Rennes. Förstasidans ”Garcia på akutmottagningen” syftar på att en uppryckning är ett måste. Samtidigt skriver L’Equipe att ”OM:s tränare hotas inte av sparken”.

France Football har fransk fotbolls omslagspojke nummer ett på förstasidan. ”Mbappé, den europeiske parisaren”, och tar sikte på Champions League. Bakom rubriken finns en listning av franska spelare som vill göra avtryck i turneringen, och som toppas av Mbappé. Bland dagens avslöjande finns ”En miljard euro för Benzema”. Det är utköpsklausulen i det nya kontraktet för fransmannen. Siffran har figurerat i spansk press tidigare, men France Football uppger nu också att 29-åringens nya kontrakt (till 2021) blir officiellt denna vecka. Veckans långintervju är med Monacos tränare Leonardo Jardim som efter José Mourinhos The Special One och The Normal One, komplicerar tillvaron genom citatet, ”Jag skulle tycka om man talade om mig som Le Spécial Normal”. What?! Jardim har annars inga problem att placera sig i samma fack som de största tränarna. På frågan ”Känner du dig på samma nivå som Conte, Mourinho, Ancelotti och Guardiola?”, svarar Jardim: ”Vad det gäller titlar är jag under dem. Om jag hade möjligheten att träna deras lag så tror jag att jag skulle vara på samma nivå. För att vinna titlar är det bättre att träna de starkaste, Bayern, City, Barcelona…När man tränar ett sånt lag är det lättare att vinna. Som att träna PSG i Frankrike (ler)”. Jardim gör ytterligare en markering, ”Vår ligaseger är värd fyra eller fem för PSG. Det är likadant i Formel 1. Hamilton kommer vinna nästan alla rejs, medan Lotus alltid hamnar efter. Det är bilen som vinner, inte bara föraren. Bilen i fotboll är spelarna. Att vinna med Real eller Barcelona är enklare”.

 

TYSKLAND

Spiegel, som hade den omtalade intervjun där Robert Lewandowski bland annat kritiserade Bayerns transferpolicy, har också svar från Bayerns vd Uli Hoeness. Han är mildare i tonen än vd Karl-Heinz Rummenigge i går. ”Det verkliga problemet från helgen var inte Robert Lewandowskis intervju, men att vi spelade mycket, mycket svagt och förlorade (mot Hoffenheim). Det oroar mig, inte vad som skrivs i tidningar”, svarade Hoeness. Samtidigt kom han med en varning till Lewandoskis agent, som Bayern anser ligga bakom anfallarens utspel. ”En sak ska vara klar, situationer som i Dortmund där man vill diskutera kontraktet varje halvår, dem vill vi inte ha här”.

Bild följer upp Hoeness svar med ”Ancelotti eller Lewandowski: Vem är Bayerns största problem?”. Det vänds till en ganska kritisk hållen artikel om tränaren. Tidningen anser att italienarens rykte som en god kommunikatör fått sig en törn i Bayern. ”Han tala bara med sina favoriter, knappast alls med de andra i truppen. Intensiteten på träningarna är låg, en tydlig skillnad gentemot hans föregångare Pep Guardiola”. Tidningen påminner om att tidigare Bayernprofilen Paul Breitner påpekade att ”laget tagit ett steg tillbaka” sedan spanjorens tid, och Bild avslutar: ”Ancelotti är under press efter den tidigaste Bayernförlusten på sex år. Hans lag måste leverera mot Anderlecht. Och till det behöver han Lewandowski. Är de båda problemet – eller löser de det tillsammans?”. Bayerns troliga startelva mot Anderlecht, enligt Bild – finns på länken.

 

ÖVRIGT

Blick (Schweiz) har rubriken, ”Bergström till Yakin: Tränaren, får jag göra mål?”. Upprinnelsen till den är Grasshopperstränarens kommentar om ex-Djurgårdarens kraftfulla långskott som säkrade poäng (2-2 mot Sion). ”Det där initiativet från Bergström behövdes”, säger Murat Yakin, ”Bergström frågade under veckan, om han fick lov”. Sionbacken Jan Bemart, som spelat med Emil Bergström i Zürich var minst sagt förvånad. ”Ett rent ’söndagsskott’”, säger Bemart, ”På träning försökte Emil hundra gånger utan att lyckas”.

Publicerad 2017-09-12 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons