Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

36v

Kungen Messi hyllas – tronarvingen Dybala sågas

ENGLAND

Daily Telegraph beskriver de engelska lagens målkalas som ”Tillbaka med en urladdning” i Champions League. På det följer att ”Chelsea krossade outsiders” (6-0 mot Qarabag) och, något krystade, ”United vinner sin första Champions League match på 679 dagar” (3-0 mot Basel).

The Sun förmedlar med ”Good Luk, bad luck” att Lukaku blev målskytt igen, men att det också var dåliga nyheter för United. Paul Pogba drog på sig en sträckning och ”kan bli borta en längre period”.

Daily Mirror hävdar att ”Paul Pogba kan bli borta sex veckor”. Tidningen hade också ögonen lite extra på en svensk. ”Victor Lindelöf-rapporten: Man United-stjärna tog kommandot som mittback när han släpptes in från kylan”. Tidningen menar att Lindelöf rättfärdigade Mourinhos förtroende ”med ett samlat och ihärdigt framträdande, där han följsamt läste av faror de få gånger som Basels hotade. Smalling har åtta säsonger bakom sig i United, men det var Lindelöf som tog på sig rollen som den mer erfarne backen, och röt order till honom genom hela matchen”. Mirror tar upp att Mourinho redan gjort jämförelsen Carvalho, att att det tog tid för honom att anpassa sig, men att han sedan blev en fullfjädrad PL-back. ”Lindelöf kan gå samma väg. Gårdagskvällen var ett litet men betydelsefullt steg framåt för honom i hans Unitedkarriär, som i slutändan kan ge så mycket de kommande åren”.

The Times ger Lindelöf hyfsade sex av tio i betyg, långt ifrån bäst (Ashley Young, nio) men inte heller sämst (Anthony Martial och Henrich Mchitarjan, fem). ”Första ’riktiga’ matchen, och det blev en ganska bekväm start även om han kunde dragit på sig en straff. Visade sig också vara en bra passningsspelare”, skriver Times om svensken.

Daily Mail är en av få tidningar som ger Chelseas seger större utrymme på sportettan, med ”Zapped”, efter Zappacostas mål och imponerande debut i startelvan för Londonlaget. Uniteds seger finns förstås med men också José Mourinhos ilska. Unitedtränaren irriterade sig på att laget slappnade av efter 2-0. ”Dåliga beslut. Fantasy football, Play Station-fotboll, konster, och när man slutar spela fotboll som ett lag, när man slutar med att ta det på allvar och man tar risker, det gillar jag inte”, bet Mourinho ifrån.

Yorkshire Evening Post jublar inte år Manchester Uniteds seger, men åt Leeds Uniteds. Här det inte inte Champions League, men Championship. Leeds seger i går (2-0 mot Birmingham) tog laget till ligatoppen. Högst spelarbetyg får Euane O’Kane, Samuel Seiz och – Pontus Jansson. Alla tre får åtta av tio.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport konstaterar att Juve blev ”Förlamade av Messi” (0-3 mot Barcelona). ”Leo utomjordingen” inleder ingressen, och tidningen har också lyft in betyg redan på förstasidan. Det är för att markera skillnaden i matchen i matchen, som Dybala v Messi målats upp som på förhand. Under bilden på Dybala står 5,5, under bilden på Messi nio. Från det andra italienska inslaget i gårdagens CL, summerar Gazzettan att målvakten ”Alisson stängde dörren, Roma-Atlético mållös”. Tillbaka till CL-betygen, men de svenska. Man Uniteds Victor Nilsson Lindelöf får godkända 6,5, medan Celtics Mikael Lustig får svaga 4,5.

Corriere dello Sport har ett liknande anslag som Gazzettan, att Juve blev ”Begravda av Messi”. Tidningen tar inte själv till ordet utomjording (eller ordagrant ”marsian”), det låter man i stället Juves tränare göra. ”Allegri: Barça har en utomjording som kan förändra en match”. Även CdS ger Messi nio i betyg. Även CdS ger Lustig 4,5, men Lindelöf ”bara” sex.

Tuttosport bryr sig inte om Messi. Här är det ”Camp Nooo!” som är slutsatsen, och de svaga individuella insatserna i Juve som strålkastarljusen sätts på. Alex Sandro, Benatia, Higuaín, Dybala och Douglas Costa hängs ut med bild och betyg – alla får superlåga fyra. ”Juve rasade samman efter en bra första halvlek”, är den fortsatta matchsummering, ”Alltför många spelar lirade under sin nivå, det var en Cardiffliknande kollaps”, är den fortsatta spelarkritiken, som minns tillbaka till CL-finalen i maj.

 

SPANIEN

Marca bereder plats åt både Real Madrids match i kväll och Barcelonas seger (3-0 mot Juventus), åt både Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. ”Det här är den bäste nummer 9”, skriver Marca om portugisen som är CL:s målkung, och ”Det här är den bäste nummer 10”, om argentinaren som ledde sitt lag till seger med två mål.

AS låter varken Barça eller Messi spela så framträdande roll. De är förpassade till en liten notis, under huvudämnet: ”Cristiano till undsättning”. Tidningen infogar också Reals tränare, ”Zidane: Ja, det kan vara så att en nummer nio fattas oss”. Det rödvitrandiga Madridlaget får också en rubrik, ”Stor match av Atlético, men inga mål” (0-0 mot Roma). Mer Atlético, men bortanför CL. ”Diego Costa bestämmer sig för att stanna i Madrid till januari”. Chelseaanfallaren anlände till den spanska huvudstaden i går, ska ha meddelat sin omgivning att han blir kvar och vill på så vis sätta press på Chelsea att komma överens om övergången till Atético.

Cadena Ser har annan och ganska annorlunda uppföljning. ”Såpoperan Diego Costa mot sitt slut”. Enligt radiokanalen reser han till London på torsdag för ett möte med Chelsea. Därefter är det tänkt att en officiell ursäkt från spelaren ska offentliggöras. Ser uppger vidare att Diego Costa ska träna med klubben en vecka, innan han återvänder till Madrid i mitten av nästa vecka för att i stället börja träna med Atlético. I går förkom uppgifter på en övergångssumma på 60 miljoner euro. Ser skriver 50 miljoner euro (plus böter för Diego Costa för att han hållit sig borta från Chelsea), samt att summan är fem miljoner euro högre för att Atlético ska kunna ha honom i klubben redan nu, även om han inte kan spela förrän i januari.

Sport tar till italienska för att fira Barças triumf mot Juventus, ”Mamma mia!”. Det är veteranerna Lionel Messi och Andrés Iniesta som kammar hem de högsta betygen, nio av tio. Triumferande är också en krönika av Albert Masnou. ”Till dem som snackar, vi är inte så dåliga”, lyder rubriken.

Mundo Deportivo har, liksom Sport, Messi på förstasidan, men här också med tillhörande rubrik, ”Stjärnan”. Tränaren Valverde myser, ”När man ger bollen till Leo, så vet man att något bra händer”. En krönika av Fernando Polo avslutas med ”Att hålla nollan är synonymt med seger när man i sitt lag har Messi, den bäste spelaren någonsin”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ordvitsar. ”Prinsarnas Park” leker både med namnet på PSG:s hemmaarena (Parc des Princes), Celtics arena där gårdagskvällens match spelades (Celtic Park) och PSG-lirarna som säkrade storsegern (5-0 mot Celtic): den nya supertrion Mbappé, Cavani och Neymar. Tillsammans gjorde de fyra av målen. Det högsta spelarbetyget får dock Adrien Rabiot, åtta av tio. Mikael Lustig får, som de flesta Celticspelarna, en trea. Liksom The Times ger L’Equipe för övrigt Victor Nilsson Lindelöf en sexa i betyg för sin insats för Man United, ett medelbetyg i laget. Tidningen har en intervju med Arsenals Mathieu Debuchy, vars flytt till Nice inte blev av i sommar, och som fortsätter spela en undanskymd roll i Londonlaget. ”Jag tränar med a-laget, och spelar matcher med ungdomslaget på helgerna….jag tillhör inte klubbens framtid”, konstaterar 32-åringen krasst.

RMC plockar upp intervjun med PSG:s ägare Nasser Al-Kehlaïfi efter storsegern. Han var nöjd, och det gick utan större ansträngning också att läsa in en replik till kritikerna efter PSG;s omdiskuterade jättevärvningar. ”Vi håller på att bli en stor klubb i Europa. Jag tror många människor över hela världen såg matchen, det är bra för tv-rättigheterna, för Uefa, för alla. Det finns inte bara två, tre, fyra stora klubbar, vi finns där med dem. Vi är ännu inte en jätteklubb, men vi jobbar på att ta oss dit, vi ska försöka”, sa Al-Kehlaïfi.

 

TYSKLAND

Bild kan med ”Lewandowski levererar, Ribéry får ett spel” beskriva ett Bayern där både lugnet lägger sig och vågorna går höga igen. För efter ordkriget de senaste dagarna, så var Robert Lewandowski tillbaka som målskytt (3-0 mot Anderlecht). I stället var det Franck Ribéry som ställde till med en scen, när han kastade tröjan efter att ha blivit utbytt. ”Ribéry hade ett gult kort så jag beslutade mig för att plocka av honom och ge honom lite vila. Han var helt klart arg, ni får fråga honom varför”, säger Ancelotti, ”Jag kan förstå att han vill spela 90 minuter, men jag kan inte förstå hans reaktion”.

SportBild utlovar flera saker. En av dem är ”Ancelotti-sanningen”, med tillägget ”Nya metoder, nya problem, nya straff”. En annan är ”Så resonerar Werner kring ett klubbyte”. Men snackisen från dagens nummer är att Arsenal och Mesut Özil inte haft kontraktssamtal sedan i februari. Tyskens kontrakt går ut nästa sommar, och mittfältaren kan inleda diskussioner med nya klubbar vid årsskiftet.

Hamburger Morgenpost noterar ett nyförvärv i HSV. Sejad Salihovic genomgick en läkarundersökning i går och skriver på i dag. Den 32-årige mittfältaren kommer på fri transfer och ses troligen som backup på innermittfältet, där bland annat Albin Ekdal spelar, men kan också spela som yttermittfältare.

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) kastar sig ut i fablernas värld. ”Lejon på Olympen, Örnar i helvetet” tar fasta på Sportings och Benficas smeknamn, och deras skilda öden i Aten (3-2 mot Olympiakos) respektive Lissabon (1-2 mot CSKA). Uefas Matchens lirare i sistnämnda match var för övrigt Pontus Wernbloom.

Daily Record (Skottland) använder sig av Neymars förkortning ”Ney” i stället för ”No” för att sätta ord på Celtics förlust (0-5 mot PSG). ”Ney Class” står för att ”Parkheads fiende nummer ett nobbade att skaka hand med Celtics unga stjärna Tony” (Ralston). ”Ney brains” står för att ”Celtic kan förvänta sig nya böter sedan en idiot invaderat planen och försökt sparka till Mbappé”. ”Ney chance” står för att ”Rodgers säger att hans lag spelade som P12 när PSG-stjärnorna daskade till dem med en high-five”. Scottish Sun skriver ”€uropakross” och hänger också de svindyra prislapparna i euro om PSG-anfallarnas halsar. Två spelare får blott fyra i betyg, Scott Brown och Stuart Armstrong, Mikael Lustig, som vikarierade som mittback, får fem.

Ghanasoccernet (Ghana) var först ut med besked om en svensk doldis. Tom Strand lämnar ligaklubben Great Olimpics och han gör det med bitter eftersmak sedan han petats ner till assisterande tränare.  ”Jag har sagt upp mig och meddelat klubbledningen det”, bekräftar han för sajten. ”De har inte betalt mig och samtidigt bett Godwin Attram att bli huvudtränare. Det betyder att de inte vill ha mig, så jag har lämnat dem”. Hero Sport uppger att Strand redan är nära ett nytt jobb, i en av hans tidigare klubbar, Medeama SC. En källa bekräftar för Hero Sport att förhandlingar pågår.

Publicerad 2017-09-13 kl 08:00

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER