Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dortmunds ilska: ”Dåliga förlorare”

The Times konstaterar att det är Manchester som är fotbollens huvudstad. ”United och City i klass för sig själva”, skriver tidningen efter Uniteds utklassning i går (4-0 mot Everton). United och City har båda 13 poäng efter fem matcher, tre mer än Chelsea som bara orkade med oavgjort (0-0 mot Arsenal). Manchesterlagen har dessutom identisk målskillnad.

Daily Mirror binder samman David Luiz röda kort i Chelseas match med Evertontränaren Koeman ilska mot sin kollega Mourinho. Tillsammans blir det ”De blå ser rött”. Mourinho skrev i matchprogrammet att Everton borde sikta på ”minst” topp-fyra efter att ha spenderat 140 miljoner pund i sommarfönstret. Koeman viftade bort det hela med uppmaningen ”var realistisk”. På temat realistiskt är det inte det för de flesta att lägga ettengland bud på Zlatan Ibrahimovics hus, men Mirror uppmärksammar i alla fall att det han hade i Cheshire är till försäljning för sisådär fem miljoner pund.

The Sun gör Koeman till en alternativ amerikansk president med ”Ronald Grump”, som just syftar på att han surade över Mourinhos kommentarer.

The Guardian fångar en annan missbelåten tränare. ”Chelsea behöver ’mer tur med domarna’ säger Conte efter senaste röda kortet”.

Daily Mail ger ordet till ex-domaren Graham Poll som inte har någon förståelse för Contes invändningar. ”Chelseabacken David Luiz fick helt rätt rött kort för sin fula tackling på Saed Kolasinac”, lyder rubriken på Polls krönika.

Daily Telegraph har med en annan domarexpert, Keith Hackett, som menar att ”Chelsea behöver hjälp för att minska ner på antalet utvisningar”. På sportettan tar tidningen annars fasta på att ”Lukaku tystar Evertonfansen”.

 

ITALIEN
La Gazzetta dello Sport
skildrar toppstriden via fyra av helgens profiler: Dybala (Juve), Mertens (Napoli), Immobile (Lazio) och Kalinic (Milan). Tidningen noterar ockitalienså att Dybala med åtta mål på fyra första omgångarna tangerar Gunnar Nordahls resultat. Bara Antonio Angelillo har gjort fler (11 mål säsongen 1958/1959). Bland svenskbetygen från i går märks Samuel Armenteros av fel skäl. Svensken debuterade för Benevento som förlorade med 0-6 mot Napoli. Spelarbetygen är därefter. Armenteros får endast 4,5. ”Inte ett skott på mål. En dålig start”, konstaterar Gazzettan.

Corriere dello Sport är inte snällare. Tidningen ger Armenteros fyra i betyg. ”Det var som om han landat på Mars: han undrade vad som pågick omkring honom”. Det hårda omdömet når inte förstasidan, där två mer framgångsrika herrar regerar: Dybala och Mertens. ”För bra (och för enkelt)”, skriver CdS efter deras respektive hattrick och ”två segrar utan ansträngning” för tätduon Juventus och Napoli. ”Mamma mia, vilken Kalinic”, är också en väl synlig rubrik efter Milananfallarens två mål som debutant i startelvan.

Tuttosport fokuserar sin vana trogen på Turinlagen. I en fri översättning skulle de två rubrikerna bli ”Dybala – oemotståndlig” och ”Torino – ofullständig”. En summering av en spelares show och ett lags tillkortakommande (2-2 mot Sampdoria).


SPANIEN
Marca
skriver om ett Real Madrid som ”Sitter i sadeln igen”, och som illustreras av bild på Mayoral som sitter på Bales rygg. De båda målskyttarna ”ledde laget till en välförtjänt seger på Anoeta” (3-1 mot Real Sociedad). Marca understryker också att ”Real Madrid tangerade Santos rekord med Pelé: mål i 73 raka matcher”. Marca uppger vidare att Atlético lägger ett slutbud på Chelseas anfallare Diego Costa värt 55 miljoner euro plus tio milj euro i olika bonusar.

AS spinner vidare på just Real Madrid-temat med målskyttet, ”Tre poäng och Pelés rekord”.

Cadena Ser pratasportde med Mayoral, som låg bakom två av målen mot Real Sociedad. ”Jag var förvånad att jag fick starta, det var första gången”, säger han, och tackar tränare Zidane.

Sport förfasas över beskedet om dyra Barça-förvärvet Ousmane Dembélé. ”Skadad!”, skriker tidningen ut, tillsammans med beskedet att 20-åringen ska opereras och blir borta fyra månader. ”Han kommer inte att spela förrän 2018”, påpekar Sport i en mindre rubrik, och uppger att fransmannen kommer att opereras för sin ljumskskada i Finland senare i veckan.

Mundo Deportivo preciserar operation i Finland till i morgon tisdag, och skriver om ”tre till fyra månaders” frånvaro. Tidningen ställer också frågan ”Kan Barça värva en ersättare för Dembélés skada?”. Svaret är nej, skadan måste vara på minst fem och en halv månad, påpekar tidningen, och lägger till att Barça kan plocka in spelare utan kontrakt. En annan artikel menar att ”Det är Deulofeus tid nu”, att dörrarna nu öppnas för 23-åringen.

Faro de Vigo konstaterar att ”Unzué tar Guidetti med sig till bortamatchen mot Espanyol”. Svensken är spelklar efter sin nyckelbensfraktur.


FRANKRIKE
L’Equipe
menar att det var ”En dyrköpt seger” för PSG (2-0 mot Lyon). Orsaken är att ”Segern visade på spänningar mellan Neymar och Cavani”. Tidningen skriver att ”Brasilianaren ville ta straffen i stället för uruguayanen, trots tränarens instruktioner”. Dani Alves däremot var på Neymars sida i tuppfäktningen. Ingen av spelarnafrankrike var i närheten av att vara med i Veckans lag i L’Equipe (som även saknade blågula inslag). Det var däremot formstarka lagkamraten Adrien Rabiot.

RMC ställde liksom andra franska medier PSG-tränaren Emery mot väggen kring straffincidenten. ”Neymar och Cavani borde kunna göra upp som gentlemen med varandra på planen om vem som ska slå en straff”, menar Emery, ”Vi kommer internt att bestämma om vem som ska slå de kommande straffarna. Båda är kapabla till det, och jag vill att de turas om kring det”. Både Neymar och Cavani undvek mikrofonerna i mixed zone efter matchen.


TYSKLAND
Bild
drar in ”Köln lämnar in protest” på förstasidan. Ett efterspel av gårdagens storförlust (0-5 mot Dortmund). Klubben vill ha omspel. Domaren blåste för mål först efter att ha använt sig av VAR, men Köln anser att det tydligt framgår att han blåste innan bollen passerade mållinjen. Protesten har fått Dortmund att reagera. ”Om de vill lämna in protest, så har de rätt till det. Men det är groteskt, nästan löjligt”, menar Dortmunds sportchef Michael Zorc.

Sky Sports fick några ord med Dortmunds vd Hans Joachim Watzke som var minst lika upprörd. ”Köln klarar uppenbarligen inte av att förlora. Det var sammantaget chanslösa, och de visar upp en tydlig sida av sig själva av att vara dåliga förlorare”, menar Watzke. Kölns sportchef Jörg Schmadtke är förstås av annan åsikt. ”Det var ett tydligt felbeslut som avgjorde matchen”, menar han. Att Alexander Isak gjorde sin Budnesligadebut i matchen hamnade lite i skymundan kan man milt uttrycka det.

Kicker uppmärksammar en svensk men i mindre positivt sammanhang. Fredrik Ljungberg riskerar jobbet som assisterande tränare om Andries Jonker får gå. Enligt tidningens uppgifter kan de två nästkommande matcherna, Bremen på tisdag och Bayern på fredag, bli avgörande för Jonkers framtid. Kicker har annars Schalke i fokus i veckans första nummer. Bland annat uppger tidningen att klubben erbjuder Leon Goretzka nytt kontrakt på tio miljoner euro om året samt en utköpsklausul på 60-70 miljoner euro.


ÖVRIGT
SDNA
(Grekland) sågade PAO-svenskarna, och de övriga grönklädda spelarna efter förra helgens förlust. Tongångarna är annorlunda efter en knapp men välbehövlig seger i går (1-0 mot Apollon Smirnis). Mattias Johansson,Niklas Hult och Guillermo Molins får alla ros, och Oscar Hiljemark ”gjorde mycket bra ifrån sig, svensken var en av de bästa i Panathinaikos”.

Publicerad 2017-09-18 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons