Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Stjärnornas schism - inte bara straffen

ENGLAND
Daily Telegraph toppar med uppgiften att ”Rio kliver in i ringen”, men sätter fetast rubrik på ”Premier League-klubbar tillsagda att de borde ’skämmas’”. Enligt tidningen uppfyller nio av Premier League-klubbarna inte de minimumkrav på arenorna för funktionsnedsatta supportrar som man utlovade för två år sedan. Bland klubbarna finns Chelsea och Manchenglandester United. De riskerar också att bli stämda.

The Times har mer läktarbekymmer för Mourinhos klubb. ”Exklusivt: United uppmanas att förbjuda rasistisk Lukaku-sång”. Det är fotbollens antidiskrimineringsorganisation Kick It Out som reagerat på en hyllningsramsa till anfallaren, som den menar är ”kränkande, diskriminerande och förstärker rasstereotyper”.

Daily Star byter från läktare till plan, men fortfarande med United i bilden. ”Pressen är på City”,  är en summering av Ander Herreras budskap. ”Vi vann tre titlar förra säsongen och City vann ingenting. De är under press. De behöver en titel för att hålla alla glada”, menar den spanske mittfältaren. Ord som måste få Mourinho att nicka belåtet.

The Sun presenterar ett annat topplag som också jagar titlar, men inte nöjer sig med vilka som helst. ”Vi är för stora för cuperna”, ger uttryck för Tottenhamtränarens syn på FA-cupen och ligacupen, som inte ligger i Londonklubbens blickfång. ”Nej, pressen på ett lag som Tottenham ligger på att vinna Premier League eller Champions League, det är två stora pokaler”. The Sun gör sig annars redan på förstasidan lustig över ”Wayne Broomey”, som dömts till samhällstjänst för rattfylla och nu photoshoppats in med sopkvast. På sporten har tidningen ”Exklusivt: Rooneys nota på 500 000 pund”. Anfallaren har fått böta 320 000 pund, två veckolöner, till Everton. Nu riskerar han enligt The Sun också att få betala 120 000 i kostnader för en chaufför att köra honom till och från träningar. Rooney fick körkortet indraget två år, och Everton har inga planer för att ordna med transport.


ITALIEN
La Gazzetta dello Sport
sätter, bokstavligen, strålkastarljusen på Milanolagen på förstasidan. ”Tillfället kommer om natten”, syftar på att Inter i kväll temporärt kan gå upp i ensam serieledning vid seger mot Bologna. Och Milan kan via seger mot Spal i morgon ta sig upp på fjärde plats. GdS skriver belåtet att Milanolagen reditalienan har ”sju segrar på åtta matcher: det har inte hänt på 15 år”. Tidningen firar också en Juvestjärna. ”Dybala – kung av Europa. Ingen gör mål i samma tempo i de fem stora ligorna”.

Corriere dello Sport använder backspegeln för att hylla Dybala. ”Bättre än Platini”, sätter tidningen som rubrik, och fyller på med ”100 matcher och 52 mål ger ett fantastiskt snitt. Paulo är redan före legendarer som Michel och Del Piero. Nu är Inzaghi, Baggio och Sivori i fara”.

Tuttosport förmedlar i stället tränarbudskap, ”Allegri: Var tysta och spring – han är föredömet”. Till det finns en bild på Blaise Matuidi. Tidningen fortsätter med ”Tolv poäng på fyra matcher räcker inte för tränaren, som också vill att de andra spelarna tar efter senaste förvärvet Matuidi”.


SPANIEN
Marca uppger att ”Real Madrid är intresserad av Kepa”. Det är Athletics målvakt. 22-åringen ses som en profil för framtiden. Den baskiska klubben försöker förnya kontraktet med en utköpsklausul på 65 miljoner euro, men förhandlingarna har gått i stå sedan januari. Maspanienrca skriver också att Ousmane Dembélés skada kan bli kostsam för Barcelona på planen, men vid sidan av för Dortmund. Bland bonusklausulerna fanns en på tio miljoner euro om fransmannen spelade 50 matcher första säsongen. Det är inte längre möjligt. Fransmannen såldes till för 105 miljoner euro till Barcelona i somras, varav 45 milj euro var olika bonusar.

AS frossar i Carvajals kontraktsförlängning. ”Det är hedersamt att få vara en spegling av akademin”, lyder citatrubriken. AS har sedan obegripligt nog fortfarande inte förstått att läsekretsen har tillgång till medier från andra länder. I dag finns måndagens L’Equipe på tidningens förstasida, med uppgifterna om straffbråket mellan Cavani och Neymar.

Sport lyfter förstås med skadeglädje också att ”Med Neymar exploderar ett inbördeskrig i PSG”. Störst rubrik får dock ”Deulofeu – det är ditt ögonblick”. Med Dembélé långtidsskadad får Deulofeu chansen mot Eibar i kväll.

Mundo Deportivo försöker bara uppmuntra Barças skadade rekordförvärv. ”Allez Dembélé”. Som redan nämndes i går opereras han i Finland i dag. MD uppmärksammar också Onda Ceros uppgifter om Barça och Griezmann. Enligt radiokanalen försökte Barça köpa fransmannen för 140 miljoner euro i somras, men Atlético gav kalla handen. Onda Cero uppger att Messi var angelägen om att spela med Griezmann. Barça försökte först även komma över Saúl. Den katalanska klubben var villig att betala 80 miljoner euro, men mittfältaren hade redan hunnit skriva på ett nytt kontrakt med utköpsklausul på 150 miljoner euro.

Palco 23 uppger att ”PSG gör ’en ny Neymar’”, fast inte på fotbollsplanen den här gången. Enligt sportbusinessajten så har Russel Stopford oväntat lämnar uppdraget som Digital Director i Barça efter ett år, för att ta upp en liknande tjänst hos den franska rivalen.


FRANKRIKE
L’Equipe
har inga som helst planer på att släppa straffbråket mellan Neymar och Cavani. Det var på förstasidan i går. Det dominerar även förstasidan i dag. ”Schismen” är dagens rubrik. För enligt tidningen ”fortsatte bråket i omklädningsrummet. Lagkamrater fick hålla isår de två sydamerikanerna”. Cavani lät Neymar få veta att han inte uppskattade att brasilianaren försökte ta straffen (som uruguayanen sedan missade) när han kom till omklädningsrummet. Neymar svarade honom ”inte särskilt vänskapligt, enligt flera vittnen”, varvid Cavani reste sig upp och höjde rösten. Bland annat Thiago Silva och Marquinhos kände sig då manade att gå emellan för att situationen inte skulle eskalera ytterligare. L’Equipe menar vidare att det inte bara är en fråga om prestige ufrankriketan också pengar. Tidningen uppger att Cavani får en bonus på en miljon euro om han vinner skytteligan, ”med tanke på det kan man förstå att Cavani inte vill släppa straffskyttet till brasilianaren”. L’Equipe skönjer också en statuskamp. Att Dani Alves visade vägen för sin landsman att ta straffen signalerade något mer, menar L’Equipe. ”Det kändes som om Dani Alves försökte säga ‘Det är Neymar som bestämmer’”, säger en källa nära Cavani till tidningen. Uruguayanen sägs ointresserade av att vara klubbens fixstjärna, men månar om sin roll på planen. Enligt uppgifter i går hade Neymar slutat följa Cavani på Instagram och Twitter.

RMC uppmärksammar att Neymar också sattes på plats av en annan sydamerikansk anfallare. Neymar kom tvåa i omröstningen som månadens spelare i Ligue 1 med 34 procent av rösterna. Vann gjorde Monacos colombian Falcao med 41 procent. När det gäller Cavani v Neymar menar radiokanalen att ett missförstånd låg bakom straffincidenten. Neymar är straffläggare nummer två och ville ta den eftersom Cavani redan gjort mål i matchen. Men Cavani visste att 1-0-målet skulle räknas som självmål och hade inga planer på att släppa straffen ifrån sig. RMC:s version tycks skilja sig från L’Equipes. ”Spelarna pratade med varandra efter matchen. Även om Cavani lämnade Parc des Princes frustrerad finns inget större problem spelarna emellan”.

France Football frågar sig, ”Marseille – tomma löften?”. Tidningen lyfter sedan fram citaten som lovade så mycket. ”Champions League är vårt slutliga mål. Allt vi gör är för att få den andra stjärnan (på tröjan)”, som ägaren Frank McCourt sa i början av året. ”Jag vill ta Marseille till Champions League, och vinna titlar”, som tränare Rudi Garcia sa i augusti.


TYSKLAND
Bild
placerar ”Neuer skadad – Riskerar lång paus igen” på förstasidan. Ett beslut om operation på den skadade foten väntas i dag, och sannolikt rör det sig om cirka åtta veckors uppehåll för FC Bayerns landslagsmålvakt.

Sky Sport sktysklandriver om ett annat besked som väntas i dag: om Köln kommer att lämna in protest eller ej efter matchen mot Dortmund. Gästernas andra mål godkändes enligt Köln felaktigt efter konsultation av VAR. Men Sky Sport uppger att protest har ”nästan ingen chans”, just därför att VAR använts.

Hamburger Morgenpost hissar liten varningsflagg för Albin Ekdal. Svensken deltog inte i gruppträningen i går, utan fick träna individuellt. HSV möter Alexander Isaks Dortmund på onsdag.


ÖVRIGT
Fox Sport
 (Nederländerna) har svaret på varför Sam Larsson inte medverkade i senaste matchen mot PSV Eindhoven i söndags (0-1). Eller rättare sagt Feyenoords tränare Giovanni Van Bronckhorst har det. ”Larsson är ännu inte i där han bör vara vad gäller fysik, och bestämt inte för att vara en sådan toppspelare. Jag hade inga tankar på att använda honom som startspelare”, sa Van Bronckhorst till tv-kanalen. Algemeen Dagblad-krönikören Willem Van Hanegem kritiserar samtidigt Van Bronckhorst för att han inte använde sig av möjligheten att slänga in svensken. ”Var var Larsson i slutfasen?, frågar han sig, ”Larsson har klass och kan avgöra en match, det måste man använda sig av i en viktig match”.

Publicerad 2017-09-19 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons