Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatanlösning ska kyla ner PSG-egon

ENGLAND

The Guardian ser det som att Slimani & Co gav Liverpool en ”Avslutande läxa” i ligacupen (2-0 till Leicester). Men det var inte bara avslutningarna. Det var också försvaret. ”Att vi släpper in mål så här får mig att må riktigt, riktigt illa”, sa det åksjuka lagets tränare Jürgen Klopp.

The Sun har med ”Illamående Klopp”, men också en illamående Alexis Sánchez som snart kan må bättre i ny omgivning i Manchester. Livräddaren är den här gången inte Pep Guardiola utan José Mourinho. Tillsammans med en exklusivstämpel uppger The Sun att Man United planerar att erbjuda Arsenals lynnige stjärna 25 miljoner pund i sign-on-bonus om han kommer till Old Trafford på fri transfer i sommar.

Daily Mail har en annan rödfärgad rubrik, ”Exklusivt: Fifa granskar Chelseas ungdomsvärvningar”. Det gäller spelare från utlandet under 18 år. Daily Mail påminner om att Atlético och Real Madrid fick värvningsförbud för brott kring liknande förseelser, samt att det är tredje gången Chelsea granskas. Tidningen klämmer på slutet in att Chelseas fall inte är så allvarligt som de spanska klubbarnas, och ”glömmer” att nämna att Londonklubben friats från tidigare nämnda förseelser. Daily Mail skriver vidare att ”United varnar för Lukakusång – matchvärdar tillsagda att lyssna om de hör ’rasistisk’ sång”. Det är en uppföljning på gårdagens kritik från antidiskrimineringsorganisationen Kick It Out av Unitedfansens hyllningssång till anfallaren (se gårdagens Headlines, under The Times).

Yorkshire Evevning Post följer med på Leeds segertåg. Den här gången stannade det till för ligacupmatch (5-3 mot Burnley e str). Pawel Cibicki debuterade för klubben, men verkade inte ha gjort särskilt starkt avtryck. Den tidigare MFF-spelaren får sex av tio i betyg. ”Han såg lite vilsen ut i första halvlek, men hade en och annan längre löpning i andra. Kan utan tvekan mer”, blir det korta omdömet.

Wales Online ger Kristoffer Nordfeldt fina sju av tio efter nollan i Swanseas seger (2-0 mot Reading). ”Tog hand om allt som kom hans väg, även om han aldrig blev testad på allvar”, skriver sajten, ”En plats i nästa omgång är goda nyheter för honom på en individuellt plan eftersom cupturneringar är störst chans för den svenska landslagsmålvakten att få speltid”. Martin Olsson får en sexa i betyg.

Bristol Post njuter av Bristol Citys seger mot Premier League-motstånd (2-0 mot Stoke City). Ex-Norrköpingsspelaren Niclas Eliasson debuterade och sju av tio i betyg. ”Såg pigg ut när han vek in från höger. Hans finter skapade öppningar men det avgörande genombrottet uteblev”.

Sanchez

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport sätter rubriken ”Inter stoppat” (1-1 mot Bologna) på gårdagens enda Serie A-match. Tidningen skriver också om ”Lite Inter mycket Verdi” som förklaring till resultatet. Det handlar inte om Giuseppe men Simone som både kompositör av och målskytt i miniskrällen. Verdi får det högsta spelarbetyget, 7,5. Matchens svenska inslag, Filip Helander, får klart godkända 6,5.

Corriere dello Sport är mer givmild mot Helander och ger honom sju. ”I kampen mellan honom och Icardi, så är han den äkta blondinen. Han plockade ner Mauro, höll sig nära honom”, skriver CdS. Bara Donsah (7,5) och Verdi (åtta) får högre betyg av alla spelare. Matchen beskrivs på förstasidan som ”Mer VAR än Inter”. Att ”en omdiskuterad straff räddade de svartblå”. Liksom Gazzettan tror CdS inte på någon start i kväll för Armenteros (Benevento) mot Roma eller för Konate (Spal) mot Milan. Marcus Rhodén (Crotone) lär däremot som vanligt finnas med i elvan, match mot Atalanta gäller.

gazetta


SPANIEN

Marca kommer med fokus helt inställt på ett rekord. Om Real Madrid gör mål i kväll mot Real Betis så har klubben gjort mål i 74 ligamatcher i rad och slagit rekordet som Pelés Santos har. Rubriken ”O’Rei Madrid” blandar legendarens smeknamn (”kungen”) och de förmodande nya kungarna. En annan målskytt går inte att förbise. ”Messi, Messi, Messi, Messi” anger hur många gånger Barçastjärnan hamnade i målprotokollet igår (6-1 mot Eibar).

AS tycks inte bry sig det minsta om några målrekord, utan bara om att Real Madrids portugisiska kung är tillbaka efter fem matchers avstängning. ”Cristiano debuterar i ligan”, helt enkelt.

Sport svämmar över med kärlek till Messi. ”När du är lycklig är vi lyckliga”, deklarerar tidningen efter Barças storseger, och ger argentinaren tio av tio i betyg. På förstasidan finns också tisdagseftermiddagens uppgift att ”Neymar kräver försäljning av Cavani”. Vilket sammanträffande. Att Barças propagandablad som enda tidning råkar ha denna uppgift.

Mundo Deportivo ser Messi som ”Barbaren” sedan han så ”brutalt” gjort slarvsylta av motståndet. Krönikören Francesc Aguilar är närmast svimfärdig, ”Leo Messi, världens bästa show!”.

Super Deporte gör som Marca och använder namn för att markera antal mål. ”Za-za-za” skulle kunna vara stamning i ren häpnad över att italienaren gör succé, men står för Valenciaanfallarens tre mål (5-0 mot Málaga).

marca


FRANKRIKE

L’Equipe summerar redan ”Transfermarknadens toppar och floppar”. Eller ”tendensen”, som tidningen också uttrycker det lite längre fram. I topp är PSG med 17 av 20 i betyg. I botten är Lille med bara en sexa. Wesley Sneijder (Nice) ringas in som en av de största floppförstärkningarna hittills. PSG är tillbaka i träning i dag och Neymar och Cavani väntas då få ”förklara sig för den sportsliga ledningen: tränare Emery och sportchefen Antero Henrique”.

RMC har gått på tvärs med L’Equipe om bråket. Radiokanalen uppgav i går att det inte var någon konfrontation i omklädningsrummet. Men som L’Equipe menar RMC att spelarna möter sportsliga ledningen i dag. RMC har ytterligare lite information. Dels att veteranen Thiago Motta sagt till spelarna att skärpa sig, vilket uppskattats av tränare Emery. Dels att klubbledningen funderar på en ”Zlatan-Cavani-lösning” för att tillfredställa de båda spelarnas egon i jakten på mål. Då svensken var i klubben ordnade PSG med bonus inte bara för mål utan även för målpassning. Ett liknande arrangemang kan bli aktuellt även nu, uppger RMC.

Le Parisien skriver om ”Neymars dolda ansikte”, att bakom leendet så döljer sig också en stark personlighet. No shit. Tidningen tar också upp vad den kallar ”penaltygate”. Enligt Le Parisien är det främst en sportslig lösning på problematiken som står på agendan. Förslaget? Att de båda spelarna tar varannan straff framöver.

lequipe


TYSKLAND

Bild toppar nyhetsettan med ”Så illa är det med Neuer”. I går opererades han för en fraktur i vänster fot igen och uppgavs bli borta resten av 2017. Det är förhoppningen, påpekar Bild, och uppger att den första frakturen inte hade läkt fullt ut, samt lägger spekulativt till ”VM i fara?” i rubriken. Bättre nyheter för mästarna. ”James-gala för Bayern”, summerar gårdagens seger (3-0 mot Schalke). Den inlånade Real Madridspelaren svarade för ett mål och en målpass.

Sky Sports fångar upp huvudrollsinnehavarna i Augsburgs segermatch (1-0 mot RB Leipzig). Lagkaptenen Daniel Baier gjorde en obscen gest mot RB Leipzigs bänk med tränare Ralph Hasenhüttl. Baier medgav att han kanske lät känslorna ta över men att ”efter matchen är det över för mig”. Det var det inte för Hasenhüttl, som vägrade ta i hand av ett skäl ”Han bad inte om ursäkt”.

SportBild flaggade redan under tisdagen för en intervju med Rafinha. Den 32-årige Bayernbacken vill ha speltid. ”Jag hade inför säsongen erbjudanden från Spanien och England, det vet ledningen. Men de kan lita på mig. FC Bayern finns i mitt hjärta, jag har alltid gett 100 procent. Därför tror jag också ledningen förstår att jag behöver spela, att jag behöver tänka på min framtid”, säger Rafinha, ”Alla vet att jag helst spelar högerback, det är min position. Jag har spelat med Philipp Lahm i sex år och jag har ofta fått sitta på bänken. Missförstå mig inte: Joshua Kimmich är en superkille, men jag måste också få spela. Jag måste tänka på min framtid”. Det finns mer Bayern. ”Hemligt! Bayern inside”, är temat i veckans nummer. Bland annat uppger tidningen att Real Madridsuktande Robert Lewandowski läser spanska och att det är Bayern eller Barça som gäller för Schalkes stjärna Leon Goretzka. Dagens uppgift är annars att Liverpool försökte göra klart med Thomas Müller, men spelaren ville inte. Hade övergången blivit av så hade Liverpool sålt Philipe Coutinho till Barcelona, skriver SportBild.

bild

Publicerad 2017-09-20 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons