Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Nya Costasiffror: ”Överpris för tjock grabb”

ENGLAND

1 Daily Telegraph ser ett pengaregn över Premier League som bara tilltalar, ”Digitala giganter redo att tränga sig in för fotbollens tv-avtal”. Det handlar om att aktörer som Amazon och Facebook. Bakom prognosen står Manchester Uniteds vice-ordförande Ed Woodward. Förhandlingar om nya avtal inleds om några månader, och kan innebära att PL-klubbarna som redan vadar omkring i tv-pengar får skaffa sig ännu högre stövlar. En av dem är Chelsea. Londonklubben fick sig en skvätt redan i går. ”Diego Costa återvänder hem för 57 miljoner pund”, skriver Telegraph

Daily Mirror har nya uppgifter. Enligt tidningen är den höga övergångssumman…ännu högre: 67 miljoner pund, det vill säga ca 725 miljoner kr. Det innebär i så fall att Chelsea, trots kaoset kring Diego Costa, säljer den snart 29-årige anfallaren för ungefär dubbelt så mycket som Londonklubben betalade Atlético för tre år sedan, 32 milj pund. Övergångssumman är enligt Mirror uppdelad i 60 milj pund plus sju milj pund i bonusar.

The Sun placerar Diego Costa bredvid ordet ”Avskriven”. Rubriken gör sig lustig på det kort hållna officiella meddelandet från Chelsea om försäljningen. ”Chelsea tar farväl med bara 30 ord”, påpekar tidningen, och jämför med Nemanja Matic som fick en hyllning på 711 ord. Även The Sun nämner samma höga övergångssumma som Mirror. ”Costa är en vinnare, Conte är en vinnare. Den enda förloraren är Atlético som betalat skyhögt över värdet för en tjock grabb som inte sparkat på en boll sedan i maj”, skriver Andrew Dillon i en kommentar.

Daily Star, som också fått med 67 miljoner pund på sportettan (”Costar förmögenhet”), är av annan åsikt. I alla fall ser tidningens krönikör David Woods inte Chelsea som någon vinnare, utan att klubben rent sportsligt gjort en dålig affär. ”Man måste fråga sig om Chelsea utan Costa någonsin kommer att bli vinnare igen”, kraxar olyckskorpen Woods i den avslutande meningen. Rubriken ”Klopp kommer inte att trycka på panikknappen” fångar upp en Liverpooltränaren som är irriterad på alla negativa skriverier. ”Tror ni att alla lag i världen skulle älska att möta oss ni? Jag ser ingen anledning till panik. Det låter som om vi har noll poäng och är det sämsta laget i ligan”, säger Klopp, innan han lägger till, ”Jo, vi har förstås problem. Det är därför vi har åtta poäng och inte 15”.

 

ITALIEN

2.png La Gazzetta dello Sport skildrar toppkampen genom anays av en panel bestående av ex-tränarna De Biasi, Zenga, Guidolin och Zaccheroni. Det ger ”Vackra Napoli mot hänsynslösa Juventus”. Som vore de Skönheten och odjuret. Och Gazzettan bara fortsätter. ”Sarris mannar förför, Allegris roffar åt sig”. Det målande resonemanget bryts tvärt av med ”Men statistiken talar även fram Milan. Och alla fyra tränarna: ”Håll ett öga på Inter”.

Corriere dello Sport låter en tecknning hamna i centrum: en bild av Napolis tränare Sarri som ser någon annan i spegelbilden. ”Jag Arrigo!”, alltså legendariske Milantränaren Arrigo Sacchi. Det förklaras med ”Vår fotboll är förtrollad av cyklonen Sarri. Tränaren avgudas av stora europeiska klubbar, Napoli och hela Italien. En revolution liknande Sacchis Milan”. Om just den rödsvarta klubben finns sedan dagens näst största rubrik, ”Milan köper”. Enligt CdS kommer Udinese 21-årige mittfältare ”Jantko i januari”.

Tuttosport blickar förstås mot en lokal duell, Juventus-Torino i helgen. ”Derbyilskan” kommer med bild på två arga tränare, och förklaringen ”Allegri och Mihajlovic rasande efter respektive matcher i onsdags”. Aldo Serena ser ett problem i sin gamla klubb Milan, ”Kalinic och André Silva är talangfulla, men för lika” och ”Det kommer att vara svårt att spela ihop dem”.

 

SPANIEN

3 Marca står fast vid tidigare nämnda övergångssumma för Diego Costa, 65 miljoner euro, ca 620 miljoner kr. Alltså ungefär 100 milj kr lägre än de senaste engelska uppgifterna. Oavsett summa så blir det en transfer ”Dit Diego sa”, anfallaren ”fick som han ville och landar i dag”. Efter läkarundersökning kommer han att skriva på ett kontrakt med Atlético till 2021. Marca menar också att ”Spanien säkrar en tillgång inför VM”. En annan rubrik är ”Ta det lugnt”. Det är tränare Zinedine Zidanes budskap till truppen efter den problemfyllda ligastarten. Marca uppger vidare att även Villarreal och Valencia utreds av Fifa för regelbrott kring värvning av ungdomsspelare. I dagarna har Manchester City, Chelsea och två Serie A-klubbar nämnts. Barcelona, Real Madrid och Atlético har alla tidigare straffats med värvningsförbud efter grova övertramp av reglerna.

AS synar Reals problem med målskyttet, ”Många skott, litet resultat”. På hemmaplan har laget skjutit 67 skott men bara gjort tre mål. ”Det är det minst effektiva Real Madrid på tio år”, skriver AS, ”15 La Liga-lag har större framgångar på hemmaplan, men inget har fler avslut”.

Sport plockar fram partyhattarna till Real Madrids motgångar. ”Den stora depressionen” täcker hela förstasidan. Redaktionen dansar sedan conga till att ”Den sämsta inledningen på 22 år skapar Real Madrids första kris” och smäller champagnekorkar till ”Messi gör lika många mål som hela Real Madrid”.

Mundo Deportivo använder lika lustfyllt samma siffror som Sport, ”Messi 9-Real Madrid 9”. Det finns också utrymme för lite Silly Off-Season. ”Leon Goretzka i januari”, följs av ”Kontraktet med Schalke går ut efter säsongen”. En rimlig gissning är att artikeln bygger på SportBilds uppgifter i onsdags om det är Bayern eller Barça som gäller för den 22-årige mittfältaren.

 

FRANKRIKE

4 L’Equipe lägger fram ”Neymars ursäkter”. Enligt tidningen har brasilianaren bett om ursäkt inför hela spelargruppen för sitt uppträdande i samband med den omtalade straffen i helgen. Lagkaptenen Thiago Silva översatte Neymars ord inför lagkompisarna. Tidningen skriver också att det syns sprickor i Lille. Så är ju hetlevrade perfektionisen Marcelo Bielsa också där. Bakom rubriken ”Bielsa-Campos: Oenigheten”, finns uppgiften att tränaren och sportchefen inte drar jämnt full ut, ”särskilt inte kring transfers”.

RMC har intervjuat Pierre-Emerick Aubameyang. Dortmundanfallaren bekräftar flera klubbars intresse i somras: Ett möte med PSG:s president Al-Khelaïfi i juni men nya sportchefen Antero Henrique var sedan inte intresserad, kontakter med Milan som i slutändan rann ut i sanden och kinesiskt intresse som Auba beskriver som ”katastrofalt”. Och nu? ”Jag har inga fler drömmar. Jag pratar inte längre om Real Madrid, jag är färdig med det. Jag trivs väldigt bra i Dortmund. Jag har känslan av att andra klubbar inte vågar ta i mig. Kanske vill de inte ha mig längre”, säger anfallaren. Dani Alves tar alltid upp en kastad handske. Den här gången kommer den från Diego Forlán. I Cadena Cope i går ställde han sig på landsmannen Cavanis sida i Penaltygate och attackerade Alves för dennes uppträdande (se gårdagens Headlines, under Spanien). Alves tar nu den uruguayansk-brasilianska fejden till Twitter. Han försvarar sig och menar att han inte gjort något fel, och avslutar med hälsningen, ”Så håll käften och sluta skapa polemik i mitt namn” (se nedan).

 

TYSKLAND

Bild lockar med ”Så ska Neuer kämpa sig tillbaka”. Tidningen har bilder på Bayern Münchens landslagsmålvakt på kryckor. Dem väntas han behålla sex veckor, innan rehabträning kan inledas. Comeback är aktuell tidigast i januari.

Hamburger Morgenpost tar upp en annan spelare med återkommande skada men betydligt mer närliggande comebackdatum. Albin Ekdal kunde inte spela mot Dortmund i veckan på grund av ryggproblem, men är liksom Aaron Hunt aktuell för spel redan mot Leverkusen på söndag. ”De är nära att kunna spela igen. Vi har fortfarande två träningsdagar kvar, så vi avvaktar dem. Jag hoppas på positiva besked”, säger HSV-tränaren Markus Gisdol.

2.png

Publicerad 2017-09-22 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons