Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Erbjöds pengar - vägrar ge Neymar straffarna"

Headlines Blogg

ENGLAND

The Times fotbollsbilaga The Game ger Brighton rubrikerna. Men det är inte för segern (1-0 mot Newcastle). ”Fast på bild”, ringar in målskytten Hemed som stampar på en motståndare, och därmed riskerar avstängning. En annan rubrik som fångar ögat är, ”Jürgen Klopp: Ingen vet mer än jag om försvarsspel”. Då återstår bara att visa det.

Daily Telegraph lägger också tonvikten vid ”Brightons hjälte i stämplingsbråk”. Men sett till storlek på rubrik så vinner ”Fifa på väg att skrotar förbudet mot brittiska poppies”. Det är vallmoblommorna som skapade sådan kontrovers mellan brittiska nationer och Fifa förra året. Därmed skulle England kunna spela med symbolen på tröjorna i matchen mot Tyskland den 10 november, dagen innan Stilleståndsdagen.

Annons

Daily Mirror har till rubriken ”First Class Stamp” märkligt nog motstått frestelsen att göra ett frimärke av Hemed. På tal om att trampa fel. En annan fotbollsprofil som väntar besked om hans övertramp förtjänar en avstängning är José Mourinho. Han visades upp på läktaren i samband med matchen mot Southampton i lördags efter att ha lämnat sitt tekniska område. Enligt Mirrors uppgifter var Man Unitedtränaren nere i domarens omklädningsrum efter matchen för att få en förklaring till utvisningen. Ett besked om eventuell avstängning väntas i dag.

england

Daily Mail låter ex-domaren Graham Poll syna läget, och han medger att det verkade som ett hårt straff för att han klivit utanför sitt avgränsade område, men att det kan ha påverkats av andra förseelser under matchen. ”Om den händelsen är allt så verkar utvisningen hård, men var det mer så kan han bli avstängd om hans tidigare förseelser i Premier League räknas in”, skriver Poll.

Annons

The Independent har gladare nyheter åt ligatvåans fans. ”Manchester United redo att ge David De Gea nytt kontrakt för att hålla Real Madrid borta”. Inom de närmaste veckorna uppges samtal inledas om att förlänga det nuvarande kontrakt som går ut 2019.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport letar sig in i den lokala religionshistorien med ”San D’Ambrosio”. En rubrik som tar avstamp på 300-talet med den helgonförklarade ärkebiskopen Ambrosius av Milano och landar på San Siro och Danilo D’Ambrosios matchavgörande mål för Inter i slutminuterna (1-0 mot Genoa). Gazzettan lägger till att Spallettis gäng fortsatt är två poäng efter toppduon Napoli och Juventus. ”Och Milan då?”, spottar tidningen ur sig sarkastiskt efter ännu ett bakslag (0-2 mot Sampdoria”). Klubbens vd tycks har också ett budskap till tränaren, ”Fassone varnar Montella: Inga fler sådana här pinsamheter”. Roligare då för Samuel Rohdén, målskytt för Crotone (2-0 mot Benevento). Han får näst högst betyg av alla spelare, sju av tio. Bara matchens andra målskytt, Rolando Mandragora, får högre, 7,5. Bolognas Filip Helander får en sexa (1-0 mot Sassuolo).

Annons
italien

Corriere dello Sport ger Rohdén 6,5 och Helander 6. Det är varken betyg eller matcher som når tidningens förstasida. Den pryds av en deppande Milantränare, ”Montella i hörnet”. Det beskriver hans utsatta position. ”Fassone ilsken: De gjorde alla fel, tränaren och spelarna”, fortsätter texten. Tidningen uppmärksammar också Arkadiusz Miliks korsbandsskada. Napolispelaren opereras i dag och väntas tillbaka först i februari. Det kan enligt CdS innebära att klubben hämtar Roberto Inglese från Chievo redan i januari. Napoli värvade 26-åringen i somras, men Inglese skulle stanna i Chievo denna säsong.

Tuttosport lägger ännu en statistisk Dybalajämförelse i en ström utan slut. ”I topp, även i Europa”, skriver Tuttosport, och pekar på att ”Ingen annan spelare i de fem stora ligorna har gjort fler mål”. Samtidigt blickar tidningen mot veckans Europaspel och konstaterar att, ”Nu måste han bli farlig i Champions League också”.

Annons

Tuttomercatoweb skriver ”Exklusivt: Gyllene ögonblick för Rohdén”. Inte bara för det glimrande framträdande i går, TMW menar att hans värde tredubblats från de 600 000 euro Crotone köpte honom för från Elfsborg förra året men framför allt att Crotone med sportchefen Beppe Ursino i spetsen för närvarande arbetar på att skriva nytt kontrakt med den 26-årige mittfältaren.

 

SPANIEN

Marca närmar sig morgondagens CL-möte Dortmund-Real Madrid med ”Asensio mot den gula väggen”. Det är inte enda gången ordet ”gul” (”amarillo”) förekommer på förstasidan. ”Getafe sänker den gula ubåten” är rubriken på gårdagskvällens storseger i La Liga (4-0 mot Villarreal).
spanien

AS tar sig an Reals kommande CL-match med att intervjua en motståndare. ”Vi ska möta Real öga för öga”, säger Marc Bartra, som njuter under nye tränaren Peter Bosz, en beundrar av Johan Cruyff. ”Jag trivs väldigt bra eftersom träning och taktik påminner om vad jag gjorde under lång tid i Barcelona. Hans (Bosz) Dortmundfilosofi påminner också mycket om spanska landslaget, med nästan ett identiskt spelsystem”. Tidningen har en annan rubrik om matchen, ”Borussia skrämmer”, som syftar på den tyska klubbens facit den här säsongen.

Annons

Sport ser till så att alla som trodde att de läst det sista om Barça-Coutinho på några månader kan glömma det. ”Coutinho återaktiverad”. Tidningen påpekar att ”Barça återupptagit intresset för Philippe, som tillsammans med sina agenter arbetat för att övertyga Liverpool” samt att ”Den engelska klubben är beredd att acceptera en övergång såväl den 1 januari som den 1 juli 2018”. Tidningen uppfattar det också som att Suso i Milan flörtar med Spaniens två storklubbar. ”Om de som vill ha dig är Real Madrid eller Barça kan man inte säga nej”, lyder citatrubriken. För säga nej är annars det Suso säger att han tidigare gjort till både Inter och Roma.

Mundo Deportivo tar till latin för att beskriva sitt Barça. ”Obsegrade”, skriver MD i stora bokstäver, och lägger till att ”Barça är det enda laget med bara segrar i liga och Champions League”.

Annons

El País slänger fram en anmärkningsvärd uppgift: PSG:s president Nasser Al-Khelaïfi erbjöd Edinson Cavani en bonus på en miljon euro om han lät Neymar ta straffarna framöver. Uruguayanen ska ha nobbat. Förslaget var en kontraktsförbättring. Den bonus Cavani har på en miljon euro om han blir Ligue 1:s bästa målskytt skulle enligt förslaget utfalla oavsett om han tillät Neymar att bli förste straffskytt. Anfallaren ska ha varit helt avvisande. El País skriver också, med hänvisning till källor nära PSG, att Al-Khelaïfi samtidigt via mellanhänder, liksom i Cavanis fall, skickat meddelande till Neymar att han borde ta ett steg tillbaka och låta Cavani ta straffarna eftersom anfallaren lever på mål. Inte heller den fredstrevaren mottogs särskilt väl. ”Neymar förstod inte logiken i det”, skriver tidningen.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe skickar med ”’Bossen’ måste ha gillat det” en hälsning till Marseilles cancersjuke Bernard Tapie efter laget seger (2-0 mot Toulouse). Hemmafansen visade under matchen med bland annat banderoller sitt stöd för den färgstarka ex-presidenten. Ola Toivonen fick en fyra i betyg för sina insats för Toulouse i förlustmatchen och hamnade bland ”floppspelare”, tre stycken till antalet. Jimmy Durmaz fick en femma. L’Equipe noterar att ”Durmaz var den enda riktigt företagsamma Toulousespelaren, innan han tvingades lämna planen på bår. Svensken som enligt L’Equipe verkade lida av en knäskada, kommer att undersökas i dag. VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Nederländerna kan vara i fara. Landslagstruppen presenteras på onsdag.
frankrike

Le Parisien konstaterar att PSG-tränaren ”Emery har jobb att ta itu med”. Tidningen påpekar att Neymars skada (tå) och frånvaro inte var enda orsak till att PSG ”bara” fick 0-0 mot Montpellier i helgen. Samtidigt har Le Parisien en annan rubrik om just brasilianaren, ”Neymar väntas vara med i träningen i dag”. Ingen fara för CL-matchen mot Bayern München med andra ord.

Annons

 

TYSKLAND

Bild skriver att Bayern München bett Uefa om att få addera veteranmålvakten Tom Starke i sin Chamions League-trupp. Orsaken är skadan på Manuel Neuer. Ett besked från Uefa väntas i dag. Sven Ulreich är för närvarande förstamålvakt. Bayern möter PSG på onsdag.

Kicker lockar med ”Hoeness-planen”, men har kanske mest intresseväckande uppgifter i tidigare Bayern München-planer. Enligt tidningen var klubben på väg att värva Naby Keita i somras. RB Leipzig ville ha en förhandsbonus på 15 miljoner euro på affären, som skulle gå igenom sommaren 2018. Bayern valde då att avstå. Keita skrev sedermera på för en transfer till Liverpool nästa sommar.
tyskland

Publicerad 2017-09-25 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto