Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Cristiano Ronaldo frustrerad: ”Kritiken bara värre”

ENGLAND

The Guardian viker övre halvan av sportettan till de tre engelska framträdandena i Champions League i går. En utmärkt startpunkt för dagens svep. ”Perfekt 10:a: Kane med hattrick när Spurs glänste” (3-0 mot Apoel Nicosia). ”City slickers: Dr Bruyne och Sterling sopade undan Sjachtar” (2-0 till Manchester City). ”Rysk roulette: Liverpool fick bara oavgjort efter misslyckad målvaktsrockad” (1-1 mot Spartak Moskva).

englandDaily Mirror fokuserar på Liverpools relativa misslyckande med ordvitsen ”Sur-Kreml”. Men liksom så många andra tidningar delar tidningen också ut en stor rubrik till Tottenhamtränarens Mauricios Pochettinos uttalande om att Kane kanske är bättre än Cristiano Ronaldo. ”Cristiano är fantastisk, en av de bästa. Harry är en av de bästa, kanske bättre, eftersom han är ung, men jag kan inte snacka om det så eftersom båda är fantastiska, spelare man vill ha i sitt lag”, sa Pochettino.

The Sun skriver om Tottenham och Kane som ”Spurfekt”. Sedan skriver tidningen att ”Hazard på väg att bli Premier Leagues högst betalda spelare med 300 000 pund i veckan”. Därmed skulle Chelseas belgare passera Pogba (290 000) och Lukakau (250 000).

Daily Telegraph samlar alla tre engelska CL-matcher på sportettan, och går sedan på The Suns linje om de regerande engelska mästarnas kontraktsskrivning. ”Chelsea är optimistiska om att Eden Hazard kommer att skriva på ett kontrakt värt 300 000 pund i veckan och briljera i Champions League”. En annan uppgift, ”Exklusivt: Mourinho förbannad på Premier League-kalendern och brist på vila jämfört med rivaler”. Ny säsong, samma klagolåt, med andra ord.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har en uppmaning till Juventus, ”Gamla damen, inga skämt nu”. För mot Olympiakos på hemmaplan i kväll gäller bara seger, ”eller så blir avancemanget komplicerat”. Men det finns ju redan italiensk CL-seger att fira. ”Napoli 3×3” indikerar både seger (3-1 mot Feyenoord) och att tridenten med Insigne, Mertens och Callejon gjorde varsitt mål. Inte för att tränare Sarri var nöjd för det. ”Just nu är jag mest irriterad över målet vi släppte in. I en turnering där målskillnad räknas får man inte släppa in ett mål på det viset tio sekunder från slutsignalen.”, sa han. Bland CL-betygen märks nio av tio till Harry Kane (Tottenham). För Emil Forsberg (RB Leipzig) blir det blott en femma. L’Equipe har högre tankar om hans insats.

Corriere dello Sport skriver om ett ”Napoli med hjärta”. Att ”de tre tenoritalienerna krossar Feyenoord och tillägnar 3-1-segern till Milik”, som är långtidsskadad. Tidningen ger också ”Vändning i Milan” stor rubrik. ”Montella ändrar på allt och sparkar fitnesstränaren”, följs sedan av ”Mot Roma blir det Crutone eller Andre Silva med Kalinic, tremannaförsvar med Musacchio”. Trots motgångarna väntas det bli i det närmaste fullsatt på San Siro, strax under 80 000, rapporterar GdS.

Tuttosport kunde använt pratbubbla. Tidningens etta domineras av Higuaín och rubriken ”Finns det plats för mig?”. Sedan påpekar Tuttosport liksom Gazzettan att ”Grekerna måste besegras till varje pris för att revanschera knocken mot Barcelona. Allegri håller Higuaín på halster: en utveckling bara Pipita kan stoppa genom att bli ’Golzalo’ igen”.

 

SPANIEN

spanienMarca njuter av Real Madrids seger i allmänhet (3-1 mot Dortmund), och Cristiano Ronaldos mål i synnerhet. ”Hur säger man ’Vilket vilddjur’ på tyska?”, är den retoriska frågan tidningen ställer. Stjärnan bet också ifrån till sina kritiker. ”Det känns som jag i varje match måste bevisa vem jag är”, sa han efter matchen, ”Jag är förvånad vad allmänheten tycker om mig, mina siffror talar för sig själva. Jag är en exemplarisk yrkesutövare, och jag har alltid ett rent samvete, redo för utmaningarna och för kritiken, som bara blir värre”. Frågor om ett nytt kontrakt hänvisade Cristiano Ronaldo uppåt, till Florentino Pérez. ”Det är en bra fråga, sådant här kommer av sig själv, men kanske att klubbpresidenten kan ge ett bättre svar”, sa han.

Sport- försöker kontra Cristiano Ronaldos målrekord ute i Europaspelet med att hänga titeln på sin egen idol. ”Rekord-Messi”, heter det i dag, och syftar på att argentinaren ”i kväll når Carlos Puyols 593 matcher för Barça” plus ”Om han gör ett mål når han 100 i Europaspelet”.

Estadio Deportivo njuter av sitt Sevilla (3-0 mot Maribor) och framför allt Ben Yedders hattrick, ”Min själ, vilken konst!”.

Cadena Ser förklarar summorna sedan Diego Costa i går blev officiellt klar för Atlético. Den spanska klubben betalar fem miljoner för lån av anfallaren från och med januari, därefter 50 miljoner euro i juni för köpet, plus eventuellt fem miljoner pund till i bonusar. Totalt max 60 miljoner euro. Det är en lägre summa än vad en del engelska tidningar uppgav förra veckan. Diego Costa, som skriver på för tre och ett halvt år, kommer att ha tröja nummer 18. Ser uppger också att Costas och Vitolos ankomst innebär att Atlético kommer att försöka sälja två offensiva spelare i januari. Gameiro och Gaitán är de två främsta kandidaterna, Vietto en tredje möjlighet.

El Confidencial hävdar att Real Madrid inför sommaren letar en ny anfallare (Timo Werner har nämnts i tyska medier, Edinson Cavani i franska, påpekar El Confidencial), men att ”huvudmålet för Florentino Pérez på nytt är David De Gea”. Häromdagen uppgav The Independent att Man United försöker förhandla fram ett nytt kontrakt med målvakten.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser ett PSG som är ”Uppumpade” inför mötet med Bayern München. Dels för att lägga ”Penaltygate” bakom sig, dels för att Bayern tillhör en av de ledande klubbar som vänt sig mot PSG:s transferaktiviteter. Från gårdagskvällen konstaterar L’Equipe att ”Monaco faller från hög höjd” (0-3 mot Porto). Från övriga matcher kan noteras att Emil Forsberg är en av RB Leipzig-spelare som kommer undan med ett bra betyg från förlusten i Turkiet. Bara svensken och Sabitzer får sju av tio i betyg, ingen annan Leipzigspelare får över fem. Kvällens två högsta CL-betyg kammar två anfallare hem, hattrickskyttarna Wissam Ben Yedder (Sevilla) och Harry Kane (Tottenham), som båda får nior.frankrike

Le Parisien sätter strålkastarljusen på målskyttarna Cavani och Lewandowski med ”Som de liknar varandra”. Men tidningen belyser också situationen för PSG:s tränare. ”Allt kan komma i gungning för Emery”, menar Le Parisien, och skriver att ”resultatet mot Bayern kommer att väga tungt i vågskålen för tränaren när inledningen av säsongen som inte övertygat alla ska bedömas”. Till de som ännu inte är övertygade hör nya sportchefen Antero Henrique. Le Parisien påminner också om att Emerys kontrakt går ut i sommar och att optionen om ett tredje år bara utfaller om PSG når en semifinal i CL.

 

TYSKLAND

Bild konstaterar på tidningens förstasida att tvåmålsskytten Cristiano ”Ronaldo sköt ner Dortmund” (3-1 till Real Madrid). ”Det här var inte Dortmundnivå”, sa den besvikne hemmatränaren Peter Bosz efteråt. Tysklands miserabla CL-kväll fullbordades med förlust även för RB Leipzig (0-2 mot Besiktas). Stjärnskottet Timo Werner fick matchrubriken av fel orsak, ”Cirkulationknock för Werner”. Anfallaren tvingades utgå efter en halvtimme. Tabloidversionen som sprids, ivrigt påhejad av turkiska uppgifter, är att det var det höga publikljudet inne på arenan som gjorde att Werner tvingades bryta redan efter en halvtimme. Werner stoppade nämligen in öronproppar i öronen. Men det var enligt Bild ett sätt att komma tillrätta med yrseln.

SportBild har lite taskig tajming i att lyfta Dortmunds tränare Peter Bosz. Ryubriken på förstasidan är ”Allt annorlunda från under Tuchels tid”. I paketet finns ”Watzke: Därför påminner Bosz mig Hitzfeld”. Det är alltså Dortmunds vd som drar en parallell mellan klubbens succétränare och den legendariske Dortmund- och FC Bayern-tränaren. ”Peter Bozs påminner mig starkt om Ottmar Hitzfeld. Han är en väldigt smart tränare. Kanske inte lika emotionell som Jürgen Klopp, mer diskret som Hitzfeld. Dessutom är han väldigt engagerad och analytisk”, menar Watzke.

Hamburger Morgenpost har ”Ekdal, Kostic och Van Drongelen – Landslagstrassel för tre HSV-stjärnor”. De tre spelarna dras med skadebekymmer, är alla kallade av sina respektive landslag och HSV-tränaren Markus Gisdol är inte nöjd. ”Förbunden har rätt att själva undersöka spelarna. Det är lite knasigt”, menar Gisdol, som vill att de är kvar i Hamburg i lugn och ro. För det krävs förbundens samtycke. ”Vi har ännu inte fått någon positiv feedback. Om förbunden säger att spelarna måste komma, har vi inget att säga till om. Det är en svår situation för oss”. Ekdal har åter haft ryggproblem men uppgetts aktuell för spel mot Bremen i helgen.

 

ÖVRIGT

ovrigtAlgemeen Dagblad (Nederländerna) nöjer sig med ett enda ord på Feyenoords förlust (1-3 mot Napoli): ”Naivt”.

A Bola (Portugal) begränsar sig också till ett enda ord, men sprunget ur helt andra känslor: ”Chapeau”. Det är franska för ”Hatten av” och en lustfylld beskrivning av Portos storseger i Frankrike (3-0 mot Monaco).

El Mercurion (Chile) skriver om en lirare som inte spelar Champions League-fotboll men gärna skulle vilja göra det. Tidningen uppger att Paris SG erbjuder 12 miljoner US-dollar, nästan 100 miljoner kronor, till Alexis Sánchez i sign-on-bonus redan i januari. Manchester City och Manchester United har tidigare uppgetts ute efter Arsenalstjärnan, vars kontrakt går ut efter säsongen.

Publicerad 2017-09-27 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons