Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

De fem spelarna som blev Ancelottis fiender

ENGLAND

The Times har med Europa League-fotboll i form av ”Giroud gör 100:e målet, när Wengers lag vann i Vitryssland” (4-3 mot Bate Borisov). Men strålkastarljus landar också på Manchester City. ”Mendy borta i nio månader” finns med. Det skadebeskedet följdes i natt upp av ett annat. Sergio Agüero var med om en bilolycka och kan bli borta två månader (se Clárin under ”Övrigt”).

Daily Mirror lyfteenglandr på ögonbrynen år en annan Man Cityspelare. ”Två matcher från start på sex månader…” handlar om landslagsuttagningen av Fabian Delph, och att den ”visar på problemen Southgate har”. Tidningen ger också skäl att höja på ögonbrynen åt en annan uppgift. ”Real Madrid- och Milanlegendaren Clarence Seedorf i kamp om tränarjobbet i Oldham”. Seedorf, som har korta tränarsejourer i Milan och Shenzhen bakom sig, besökte Manchesterklubben i går. Oldham ligger näst sist i League 1.

Daily Telegraph fångar in en annan tränare med bakgrund i Milan, som också har i England i sikte. ”Carlo Ancelotti siktar in sig på återkomst i Premier League efter att ha fått sparken i Bayern München”, uppger tidningen.

The Sun har då passande nog ”Carlos West Ham-koppling”. Slaven Bilics dagar i Londonklubben anses allt närmare sitt slut, och Ancelotti pekas ut som en möjlig ersättare (utan några substantiella uppgifter i övrigt). Men dagens stora rubrik är ”Du är inte värd att bära tröjan”. Den bottnar i ett uttalande från förbundskapten. ”Southgate: En del i min trupp har inte förtjänat att kallas in”, som The Sun skriver på sportettan. Till det sätter tidningen in en bild på Jesse Lingard som vänder sig mot Alex Oxlade-Chamberlain, och pratbubbla med ”Tror du han menar oss?”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport andas ut då ”Talangen räddade Milan” (3-2 mot Rijeka). Dramatiken inträffade när matchklockan passerat 90 minuter. Då kvitterade kroaterna till 2-2. Men innan domaren blåst av matchen lyckades Patrick Crutone sätta segermålet. Inte för att det nödvändigtvis räddar Montella. Om Milantränaren nöjt läser dagens huvudrubrik i Gazzetta så lär bekymmersrynkor formas i pannan när han blickitalienar lite högre upp. ”Carletto kaputt” i Bayern, fortsätter med att just Milan är intresserade. ”Kontakter i maj”, påpekar GdS, och skriver inne i tidningen att ”Ancelottis skugga över tränaren blir allt tydligare”.

Corriere dello Sport beskriver också Crutone som ”Milans räddare”. Från Europa League nämner tidningen också ”Lazio med full poäng” (2-0 mot Zulte) och ”Suveränt Atalanta i Lyon” (1-1).

Tuttosport dröjer sig kvar vid Juventus CL-seger i onsdags, men kopplar den rubrikmässigt med Ancelottis avsked. Rubriken rimmar (”Higuaín ricaricato, Ancelotti scaricato”), men skulle i en fri och inte alls lika fyndig översättning bli, ”Higuaín omladdad, Ancelotti bortkopplad”. Tidningen skriver sedan att ”Torino är ute efter Teodorczyk”. Det förtydligas med ”Plan B klar om Niang och Berenguer inte hittar formen: Anderlechts polska anfallare kan spela med Belotti i ett 4-3-1-2”.

 

SPANIEN

Marca är på krigsstigen. Förstasidan är en enda röra av ord i olika storlek och färg mot en svart bakgrund och helt utan bilder. Det är tidningens sätt att kräva förbundsordförande Villars huvud och nyval. Bakgrunden är missnöje med domarinsatserna. Real Madrid anser att klubben behandlas orättvist. Marca pekar på läckta samtal, med citat från Villars högra hand Juan Padrón, som ”Om domarna inte gör som jag vill, så plockar jag bort dem”.

Diario AS jublar med lilla Fuenlabrada som får storfrämmande i cupen: Real Madrid. Elche tar emot spanienAtlético och Murcia möter Barcelona. Från EL-spelet märks bland annat ”Smäll för Athletic och skada på Muniain” (0-1 mot Zorya).

Diario Sport går all in på någon lirare som heter Lionel Messi. Under rubriken ”Bollen är din” utlovas ett exklusivt reportage.

Mundo Deportivo ger Messidyrkan en annan bild, ”Herre min gud”. Med bilder på fans som planstormat för att komma nära sin idol lyckas MD också vända udden mot ärkefienden. ”Supportrar från hela världen är så hängivna Lionel Messi att de tar sig in på planen – senast på Cristiano Ronaldos hemmaplan”. Det är just den supportern i Lissabon under mötet med Sporting som är i bildfokus.

Cadena Cope har, liksom de flesta spanska medier, med Sergio Ramos reaktion på Gerard Piqués stöd till omröstningen om katalansk självständighet. ”Piqués tweet är inte den bästa om han vill slippa bli utbuad”, säger Ramos, och syftar på att landslagskollegan ofta dragit på sig den spanska hemmapublikens visslingar tidigare, på grund av sina sympatier för den katalanska självständighetssträvan. ”Som landslagskapten tänker jag på stämningen i gruppen; Piqué vet vad han sa. Kanske var det inte rätt ögonblick”, menar Ramos, som samtidigt understryker att alla har rätt att uttrycka sin åsikt.

 

FRANKRIKE

L’Equipe kastar redan blickarna på helgens stormatch på sydkusten. ”Nice väntar på Marseille”, skriver tidningen. Nice kan göra det med tillförsikt. ”OM har inte läkt ännu”, konstaterar L’Equipe efter EL-förlusten i går (0-1 mot RB Salzburg). För Nice blev det däremot storseger (3-0 mot Vitesse). L’Equipe berättar på annan plats att Hatem Ben Arfa på nytt placerats i reservlaget, och att hans juridiska ombud på nytt vänt sig till förbundet med krav på att beslutet hävs. Tidningen påpekar också att Manchester Citys Benjamin Mendy efter gårdagens besked om korsbandsskada ”går en kfrankrikeamp mot klockan för att försöka medverka i VM i juni”.

Le Parisien slår på förstasidan fast att ”Alla älskar Mbappé!”. På sporten följer ett uppslag med röster om stjärnskottet, vars senaste match mot Bayern München åter visade prov på en talang som tycks gränslös. Mbappé spelade till höger mot Bayern och hans mångsidighet skriver förbundskapten Didier Deschamps under på, och påpekar ”Oavsett position så får man inte begränsa honom till en specifik zon. Han har behov av en viss frihet, som jag med glädje ger honom. Jag vill inte skicka för mycket blommor till honom men han förtjänar det. Det han åstadkommer i sin ålder är exceptionellt”.

 

TYSKLAND

Berliner Morgenpost menar att ”Outsidern Östersund hängde av Hertha”. Tidningen letar inte ursäkter för misslyckandet, men menar att ”ett obegripligt misstag av domare Luca Banti förändrade matchen”, vilket var beslutet att döma straff. Berliner Morgenpost menar att Hertha sedan spelmässigt fortsatte vara överlägset, ”men vad det gäller målchanser så var Bundesligalaget, med sin budget på 122 miljoner euro mot de svenska cupmästarna med 5,5 miljoner euro, inte överlägset”.

Bild skakar på hutysklandvudet åt Hertha Berlins djupdykning i Sverige. ”Vårt huvudstadslag råkade ut för en pinsam förlust mot ’teatergruppen’ från Östersund”, skriver tidningen bland annat i ingressen. Men dagens ämne är förstås ett helt annat. ”Sparkad!” trycker Bild i stora bokstäver mitt på nyhetsettan. Det följs av ”Därför var Bayerntränaren tvungen att lämna”. Tidningen summerar senare anledningarna till ”slappa träningar, taktiska misstag och problem med superstjärnor”. Som de flesta andra tyska medier har Bild Thomas Tuchel som favorit att ersätta interimtränare Willy Sagnol, men nämner som andra alternativ även Julian Nagelsmann, Mehmet Scholl och Jürgen Klopp.

Westfalenpost har citat från Bayerns klubbpresident Uli Hoeness. Han är tydlig med att det inte var en enskild match (förlusten mot PSG) som var anledningen till att Ancelotti sparkades. ”Klubben såg en utveckling under flera veckor och månader, som var nedåtgående”, säger Hoeness, och fortsätter sedan med ”Han hade fem spelare emot sig, och det är en omöjlig situation. Som tränare kan du inte ha dina viktigaste spelare som fiender. Jag har lärt mig ordspråket ’Fienden i din säng är den farligaste’. Vi var tvungna att göra förändringar”.

Sport1 nämner, liksom Bild, att de fem spelarna det rör sig om troligen är Ribéry, Robben, Müller, Hummels och Boateng. Det var i stort sett en fråga om dem eller Ancelotti. Tv-kanalen ger också detaljer från förloppet när Ancelotti fick sparken. Innan matchen mot PSG slängde han fram startelvan till spelarna och lämnade utan att säga ett ord. Många ska ha blivit upprörda. Boateng fick ingen förklaring till att han inte ens var med på bänken, vilket han varit utlovad. Spelare och ledning kände att Ancelotti ville provocera fram en reaktion, men det skapade bara ilska. Beslutet att sparka Ancelotti togs i Paris, då det blev så tydligt att det inte fanns någon väg framåt. Även Sport1 nämner sedan missnöjet med Ancelottis träningsmetoder.

 

ÖVRIGT

Clarín (Argentina) har beskedet ”Sergio Agüero i bilolycka i Holland”. Olyckan ska ha skett efter att den argentinska landslagsstjärnan varit på en konsert med Maluma i Holland. Agüero färdades i en taxi och hade säkerhetsbälte på. Han ådrog sig en revbensskada och Clarín uppger att Man City-spelaren kan bli borta i två månader.

Publicerad 2017-09-29 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons