Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Splittringen i Bayern - vill ha olika tränare

ENGLAND

1 The Times ser anledning att exklusiv-stämpla att engelska förbundskaptenen ”Southgate ska säga till Alli att uppföra sig”. Med andra ord att inte stoppa fingrarna i vädret under match.

Daily Mail har precis samma varning från tränare till spelare. Tidningen har också en anfallare med helt andra bekymmer, ”Moratas misär – Chelseas anfallsstjärna väntas missa sex matcher”. Skadan han ådrog sig mot Manchester City håller spanjoren borta från spel i en månad.

The Sun synar Mail och höjer med ”Mor-dröm: Alvaro Morata kan bli borta sex veckor och missa matchen mot Man United”, den 5 november. En rubrik från sportettan är annars ”Koeman ’vill lämna’”. Enligt The Sun upplever Evertonstjärnor det som att ”den holländska tränaren fjärmat sig och tror att Koeman bara väntar på att ordförande Bill Kenwright och ägaren Fared Moshiri ska sparka honom”.

The Guardian har däremot största rubrik i, ”Koeman har ’fullständigt förtroende’ från Moshiri”, samtidigt som tidningen poängterar att ägaren är medveten om supportermissnöjet.

Daily Mirror bjuder på mycket Three Lions. ”Regera världen som jag gjorde”, kommer med bild på 1966-världsmästaren Bobby Charlton som besökte landslaget inför torsdagens VM-kvalmatch mot Slovenien. ”Sir Bobby gav inspirerande peptalk till Southgates mannar: Vi KAN vinna”…inte bara mot Slovenien, utan VM. Tidningen dammar också av Maradonas mål med handen mot England 1986. ”Det är inte guds hand, handen tillhör en jävla fuskare”, är citatrubriken från dåvarande landslagsspelaren Peter Reid och från hans kommande självbiografi. En rubrik med Silly Off-Season är dock den som tar allra störst plats. ”Exklusivt: Özil till salu”, byggs på med underrubrikerna ”Inter får vind i seglen i jakten på Arsenalstjärna” och ”Gunners väntas casha in på tysken i januari”.

Daily Star spinner vidare på tema fantasifulla-januariaffärer-för-Arsenal. Under ”Exklusivt: Wengers byteshandel i Paris” uppger tabloiden att ”Arsenal planerar en sensationell bytesaffär med PSG, där Alexis Sánchez och Julian Draxler ingår”.

Daily Telegraph drar stort på citatrubriken ”Vi skulle ha sparkat honom för tre år sedan”. Det är ett medgivande från fotbollsförbundets ordförande Greg Clarke om den nyligen sparkade förbundskaptenen för damlandslaget, Mark Sampson.

BBC Radio Leeds expert och tidigare Leedsstjärnan Noel Whelan ifrågasätter Pontus Janssons ledaregenskaper efter förlusten mot Sheffield Wednesday. Whelan gick hårt åt de flesta Leedsspelarna i programmet, och fick även en fråga om svensken tenderar att gömma sig när han behövs som mest. ”Jag har kollat och analyserat det med, och ja, jag tycker det”, svarar Whelan, ”Han gillar samspelet med publiken när man vinner, och det är bra, men man behöver den typen av karaktärer även i motgång. Man måste stå upp, man måste vara en ledare. Man kan inte alltid bara stå i centrum när man vunnit tre poäng. Man måste kunna läsa en match och försöka förändra den. Det är mental styrka. Vi kan inte ha för många veka spelare i laget”.

 

ITALIEN

2La Gazzetta dello Sport njuter av ”Napolis tid”, en konsekvens av ”Sju segrar på sju matcher, med ett spel som närmar sig perfektion. Skott, passningar och försvar; allt utvecklas. Det är inte längre tabu att prata om Scudetto”. Som en kontrast till de ljusa tonerna finns de mörka i två andra puffar. ”Milans ryggrad”, om att ”Bonucci har problem” och ”Montella under lupp”. Dessutom är Kalinic skadad och derbyt mot Inter i fara. Sedan är det ”Belottis problem”, om att anfallaren blir borta en månad och att VM-playoff är i riskzonen.

Corriere dello Sport har tänkt precis som Gazzettan med ”Det är Napolis år”. Tidningen menar att lagets ledare, staden och fansen är i extas, och tidigare mästare är säkra på det”. CdS har också granskat videodomares insatser efter sju omgångar och kommer fram till att ”VAR vinner!”. Tidningen lägger till att ”18 misstag korrigerats, fem dåliga beslut”. Liksom övriga italienska medier uppmärksammar CdS också Carlo Ancelottis svar på framtiden. Den sparkade Bayern München-tränaren var i Jerusalem i går, och svarade då avfärdande frågan med ”Jag ska på semester, troligen de nästkommande tio månaderna. Vi kan prata om ny klubb nästa säsong, inte nu”.

Tuttosport har i stället ögonen på vad som ska göras för att mesta mästarna ska sluta upp med misstagen. ”Juve, hitta ödmjukheten igen”, uppmanar Turintidningen. ”Efter en strålande inledning i Bergamo tappade de vitsvarta på nytt helt fokus. Det handlar om inställning, kryddad med en för stark dos arrogans: Det har redan hänt mot Barcelona och Fiorentina”, skriver Tuttosport.

 

SPANIEN

3.jpgMarca konstaterar att det är ”En ohållbar situation”. Det handlar förstås om Gerard Piqué. Det handlar förstås om det senaste spansk-katalanska landslagsbakslaget. ”1 500 åskådare var på träningen bara för att läxa upp Barçaspelaren” följs av ”Polis fick ingripa mot banderoller mot honom” och ”Lopetegui avslutade träningen efter 23 minuter”. Under träningen på Las Rozas i Madrid hördes ramsor som ”Piqué, din jävel, Spanien är din nation” och ”Piqué, din gnällspik, ut ur landslaget”. Se även klipp ovan. Dagens Real Madrid är ”Cristiano Ronaldo känner sig vilsen i La Liga utan Karim Benzema – han saknar sin anfallspartner som han inte spelat en enda minut med ännu”.

Diario AS toppar med ”Piqués vecka”, bilder och information från den uppmärksammade landslagsträningen, och lägger till att ”Lopetegui sammankallade möte för att ena gruppen”.

Sport slår näven i bordet. ”Oacceptabelt”, skriver tidningen om vad Piqué utsattes för. Det politiska efterspelet fortsätter i en annan rubrik. ”Våg av solidaritet” från kända idrottspersonligheter till de skadade vid folkomröstningen, kommer med bilder på bland annat Rafael Nadal och Gary Lineker. Tidningen lägger också till att ”Barça fördömer våldet och tillsammans med katalansk fotboll kommer att strejka i dag.

Mundo Deportivo fokuserar som de andra på ”Stormen kring Piqué” och noterar ”nidramsor, förolämpningar och plakat mot Barçabacken”.

Cadena Cope uppger att Piqué inte har några som helst planer på att ge upp landslagsspelet, trots den senaste stormen. ”Jag ser ingen anledning att inte kalla Piqué, hans engagemang är storartat”, är citatrubriken till en intervju med förbundskapten Lopetegui, som samtidigt manar till sans inför fredagens match mot Albanien. ”Vi behöver stöd. Jag gillar inte att fotboll blir ett forum för andra typer av aktioner”. I radiokanalen rasar också Barças talesman Josep Vives mot publiken på landslagsträningen, ”Jag har lyssnat till vad de sa till Piqué och det räcker, det är skandalöst. En spelare använder sin frihet att yttra sig och möts av förolämpningar och trakasserier”, säger Vives.

 

FRANKRIKE

4 L’Equipe ser ljusning för Marseille under ”Huvudet på plats”. Klubben har tre raka segrar i ligan. Laget är uppe på tredje plats. ”Kan det vara?”, undrar L’Equipe. Tidningen har också intervjuat Moussa Sissoko. Mittfältaren är tillbaka i det franska landslaget…och genast påmind om den olyckliga insatsen i förlustmatchen mot Sverige. ”Jag gjorde ingen bra match, jag vet att jag kunde varit bättre, men jag var inte heller katastrofal. De var en svår match för hela laget, där vi alla kunde ha varit bättre. Vi föll mot ett svårspelat Sverige. Dessutom har folk alltid bilden av ’Moussa från EM’, de förväntar sig att jag ska lyckas i varje match”, säger Sissoko.

France Football pryder förstasidan med ”Balotelli – hur man hanterar det ohanterbara”. Nice har lyckats hålla den bångstyrige någorlunda i schack. ”Det är ingen idé att forcera honom, man får lyssna på honom, förstå honom, stödja honom”, säger assisterande tränaren Adrian Ursea. Bland sina exklusiva uppgifter har France Football att PSG-målvakten Alphones Areola nobbat ett nytt kontraktsförslag. Ett nytt är att vänta. Areola är för närvarande den lägst betalda bland startspelaren och både Newcastle och Juventus uppges intresserade.

 

TYSKLAND

Der Westen summerar i rubrikform tränarsituationen i Bayern München med ”Tuchel eller Nagelsman? Maktkamp rasar i FC Bayern om nya tränaren”. Enligt tidningen är klubbledningen splittrad. Vd Karl Heinz Rummenigge vill ha Tuchel, president Hoeness vill ha Nagelsmann. ”Letandet efter ny tränare fortsätter, samtidigt med letandet efter enighet inom klubben”, avslutar Der Westen.

Bild har samma uppgifter, att Rummenigge vill ha Tuchel och Hoeness vill ha Nagelsmann. Under ”Kris hos rekordmästarna – detta är de verkliga problemen”, nämner tidningen också att de båda klubbpamparnas handskades olika med Lewandowskis kritik i Der Speigel, Rummenigge var mer hotfull, Hoeness mer avslappnad. Bild understryker också att det står klar att interimtränaren Sagnol inte kan fortsätta på egen hand, att det brådskar med ny tränare. Bild lägger sedan till att det saknas laganda, att spelarna inte är bra tränade, att det varit bråk kring lagets läkare och att det saknas ledarskap på planen. En annan artikel med viss Bayernanknytning är ”Dardai motiverade spelarna med videoknep”. Hertha fick överraskande 2-2 mot Bayern i helgen, och tränaren valde bort det traditionella taktiksnacket kvällen innan för att titta på en av lagets matcher. Nej, inte den mot Östersund. Den mot Bayern under i februari när Hertha ledde fram till 96:e minuten.

 

 

ÖVRIGT

Tageblatt (Luxemburg) har försvinnande lite inför VM-kvalmatchen mot Sverige. Däremot har man ett för många Premier League-kännare välbekant namn, som gästar BGL Ligue: Florent Malouda, en gång i Chelsea och franska landslaget. 37-åringen tränar för närvarande med FC Déifferdeng 03. Malouda har haft en förmåga att dyka upp på oväntade platser efter sejouren i Metz – i klubblagen Dehli Dynamos i Indien och Wadi Degla i Egypten, och i somras i Franska Guyanas landslagströja.

Publicerad 2017-10-03 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons