Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Nära köpa resten av Arsenal - oroar fans

DLPmzyRWsAA0d6_ENGLAND

The Guardian har som stort dragplåster att ”Kroenke lägger bud för att köpa ut Arsenalrival”. Enligt tidningen är amerikanen beredd att betala 525 miljoner pund, ca 8,8 miljarder kronor, för Alisjer Usmanovs andel på 30,4 procent. Kroenke äger i dag redan 67 procent av Londonklubben. Guardian menar att ”fansen fruktar utgången”, då han kan tvinga bort de sista minoritetsägarna. Ashley Brown, vd på supporterorganisationen Supporters Direct: ”Om Kroenke får 97 procent kan han göra Arsenal till ett privat företag. Det vore bekymmersamt för alla som är engagerade i Arsenal. Då blir insynen verkligen minimal”.

Daily Mail drämmer till med ”Exklusivt: Big Sam stämmer FA”. Den förre förbundskaptenen Sam Allardyce anser att förbundet ”inte väntade på bevis” innan det kickade honom. Mail upplyser i första stycket att brevet från Allardyce advokater är 5 000 ord långt, om någon undrade.

The Sun har ingen stämning men väl ett förbud. Ett ”Pogban”. Med stor, röd exklusivstämpel, förkunnar tidningen att Man United förbjudit den skadade mittfältsstjärnan att lira basket. ”Enligt Sun Sports uppgifter är Manchester Uniteds läkarteam oroat för att Pogbas besatthet för att spela basket kan förvärra hans lårskada”.

The Independent har hårdslående ”Qatararbetarna är inte arbetare, de är slavar – de bygger mausoleum, inte arenor”. Men på sportettan drar Independent på en uppgift tidningen lanserade redan i går, ”Mourinho vill ha Özil i United på en fri transfer”. I nedryckaren kan man läsa att ”Old Trafford-tränaren är övertygad om att deras band från tiden i Real kan locka tysken från Arsenal”.

Evening Standard antyder att en flytt kanske skulle vara önskad av Özils lagkompisar. I alla fall kände de kanske så nyligen. ”Exklusivt: Alexis Sánchez och Mesut Özil gjorde lagkamrater rasande genom att stå över uppdrag för klubben”. Det var vid en aktivitetsdag med medier och sponsorer som de båda uteblev. Till Evening Standard säger Arsenal att spelarna var sjuka, men tidningen betvivlar uppgiften.

Daily Mirror roar sig med ”Virgil JAN Dijk, en omskrivning av holländarens namn för att passa januari. Det är i det fönstret Van Dijk nu hoppas kunna lämna klubben för Liverpool. ”Kanske kan vi se vad som händer halvvägs in i säsongen”, är nämligen beskedet från 26-åringen.

 

ITALIENprima_pagina_grande

La Gazzetta dello Sport utlovar ”Sjeva till fullo”, en intervju med Milanlegendaren Andrij Sjevtjenko. Tidningen skvätter ut lite citat på förstasidan. Om Italien och VM, ”Jag vill inte att Ukraina möter dem i playoff. Vi måste ta oss till Ryssland tillsammans”, om scudettostriden: ”Detta Napoli är revolutionerande. Sarri är som en Sacchi 2.0. Men Juve har en bättre trupp och organisation” samt om det stundande Milanoderbyt: ”För Milan är det redan en första vinna-eller-försvinna-match. Spalletti är en tränare som förbereder så oerhört noggrant, en trygghet för Inter”.

Corriere dello Sport försöker lansera transferfönstret. ”Stekhet mercato, 2018 har redan anlänt”, skriver tidningen i en överrubrik till ”Vidal, Inter försöker igen”. CdS menar att Ancelottis farväl kan påskynda en flytt för chilenaren och att ”mittfältaren redan gett sitt okej”, samt lägger till att ”i sökljuset finns även Teixeira och Ramires”. Inför fredagens VM-kvalmatch mot Makedonien finns ”Landslaget byter skepnad” och ”Tre backar och tre anfallare”. Det skulle i så fall innebära Barzagli, Bonucci och Chiellini där bak, och Verdi (Candreva), Immobile och Insigne där fram.

Tuttosport bara radar upp namn under ”Juve, framtidens mercato”. Här finns Milinkovic, Savic, Emre Can, Goretzka, Ghoulam och Thuram Jr. En tillhörande krönika har den instämmande rubriken ”De vitsvarta har redan siktet inställt på morgondagen”.

 

DLP0PcjWkAENMG-SPANIEN

Marca plockar fram kampandan. En ”Pakt för Spanien”, ser tidningen efter ett ”möte i landslagets omklädningsrum för att dämpa spänningarna i ’Fallet Piqué”. Marca lägger till ”Men Busquets tror att sammanbrottet med fansen inte går att reparerar, ’Jag tror det bli svårt att lösa kring Pique’, säger han till Cope”.

Cadena Ser hade i går kväll också Barças mittfältare vid mikrofonen. Det ger rubriken ”Det är den svåraste tiden i landslaget”. Busquets säger att han helst vill ”lämna politiken utanför landslaget, alla har olika tankar, här är vi för att spela fotboll”. Han säger att ”det som hände på träningen var hårt att ta” (hånandet av Pique), och lägger till att ”Vi behöver allas stöd för att nå VM. Jag har talat mycket med Ramos och vi är helt fokuserade på matchen mot Albanien”.

Diario AS uppgav i går att det fanns risk att Piqué skulle lämna landslaget innan fredagens VM-kvalmatch mot Albanien. I dag har tidningen ”Pique lämnar inte”. Det är beskedet från förbundsbasen Juan Luis Larrea. ”Bale borta en månad”, är ett annat besked som lämnades i går. Enligt Marca är det walesares 23:e skada.

Mundo Deportivo återgår till vardagen med en tröttsam Coutinhouppföljning under ”80+30”, priset i miljoner euro. Samma som i somras, påpekar MD. ”Barça vill fortfarande värva Liverpoolstjärnan och kommer att försöka få honom i januari”, påpekar tidningen.

 

FRANKRIKEune_04102017_v65

L’Equipe har en skandaliserad fotbollslegendar på förstasidan: Michel Platini. Rubriken: ”Fyra års olycka”. Den tidigare Uefa-ordföranden har avtjänat halva tiden av en fyra år långa avstängningen från fotbollsrelaterade aktiviteter. ”Han skulle säkert vilja återvända till ordförandeskapet i Uefa eller Fifa. Han tror fortfarande han har en framtid. Men om jag resonerat kallsinnigt, så känns det inte troligt”, säger Philippe Piat, Fifpro-ordförande och vän till Platini. Andra vänner och fotbollskännare spekulerar i en roll inom medier eller till och med som ordförande i PSG eller Juventus. På annan plats i tidningen finns en intervju med förre PSG-backen Alex. Han tror starkt på sin gamla klubb i Champions League. ”De (PSG) kan vinna den här säsongen. Tiden är kommen. Flera gånger tidigare misslyckades vi med liten marginal på grund av oerfarenhet eller otur. Nu är allt på plats. Det är rätt tillfälle!”, säger han.

RMC har rubriken, ”Frankrike världsmästare? Lacazette tror på det”. Anfallaren tror inte bara på det. Han tror även Arsenal kan lyfta ligabucklan. ”Ja, jag tror på titeln, vare sig det är liga eller Europa League. Vi har en stor trupp. Alla kommer bra överens. Det är inte alltid de bästa som vinner”, säger Lacazette. Han beskriver också sin egen start i England, ”På Emirates har jag fin statistik (fyra mål på lika många matcher), nu måste jag försöka få samma statistik på bortaplan (noll mål på tre matcher). Jag känner inte att jag ännu helt anpassat mig, även om det gått bättre än förväntat. Jag kan bli bättre i samspelet med mittfältet och med backlinjen. Och jag måste bli starkare i spelet med ryggen mot mål. I England blåser inte domaren”.

 

DLPKAPEXUAMrmZiTYSKLAND

Sport1 uppger att ”Bayerns jakt på ny tränare är tydligen över”. Det ligger i linje med att president Uli Hoeness i går berättade att han vid ett samtal med Pep Guardiola sagt vem den nye tränaren är och att Citytränaren samtyckt. Sport1 skriver att ”Det mesta talar för Thomas Tuchel”, och Guardiola är dessutom ett stort Tuchelfan. Samtidigt uppger tv-kanalen att Bayern i dag kommer att träffa Luis Enrique, den förre Barcelonatränaren. Sport1 påpekar vidare att enligt välinformerade källor har Luis Enrique fått ett erbjudande från Bayern, men ännu inte fattat något beslut.

SportBild sätter i veckans nummer strålkastarljusen på vad som redan var en snackis i går, ”Maktkampen i Bayern”, alltså den mellan vd Rummenigge och president Hoeness. ”Bossen, spelarna, tränarfrågan – överallt brinner det”, dramatiserar tidningen. Bland annat uppger SportBild att Bayern första gången hade ett hemligt möte med Tuchel var redan 2015.

 

ÖVRIGTDLPy4oSW4AE9Z-p

Algemeen Dagblad (Nederländerna) låter Arjen Robben vara ”Den sista mohikanen”. Flankerad av Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Robin Van Persie och Rafael van der Vaart i svartvitt, beskriver tidningen nostalgiskt, ”Som den siste av de fem största de 15 senaste åren, är Robben ensam kvar att ta sig an Vitryssland och Sverige. Ett avsked till en gyllene generation är nära”. De Telegraaf pratade med Robben, som liksom Mats Hummels dementerat att han skulle vara en av de fem spelarna som gjort uppror mot tränare Ancelotti i Bayern. Han blickar också mot kommande VM-kvalmatcher med lite enkel huvudräkning. ”Att vinna de två kommande matcherna är redan svårt, ännu mer så om man behöver vinna med många mål. Skillnaden på sex mål gentemot Sverige får inte öka på lördag, för då måste vi vinna med mer än 3-0 på tisdag”, påpekar Robben.

Luxemburger Wort (Luxemburg) såg en möjlig startelva mot Sverige, när förbundskapten Luc Holz delade in lag under tisdagsträningen. Eller rättare sagt starttia. Det var tio spelare per lag. I det förmodade startlaget: Joubert – M. Martins, Malget, Jänisch – Skenderovic, C. Martins – O. Thill, V. Thill, Da Mota – Joachim. ”Var inte för säker på det!”, varnade Holz, ”Såg du hur det andra laget spelade? Jo, jag har mina tankar, men vad det gäller spelare är det fortfarande ett pågående arbete”.

Publicerad 2017-10-04 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons