Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nästa svensk på engelska flopplistan

englandENGLAND

Daily Telegraph inleder dagens engelska medieorgie i Harry Kane-vinklingar. Med ”Världen vid sina fötter” bereder tidningen plats för både VM-kvalmatch mot Slovakien, som kan ta England till VM, och för en möjlig flytt utomlands för landslagets nya fixstjärna.

Daily Star och Daily Express uppträder som tvillingar i dag. Samma bild på Kane och samma ordvits till rubrik. ”Harry Spain” tar fasta på Tottenhamspelarens ord om att vägen en dag kan bära utomlands, och lägger de senaste (lösa) ryktena om Real Madrid i hans resväska.

ANNONS

The Times-krönikören Henry Winter klär honom i armbindel med ”Kane måste bli landslagskapten på heltid”. Annars avviker tidningen från de flesta andra med att sätta de skarpaste strålkastarljusen på en annan Englandsaktör. ”Exklusivt: Southgates bonus 250 000 pund”. Den engelska förbundskaptenen har tre miljoner pund i lön. Den kan i kväll drygas ut med nämnda bonus om England säkrar VM-platsen. Vad får Janne?

The Guardian är redan förbi VM-kvalificeringen. ”Bortskämda landslagsspelare? Välkommen till Englands oförskönade VM-bas i Ryssland 2018”. Tidningen har bilder från hotellet och ingressen, ”Southgate väljer avskilt hotell där atmosfären skiljer sig från mer mondäna val vid tidigare turneringar”. Vad väljer Janne? Guardian dragplåster i går var att Stan Kroenke var på gång att köpa ut Alisjer Usmanov ur Arsenal. Det fick uzbeken att officiellt dementera uppgiften, men också med en liten krok, som i dag ger rubriken ”Usmanov öppnar för att sälja Arsenalaktier…men inte till Kroenke”. Men i slutändan är det status quo. De två rivalerna lär bli kvar.

ANNONS

Daily Mail fortsätter sin nedräkning av ”Premier Leagues 100 värsta anfallare”. Häromdagen fanns Andreas Andersson med som nummer 61, för sin tid i Newcastle. Nu är tiden kommen för platserna 21-40 och för ännu en svensk. På plats 28 återfinns Martin Dahlin (Blackburn).

 

italienITALIEN

La Gazzetta dello Sport sätter fokus på spelare med utköpsklausuler. ”Supersäkrade” är rubriken med tillägget ”…men på marknaden”. För att illustrera paketet har Gazzettan ritat dit ett öppnat kassavalv med bilder på spelare med prislappar utanför. Här finns ”Icardi 110” miljoner euro, ”Belotti 100”, ”Donnarumma 70”, ”Zielinski 65” och ”Perisic 60”. Ytterligare ett resultat av videodomarnas insatser presenteras. Ytterligare en gång med tummen upp. ”VAR den första sammanräkningen” följs av citat från domaren som varit ansvarig för projektet i Italien, ”Rosetti: Undvikit tre misstag per omgång. Färre kort och mer speltid”.

Corriere dello Sport har landslagsfokus i stället. ”Venturas Italiendubbel” förklaras med ”Mot Makedonien så väljer förbundskaptenen 3-4-3, men mot Albanien återvänder han till 4-2-4. Bara två är säkra: Immobile och Insigne”. CdS belyser också Serie A:s läktare med ”Utsålt i kampen om scudetton”. Publiksiffrorna överlag har varit högre i år. ”Det är en boom i åskådare efter sju omgångar: plus 15 procent”, påpekar tidningen, ”På gång är Juve-Lazio, Roma-Napoli och Inter-Milan. Åskådarnas passion märks: lutar åt utsålt”. En tillhörande analys har rubriken, ”Arenorna är bättre och priserna lägre”.

ANNONS

Tuttosport lockar med ”Napoli-Juve: Jag kan berätta hur det slutar”, en intervju med sportchefen Pierpaolo Marino, senast i Atalanta men tidigare i bland annat i Napoli. ”Ja, scudetton står mellan Sarri och Allegri. Juve har fortfarande många kort att spela ut, men om Napoli kan undvika sina svackor, så kan de lyckas de lyckas den här gången”, tycks sammanfattningen vara.

 

SPANIEN

spanienMarca ger bilden av att Gerard Piqué närmast tog ett steg tillbaka i samband med presskonferensen i går. ”I fredens namn”, följs av ”Piqué dämpar tonen inför Spanien-Albanien”. Tidningen plockar sedan ut citat som ”Spanien är värdland” och ”Jag tänker inte lämna landslaget före VM i Ryssland”. Ett av Piqué uttalanden var att även en separatist, dit han inte räknade sig själv, kan spela i spanska landslagströjan. Marca gjorde genast en omröstning. Två tredjedelar av läsarna (63 procent) håller inte med. Tidningen noterar sedan inför Atlético-Barcelona: ”Inga biljetter till Barças fans den 14 oktober”. På grund av publiktrycket från egna fans har Atlético tills vidare helt sonika valt att nobba bortafans helt och hållet.

ANNONS

Diario AS skriver att ”Piqué förklarade sig med 30 svar på 34 minuter”, och klär hela förstasidan med citat från backen. Det största citatet: ”Jag är stolt över att vara här”.

Diario Sport har den något mystiska rubriken ”Han stannar” om Piqué. Det är ju också de närmast bevingade orden som Piqué använde om Neymar på Instagram i somras – strax innan brasilianaren lämnade. Tidningen ger vidare lite utrymme på förstasidan åt att ”Barcelona erbjuder sig att medla i konflikten Katalonien-Spanien”. Klubben har gått med i vad som beskrivs som ett opolitiskt initiativ av advokatsamfundet i Barcelona, som vill hitta en dialog och lösning på konflikten.

Mundo Deportivo tar fasta på just ordet ”Dialog”. Det är tidningens huvudrubrik på fallet Piqué i dag. Liksom andra medier uppmärksammar MD också dementin om brusten relation med Sergio Ramos (AS i förrgår). ”Min relation med Sergio Ramos är alldeles utmärkt. Vi kommer till och med att bli affärspartners”.

 

frankrikeFRANKRIKE

L’Equipe menar att det är ”Plats för de unga” i landslaget, och att Mbappé kan ta plats på veteranerna Sissokos eller Girouds bekostnad. Andra exempel: Lemar i stället för Payet på mittfältet, Kimpembe i stället för Umtiti som mittback, Rabiot i stället för Matuidi som defensiv mittfältare.

ANNONS

Le Parisien lanserar ”Sánchez för att ersätta Cavani nästa sommar?” på förstasidan. Enligt tidningen är PSG beredd att sälja Cavani, låta Mbappé ta över hans plats som spets och plocka in Alexis Sánchez från Arsenal. Då Cavani inbringar pengar och Sánchez skulle komma på fri transfer är det ett led i att få ordning på ekonomin enligt Financial Fair Play. Sánchez uppges intresserad av en flytt antingen till PSG eller Man City. Le Parisien påpekar att detta bara är ett av flera möjliga scenarier som sportchefen Antero Henrique arbetar med.

 

TYSKLAND

tysklandBild var sent i går kväll först ut med uppgift om ny Bayerntränare. Det går inte att missa i dagens tidning heller. ”Sensation! Heynckes tränar Bayern igen” tar upp störst plats på tidningens förstasida. Bayerns styrelse röstade emot Tuchel, Hoffenheim ville inte släppa Nagelsmann, så 72-årige Heynckes tar över rodret säsongen ut. Det officiella beskedet väntas i dag.

Kicker har också ”Spåret leder till Heynckes”. Tidningen påpekar att han redan känner en del av nyckelspelarna från sin sejour 2011-2013, och att han även haft rollen som intermitränare tidigare, 2009. På tal om Bayern. Den till Hoffenheim utlånade Serge Gnabry ger besked i en intervju. ”Till sommar planerar jag definitivt att återvända till Bayern”, slår den 22-årige ex-Arsenalspelaren, som också säger att han längre fram vill återvända till England. Den stora rubriken på förstasidan är annars ”Ronaldo? Messi? Falcao! Harnik!”. Kicker synar Europas främsta anfallare för närvarande.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Nederländerna) sätter en Fox Sports-intervju på pränt under rubriken ”Robben: Sveriges resultat kan ge oss en lyft”. Den nederländske veteranen vill ha koll på Sveriges match (avspark kl 18.45) innan det är dags för Holland att spela (avspark kl 20.45). ”Det finns ingen anledning att koppla bort det. De har spelat tidigare så vi får köra på det. Resultatet kan också ge oss ett lyft. Vi vet vad som förväntas av oss”, säger Robben. Nederländerna har inte bara poäng att ta in utan också mål. ”Det handlar först och främst om att vinna mot Vitryssland. Men det handlar också om mål. Vi är sex efter”.

Luxemburger Wort (Luxemburg) har pratat med landslagsbacken Kevin Malget, som förväntar sig en helt annan typ av match mot Sverige än den i Luxemburg (1-0 till Sverige). ”För det första kommer det att vara 50 000 på läktarna. Sedan behöver Sverige vinna med många mål. Det är upp till oss att försvara oss bra och hålla dem under press så länge som möjligt. Vi kommer bara att få två-tre chanser. Men det viktigaste är att agera som en enhet. Som mot Frankrike. Inte som mot Nederländerna. I Toulouse (mot Frankrike) lämnade vi inga ytor. Annars är risken stor för en stor besvikelse”, säger Malget. På frågan vad han tycker om det svenska landslaget svarar han, ”Det är väldigt starkt, med de två bästa i Forsberg och Lindelöf. De håller hög internationell klass och kan göra skillnaden i viktiga ögonblick. Sverige är också ett starkt kollektiv”.

ANNONS

Dagbladet (Norge) låter krönikören Morten Pedersen ta en tugga av landslagets svenska förbundskapten. ”Lagerbäcks första år håller på att bli ett riktigt fiasko”, lyder rubriken. Pedersen menar att om det inte blir seger mot både San Marino och Nordirland så visar det att landslaget gått bakåt.

Prezglad Sportowy (Polen) låter Grzegorz Krychowiak få utlopp för sin besvikelse. Den polske landslagsstjärnan gick från att ha varit nyckelspelare i Unai Emerys Sevilla till att vara bänkspelare i Unai Emerys PSG. ”Det är därför allt som händer i Paris var obegripligt för mig. Innan säsongen (2016/2017) pratade jag med ledningen och visste vad som väntade. Sedan visade sig allt vara annorlunda. Jag kunde inte erbjuda vad som behövdes. Emery sa till mig att jag i min position behövde spela som Sergio Busquets. Jag förstod då att jag inte var rätt spelare för uppgiften”, säger Krychowiak (enligt franska Canal-Supporters översättning), nu utlånad till West Bromwich. ”Jag har pratat mycket med Emery. Tränaren sa att jag inte passade in. Om jag är förvånad? Ja, därför det kom från en tränare som känner mig. Vi träffades i juni 2016 och han bad mig komma till PSG. Men det är över…nu koncentrerar jag mig på West Bromwich. Jag sa till honom vad jag tycker på hans kontor. Jag tänker inte berätta om det i medier”.

ANNONS
Publicerad 2017-10-05 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto