Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Inför matchen mot Sverige: ”Bara Dick tror på sagor”

ENGLAND

Daily Telegraph lyckas på något vis undvika namnet på allas läppar: Harry. I går kväll var det debut för två Harry (Maguire och Winks), och framför allt var det ännu ett mål från kung Harry (prinsen får ursäkta). Telegraph har i stället snofsigare, ”Frälsaren Kane ska leda England till Ryssland” (1-0 mot Litauen). Tidningen lägger till att förbundskapten ”Southgate ger en tydlig venglandink om att anfallaren blir permanent lagkapten under VM”.

Daily Express flörtar med en punkklassiker i rubriken ”No Hurry for Harry”, men menar till skillnad från The Times att Southgate ”ännu inte är redo att ge honom kaptensbindeln på heltid”.

The Sun låter till och med en Gary bli en Harry. Med ”Harry Lineker” följer tidningen upp en kommentar från förbundskaptenen. ”Southgate: Han är vår bäste anfallare på över 20 år”.

Daily Mirror ger Harry en sexa, en sjua och en åtta i spelarbetyg. Den första tillhör Maguire, den andra Kane och den tredje matchens lirare, Winks. Lägst betyg för Jordan Henderson och Aaron Cresswell, båda fem.

The Times tar upp just Harry Winks men tynger hans axlar med ett annat namn. ”’Lilla Iniesta’ kan fylla det kreativa vakuumet på mittfältet”, skriver tidningen om honom. Call me Winks, Andrés Winks. Rubriken på sportettan rör sig mer vid den krassa verkligheten kring Three Lions, ”Southgate försvarar sitt ’tröga’ landslag”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport levererar den mest fantasirika sportettan i det italienska svepet. Tv-serien Game of Thrones, på italienska ”Il Trono di Spade”, blir här ”Il Trono di Sarri”. Och där sitter han inklistrad på tronen, Napolitränaren. Men intervjun är på riktigt, det summerande citatet på förstasidan, ”Juve är favorit, men håll ett öga på Roma och Spallettis Inter. Jag i Berlusconis Milan? Jag tror inte det hade varat länge. Jag har en väldigt teknisk och kreativ grupp spelare: för nu så lämna jag dem i fritaliened. Sarri hyllar också tränaren hos kommande CL-motståndaren Manchester City, Pep Guardiola. ”Han är en sådan talang, ett sådant evolutionsfenomen. Jag tror att hans fotboll kommer att känneteckna den här epok”. Den avslutande, och för Italien på ytan betydelselösa, VM-kvalmatch mot Albanien i kväll får en liten puff i marginalen. ”Tänder ni till, Italien?” följs också av budskapet från Gianluigi Buffon, ”Vakna, grabbar!”.

Corriere dello Sport undrar ”För vem står mest på spel?” i Milanoderbyt, för Spalletti eller för Montella. Tidningen pekar på att ”Förväntningarna från fansen är stora. Inters tränare känner pressen av att vara favorit. Milans tränare har ändrat om så mycket och har inte råd att misslyckas”. CdS försöker liksom Gazzettan skaka liv i det italienska landslaget. ”Se upp, Italien behöver vinna”, anmärker tidningen, ”För att bli kvar som toppseedad i playofflottningen krävs tre poäng”.

Tuttosport kontrar Gazzettans Sarriintervju med en rivalintervju med Allegri. ”Det är enklare att spela vackert än att vinna”. Liksom Gazzzettan så radar Tuttosport också lösryckta citat. ”Rädd för Napoli? Nej, vi får se hur läget är i mars, det enda som räknas är titelvinnaren. Taktik? Att vara mästare är viktigare. Dybala är en talang. Bentancur är längre fram än Bernardeschi, och jag blev förbaskad på Higuaín för så här långt har han bara gett 50 procent. Cardiffinalen? Real slog oss på grund av att de hade ett bättre försvar”. Och liksom de två andra sporttidningarna kräver Tuttosport att det italienska landslaget reagerar, ”I kväll mot Albanien är det handling och inte ord som gäller.

Calciomercato spekulerar. ”Benevento: Armenteros redan förkastad?”. Sajten pekar på att det svenska nyförvärvet inte är förstaval och bara spelat sammanlagt 70 minuter i ligan, ”och av den anledningen kan lämna Benevento i januari”. Någon mer substans får inte uppgiften i artikeln.

 

SPANIEN

spanienMarca är Nadal, Nadal, Nadal. Och lite landslag. ”Med Busquets för att förbli obesegrade”. Barçamittfältaren kommer att starta VM-kvalmatchen mot Israel och samtidigt göra sin 100:e match i landslagströjan.

Diario AS har inga problem med att röra ner lite religion tillsammans med politiken i fotbollsgrytan. ”Spanien får klagomuren att rasa” är tidningens beskrivning av den intensiva uppvaktningen av landslagsspelarna i Jerusalem. Argentinas öde får också lite utrymme med ”Messi, med ett land på sina axlar”. Det finns mer Messi. ”Manchester City redo att slå till om Leo inte förlänger”. AS menar att ”situationen förändrats”, att det är ”fler tvivel nu” och att ”risken att Messi inte skriver på ett nytt kontrakt kan inte uteslutas”. Då uppges City redo att slå till. Redan i januarifönstret. Och med 400 miljoner euro i nävarna. Tidningen skriver vidare att ”källor nära klubben har uppgett att ’seriösa samtal har förts med spelarens närmaste’, även om detta inte bekräftats”. Luddigt.

Diario Sport håller sig borta från landslaget när man kan. Diario Sport håller sig till spelarrykten kring Barça när man kan. I dag är ännu en sådan dag. ”Målet: Dele Alli”, täcker förstasidan utan att presentera mer kött på benet än att ”Barça spanar in Tottenhammittfältaren”.

Mundo Deportivo, som i går hade Anthony Martial i Barças sökljus, slänger i dag fram: ”Exklusivt: Griezmann är nummer ett”. Enligt MD är ”fransmannen den utvalda för att förstärka anfallet nästa sommar” och ”Hans klausul går ner till 100 miljoner euro den 1 juli och man vill ha en överenskommelse med honom före VM”. Spanska landslaget då? Jodå, en pytteliten rubrik – med en helt annan match i fokus, ”Israel-Spanien: Lopetegui säker på att Leo och Argentina kommer att nå VM i Ryssland”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe sätter på nytt strålkastarljusen på förbundskapten Didier Deschamps. Under ”Törstar efter framsteg”, skriver tidningen att ”Frankrike kan direktkvalificera sig till VM i morgon. Men väntan på att landslaget ska nå sin spelmässiga nivå och Deschamps hitta rätt val blir alltmer otålig”. Första uppslagets rubrik när Frankrike nu möter Vitryssland, som i första gruppspelsmatchen, är ”Ett år senare – och de letar fortfarandefrankrike. Det skrämmer inte publiken från Stade de France. 72 000-75 000 åskådare väntas till matchen, det kan bli fullsatt, skriver L’Equipe.

Canal Football Club har ännu en landslagskritisk röst. Det är Samir Nasri som sin vana trogen inte håller igen. Han kallar landslagsledningsledningens att ge kalla hand till Karim Benzema för ”dårskap” och ”orättvisa”. Nasri, som lämnat Man City för Antalyaspor, skönjer också rasistiska undertoner bakom beslutet. ”Rötterna…det är tydligt. Jag upplevde det också. Jag kan säga samma sak. Hatem Ben Arfa också. Jag är ledsen men efter den säsong han hade i Nice, så borde han ha varit med i EM”, säger Nasri.

 

TYSKLAND

tysklandBild har inte plats för ännu en tysk VM-kvalseger på förstasidan. Samtidigt måste den ju med. Vad göra? Jo, man skriver bara in resultatet i en rad högst upp, Tyskland-Azerbajdzjan 5-1. Sportsidorna summerar fylligare. ”Vi har det perfekta kvalet: Klackspark, förstaplats, världsrekord!”. Klacksparken var Leon Goretzkas läckra mål, förstaplatsen i gruppen har man haft i sin hand så länge någon kan minnas och målskillnaden på 43-4 gör den tio matcher långa segersviten till den mest kraftfulla kvalserien.

Sport1 delar inte oväntat ut det högsta spelarbetyget till klacksparkaren och tvåmålsskytten Goretzka. Han får 1,5 på den omvända skalan 1-6, där ett är bäst. Bortsett från de skadade spelarna (Mustafi och Süle) får målvakten Bernd Leno lägst betyg, 4,5. Krönikören Martin van de Flierdt knyter ihop landslaget med tidningarnas andra stora snackis, Bayern München. ”Löw skulle passa in i Bayern”, lutar sig mot att landslagets general manager Oliver Bierhoff i helgen sa till tv-kanalen att man ”kommer att sätta upp stopp direkt om Bayern tittar fram runt hörnet” i jakten på ny tränare. Löw har kontrakt med Tysklands landslag till 2020, men Martin van de Flierdt radar upp argument för Löw i Bayern och avslutar, ”Om Löw lyckas bli världsmästare i Ryssland kan han lämna på topp. Men även om landslaget misslyckas med att försvara titeln, så är det efter tolv år tillsammans logiskt med en nystart för båda parter. Eller med andra ord: Löw och FC Bayern – de passar ihop”.

Kicker noterar samtidigt att Jupp Heynckes, som officiellt presenteras som tillfällig tränare i Bayern senare i dag, tagit sitt första beslut: han kallar hem Arturo Vidal. Chilenaren är avstängd inför VM-kvalmatchen mot Brasilien. Heynckes bekräftar också att Sven Ulreich är förstemålvakt i Manuel Neuers frånvaro. Ytterligare en Bayernreferens kommer i intervju med Hamburgspelaren, tillika HSV-supportern, Dennis Diekmeier. ”HSV är inte lätt att ta kål på, och klubben polariserar folk som bara Bayern kan”, säger backen, ”Många i Tyskland önskar att klubben åker ut, men här i staden har utvecklingen de senaste åren bundit oss samman”. På tal om nedflyttning. Veckans första nummer drar på en intervju med jumbon Kölns tränare Peter Stöger, som vet att tränarjobbet kan vara hotat. ”Bundesliga är en obarmhärtig maskin”, lyder den stora citatrubriken.

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Nederländerna) tillägnar den största rubriken på förstasidan åt sport och närmare bestämt VM-kvalmatchen mot Sverige. ”Bara Dick tror fortfarande på sagor”, skriver tidningen, med tillägget ”Advocaat tror att vi kan göra sju mål mot Sverige”. NOS har en rubrik som knyter an till framtidsryktena kring Tysklands förbundskovrigtapten (se Sport1 under ”Tyskland”). ”Landslaget behöver en tysk som tränare, ta Löw!”, är rekommendationen från ex-Chelseascouten och fotbollsprofilen Piet de Visser. Ex-tränaren Huub Stevens är liksom De Visser kritisk till den väg nederländsk fotboll vandrar för närvarande. Han ger också sin syn på Nederländernas möjligheter mot Sverige med gammalmodigt ordval. ”Ingen chans. Sverige spelar som män, det gör inte vi”, säger Stevens.

Daily Record (Skottland) tar priset som största självplågare sedan Skottland missat VM (2-2 mot Slovenien). Den möjligen Pink Floyd-flörtande rubriken ”Farväl grymma värld”, följs av ”Kom igen, ni trodde väl inte det skulle sluta på annat vis?”. Till det finns en uppsjö bilder på deppiga skotska spelare. Och på Gordon Strachan. Förbundskaptenen svarade också för gårdagskvällens mest häpnadsväckande bortförklaring till Skottlands tillkortakommanden. De är just…korta. ”Genetisk ligger vi efter. I förra kvalet var vi kortast efter Spanien, och det betyder att vi i kväll fick ta ut ett lag som kunde konkurrera i längd och styrka. Trots det kunde vi inte tampas med dem i höjd och styrka vid fasta situationer”, sa Strachan, och gav sig inte. ”Genetisk måste vi arbeta på det. Jag vet inte om vi kan sammanföra stora kvinnor och män, och se vad vi kan åstadkomma. Det är ett problem för oss, eftersom vi måste slåss hårdare för varje boll och hoppa högre. Deras teknik skiljer sig inte från någon av våra spelare, men fysiskt har vi ett problem”.

Publicerad 2017-10-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons