Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Lindelöf döms ut - i både England och Italien

ENGLAND

1 Daily Express återger gårdagens tunga skadebesked för Sadio Mané med ordleken ”Klopp loses Mane man”, med meningen lagets främste spelare. Liverpoolstjärnan blir borta i upp till sex veckor.

The Times låter samma skadebesked ta störst plats på sin sportetta. Men här finns också ytterligare en fotbollspuff, om en annan spelare annars mest känd för sina skador. ”Exklusivt: Wilshere överväger januariflytt”, för att få mer speltid och slåss om en VM-plats. Flyttbilen väntas i så fall inte behöva åka långt. West Ham och Crystal Palace ses som möjliga alternativ för Arsenalmittfältaren. Moralens ständige väktare på tidningen, Matthew Syed, vänder blicken mot Norden och skakar på huvudet åt beslutet om lika ersättning för herr- och damlandslag. Under rubriken ”Norska fotbollsförbundets ersättningsbeslut är motsatsen till jämlikhet”, skriver han att tanken må vara god men att ”Huvudprincipen i jämlikhet vid anställning är meritokrati. Folk bör rekryteras efter förmåga snarare än kön. De bör också få lika betalt för lika jobb. Men norska herrlandslagsspelare gör i själva verket ett annat jobb. I ekonomiska termer är de mer produktiva, övertygar fler fans och tv-tittare att se dem, och fler företag att sponsra. Att under dessa omständigheter utjämna lönen handlar inte om att rätta till lönemässig jämlikhet, det handlar om att på konstgjord väg införa det. Mindre produktiva kvinnor får i själva verket bidrag”, skriver Syed.

The Sun ger sig knappast in i några filosofiska resonemang. Här regerar putslustigheter. Främst ”Working like a Pog” (bilder på Man Unitedmittfältarens rehabträning) och ”OK, KO” (Agüero tillbaka, Mané skadad). Men liksom Times har man lite transferuppgifter kring Arsenal. Under ”What a Mes” skriver The Sun att ”Mesut Özil väntas bli tvungen att göra en pinsam u-sväng då ingen klubb är beredd att erbjuda honom 330 000 pund i veckan”, även om tysken kan värvas på fri transfer i sommar.

Daily Star plockar fram sin exklusivtstämpel till ”Red Rose for José”. Tottenhamspelaren Danny Rose påstås ”nobba Chelsea för att skriva på för Manchester United nästa sommar”. Prislappen som bollas upp är 45 miljoner pund.

Daily Mail var på plats i Amsterdam på Nederländerna-Sverige, och levererar till och med spelarbetyg. Robben får högst, åtta, medan svenskarna pendlar mellan 6,5 och fem. Högst får Robin Olsen, lägst får…många. Toivonen, Berg, Forsberg, Claesson, Augustinsson och Lindelöf tilldelas alla den där femman.

Daily Mirror tar i nätversionen sikte på Lindelöf. Tidningen har en artikel om hans insats. ”’Vilken sörja’ – Manchester Uniteds 31 miljonerpundsköp hånad efter att ha orsakat straff”. Mirror skriver sedan syrligt, ”Om landslagsuppehållet skulle vara en chans för Victor Lindelöf att lämna sina bekymmer i Manchester United, så blev Amsterdam inte den möjligheten”. Därefter fyller Mirror på med elaka engelska kommentarer om Lindelöf från sociala medier, och avslutar med ”Unitedfans lär hoppas att han inte startar mot Liverpool på lördag!”.

Metro ser samma möjlighet att mjölka sociala medier på snabba, emotionella reaktioner. ”Victor Lindelöf sågad av Manchester Unitedfans efter miss i Sveriges förlust”. Tidningen skriver att ”backens misstag undgick inte Manchester Unitedsupportrarnas uppmärksamhet, som redan stämplar svensken som Mourinhos sämsta värvning till Old Trafford”. Och sedan radar även Metro upp kritiska tweets.

 

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport har Milan-Inter i tankarna, eller som man för dagen kallar det ”Derby från A till Zanetti”. Tidningen har en intervju med Interlegendaren och nuvarande vicepresidenten. ”Vinner vi, så ger det oss en skjuts framåt”, säger han. Tidningen har också roat sig med att ta ut en topp- och floppelva av sommarens Serie A-värvningar så här långt. Toppelvan: Sirigu – Mattiello, Skriniar, Gonzalez, Kolarov – Pellegrini, Matuidi – Palacio, Ramirez, Lasagna – Zapata. Floppelvan: Cragno – Tomovic, Heurtaux, Cabrera (Bonucci), Letitzia – Buchel, Bertolacci, Memushaj – Cerci (D Costa), Falcinelli, Paloschi. Det tar emellertid inte slut där. Tyvärr för Victor Nilsson-Lindelöfs del. För Gazzettan har också gjort liknande värvningselvor för resten av Europa. Toppelvan: Ederson (Man City) – Dani Alves (PSG), Fornals (Villarreal), Mammana (Zenit), Kolasinac (Arsenal) – Banega (Sevilla), Kondogbia (Valencia) – Salah (Liverpool), Neymar (PSG), Morata (Chelsea) – Lukaku (Man United). Floppelvan: Hart (West Ham) – Semedo (Barça), Sakho (Crystal P), Lindelöf (Man United), Mendy (Man City) – Tolisso (Bayern M), Klaasen (Everton) – Oxlade-Chamberlain (Liverpool), Sneijder (Nice), James (Nayern M) – Iheanacho (Leicester).

Corriere dello Sport menar inför Milanomatchen att ”Inter lanserat sprintderbyt”. För det blåsvartrandiga gänget har gjort mål vid åtta tillfällen under sista kvarten. Samtidigt har laget inte släppt in något mål. CdS hittar även ett nytt ”derby”. Helgens Juventus-Lazio får beskrivningen ”Fratelli d’Italia”. Tidningen menar att de båda tränarna, Max Allegri och Simone Inzaghi, är ”Moderna uttolkare av vår främsta skola”. Kort sagt, jäkligt bra italienska tränare.

dasd

SPANIEN

3.jpg Marca ser det som att ”Cristiano misslyckas inte”, även om han inte ens var med på planen när Portugal säkrade en VM-plats (2-0 mot Schweiz).

Diario AS-redaktionen har efter Spaniens avslutade kval räknat fram ”De elva främsta spelarna”, alltså de som förbundskapten Lopetegui använt sig flitigast av i kvalet. Den elvan är De Gea – Carvajal, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba – Busquets – Silva, Koke, Thiago, Isco – Diego Costa.

Sport har en stjärnhimmel, och mot den två spelare. ”Exklusivt: Piqué och Sergi Roberto till 2022”. Nej, det betyder inte att de skrivit på nya kontrakt, det innebär än så länge bara att ”Barça har inlett förhandlingar om en förlängning med två av lagets stöttepelare”.

Mundo Deportivo har gissningsvis hämtat inspiration hos Marca. Tidningen väntade med sin förstasida till efter Argentinas triumf och VM-lättnad (3-1 mot Ecuador), och kontrar Maras ”Cristiano misslyckas inte” med ”Messi misslyckas aldrig”. Nästan lika utnött som Messi v Cristiano är Barça v Liverpool om Coutinho. Och visst är den där i dag igen. ”Coutinhopakten” innebär att ”Spelaren och Liverpool har kommit överens om att underlätta hans övergång till Barça i januari”.

El Confidencial uppger att Real Madrids president Florentino Pérez motvilligt börjar luta åt att sälja Gareth Bale. Bakgrunden är walesarens återkommande skadeproblematik, att Zidane vet att ”det är en spelare som man måste räkna bort minst en tredjedel per säsong”. Tidningen vill också lägga en del av skuldbördan på Bale själv – på hans golfspelande. El Confidencial hävdar att golfen stärker rygg- och muskelproblemen. Manchester United ringas in som potentiell ny klubb, men Pérez vill ha minst 100 miljoner euro.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe plockar i rubrikform fram den ryska kaviaren efter det säkrade VM-avancemanget (2-1 mot Vitryssland), men påpekar att Frankrike under kvalet ”blandat det bästa med det sämsta” och ”måste spela mycket bättre föra att ha något att hämta” i Ryssland. Tidningen uppmärksammar som de flesta internationella medier Nederländerna-Sverige med fokus på Robbens avsked. Men tidningen smyger in en rad om Sveriges sammanlagda VM-kvalinsats, ”En prestation för att vara första turneringen utan Zlatan Ibrahimovic. Ett exempel för Nederländerna att följa”.

RMC ger Didier Deschamps ordet. ”Jag är medveten om att vi måste kunna kontrollera (matcher) bättre”, säger han. Deschamps konstaterar sedan att Frankrike fortfarande ligger efter de bästa. ”I dagsläget finns nationer som har ett försprång, åtminstone två i Europa och en i Sydamerika”. Förstås Tyskland, Spanien och Brasilien. Deschamps kontrakt varar fram till VM, men han väntas förlänga inom de närmaste veckorna. Ex-landslagsspelaren, och numera RMC-experten Christophe Dugarry är motståndare. ”Det är inte rimligt med tanke på vad vi sett det senaste året, även om vi gått vidare”.

 

TYSKLAND

5.jpg Bild slänger fram ”Så här planerar Heynckes målvaktssituationen i Bayern”. Sven Ulreich kommer att stå mot Freiburg i helgen, och är förstaalternativ i Manuel Neuers frånvaro. Tom Starke är backup. Bayern satsar sedan långsiktigt på 17-årige Christian Früchtl som Neuers arvtagare, men vill inte matcha honom för tidigt.

SportBild har mer Bayern, mer Heynckes. ”Jakten på Dortmund”, är den största rubriken på veckans nummer, och följs av ”Så ska Heynckes bli mästare”. Bland synliga rubriker på förstasidan märks även ”Aubameyang: Dortmund är min familj!” och bland övriga uppgifter i tidningen märks att RB Leipzig satt prislapp på 18-åriga stjärnskottet Dayot Upamecano: 100 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

6.jpg Algemeen Dagblad (Nederländerna) stänger igen boken med ett ”Det var det”. Det passar in på landslagets sista kapitel i det sorgliga VM-kvalet, trots seger i går (2-0 mot Sverige), men också mer på dagens bild. Arjen Robben pryder förstasidan och sätter slutpunkt för sin landslagskarriär. De Telegraaf har en liknande dubbeltydig förstasidesrubrik som AD. ”Landslagsavsked”, där slutet på Nederländernas VM-kval snarare glider över i slutet på Robbens karriär.

Ekstra Bladet (Danmark) har med Sveriges VM-kvalgrupp på sin förstasida. ”Merci Frankrike, nu får Danmark en lättare väg till VM”, menar tidningen. På sporten tittar man närmare på playoffmotståndarna. ”Sätt på zorba och zeca” är sportredaktören Allan Olsens sätt att beskriva att Grekland är önskemålet i lottningen. Krönikan avslutas med ”Sverige? Tja, det är det roligaste mötet och åter en motståndare där vi spelarmässigt kan mäta oss. Fruktan för att playoffnederlaget häromåret finns i bakhuvudet talar förstås emot, men nu drar alltså svenskarna ut i krig utan Zlatan. Under alla omständigheter: Danmark bör kunna slå alla fyra möjliga motståndare, och befinner sig just nu enbart i en fantastisk position i kampen om en sommar i Ryssland”. BT har låtit tidigare landslagsspelare Morten Bruun syna motståndet, och han är av annan åsikt om Sverige. Han håller Sverige som knapp favorit (55-45 i procent), om grannlandet hamnar på lotten. ”Den som tror att det svenska landslaget är svagare efter Zlatan Ibrahimovic bör tänka om, för de är minst lika bra som oss. De har med den nya förbundskaptenen byggt något bra och är klart värsta motståndaren för oss”, varnar Brun, ”Det är odiskutabelt att Zlatan var viktig för Sverige, men det verkar som om laget närmast är befriat att han inte är med längre”.  Politiken bekräftar för övrigt att Sverige kommer att få spela i så kallade League B i Nations League, alltså andradivisionen i det nya formatet för de europeiska landslagens träningsmatcher. En seger mot Nederländerna hade gjort att Sverige kunnat spela i A.

Publicerad 2017-10-11 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons