Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

39v

"City hoppas på reapris på Sanchez"

ENGLAND

1.jpg Daily Mail har i feta bokstäver ”Sánchez lämnar”, med förklaringen ”Wenger medger att hans stjärnspelare kan säljas i januari”. Det var på en fråga om Alexis Sánhez kan flytta bopålar redan i januari som Arsenaltränaren tycktes aningen mer öppen för idéen än tidigare, ”När man hamnat i vår situation ser man till alla möjligheter. Det är möjligt”. Sergio Agüeros ord efter bilolyckan för ett par veckor sedan tar också plats på Mails sportetta, ”Jag är lycklig över att vara vid liv”.

Daily Mirror inkludera Mesut Özil i Wengers uttalande och ser det som att spelarna ”Lämnar för billig penning”. Enligt tidningens uppgifter är Sánchez fast inställd på en flytt till Man City, som i sin tur funderar på ett bud på bara 20 miljoner pund. Klubben misslyckades med ett bud på 60 miljoner pund på Deadline day i augusti.

The Sun har också med de båda kontraktsrebellernas möjliga flytt i januari, men spelare från en annan Londonklubb som kan flytta till Manchester i fokus. Under ”Utgångsdatum” kan man läsa att Man United är beredd att betala 50 miljoner pund för Danny Rose i januari. Varför rubriken? Jo, The Sun lutar sig mot att Rose inte finns med i Tottenhams officiella kalender för 2018.

Sky Sports ger anledning att tro att Tomas Lemar även nästa säsong drar på sig en tröja med övervägande rött men med annat klubbmärke. Tv-kanalen intervjuade Monacos vicepresident Vadim Vasiljev om avslutningen på sommarens transferfönster. ”Liverpool var verkligen intresserade, men det var Arsenal som var riktigt nära att ro en affär i hamn”. Londonklubben väntas göra nya försök med 21-åringen, och Vasiljev håller dörren öppen för en flytt nästa år, främst sommaren, med att säga att det finns ”en rimlig möjlighet” att Lemar lämnar då.

The Guardian har ofta ett mer internationellt eller politiskt perspektiv i sitt sporturval. I dag är inget undantag. Att ”PSG:s ordförande anklagas för mutbrott” är dagens största sportrubrik. Men här finns också helgens rivalmöte, Liverpool-Man United. ”Avgörande ögonblick” beskriver tidningen det som för Jürgen Klopp. Det är en krönika av Barney Ronay som inne i tidningen har rubriken ”Två år senare – hur mycket framsteg har gjorts”. Ingressen understryker att ”Liverpool är ett bättre lag än under Brendan Rodgers sista tid, men ett förödande Man United kommer att vara tio poäng före sin rival om man vinner på lördag”.

 

ITALIEN

2.png La Gazzetta dello Sport har ännu en dag det stundande Milanoderbyt helt i fokus. Den här gången representerad av två backar. ”Här passerar ingen förbi” trycker på att Milan Skriniar (Inter) och Ricardo Rodriguez (Milan) ”är de två nyförvärven med högst snittbetyg i Milanoklubbarna. Skriniar: ’För oss gäller bara seger för att fortsätta växa’. Rodriguez: ’San Siro ger alltid gåshud, men på söndag blir det speciellt’”. Ovanför den stora puffen och ovanför de båda lagen tronar Juventus och Napoli. ”Italiens Messi” handlar om ”Mertens och Dybala, två gyllende nummer 10”.

Corriere dello Sport ringar in Allegri som ”Den bäste” tränaren i Italien. Det är svaret på en fråga tidningen ställde till Serie A:s tränare. Efter Juvetränaren följde Sarri (Napoli) och Spalletti (Inter). På annan plats skriver CdS att Milanoderbyt, till vilket 78 328 biljetter är sålda, kommer att inbringa 4,5 miljoner euro. Det är den högsta siffran någonsin i Serie A. Bara Milan-Barcelona CL 2012 har dragit in mer (nästan 4,7 milj euro). Enligt Corriere dello Sport är tidigare Watfordtränaren Walter Mazzari uppvaktad av Everton, West Ham och Bayer Leverkusen.

 

SPANIEN

3.jpg Marca byggde i går sin förstasida på en hyllning till Messi för en match som varit (tre målen för Argentina). I dag bygger Mara tidningen på en hyllning till Zidane för en match som komma skall, den mot Getafe i morgon. Den blir Zidanes hundrade som tränare för Real Madrid. ”Hans passion hjälper oss att följa våra drömmar”, är det romantiska citatet från Real-presidenten Florentina Pérez som följer med.

Diario AS har också att Zidane fyller 100 matcher som tongivande markör för dagens tidning. ”Han har sju titlar och en vinstprocent på 74 procent”, lägger AS till. Mindre imponerande statistik drar AS också fram om Cristiano Ronaldo. Gör han inte mål inom 28 minuter mot Getafe så har han sin längsta måltorka i ligan någonsin. Portugisen har 270 minuter utan mål. Tidningen har inför helgens matcher även ”Guidetti och Emre Mor slåss om en plats”. Unge succéanfallaren Maxi Gómez är skadad, vilket kan bana vägen för svensken.

Diario Sport visar hur olika fokus är mellan regionerna. Medan Madrids sporttidningar har en Zidane love-in, har de katalanska sporttidningarna en Iniesta love-in. ”Jag skulle aldrig bedra Barça”, är rubriken för en intervju med veteranen. En annan rubrik är att ”Mascherano lämnar dörren öppen för en sorti”. Till argentinska TyC Sport bekräftade 33-åringen inte bara att han gjort sitt i landslaget efter VM. Mascherano, som fått mindre speltid i sitt klubblag, sa att ”Jag har fortfarande kontrakt med klubben, och får se vad jag gör efter säsongen”.

Mundo Deportivo har också fått en stund med Iniesta. Han pryder förstasidan med i krystad pose, på väg att kyssa klubbmärket. ”Kapten Barça”, skriver MD, och njuter av citatet, ”Jag har gett allt för klubben och kommer fortsätta att göra det”.

Cadena Ser har bilder från en våldsam huligandrabbning i anslutning till en spansk lojalistmarsch i Barcelona i går. Enligt uppgift var extremhögersupportrar till Valencia (Yomus), Atlético (Frente) och Sabadell inblandade. En säkerhetsvakt ska ha fått lättare skador.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe skriver om ”Misstänksamhetens gift” med bild på Nasser Al-Khelaïfi, som utreds för mutbrott i anknytning till skandalomsusade Qatar-VM. ”En affär som är generande för PSG-presidenten och hans klubb, som redan granskas av Uefa med anledning av Financial Fair Play”, påpekar L’Equipe. Tidningen har också med att Jimmy Durmaz missar matchen mot Amiens. Han har fått ett bakslag i sin rehab efter en bristning i ljumsktrakten som gjorde att han fick stå över de avslutande VM-kvalmatcherna. Enligt Toulouse blir Durmaz borta en vecka till.

RMC pratar med Luiz Gustavo om Neymar. Det är mer än en vecka kvar till brasilianarna möts i Marseille-PSG, men siktet är redan inställt på det stora rivalmötet. ”Neymar är svår att hålla i schack eller stoppa. I mina ögon är det nästan omöjligt att stoppa honom från att göra som han vill”, medger Luiz Gustavo, ”Jag haft förmånen att både spela med och mot honom. Jag vet hans kvaliteter och hans potential. Vi ska göra allt för att försöka hålla honom i styr”.

Foot Mercato ger utrymme för en jämförelse Genoas supertalang Pietro Pellegri säkert reagerar på. ”Det är en ung, kraftfull anfallare (193 cm lång). Man kan säga att han har lite av Zlatan Ibrahimovics egenskaper”, säljer 16-åringens agent Giuseppe Riso in honom med. Till saken hör att Pietro Pellegris pappa Marco sagt att just Zlatan är hans idol. Riso fortsätter: ”Han är inte bara en sensation i Italien, han är en de bästa unga spelarna i Europa”. Juventus, Milan, Inter, PSG, Chelsea, Man United och Man City har alla kopplats samman med Pellegri.

 

TYSKLAND

Sport1 undrar ”Vad händer nu med James?”, när Ancelotti lämnat. Javi Martinez bekräftade för EFE att James var berörd av tränarskiftet. ”Det är klart att han var besviken, Carlo är en stor tränare och människa”, sa Martinez. Sport1 påpekar vidare att Thomas Müller är en Heynckes-favorit. Ändå ger tv-kanalen James, inlånad från Real Madrid, möjligheter att få ett genombrott. Dels för att Heynckes är spansktalande och har koll på colombianen, och dels för att Heynckes 4-2-3-1, med en riktig nummer 10, kan ge honom chansen.

Sky Sports har med citat från just Heynckes om en annan Bayernprofil, Arjen Robben. Nederländaren avslutade sin landslagskarriär mot Sverige, och Heynckes nämner honom i samma andetag som landets största lirare. ”Nederländerna har producerat stora spelare som Cruyff, Gullit, Van Basten och Rijkaard, och jag tror man bör placera honom (Robben) på samma nivå”, menar Heynckes.

SportBild hävdar att Alexander Nouri  kanske bara har två matcher kvar att rädda sitt jobb i Bremen (mot Mönchengladbach och Köln). Bremens sportchef Frank Baumann ska redan ha varit i kontakt med Bruno Labbadia och Michael Frontzeck som möjliga ersättare.

 

ÖVRIGT

6.jpg SDNA (Grekland) uppmärksammar att Paoks styrelsemedlem Giorgios Savvides ska ha dementerat ett svenskrykte. Sport Time lanserade i går en uppseendeväckande uppgift: Paok är ute efter Marcus Berg, och kan sälja Aleksandar Prijovic. Enligt SDNA publicerade Savvides ett svar på Instagram. En text ovanpå Sport Times förstasida där han viftar bort uppgifterna och avslutar med orden ”PS Berg är en toppspelare men vår anfallare tog Serbien till VM”, vilket syftar på Prijovic. Hur Paok ens skulle ha råd med Bergs lön hade också varit intressant.

Publicerad 2017-10-13 kl 08:00

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER