Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Därför är Mourinho beredd att lämna United

ENGLAND

Daily Mirror har visserligen med att ”Koeman räddades av Wayne ’i världsklass’” (1-1 mot Brighton), men snackisen är ”Le Special Un”. Det är så José Mourinho kallas för dagen. I franska Téléfoot i går sa portugisen att han inte tror han kommer att avsluta karriären i Man United och uttryckte samtidigt sin beundran för PSG. Så nu är PSG ryktet.

The Sun tycker också den är fyndig med ”Spécial Un” och rubriksättaren måste blivit besviken när Mirror dök upp. The Sun uppmärksammar även att tidigare Man City-profilen Paul Lakes hustru Joanna kommer med utfästelser på Twitter efter Citys show i helgen. ”Om inte Kevin De Bruyne vinner PFA:s pris som Årets spelare ska jag dansa conga naken runt Kiwik Saves parkeringsplats i Stockport”.the sun

Daily Record huserar norr om gränsen, men har exklusiva uppgifter om José Mourinho. Avsändare? Duncan Castles, med känningar kring och sympatier för Mourinho. ”José Mourinho alltmer frustrerad med Ed Woodward – kan lämna Manchester United”, är rubriken. Artikeln tycks tillbakavisa förra veckans uppgifter i The Sun om ett femårskontrakt för Mou. ”Unitedtränaren har INTE haft någon kontakt om en kontraktsförlängning, och det antas inte sannolikt att han skulle skriva på någon på grund av frustration med hur vd:n handskas med klubben”. Mourinho uppges missnöjd med klubborganisationens ineffektivitet, samt bland annat med vad Mourinho uppges se som klubbens ”ovilja att matcha transferutlägg från huvudrivaler i ligan och Champions League”. Mourinho tycks via Castles vilja sätta lite press på Uniteds ledning.

Yahoo Sports har ”Avslöjat: José Mourino nobbade Liverpool – två gånger”. Avsändare? En viss Duncan Castles, som för övrigt också har Sunday Times som arbetsgivare. Castles hävdar att portugisen blev tillfrågad om jobbet på Anfield 2015, strax innan Jürgen Klopp. Då var Mourinho fortfarande i Chelsea, hoppades bli kvar i Londonklubben men fick sparken inte långt senare. Liverpool påstås också ha frågat Mourinho 2004.

Daily Telegraph struntar i Mourinho och drar på ”Borgmästaren tvivlar på Koemans framtid”. Det var inte i något anförande som borgmästare som Joe Anderson gick till attack, men på Twitter som den frustrerad Evertonsupporter gjorde sin röst hörd. ”Koeman kommer att bedömas efter sina resultat och detta var ännu ett dåligt sådant, och det mot ett dåligt lag. Jag vill fråga honom, är det någon spelare som blivit bättre under hans tid?”, skriver Anderson och fortsätter, ”De flesta fans ville ha honom, så jag tycker han bör få lite tid till. Han är helt klart problemet men jag är osäker på om han kan hitta lösningen”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport förlänger namnet på Milanoderbyts matchhjälte till ”IcarDIVINO”, som i gudomlig. Icardi gjorde Inters alla tre mål, det sista på straff i 90:e minuten (3-2 mot Milan). Tidningen noterar klubbarnas skilda öden med att Inter nu är ensam tvåa och att Milan nu har tre förluster i rad och är tio poäng efter Inter. Icardi får skyhöga nio av tio i betyg. På annat håll får svenska målskytten Marcus Rohdén tillsammans med Bruno Martella Crotones högsta betyg, sju, efter gårdagens oavgjorda match (2-2 mot Torino). Bologna-Spal (2-1) blev knappast någon blågul festföreställning. Filip Helander fick bara en sexa i betyg, och Emil Krafth och Pa Konate var fast på varsin bänk.gazzetta

Corriere dello Sport försöker sig också på en ordleken, ”MaurINTER”. Sådär. Under rubriken blickar CdS även framåt med spänning, ”De ligger två poäng efter och på lördag väntar Napoli”. På tal om Napoli finns ”Sarris rekord – Napoli är i topp i Europa”, som det enda laget i de fem stora ligorna fortfarande med full pott.

Tuttosport är mest besviken, ”Nej, Miha, det här är inte Torino”. Tidningen menar att det blev ”En comeback som gav oavgjort men för Europaspel behövs något annat”. Liksom flera andra tidningar skriver Tuttosport om att Mihajlovic utsattes för rasistiska tillmälen av Crotones kurva. Han kallades bland annat ”zigenare”, som Zlatan en gång i tiden av Juves fans.

 

SPANIEN

Marca-rubriken ”Harry El Fuerte” (Harry den starke) är ingen jämförelse mellan Harry Kane och någon gammal kung. Den är med hårdingen Dirty Harry från de gamla Clint Eastwoodrullarna. Tidningen menar inför tisdagens Real Madrid-Tottenham att den engelska målskytten ”hotar Bernabéu”.

Super Deporte utbrister i ett ”Det här inte klokt!”. Anledningen är förstås Valencias galna bortaseger (6-3 mot Real Betis). Men också ligaplaceringen. Tidningen klämmer in ligatoppen på förstasidan med Valencia nu som tvåa.

Sport skriver om ”Värvningen Arnáiz”. Det är en värvning som redan finns i klubben. Enligt Sport har den 22-årige högeryttern som värvades till Barça B från Real Valladolid i somras varit så pass bra att tränare Valverde är beredd att ge honom chansen i cupen, mot Real Murica senare i månaden. Mindre imponerad är Valverde av Pedro Alcácer, som enligt Sport kan lämna klubben i januari.sport måndag

Mundo Deportivo slänger fram ”Umtiti – kolossen”, med en kolossal tunga fladdrandes småläskigt på den tillhörande bilden. Men det är inte tungans beskaffenhet tidningen vill förmedla, utan fransmannens kontrakt. ”Engagerad och effektiv, problemet är hans låga utköpsklausul. Barça planerar att höja den och förbättra kontraktet”. Utköpsklausulen ligger för närvarande på 60 miljoner euro.

El Confidencial belyser situationen under Atléticos seniorlag, ”Den kinesiska invasionen, tsunamin som hotar förstöra akademin”. När Wang Jianling köpte 20 procent av klubben var en central punkt att kinesiska spelare skulle få chansen. Jianlin betalar årligen 60 000 euro för varje spelare. Antalet har nu ökat, och i dag finns drygt 50 kinesiska spelare i akademin i olika ålderskullar. Föräldrar till andra spelare är i uppror då det anses att de kinesiska spelarna särbehandlas.

Cadena Ser uppmärksammar den galiciska klubben Coruxo, som öppnat portarna till sin arena för drabbade av de våldsamma bränderna. Många spelare i regionen har också uttryckt sin förfäran, en av dem är Celta Vigos John Guidetti. ”Jag vill framföra mitt stöd till alla som drabbats av bränderna. Var försiktiga. Jag ber för er alla”, skriver han på Instagram (se nedan).

 

FRANKRIKE

L’Equipe sätter ”Allt annat än en klassiker” som rubrik på Marseilles insats i går (3-3 mot Strasbourg), och med ”Le Classique” mot PSG nästa helg i tankarna. Den kommande motståndaren har sina egna problem. Adrien Rabiot har det tungt och har fått spela i rollen som defensiv mittfältare. Detta spiller också över på kontraktsdiskussionerna. Hans mamma och agent har enligt L’Equipe två krav för en kontraktsförlängning: att Adrien inte ska spela defensiv mittfältare, samt att klubben skaffar en backup till Thiago Motta. Inga svenskar finns med i Veckans elva i tidningen.lequipe

 

TYSKLAND

Bild-krönikören Julian Reichelt sågar Hertha Berlin för att laget ställde sig på knä inför helgens match. ”I Berlin är denna typ av protest inte bara olämplig, utan också korkad och historielös”. Hertha Berlin gjorde aktionen ”för tolerans och ansvar”, men Reichelt, som även ogillar proteströrelsen i USA, anser den vara ett hån mot den amerikanska insatsen för ett fritt Berlin efter andra världskriget. Han ser det också som en billig ploj av klubben. Enligt Bild kom initiativet från klubbledningen och spelarna stod helt bakom den.

Kicker synar Hasan Salihamidzic med ”Lärling hos mästarna – den knepiga rollen som sportchef”. Tidningen har mer Bayern via en intervju med Jérôme Boateng. ”Kanske såg Ancelotti för lite av mig”, lyder citatrubriken. Det framgår också att backen var oroad över framtiden i Bayern. ”Jag hade samtal med klubbledningen i somras. Jag berättade att jag funderade på att lämna”, säger han till Kicker, och öser sedan beröm över Heynckes. Ingen svensk är med i Veckans elva i tidningen.kicker

Weser Kurier ger Bremens spelare låga betyg efter hemmaförlusten i går (0-2 mot Mönchengladbach). Ludwig Augustinsson är inget undantag. På skalan ett till sex, där ett är bäst, får Augustinsson fem. ”Vänsterbacken spelar fortfarande inte på den nivå han gjorde i inledningen av säsongen”, skriver tidningen, som delade ut samma betyg till åtta andra i laget. Själv sa Augustinsson efter förlusten, ”Vi är lika frustrerade som fansen”.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) utser Simon Tibbling till Matchens lirare i gårdagens seger (4-1 mot Silkeborg). Han får fem av sex i betyg. Tidningen skriver att svensken, som svarade för ett mål och en assist, ”håller på att utvecklas till en nyckelspelare på Bröndbys mittfält”. Tibbling ligger för övrigt på delad tredje plats i betygsligan över alla spelare i ligan med 3,2 i snitt. På annan plats på sporten sätter Ekstra Bladet betyg på sportchefen Troels Bechs 28 nyförvärv till Bröndby sedan han tillträdde 2015. Tre spelare får full pott, sex stjärnor, Tibbling hamnar i gruppen efter, med fyra av sex stjärnor. Gustaf Nilsson får två stjärnor och Magnus Eriksson bara en.

Scottish Sun (Skottland) snackar med en hoppfull Mikael Lustig. Bayern München väntar på bortaplan i Champions League. Ingen omöjlighet, menar svensken. ”Jämfört med Bayern så tror jag PSG är ett bättre lag, absolut”, säger svensken och skyndar att lägga till att, ”Men om Bayern spelar fotboll på den nivå som de är kapabla till och får tillbaka självförtroendet, så är de fortfarande en utmanare om Champions League-titeln”. Lustig prisar också motståndarnas främste målskytt. ”Lewandowskis målfacit är overkligt. Han kan vara den allra bäste”, säger Lusig, och ser ett annat offensivt hot i Robben. ”Jag såg honom lira i tisdags när jag spelade med Sverige mot Nederländerna. Han gjorde två mål så det verkar som han är i bra form, eller hur?”.

Publicerad 2017-10-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons