POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kane kostar mer än Neymar

DMSk5UHX0AAeBTOENGLAND

Daily Telegraph välkomnar en ny Champions League-omgång med bild på Harry Kane och rubriken ”The Real Deal”. Det står för Real Madrid-Tottenham och det står för att ”Zidane hyllar Kane som en ’komplett anfallare’ och ger hintar om ett bud för att locka honom till Spanien”. Telegraph tar också pulsen på Tottenhams Londonrival Chelsea, där stämningen är mer skakig. ”Batshuayi kan kastas åt sidan, Conte planerar förändringar”. Enligt tidningen kan en utlåning bli aktuell för anfallaren om Conte lyckas värva en annan backup till Morata. Christian Benteke och Jamie Vardy pekas ut som hetaste alternativ.

Daily Mirror upprepar budskapet om ”Kane The Real Deal”, att ”Spurs fruktar ett värvningsförsök från Real Madrid”. Tidningen sätter också en prislapp på den engelska landslagsstjärnan: 150 miljoner pund.

The Times höjer insatsen. ”Exklusivt: Spurs värderar Kane till mer än 200 miljoner pund”, är tidningens största sportrubrik i dag. Times lägger till att klubbordförande ”Levy säljer bara för en summa större än Neymar”, som Barça sålde till PSG för just 200 miljoner pund.

The Sun letar i musikarkiven för att få till sin rubrik om Zidanes kärlek till Kane. Det ger soulsvängiga refrängen ”You can’t Harry love” och ”You’ll just have to wait, Poch tells ZZ”, även om Supremes och Phil Collins kanske inte sjöng just de sista tre sista orden. The Sun har också ”Exklusivt: Ancelotti nobbar Milan i hopp om att återvända till Juventus”.

Daily Mail är en av flera tidningar som uppmärksammar Jürgen Klopps svar på en fråga vid gårdagens presskonferens inför Liverpools match mot Maribor. Zlatko Zahovic, tidigare stjärna i Slovenien landslag, nu expert, kom med påståendet att Klopp är en ”bra tränare” som ”inte vinner stora titlar”. Liverpooltränaren reagerade direkt. ”Det låter som jag är en karismatisk, underhållande loser. Tack för det. Inga kommentarer”. Mail plockar också upp Dejan Lovrens anklagelse mot Lukaku sedan Man Unitedanfallaren träffat honom i ansiktet med en spark. ”Min uppfattning är att han gjorde det med flit. Annars hade han även om det varit oavsiktligt bett om ursäkt. Men jag märkte att han var nervös under matchen, kanske bidrog det”, säger Liverpoolbacken.

Daily Star uppehåller sig vid gårdagens stora PL-besked, att Newcastles ägare Mike Ashley satt upp klubben till försäljning. Det sker med musikaliska omskrivningen ”Flog on the Tyne”, som också ger flashbacks av en rappande Paul Gascoigne i träningsoverall.

Daily Express sätter rubriken: ”Pontus Jansson: Jag har varit skitdålig senaste veckorna”. Det är citat hämtat från svenskens eget Instagramkonto (se nedan). I går uppmärksammade Headlines webb-tv kritiken backen fått på senaste tiden för att ”gömma sig”.

 

ITALIENprima_pagina_grande

La Gazzetta dello Sport dröjer sig kvar vid Milanoderbyt, dröjer sig kvar vid matchhjälten. ”Icardi, vilken bild” sätts mot bakgrund av vad som ska likna ett Paninialbum för samlarbilder, samt tillägget ”Inters livsfarliga vapen gör mål för drömmarnas album”. För att stärka bilden av något unikt följer sedan Gazzettan mall A för italienska sportmedier och letar statistik som ska  bräcka andra europeiska ligor. ”I Europa finns ingen så skoningslös som honom: snittar ett mål på 2,56 skott och ofta mot de stora lagen”, skriver Gazzettan. Salvatore Bagni, ex-spelare i både Inter och Napoli, kommenterar sedan det stundande ligatoppmötet mellan klubbarna med, ”Mauro uppfinner mål, Napoli bygger mål”. Inför dagens lottning till VM-kvalplayoff har Gazzettan önskan ”Låt oss undvika Irland och Sverige”.

Corriere dello Sport bjuder på en rörig förstasida. Det är svårt att fästa blicken. Men någonstans i centrum står ändå kvällens Man City-Napoli i Champions Legaue. Eller som CdS uttrycker det, ”Europas skönheter”, och ”Guardiola och Sarri, två mästare i spektakulär fotboll”. Tidningen har vidare låtit en lång rad gamla spelare och tränare syna Spallettis gäng. Panelen kommer fram till att ”Inter har scudettochans” och att ”Med Icardi är allt möjligt”.

Tuttosport har som vanligt fullt fokus på sitt Juventus i stället. Fast just i dag mer på lagets motståndare. ”Vi avslöjar Sportings alla hemligheter”, lovar Tuttosport inför kvällens möte.

 

1508189386769SPANIEN

Marca ser framför sig ”En kväll som fascinerar publiken på Bernabéu”. Tidningen menar nämligen att ”Champions League plockar fram det bästa hos Real Madrid”, samt lägger till att ”förstaplatsen i gruppen står på spel” i mötet med Tottenham.

Diario AS väljer inte som Marca i går att porträttera Harry Kane som filmkaraktären Dirty Harry. Men tidningen har i alla fall ”Kane är hotet” inför kvällens match. För att nå sin läsekrets använder AS en jämförelse, ”43 mål under 2017, det är lika många som Cristiano, och han är den nuvarande toppskytten i Champions League (fem mål)”.

Diario Sport anser sig avslöja Barcelonas plan B i januari, om köpet av Coutinho inte blir av. De är två, de är unga och de är båda från Tyskland: Julian Brandt (Bayer Leverkusen) och Max Meyer (Schalke). ”Barça har redan varit i kontakt med yttrarna”, försäkrar Sport.

Mundo Deportivo går verkligen all-in på FC Barcelona. Det är ”Barça – superligaledare”, eftersom ”för första gången någonsin ligger alla professionella sektioner i topp i sina respektive ligor”. Det illustreras med bilder på herr- och damfotboll, herrbasket, herrhandboll, herrinnefotboll och herrhockey.

Faro de Vigo skriver om en ”Himmelsk fest i Las Palmas” för det himmelsblå laget (5-2 till Celta Vigo). John Guidetti satt fast på bänken medan anfallsrivaler gjorde succé på planen. Men svensken fanns med på segerfotot efteråt (nedan, längst upp till höger), som också tog med sig matchens tema, ”Dor e rabia” (Dolor e rabia), som står för ”Smärta och vrede”. Ett budskap som de båda klubbarna predikade i solidaritet med de drabbade av de våldsamma skogsbränderna i Galicien (och i Portugal).

 

FRANKRIKEDMRdOw3XcAAnt0U

France Football ska man denna vecka köpa om man håller på Marseille. Här finns projektet, pengarna, profiler – gamla (Basil Boli) och nya (Florian Thauvin). Men här finns ett par saker till. Som veckans ”avslöjande”, att Laurent Blanc, ex-PSG, är ett av namnen USA:s fotbollsförbund diskuterar som förbundskapten. Och så har France Football med Veckans lag från de stora fotbollsländerna i Europa. Från England är det The Guardian som valt elva, och i den återfinns en svensk: Martin Olsson (Swansea).

L’Equipe är inne på liknande linje som systertidningen France Football. Det är Marseille som gäller. ”OM räcker ännu inte riktigt till”, menar L’Equipe på förstasidan, och syftar på uppmuntrande framsteg under det år som gått med nya ägare ”men förpackningen är fortsatt skör”. Tränaren Christian Gourcuff riskerar sparken i Rennes. Om så blir fallet, ser L’Equipe tre möjliga ersättare: Rémi Garde, Christophe Galtier eller Claude Puel.

Le Parisien uppger att Neymar har en saftig bonus att räkna med om han vinner Ballon d’Or: tre miljoner euro. Det är en summa som gäller under hela kontraktstiden (till 2022) och som betalas vid varje tillfälle som han skulle vinna den åtråvärda utmärkelsen.

 

TYSKLAND

Sport1 fångar upp kommentarer efter stormen kring Herthaspelarnas knäböjning. Aktionen kritiserades stenhårt i går av bland annat av Bilds redaktör Julian Reichfelt för att både vara historielös och pr-ploj (se gårdagens Headlines, under ”Tyskland”). Även tyska NFL-spelaren Björn Werner var ifrågasättande, för att man som utländsk medborgare inte förstår alla dimensioner. Men Herthaspelaren Valentino Lazaro avvisar allt snack som pr-ploj. ”De om hävdar det förstår inte ämnet”, säger Lazaro till Sport1, ”Det här visade att den amerikanske presidentens uppträdande observeras världen över”.

Bild undrar: ”Blir Labbadia ny tränare i Werder Bremen?”. Tidningen menar att nuvarande tränaren Alex Nouris jobb står på spel mot Köln på söndag. Labbadia ses som hetaste kandidat att ta över om kräftgången fortsätter.

 

DANMARK

Politiken skildrar avtalskonflikten mellan förbundet och det danska damlandslaget som sätter VM-kvalmatchen mot Sverige på fredag i fara. I går kom inga spelare till träningen. Förbundets syn på saken kommer med rubriken, ”DBU: Uteblivna spelare har valt bort VM-kvalmatch”. Kim Hallberg på förbundet skriver i ett pressmeddelande, ”Vid senaste VM-kvalmatchen mötte spelarna upp först dagen innan match, och det är sportsligt ohållbart och oacceptabelt”. Politiken lägger till att ”Om beskedet betyder att DBU därmed har utestängt de strejkande spelarna från VM-kvalmatchen mot Sverige är oklart”. Tidningen fick inget besked från förbundet.

BT låter motparten svara under rubriken, ”Spelarna förstår inte DBU: Ni har ju gått på semester”. Förbundet vill nämligen inte förhandla så nära inpå matchen mot Sverige. ”DBU har dessvärre prioriterat semester och andra saker, jag hoppas de omvärderar situationen för de riskerar vår match mot Sverige”, säger landslagsspelaren Sanne Troelsgaard.

Ekstra Bladet har herrfotboll och FCK på sportettan, men det danska damlandslaget tar också plats. ”Jag hade hoppats att jag skulle vara fotollstränare och inte cirkusartist”, säger förbundskapten Sören Randa-Bolt som inte hade några spelare på gårdagens träning. Han tror inte heller att han kan rafsa ihop ett b-lag. ”Vi försökte senast men i stort sett ingen ville spela, för de stödde de andra spelarna och blev uppringda av spelarfacket, så jag överväger inte det”, säger Randa-Bolt, som påpekar att landslagsspelarna egentligen vill spela match. På frågan om han tror mötet med Sverige blir av, svarar Randa-Bolt: ”Det hoppas jag. Det finns bara förlorare om det inte blir av, och så förlorar vi själva matchen med 0-3”.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) ger bilden av en svensksuccé när Panathinaikos vann på tilläggstid med nio man (2-1 mot Larissa). Oscar Hiljemark slog in den avgörande bollen. Den faktorn, men också insatsen som helhet, får SDNA att i spelarbetyget skriva, ”Och Oscar går till….Oscar Hiljemark! Ouzounidis gav honom för första gången en offensiv roll och den svenska stjärnan svarade med sin bästa insats i en grön tröja”. Även Niklas Hult prisas. ”Strålande match av den svenska vänsterbacken, som tillsammans med sin landsman Hiljemark var lagets bästa spelare”. Även Guillermo Molins spelade från start.

Sports Illustrated ger anledning att tro att det finns värre saker just nu än att vara amerikansk landslagsfan. Det är att vara amerikanskt landslagsfan och Columbus Crew-fan. Enligt SI väntas MLS-klubben i dag ge beskedet att klubben flyttar till Austin. Endast en ny arena i centrala Columbus kan ändra på det.

Publicerad 2017-10-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå