Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Conte: Sköt du ditt, Mourinho

ENGLAND

The Guardian hivar fram den största engelska fotbollssnackis ända till tidningens nyhetsetta. Som största rubrik. Det har inget med Champions League-fotbollen att göra. ”Krav på att förbundschefer avgår efter ’utpressnings’-bråk”. Bakgrunden är att förbundet försökt dölja anklagelser om rasism från landslagsspelaren Eniola Aluko (läs mer här).

Daily Telegraph tillägnar i nästan hela sportettan till ”Förbundets ’utpressnings’-chock”. Tidningen har gett fallet teamnamnet ”Sampsonskandalen”, efter förbundskaptenen som tvingats avgå. ”Efter Alukos övertygande bevis tvingas förbundscheferna Clarke och Glenn slåss för att rädda sina karriärer”, summerar tidningen. Telegraph smyger in lite fotboll från planen också. ”Hazard till undsättning: Två mål räddar ansiktet på Chelsea” (3-3 mot Roma) samt ”Tonåringens jättemiss: Ung målvakt ger segern till United” (1-0 mot Benfica).

englandDaily Mirror tar till ordvitsen ”Blunderbarn”, för att beskriva hur 18-årige Mile Svilar miss, när han råkade stappla över egen mållinje med bollen i händerna och ge United segern.

Manchester Evening News låter stackars Svilar vara ifred när tidningen sätter betyg. Här är det bara de egna Unitedspelarna som synas i sömmarna. Ett svenskt namn dyker upp i rubriken. ”Rashford och Lindelöf visade klass”. Rashford får sju av tio i betyg, Lindelöf bara sex, men ett värmande omdöme efter en turbulent inledning på Unitedkarriären. ”Kanske hans mest säkra framträdande i United så här långt. Visade också framåtanda med sina genomborrande passningar som emellanåt skapade bekymmer för Benfica”.

Daily Mail ger också Lindelöf en sexa, men här han åtskilliga spelare före sig, med Nemanja Matics 7,5 i topp. Tidningen har på annan plats, ”Exklusivt: Amanda Staveley lägger bud på 300 miljoner pund för Newcastle…och hon kan ge samma summa till transfers, om budet går igenom”. Mike Ashley uppges vilja ha 400 milj pund. Liksom flera tidningar har Mail också Chelseatraänaren Antonio Contes irriterade svar på en kommentar från Mourinho. Unitedtränaren sa att han inte ”gnäller och klagar” som andra även om han har många spelare skadade. Något som uppfattas som en pik till Conte, som beklagat sig över situationen i Chelsea. Conte reagerade på Mourinhos påstående med, ”Ofta, även förra säsongen, så intresserar sig Mourinho för vad som händer i Chelsea. Jag tycker han borde fokusera på sitt lag och stanna där….att se på sig själv och inte andra”, sa Conte efter gårdagens match.

The Sun tycker Conte har betydligt större problem än Mourinho. ”Beware Romans”, kommer både med bild på Chelseaägaren Roman Abramovitj och på tränaren Carlo Ancelotti, som fanns på Stamford Bridge i går. Insinuationen är tydlig, underrubriken försiktigare: ”Dzekos två mål ökar pressen på Conte”. På The Suns sportetta finns även, ”Exklusivt: Rafa nobbar Everton”. Enligt tidningen ska Newcastles tränare Rafael Benítez denna vecka ha tackat nej till ett erbjudande från Everton att ta över Ronald Koemans jobb.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport njuter av en framgångsrik italiensk insats i Champions League i går kväll. ”Juve: Super Mario” (2-1 mot Sporting) och ”Roma: Super Dzeko” (3-3 mot Chelsea). Både Mandzukic (sju av tio) och Dzeko (åtta av tio) utses till sin respektive lags bästa spelare. Betygen på CL-svenskarna: Lindelöf (Man United) sex, Lustiitalieng (Celtic) fem, båda ungefär medelbetyg i respektive lag. Medan The Sun lite på en höft försöker insinuera en möjlig återkomst för Carlo Ancelotti i Chelsea, så levererar Gazzettan en rubrik om en helt annan adress. ”Ancelottis VM-frestelse: förbundskapten för Kroatien?”, skriver tidningen, ”Kontakt med Modrics, Perisics & Co:s landslag…Men först måste kroaterna slå Grekland i playoff”.

Corriere dello Sport låter också Dzeko och Mandzukic dela på utrymmet på förstasidan. ”Kung Dzeko” och ”Juve slår till” är de tillhörande rubrikerna. Tidningen binder samman dem med ”De två italienska lagen lyser upp Champions League”.

Tuttosport menar att ”Mandzukic fixar det” och ”Värd sin vikt i guld”. Både Mandzukic och poängen, får man anta. Liksom CdS skriver även Tuttosport om ”Kung Dzeko” fast lägger till, ”Men Hazard räddar Conte”.

 

SPANIEN

Marca försöker gjuta mod med ”Ingen får ge upp” efter ännu ett bakslag för Atlético i Champions League (0-0 mot Qarabag). ”En hemsk match”, som Marca uttrycker det. Atlético har bara två poäng efter tre matcher. Atléticomatchen må vara största rubrik, men det är inte det som fångar ögat. Det är färgen på tidningen. För dagen är Marca rosa, både i pappersform och på nätet, till stöd för kampen mot bröstcancer.

Diario AS strösslar förspanienstasidan med citat från en intervju med Real Madrid president Florentino Pérez. ”Jag funderar inte på en liga utan Barça”, ”Bale är lite nere av den (skadan), men mycket motiverad att komma tillbaka” samt ”Isco är redan bland de bästa i världen”. En annan rubrik på förstasidan är dramatiska ”Atlético stirrar ner i avgrunden”.

Diario Sport jublar med sitt Barça (3-1 mot Olympiakos), ”Mot åttondelsfinal”. Tidningen har även en mindre rubrik om att Lionel Messi mål var hans hundrade i Champions League. På tal om Messi. Någon kanske reagerade på att argentinaren halade upp en blå tablett ur strumpan i början av första halvlek i gåt. Sport vidareförmedlar Radio Catalunyas uppgift om att det rör sig om en vanlig druvsockertablett.

Mundo Deportivo firar Messis målbedrift med ”L100nel”. På en liten, liten rad under uppger MD att Matthijs de Ligt är ett ”prioriterat mål för Barça”. I går skrev tyska Sport Bild att Dortmund är ute efter den 18-årige Ajaxbacken. Eller 19-årige, som MD hävdar att han är.

Cadena Cope levererar rubriken ”Mbappé ville bara skriva på för Barça när han hörde att Neymar lämnat”. Det är agenten Josep Maria Minguella som kommer med uppgiften. Han var i kontakt med Mbappés pappa/agent i somras, som sa att Mbappé inte ville till Real Madrid på grund av att de redan hade BBC och även trodde att han skulle få svårt med speltid i PSG. Barça kunde värvat Mbappé för 120 miljoner euro, plus 30 miljoner i bonusar. Men enligt Minguella valde Barça bort Mbappé för att värva Ousmane Dembélé i stället.

 

FRANKRIKE

L’Equipe håller inte igen efter ännu en storseger för Paris SG i Champions League (4-0 mot Anderelcht). ”Enkelt”, räcker som beskrivning. Tidningen noterar ändå mitt i resultatyran att PSG visade upp brister i defensiven. Högsta spelarbetyget går också till målvakten Areola, åtta av tio. Bara en annan spelare får lika högt betyg i de andra CL-matcherna, Edin Dzeko i Roma. Viktor Lindelöf får en femma (Man Uniteds snitt: 5,1) och Mikael Lustig en trea (Celtics snitt: 3,5). I en intervju öppnar Athletics Aymeric Laporte för att spela för Spanien i stället för Frankrike. ”Jag har alltid pfrankrikeåpekat att Frankrike är mitt land. Det är vad jag alltid velat spela för, men om man inte kallar upp mig, så finns ett annat och intressant alternativ. Det är inte målet just nu”.

RMC Sport har tillsammans med Harri Interactive låtit genomföra en opinionsundersökning om klubbtillhörighet. Den är gjort inför helgens stora rivalmöte, Marseille-PSG, och resultatet kunde inte varit jämnare. De två klubbarna är i topp. Delad topp. Båda har fick 13 procent av rösterna på frågan,”Vilket av följande klubblag föredrar du?. Närmast efter följer Lyon med åtta procent och Saint-Etienne med fem. När frågan skalades ner till bara de som säger sig intresserade av Ligue 1 är resultatet liknande men ännu starkare. Marseille och PSG 20 procent, Lyon 11 och Saint-Etienne 7.

 

TYSKLAND

Bild har en liten sportpuff på förstasidan, ”Med Jupp lyfter Bayern” (3-0 mot Celtic). ”Med 72 år och 162 dagar är Jupp Heynckes den äldste tränare genom tiderna i Champions League, ändå spelar Bayern mycket fräschare än under föregångaren Carlo Ancelotti”, menar Bild. Bayern har nu 8-0 på två matcher under den nygamla tränaren, och på söndag väntar Hamburg.

Kicker tar upp att HStysklandV redan har tillräckligt med bekymmer. Bara en poäng på senaste sex matcherna och det nu närmast årliga fallet har börjat. HSV:s ordförande Heribert Bruchhagen har ingen lust att delta i spekulationer om tränare Gisdols framtid, ”Det är viktigt att vi inte deltar i dem, vi ska inte vara med i någon pingpongmatch”, säger han, och uttrycker starkt förtroende för tränare. På tal om förtroende, så viker Kicker i dagens nummer störst plats åt ett citat från Dortmunds sportchef Michael Zorc. Med ”Bürki förblir vår nummer ett”, ställer han sig bakom laget målvakt, som stått för några tavlor på sistone.

Sport1 tilldelar Kingsley Coman, David Alaba och Joshua Kimmich de högsta betygen i Bayern efter segern mot Celtic. Trion får en tvåa, på skalan från ett till sex, där ett är högst.

 

ÖVRIGT

DR (Danmark) påminner om att den omsusade VM-kvalmatchen Sverige-Danmark ännu inte är inställd. Sent i går kväll dök spelarföreningens chefsförhandlare upp på spelarhotellet, rapporterar tv-kanalen. Avtalskonflikten har lett till att det dovrigtanska fotbollsförbundet, DBU, meddelat den svenska motsvarigheten att det inte blir någon match. Men det är Uefa som fattar beslut. Deadline för att registrera spelare för matchen är klockan 12 i dag.

A Bola (Portugal) försvarar stackars målvakten Svilar med ”Ursäktad” efter tabben som förstörde kvällen för Benfica (0-1 mot Man United). Tidningen tar med att båda tränarna, Mourinho och Vitória, försvarade honom. Ytterligare ett portugisiskt lag förlorade. ”Fästningen höll i 84 minuter” är rubriken för Sportings besök i Turin (1-2 mot Juventus).

Publicerad 2017-10-19 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons