Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Neymar: ”Det är inte fotboll”

ENGLAND

Daily Mirror levererar en oklanderlig summering av söndagens matcher, ”London-Merseyside 9-3”. Tillägget är för Evertons förlust (2-5 mot Arsenal), ”Förödmjukande förlust placerar Koeman i riskzonen för att få sparken”. Tillägget är för Liverpools förlust (1-4 mot Tottenham), ”Klopp: Lovren och mitt lag var kassa, kassa, kassa”.

Metro med jordskredsaktiga ”Merseyslide” och Daily Express med musikinfluerade ”Mersey Beat”, frossar också i Evertons och Liverpools misär.

The Sun tar fram tårdrypande gamla balladen ”Love Hurts”, och doppar den i kroatisk vardagsrealism. Resultatet blir ”Lov Stinks” (efter en back vars efternamn börjar på ”L” och slutar på ”ovren”). Tidningen fortsätter med ”Jürgen: Jag hade gjort bättre ifrån mig i ett par jympaskor än Dejan”.

The Times suddar ut eventuella tvivel om att Dejan Lovren hade en mardrömseftermiddag. Tidningen ger honom tre av tio i betyg, i särklass sämst av spelarna på planen. Tvåmålsskytten Harry Kane får åtta.

Daily Telegraph bygger sin sportetta på en jubelbild med Tottenhamstjärnan. ”Kanes två mål skakar om Klopp”. Telegraph går både lite lägre och lite högre med sina spelarbetyg än Times. Lovren får två och Kane får nio. Telegraph ger Lovren sällskap med dumstruten. Telegraph delar med en två ut även en till målvakten Simon Mignolet.

Daily Mail knyter ihop säcken med en rubrik nära Mirrors, men med en twist; ”London-MISERYside 9-3”. Till det finns, ”Liverpool kan missa en topp-fyra-plats, medger Klopp”. På annat håll i tidningen kan man läsa om en annan kroat förutom Dejan Lovren som har det riktigt tungt. ”Bilic har två matcher på sig att sitt jobb i West Ham”, lyder rubriken. Londonklubben väntas ha svårt att hämta en given ersättare, menar Mail, och skriver att Bilic åtminstone blir kvar över Londonderbyna mot Tottenham (ligacupen) och Crystal Palace (ligan).

BBC Sport lade i går ut citat från Martin Olsson efter Swanseas senaste hemmaförlust (1-2 mot Leicester). ”Det finns mycket frustration. Självfallet är vi förbannade efter matchen”, beklagade sig den svenske landslagsbacken.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser skillnad i hur man handskas med en utvisning. En halvtaskig översättning av rubrikerna, för att behålla rim, blir, ”Juve: Tio man – man applåderar” (6-2 mot Udinese) och ”Milan: Tio man – man exploderar” (0-0 mot Genoa). Milans tränare Vincenzo Montella var inte nöjd med utvisningen på Bonucci. ”Jag blir så trött. Min karriär står på spel”, är en rubrik som mer sammanfattar hans ord. Montella säger att han inte har något emot VAR som sådan, men tycker inte att sporten helt kan förlita sig på videodomare. Lite smolk i Juves glädjebägare kanske går att finna i Dybalas reaktion på att bli utbytt. Förolämpade han tränare Allegri?, undrar många, Gazzettan inkluderad. Ingen i Bologna får högre betyg än 6,5 av tio efter gårdagens förlustmatch (0-1 mot Atalanta). Filip Helander är en av de tre spelare som får det betyget. Emil Krafth får en sexa. Samuel Armenteros fick hoppa in för Benevento (0-3 mot Fiorentina) och får en femma i betyg.

Corriere dello Sport-rubriken ”Khe Juve!” låter sig inte översättas, men lattjar med tremålsskytten Khediras namn och uttrycket för ”Vilket Juve”. Förutom hyllningar till mästarlaget bjuder Corriere dello Sport på ”Romarna lyfter”. Den rubriken omfattar både Romas seger (1-0 mot Torino) och Lazios triumf (3-0 mot Cagliari).

Tuttosport njuter av sitt svartvitrandiga lag. ”Så här har man kul”, menar tidningen efter Juves storseger. Tidningen understryker också att det nu bara skiljer tre poäng upp till Napoli. Reaktionerna är mer frustrerade kring Turins andra lag. ”Kära Miha, om du inte förändrar så är det redan över”, är en elak passning till Torinos tränare Sinisa Mihajlovic efter ännu ett bakslag. Med ”Mbappé segrar” presenterar Tuttosport årets vinnare av Golden Boy, tidningens prestigefulla pris till årets unga spelare. Gabriel Jesus (Man City) och Ousmane Dembélé var de andra kvarvarande finalisterna.

 

SPANIEN

Diario AS menar att ”Detta mål var värd matchen”, och syftar på Marcelos när Real Madrid vann (3-0 mot Eibar). ”Mästerverk av Benzema och Marcelo i en grådaskig match”, förtydligar tidningen.

Marca använder sig av en ordlek, ”Ett BESTialiskt mål”, som både syftar på Marcelos mål men också på prisutdelningen i London i kväll. Om sistnämnda skriver Marca att ”Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Marcelo, Kroos och Modric kommer att ta över The Best-priserna som Fifa delar ut i dag”.

Diario Sport måste så klart kontra. ”Barça är BEST”, flörtar också med Londongalan. Tidningen radar upp bedrifter av sitt favoritlag, men anslaget får mest ses som en protest, eftersom kvällen väntas tillhöra Real Madrid.

Mundo Deportivo kan bara inte släppa Coutinho-till-Barça. I dag är rubriken ”Öppna dörrar”, och bygger på att ”Jürgen Klopp utesluter inte längre försäljningen av Philippe, och förnekar inte heller att det finns en överenskommelse med Liverpool om att få lämna”. Barças sportchef Roberto Fernandez ska också ha varit på plats och tittat på Liverpools match i går.

 

FRANKRIKE

L’Equipe utropar ”Galet!” efter Le Classique (Marseille-PSG 2-2). Under sista kvarten gjorde OM 2-1, Neymar blev utvisad och Cavani kvitterade. ”Vi skakade om dem”, konstaterar Marseilles Jordan Amavi nöjt. Lika nöjd var inte Unai Emery, i alla fall inte med domarens insats. ”Man måste skydda spelarna”, vädjade PSG-tränaren till domarkåren, och syftade först och främst på behandlingen av Neymar. L’Equipes spelarbetygen är lika svängiga som matchen. Luiz Gustavo i hemmalaget får högst, åtta av tio. Kylian Mbappé hos gästerna får lägst, bara en tvåa. Med Jimmy Durmaz skadad, Ola Toivonen som fick spela en minut, Alexander Kacaniklic i frysboxen och Karl-Johan Johnsson med en prakttavla, så återfinns förstås inte några svenskar i Veckans elva.

RMC Sport har kommentarer från Mbappés. Inte om L’Equipes sågning, men väl om domarna. ”De höll inte måttet”, var anfallarens dom, ”I dag fick vi en spelare straffad (utvisad). Domaren gjorde fel, så varför kan inte domare bli straffade precis som spelarna?”.

Azur TV har mer PSG-missnöje. Den här gången är det Neymar som beklagar sig över publiken på Stade Vélodrome. ”De började kasta in allt möjligt; baguetter, apelsinjuice, Coca Cola, allt möjligt. Det är inte fotboll”, sa den brasilianske stjärnan, som utsattes för ett regn av projektiler när han skulle ta hörnor, enligt brasilianska medier.

Le Provence, tidningen i kvarteren kring Stade Vélodrome och Marseille, känner hur hjärtat bultar. ”Stolta trots allt”, är dagens största rubrik. Den följs av ”OM var så nära att överraska”. I gårdagens tidning benämndes PSG som ”P$G” i en krönika, och det fnystes åt huvudstadsklubbens ekonomiska förehavande. En krönika som i dag slår sig för Marseillebröstet, får också med att OM ”på vägen visade att en del värden kan man inte köpa för pengar, och att man kan ha fart utan att bränna otillbörligt mycket dollar på bensin. Bara det känns bra.”.

 

TYSKLAND

Bild har tunga Bayen-beskedet ”Müller och Hummels skadade” på nyhetsettan. Thomas Müllers skada i baksida lår i helgens match var känd, men enligt Bild blir anfallaren borta fem till sex veckor. Officiellt besked väntas i dag. Även Mats Hummels ska alltså ha skadats. I backens fall handlar det om en fotledsskada. Hummels är i varje fall tveksam till onsdagens match mot RB Leipzig. Missar båda spelarna matchen går lagkaptensbindeln till Jérôme Boateng.

WAZ hamrar dit ”Dortmundbossen Watzke svarar på påståenden om kris: Det är sjukt”. Dortmunds vd är irriterad på mediernas skriverier sedan det gått grus i klubbens segermaskineri. ”Medier skapar en stämning som vore vi på väg mot nedflyttning”, säger Watzke. Trots att segrarna plötsligt uteblivit tycker Watzke laget spelat bra. ”När man ser hur fansen firar fotbollen efter matcherna mot Leipzig och Frankfurt är det tydligt att stämningen i klubben är annorlunda. Jag har svårt för en del rapporteringen. Den är sjuk”.

Kicker plockar in ett skönt citat från jumbon Kölns tränare Peter Stöger. Laget tog visserligen en poäng mot Werder Bremen, men behöver fler. ”Det är svårt, det var något för en vegetarian, det var varken fisk eller kött, så man kan inte göra något med det”, analyserade Stöger. Tidningen bjuder på fler underhållande citat. Som det här från Mario Götze, ”Jag är mer Iniesta än Messi”. I fokus i veckans första nummer är annars ”Schalkes största stjärna”, det vill säga Leon Goretzka. Enligt Kicker har den 22-årige mittfältaren ännu inte fattat något besked om framtiden, och Schalke har fortfarande hopp om att behålla honom.

Nürnberger Zeitung lockar med rubriken ”Ishak skämtar: Om Cedi inte fixar det dödar jag honom”. Det är ett citat från en tweet från en av tidningens reportrar efter FC Nürnbergs senaste seger (2-1 mot Dynamo Dresden). Svensken, som svarade för ett mål och nu har gjort mål sex matcher i rad), krävde sin lagkamrat Cedric Teuchert på segermål. ”Jag kunde känna det”, svarade Teuchert. Nürnberg tog med segern tillbaka sin tredje plats i 2 Bundesliga, trots att laget inte gjorde någon stormatch. ”Men det är också en skön känsla, när man inte spelar på topp men vinner ändå, och det säger en hel del om kvaliteten i laget”, menar Ishak.

 

ÖVRIGT

7sur7 (Belgien) menar att ”Thelin sätter fyra mål och skickar en signal till Anderlecht”, klubben han är köpt av. Kiese Thelin har med gårdagens rikliga målskörd (5-2 mot Zulte Waregem) uppe i sju mål på åtta matcher. Samtidigt, som flera tidningar sarkastiskt noterade med en blinkning åt svenskens håll, mäktade Anderlecht inte med ett enda mål hemma mot Genk (0-1). Voetbalkrant har svar från svensken om han öst in fyra mål förut. ”Nej, det har jag inte gjort tidigare i min karriär. Självklart är det kul, och det gav också tre poäng”, säger Kiese Thelin, ”När jag gör ett mål, vill jag alltid göra ett till. När jag gör två hoppas jag på ett hattrick, och gör jag tre vill jag göra fyra. Jag är hungrig på det viset”. Den svenske anfallaren hyllade också tränaren, ”Philippe Clement har gett mig en enorm boost. Han ger mig mycket förtroende och det smittar av sig”.

Own Goal Nigeria (Nigeria) är säkra på sin sak. ”Exklusivt: Drivna svenska laget Degerfors värvar nigeriansk trio”. Enligt sajten har Degerfors gjort klart med Joel Daniel, Ladan Mohammed och Najeeb Abdul. Spelarna uppges ha imponerat för Gee-lec Academy of Jos under en turnering i Sverige för tre veckor sedan. ”Tanken är att de ska spela där ett tag”, säger spelarnas agent Babawo Mohammed, och får det att låta som att det kanske snarare handlar om provspel än värvning, som Own Goal Nigeria hävdar. ”De reser till Sverige snart, vi har fått alla papper från klubben och vad som nu återstår är för ambassaden att ge dem resevisum”, fortsätter Mohammed.

Publicerad 2017-10-23 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons