Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mourinhos raseriutbrott på United-spelarna

ENGLAND

1.jpg The Sun-rubriken ”Det är ett LOTTeri” placerar Carlo Ancelotti på tränarstolen i Everton sedan Ronald Koeman i går fick sparken. Men en rubrik om lotteri fungerar också alldeles utmärkt för att beskriva hur de engelska tidningarna i dag sätter sitt namn bakom olika kandidater. Vem som bestämmer i Manchester United råder det däremot ingen tvekan om. ”Exklusivt: José får ett spel på floppspelarna”. Enligt tidningen var han så arg på Lindelöf & Co efter förlusten i Huddersfield att han slängde rocken i marken. That’s it. Några ytterligare uppgifter finns inte.

Daily Mirror har en uppföljning med ”Exklusivt: Man Unitedspelarna tycker Mourinho gick för långt med sitt raseriutbrott efter Huddersfieldförlusten”. Nej, inte rocken. Det handlar i stället om att ”det finns en viss spänning bakom kulisserna, vissa spelare känner att Mourinho gick för långt i sin offentliga kritik av dem, som följdes av han var butter på träningsplanen dagen efter”. Tillbaka till Everton, som också tilldelas dagens största rubrik. ”Tuch and go” (ordvits på ”Touch and go”, ung ”osäkert”) syftar på Thomas Tuchel. ”Den tyska tränaren är överst på Evertons önskelista”, hävdar Mirror.

Daily Telegraph håller inte med. ”Dyche är förstavalet sedan Koeman fått sparken”, bedyrar tidningen. Enligt Telegraph är Everton beredd att betala 2,5 miljoner pund till Burnley i kompensation för deras tränare.

The Times håller sig Merseyside i tränarjakten, ”Unsworth ute efter Evertonjobbet”. Det är interimtränaren som hoppas få förlängt förtroende. På bild finns däremot Koeman när han kör iväg i sin Bentley. En del av nummerplåten är inringad, ”BAR”. Tidningens krönikör Henry Winter inleder sin beskrivning/sågning i krönikan bredvid med ”Ronald Koeman var så besatt av Barcelona att han till och med hade laget på sin nummerplåt”. Krönikans rubrik inne i tidningen är ”Självbeundrande Koeman såg Everton som en språngbräda”.

Daily Star bjuder på ytterligare ett namn i Evertonkarusellen. ”Giggs: Ge mig en chans på Goodison”. Unitedlegendaren hoppas enligt tidningen bli tillfrågad. En spelare som har långt, långt kvar till att bli en Unitedlegendar dyker upp alldeles intill. ”United ger Lindelöf respit”. Som Headlines webb-tv berättade om i går så väntas svensken få chansen i kvällens ligacupmatch mot Swansea, ”trots mardrömmen mot Huddersfield”, som Daily Star uttrycker det.

 

ITALIEN

2.png La Gazzetta dello Sport har strålkastarljusen riktade på en spelare. Det är inte The Best-vinnaren Cristiano Ronaldo. Det är The Far From The Best-vinnaren Leonardo Bonucci. Rubriken ”Jag har bett om ursäkt” sätts mot bakgrund av utvisning och avstängning (mot Chievo och Juve), och en formsvacka utan dess like, som också ger överrubriken ”Bonuccis plågor”. Tidningen har också med citaten från Bonuccis mentala tränare Alberto Ferrarini till Radio 24. Där sa Ferrarini bland annat att Bonucci fått ”ett bad i ödmjukhet”, att ”hans ego varit uppe på 50:e våningen i en skyskrapa” men också att han med det röda kortet ”nått botten” och Ferrarini nu är övertygad om att det blir en återfödelse”. Ferrarin understryker att Bonucci är ”en av världens bästa mittbackar”. På tal om Milan. Enligt Gazzettan är det ”Tillkännagivandet redo. Farväl till Adidas”. Ny dräktsponsor blir Puma. Det officiella beskedet kommer under dagen. Adidas har sponsrat Milan sedan 1998. På förstasidan finns också den italienska vinnaren vid The Best-galan: Gianluigi Buffon, årets målvakt. ”Jag vill sluta som Champions League-mästare”, låter den 39-årige legendaren hälsa.

Corriere dello Sport vänder blicken mot ett annat Milanolag. ”Låt oss ta befälet”, kommer med bild på tränaren Luciano Spalletti och det faktum att Inter vid en seger mot Sampdoria i kväll tar över ligaledningen. Napoli har match i morgon (Genoa). En annan fet rubrik i dag är ”Chocken på Olimpico”. Laziofansen var i matchen mot Cagliari avstängda från sin Curva Nord för rasistiska slagord och förpassade till Romas Curva Sud. Efter sig lämnade de antisemitiska budskap på klistermärken, bland annat judiska flickan Anne Frank iförd Romatröja. Se även La Repubblica nedan. Förbundet utreder händelsen. Liksom andra tidningar noterar Corriere dello Sport att jumbon Benevento bytt tränare, att Marco Baroni ersatts av Roberto De Zerbi. Att det också omedelbart medför att Samuel Armenteros kommer in från kylan tycks CdS inte tro. I alla fall finns svensken inte med i tidningens startelva för Benevento i morgon (Cagliari).

Tuttosport vänder sällan blicken från Turin. I dag ser tidningen beundrande på en anfallare. ”Född: Rambo Higuaín” baseras på det enkla faktum att argentinaren ”kämpade som aldrig förr” när Juve fick spela med tio man mot Udinese. Tuttosport lägger till att ”för första gången hamnade han på topp-fem över de som sprang mest”.


SPANIEN

DM2w0dFWsAACuAf.jpg Marca hade byggt upp för det i flera dagar. I dag är tidningen som väntat en orgie i Real Madrid och The Best, Fifas gala i går kväll. ”The Magnficent Seven”, den gamla filmtiteln, trycker Marca som rubrik för de sju utmärkelser klubben fick. Fotot på uppklädda spelarna och president Florentino Pérez sträcker sig över både första- och sista sida. Huvudpriserna, Årets spelare till Cristiano Ronaldo och Årets tränare till Zinedine Zidane, får lite extra utrymme. Tidningen noterar också att huvudrivalerna ”Cristiano och Messi röstade inte på varandra – Dani Alves hade Neymar före Messi”. Nätupplagan har en förnämlig grafik över röstandet. Zlatan Ibrahimovic kom på trettonde plats bland spelarna, just efter Luis Suárez och just före Lewandowski.

Diario AS slår sig också för bröstet med ”Real Madrid är The Best”, och poängterar att förutom de personliga utmärkelserna till Cristiano Ronaldo och Zidane, så hade Real Madrid fem spelare med i årets lag.

Cadena Cope har med en intervju med Real-bossen Pérez efter galan. ”Ingen kan betvivla att Cristiano Ronaldo är den bäste av sin generation”, påpekar han, och får sedan frågor om Karim Benzema och Harry Kane. ”Benzema är en blandning av Zidane och Ronaldo (den äldre). Kane är en fantastisk spelare, men vi är jättenöjda med Benzema och hela laget”.

Diario Sport blankar nästan helt The Best-galan. Den får ett litet hörn med rubriken ”Cristiano och Martens årets spelare”. I stället är fokus helt på Barças cupmatch mot Murcia och att tränare Valverde tar med fyra spelare från akademin. Som avslöjande har Sport att ”Barça är inte intresserad av Ander Herrera”. Tidningen lägger till att ”Coutinho och en back, med Yerri Mina som huvudalternativ, förblir prioriteringar” i kommande transferfönster.

Mundo Deportivo är mer generös med The Best, men vattnar ur Real Madrid-dominansen med ”Stjärnornas fest”. På bilden blandas spelare från många klubbar upp, de som också kom med i Årets elva.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe släpper inte Marseille-PSG riktigt än. ”Så förberedde OM sig inför sin skräll”. Tidningen går sedan igenom taktiska och mentala förberedelser. Som att tränare Rudi Garcia eldade på spelarna med att ”PSG kommer att förlora sin första match för säsongen och de kommer att göra det mot oss”. Det var nära. Tidningen synar med ”Neymar skrattar inte alltid” den brasilianske stjärnans ”mörkare sida”. Utvisningen mot Marseille var 25-åringens åttonde röda kort i karriären.

RMC Sportexperten och förre landslagsspelaren Christophe Dugarry sågar även Neymars insats innan det röda kortet. ”Jag är upprörd därför att Neymar spelade som om han vore hemma i sitt vardagsrum eller lattjade med polarna i five-a-side. Han provocerade hela tiden, och jag menar inte med ord. Men han höll bollen under sulan hela tiden, väntade på sin motståndare, fintade en, två, tre gånger…och det 45 meter från mål! Det tjänar absolut ingenting till! Var var den Neymar vi såg i första matchen mot Guingamp, som spelade vidare bollen efter en till två beröringar, som rörde sig, och som speedade upp spelet?”, sa Dugarry.

France Football kommer denna vecka med fokus på Saint-Etiennes målvakt, ”Vad är det som stör med Ruffier?”. 31-åringens statistik genom åren har varit fin, ändå har inga storklubbar ryckt i honom eller någon landslagschans dykt upp. France Football uppger sedan att Luiz Felipe Scolari lämnar Guangzhou Evergrande efter att klubben tagit sjunde raka ligatiteln. Enligt tidningen är han ute efter en klubb i Europa.

 

TYSKLAND

Bild låter förändringarna hos Bundesligajumbon nå nyhetsettan, ”Schmadtke lämnar Köln”. Det var ett gemensamt beslut mellan klubben och vd:n, meddelade Köln i går. Mats Hummels har en fotledsskada men är aktuell för spel i cupmatchen mot Emil Forsbergs RB Leipzig på onsdag. Klubbarna möts även i ligan i helgen. Bayerns lagkapten i morgondagens match blir i skadade Neuers, Ribérys och Müllers frånvaro Arjen Robben.

Sport1 uppger att främsta skälet till att Schmadtke fick lämna Köln är hans obrutna lojalitet till tränare Peter Stöger. Enligt lokaltidningen Express har Markus Weinzierl (senast Schalke) och Dirk Schuster (Augsburg) varit aktuella som ny namn för tränarposten i Köln.

 

ÖVRIGT

UOL (Brasilien) uppger att Real Madrid kniper Manchester Uniteds Brasilienscout Paul Henrque Xavier. Den engelska klubben värvade honom så sent som i mars. En av Xaviers huvuduppgifter blir nu att följa Vinícius Jr:s utveckling. Den 17-åriga supertalangen värvades av Real Madrid för 38 miljoner euro. Han tillhör Real Madrid från och med nästa säsong, då han fyllt 18 år, men stannar på lån i sin nuvarande klubb Flamengo till sommaren 2019.

Publicerad 2017-10-24 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons