Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Lindelöf behöver en kram”

ENGLAND

Daily Mail sticker ut. Inte bara för att tidningen väljer ”Ynkliga Palace” (1-4 mot Bristol City) som största rubrik efter gårdagens ligacupspel. Mail tycker också Victor Nilsson Lindelöf var bra i Manchester Uniteds match (2-0 mot Swansea). Liksom Kristoffer Nordfeldt i motståndarnas mål får Lindelöf klart godkända 6,5 av tio i betyg (Martin Olsson, som skadade sig och fick utgå, får en sexa). Omdömet i texten: ”efter sin mardrömsmatch i West Yorkshire (mot Huddersfield), så kunde även 31-miljonerpundsvärvningen Lindelöf njuta av en ny chans och en nolla bakåt”.

Manchester Evening News är mer skeptisk. VNL får en femma i betyg. Det lägsta av Unitedspelarna. ”Drogs med framåt och hade på nytt svårt med höjdbollar. Verkar lite osäker, men bör ha dragit fördel av att få hålla nollan”, skriver tidningen. På annat håll uppger MEN att Mesut Özil bara kan tänka sig att lämna Arsenal för tre klubbar: Man United, Barcelona och Real Madrid – men United är inte intresserad i dagsläget, enligt tidningens uppgifter.

Daily Mirror lyfter fram fem punkter från Uniteds match i går. En av dem är just en svensk mittback. ”Jetsetaren Lindelöf behöver en kram”, är punkt nummer två. ”Sommarvärvningen Lindelöf har nu startat tio matcher i nio olika länder den här säsongen. Han har fått spela i Spanien, Bulgarien, Vitryssland, England, hemma i Sverige, Nederländerna, Portugal och nu i Wales“, skriver Mirror som förklaring på det där om jetset (och, ja, nämner bara åtta länder). Mirror fortsätter: “Efter sin mardrömsmatch mot Huddersfield behövde han vinna över fansen och få lugna ner sig själv. Det startade inte bra då han misslyckades med att få bort en boll som seglade över honom, men han spelade upp sig och imponerade till slut – men det är hur som helst fortfarande en lång väg kvar innan han är ordinarie. Allt han behöver är lite kärlek”.

Yorkshire Evening Post har fler svenskbetyg. Låga sådana. Tidingen delar ut en sjua, resten sexor och femmor i betyg till Leeds spelare (1-3 mot Leicester). Svenskarna Pontus Jansson och Pawel Cibicki tillhör de som får nöja sig med fem. ”Jansson ser fortfarande inte ut som sitt forna jag”, skriver YEP, och är lika tveksam till Cibickis insats. ”Väldigt ängslig och rörde bara bollen som hastigast. Han behöver hoppa upp ett par snäpp innan han är med i laget för ligaspelet”.

Daily Telegraph har som de flesta tidningar fokus på andra matcher än de där svenskar var inblandade i går. Rubriken kan med tveksamhet översättas till ”Tonårsrus” (Teenage kicks), men huvudpersonen råder det hur som helst ingen tvekan om. ”Nketiah gör mål 15 sekunder efter att han kommit in – och sätter sedan segermålet som räddar Wengers lag” (Arsenal-Norwich 2-1).sport england

The Times har i stället ”Bravo räddar Citys dag” (0-0, 4-1 e str mot Wolves). Men det är inte bara målvaktens räddningar som uppmärksammas. Citys tränare Pep Guardiola riktar också strålkastarljusen mot…bollen. ”Den är oacceptabel för spel på hög nivå”, dundrar Pep om Mitres ligacupboll. Sedan var det tydligen inget stopp på honom. ”Den (bollen) är för lätt, den sticker iväg åt alla håll, det är ingen bra boll. Det är omöjligt att göra mål med en sådan boll, och jag kan säga det eftersom vi vann, jag försöker inte ge några ursäkter. Alla mina spelare sa, ’Vad är det där?’. Jag är ledsen, ligacupen, det där är ingen seriös boll för en seriös turnering. Det är marknadsföring, det är pengar, okej, men det är inte acceptabelt. Ingen vikt, ingenting. Vi tränade med bollen en eller två dagar, men om den är dålig, så är den dålig”, beklagade sig Guardiola.

The Sun har med ligacupspelet men som största rubrik, ”Jag slutar inte”. Det är budskapet från ”trotsiga Bilic”, West Hams tränare.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport konstaterar nöjt ”Allt mer Inter” efter ännu en seger (3-2 mot Sampdoria) och ligaledning (Napoli kan ta tillbaka den i kväll). ”Ett styrkebesked”, berömmer en tillhörande krönika. En annan stor rubrik är ”Den antisemitiska skammen”, som fångar upp reaktioner och motaktioner sedan Laziofans använt Anne Frank-bilder.

Corriere dello Sport firar också Inters triumf och uppmärksammar den italienska fotbollens vrede efter antisemitismen. Mot röd bakgrund lyser sedan stort, ”Bråk Conte-Agnelli”. Texten under förklarar: ”Presidentens pik mot ex-tränaren: ’Allegri fortsatte med det arbete andra trodde var slutfört’. Svaret: Otacksamt och omoget”.corriere italien

Tuttosport plockar upp tråden om i vemodig ton upp Agnelli v Conte med ”Vi stod varandra så nära”. Citaten som följer, ”Allegri har gjort det bra, han fortsatte vinna när andra trodde Juves era var slut” och ”Man slutar aldrig att lära känna hur människor är…Allt som behövdes var lite uppskattning”.

Ansa påminner om att biljetterna till VM-playoffreturen Italien-Sverige släpps i dag. Matchen spelas på San Siro i Milano måndag den 13 november. Samtidigt släpps även biljetterna till den italienska sektionen på Friends Arena i Stockholm. Det matchen spelas fredag den 10 november.

Football Italia skriver att ”Chelsea ser Sarri som Contes arvtagare”. Uppgifterna kommer från den italienska tv-stationen 7 Gold. Representanter från Premier League-klubben uppges planera förhandlingar med Napolitränaren, som har en utköpsklausul på 7,5 miljoner euro. 7 Gold uppger vidare att Chelsea är beredd att betala Sarri 12 miljoner euro i årslön.

 

SPANIEN

Marca ser ut som den har ett idolporträtt med Zinedine Zidane, där han sitter på en stol med ett leende och slitna jeans. Men det handlar om fotbollstitlar, ”Bara cupen fattas”. Tidningen fyller på med att ”Zizou har vunnit VM, Europacupen, ligan, Champions League…men aldrig lyft den inhemska cuppokalen”. Varken som spelare eller tränare. I morgon inleder Zidane ett nytt försök, med start mot lilla Fuenlabreda.

Diario AS är underhållande att se på just i jämförelse med Marca. Här är Zinedine Zidane ersatt av Cristiano Ronaldo, stolen ersatt med en tron, casuallooken med elegant kostym. Och medan Zidane satt där med tomma händer och väntade på inhemsk pokal, sitter Cristiano på sin tron med The Best-pokalen i handen och är ute efter mer, mer. ”Jag vill ha den sjunde”, syftar på Ballon d’Or, som delas ut i december.as spanien

Diario Sport jublar med Barça efter cupseger där andra spelare fick chansen att briljera (3-0 mot Murcia). Som akademispelaren Arnaiz, som debuterade med mål. Vidare finns rubriken ”Klopp-Coutinho: Skilsmässa i Liverpool”, med tillägger att ”Barça väntar på brasilianaren”.

Mundo Deportivo skriver om ”Den andra tridenten”, alltså anfallstrion. Förutom Arnaiz så svarade kollegorna Alcácer och Deulofeu för Barças mål mot Murcia. Och jodå, det är ännu en dag och ännu ett avsnitt i MD om Coutinho. ”Liverpool vill ha 150 miljoner euro för Coutinho”, heter dagens. Prislappen ska den engelska klubben ha förmedlat till Barça via en av spelarens agenter.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har rugbyfokus men lägger in rubriken ”Al-Khelaïfi måste övertyga”. BeINSPORT- och PSG-bossen kommer i dag att förhöras av schweiziska myndigheter i den pågående mutbrottsutredningen. Liksom engelska tidningar så skriver L’Equipe att Claude Puel redan i dag kan bli klar som ny tränare för Leicester. Puel, som senast var tränare i Southampton, väntas skriva på ett treårskontrakt.leaquipe frankrike

Le Parisien tar också upp Al-Khelaïfis stundande förhör på förstasidan. Tidningen lyfter sedan på nytt frågan, ”Benzema-Deschamps: Vad är problemet?”. Anfallaren har inte spelat för landslaget på två år, av sportsliga skäl men framför allt skäl utanför planen. Deschamps har hårdnackat vägrat ta ut Real Madrid-stjärnan. Pierre Mankowski, tidigare assisterande förbundskapten till Santini och Domenech, tycks ändå inte se en helt stängd dörr. ”Didier lär vara vaksam på hur Karim presterar, och i dag väga för- och nackdelar”, säger Mankowski, men understryker också den stenhårda konkurrensen i Mbappé, Griezmann och Giroud.

 

TYSKLAND

Bild utlovar ”Hela sanningen bakom Schmadtkes avsked!” på nyhetsettan. Enligt tidningen kom Kölns vd fram till att tränaren Peter Stöger borde sparkas, ett förslag som inte fick stöd av övriga ledningen, vilket gjorde att Schmadtke såg begränsningar i sitt fortsatt arbete. Mer intressant rubrik ur svenskt perspektiv är ”Pang, pang, Isak! – Cupshow av Dortmundsvensken”. 18-åringen fick starta i stället för Pierre-Emerick Aubameyang. Det blev ett mål och ett målpass (5-0 mot Magdeburg). ”Jag fick min chans och tog den”, säger Isak, ”Även om det var en match mot ett lag från tredjeligan så var det en riktigt svår match. Det var klart att vi skulle vinna, och det gjorde vi”. Isak blev också utsedd till matchens spelare (se tweet ovan).sport bild tyskland

WAZ uttrycker sig som anfallaren själv, ”Dortmundtalangen Isak tog sin chans”. Det är rubriken på regionaltidningens spelarbetyg. På skalan ett till sex, där ett är högst, får Isak en tvåa. Det högsta betyget av alla spelare i laget. ”Debut i startelvan för svensken. Den 18-årige anfallaren tog sin chans, var spelbar och rörlig. Låg bakom Castros mål och gjorde sedan själv det andra strax efteråt”, skriver tidningen.

SportBild har på nätet rubriken ”Isaks drömdebut”. Men veckans papperstidning blickar åt annat håll. ”Ny Bayerntränare: Allt talar för Tuchel”, är budskapet som trummas ut med stora bokstäver och stor bild på förstasidan. Tidningen har även en intervju med RB Leipzigs sportchef Ralf Rangnick. Han är övertygad om att både han själv och tränare Ralph Hasenhüttl stannar länge. På frågan om Bayern München inte skulle locka Hasenhüttl svarar Rangnick, ”Att Ralph, liksom våra spelare, också kan byta klubb är en logisk konsekvens av våra framsteg. Han kan hamna i Bayern, men jag tror inte han gör det inom de närmaste två åren”.

Hamburger Morgenpost meddelar att Albin Ekdal är uttagen till Sveriges VM-kvalplayoff mot Italien. HSV-mittfältaren har varit skadad i omgångar, och var senast i helgen tvungen att avstå spel mot Bayern München på ryggsmärta. Men enligt Bild tränade Ekdal obehindrat under tisdagen.

 

ÖVRIGT

Clarín (Argentina) har ”De uppger att IS hotar att attackera VM i Ryssland med otäck bild på Messi”. Tidningen syftar på en organisationen Site, som övervakar extremistisk verksamhet på nätet. Bilden på Messi ska ha laddats upp på en av terrororganisationens webbsidor. En annan teckning visar en beväpnad kalifatsoldat utanför Luzjnikistadion. Sites chef Rita Katz skrev på Twitter i går att hoten mot fotbolls-VM är återkommande bland IS-anhängare på nätet (se ovan).

Publicerad 2017-10-25 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons