Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Oro i Katalonien kan stoppa Real

ENGLAND

Daily Mirror har toppnyhet i tre delar. Överrubrik: ”Arsenals tränare levererar chockbesked”. Huvudrubrik: ”Jag kan lämna i sommar”. Underrubrik: ”Wengers framtid fortfarande oklar trots tvåårskontrakt”. Mirror baserar detta på att Wenger vid bolagsstämman i går berättade att han efter säsongen går igenom läget och framtiden med klubbledningen. Som efter varje säsong.
mirror
The Sun skriver också om bolagsstämman. Tidningen använder det engelska ordet, AGM, Annual General Meeting och gör om det till ”Annual Gunners Mayhem” (ung. ”Årliga Gunnerskaoset”). För som vanligt fanns också missnöjda fans på plats. Klubbens vd Ivan Gazidis strödde mest salt i såren med att understryka att Arsenal är ”det lag som kontinuerligt överpresterar mest”. Tidningen kommer med stora rubriker även på andra uppgifter. ”Exklusivt: Chelsea siktar in sig på Ancelotti efter kritiserade Conte”. The Sun påstår att den äldre italienaren är klubbledningens förstaval att ersätta den yngre italienaren. En annan rubrik är ”Exklusivt: Kane blev skadad i baksida lår mot Liverpool”. Tottenhamstjärnan är ett frågetecken inför helgens match mot Manchester United. En tredje egen ”nyhet” är, ”Exklusivt: Arsenal vill ha minst 30 miljoner pund för Alexis Sánchez i januari”. Man City kopplas på nytt samman med tysken.

Daily Mail spinner konspirationsteorier med en bild från en restaurang med höjdare från Liverpool (Henry), Arsenal (Gazidis) och Man United (Glazers) vid bordet. ”De Tre Stora i New York-möte, men varför var inte City. Chelsea och Tottenham inbjudna?”, undrar Mail misstänksamt. Störst rubrik på sportettan är dock fotbollförbundets ”Vi har tappat det”, en kommentar, inte om sitt förstånd, men om folkets förtroende.

Daily Telegraph tar förbundskrisen ytterligare en nivå med ”FA tjänar inte sitt syfte”. Den massiva rubriken vilar mot en förbundslogga med sprickor, samt text om det tappade förtroendet, att förbundet tvingats be Aluko och spelarfacket om ursäkt efter ett misslyckat framträdande i parlamentet, etc etc.

Sky Sports har en intervju med Zlatan Ibrahimovic. ”Vilken spelare, vilken människa”, skriver Thierry Henry om svensken på Instagram, där han säljer in sin intervjun som visas på Sky Sport på lördag. Men delar finns redan ute på Sky.  Zlatan är tydlig: han ska vinna ligatiteln den här säsongen – och sluta när och på det vis han vill. ”I will walk out just as I came in, I will not walk out limping. I will walk out the way I want to walk out. Even if I have to walk on water I will do that also”. En översättning missar lite av gå-på-vattnet-poängen.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport sätter med ”BelissimA” toppbetyg på Serie A efter tio omgångar. ”Napoli, Inter, Juve och Lazio, alla inom tre poäng”, är bara början. Gazzettan vräker på med ”mål i massor, show och mer fyllda arenor. Ligan övertygar. Nu väntar vi på Roma”. Milan tycks Gazzettan ha gett upp. Publiksnittet på 24 086 är nästan tre tusen mer än förra året, och det högsta sedan 2010/2011. Tidningen har också en Silly Season-uppgift av rang. Shanghai Sipg erbjuder 70 miljoner euro för Ciro Immobile med målet att få honom i januari. Landslagsanfallaren skulle också få 6,5 miljoner euro i årslön. Men Lazio uppges nobba, Immobile likaså, med VM för dörren.
gazzetta

Corriere dello Sport tar med ”100 procent Higuaín” pulsen på anfallaren, som mot Milan i morgon kan göra sitt hundrade mål. Tidningen har också en helsida med en svensk, en intervju med Filip Helander inför VM-playoffmatcherna mot Italien, ”Det blir bara en kvar: Sverige” . På frågan om Sveriges styrkor svarar Bolognabacken, ”Vi är, hur säger man, ett lag”, svara Helander och knyter näven, ”Vi är kompakta och bra organiserade”. Den givna följdfrågan är svagheter. ”Det svarar jag inte på”, säger Helander, och skrattar, ”Men, visst, vi har inte Ibrahimovic längre”. Det svaret släpper inte CdS, och undrar om Sverige hade behövt Unitedanfallaren. ”Ibrahimovic är inte tillgänglig, det är ett faktum”, konstaterar Helander, och lägger till att ”Vi är ändå starka”. Helander svarar sedan att han tror på svensk seger, och på följdfrågan ”På vilka grunder?”, säger han, ”För att vi vann U21-EM”. CdS: ”Och?”. Helander: ”Och den triumfen visade att ingenting är omöjligt, inte heller att slå Italien som är favorit att nå VM. Jag vill till Ryssland”. Helander får också frågan om Gunilla Axén-affären, om penisfotografierna. Han väljer att svara med ett engelskt ord, ”Disgusting” (vidrigt), och lägger sedan till, ”Det är saker som jag ogillar, det finns inget som är skojigt med det”.

Calcio e Finanza följer upp med ”Febern stiger inför VM-playoffmatchen mot Sverige: 36 000 biljetter redan sålda. Det är en copy-and-paste-rubrik från förbundets hemsida, som uppmärksammar biljettförsäljningen efter drygt ett dygn. San Siro tar ungefär 80 000 åskådare.

Tuttosport menar att det är ”Full fart bakåt med Miha”, Torinos tränare. Tidningen skriver vidare att Mihajlovic är nära sparken, ”bara en seger mot Cagliari kan rädda Sinisa, då spelarna också tappat förtroendet”. Walter Mazzarri, senast i Watford, pekas ut som främsta namn att ersätta.

 

SPANIEN

Marca uppger att ”Polisen överväger att stoppa Girona-Real Madrid”. Bakom rubriken ligger konflikten kring de katalanska självständighetsanspråken. Om den regionala regeringen i helgen utropar självständighet, så uppges lokala myndigheter oroade över säkerhetsläget kring matchen. Radiokanalen Onda Cero uppger att polisen förbereder sig för möjligheten att matchen stoppas om ett självständighetsbeslut fattas. Under tiden har Real Madrid spelat match. Det blev inte helt oväntat seger i cupen i går, men det krävdes två straffsparkar (2-0 mot Fuenlabrada).
marca

Diario AS beskriver matchen som en sömning tillställning, ”Två straffsparkar och tusen gäspningar”. Två noteringar till från matchen: ”Debut och utvisning för Vallejo” och ”Ceballos var bäst”.

Diario Sport säljer in dagens tidning med ”Avslöjar: De är ute efter Andre Gomes!”. Sport skriver att ”Juventus har kontaktat Barça om ett lån och en Premier League-klubb har lagt ett bud om att köpa”. Tre andra spelare som är aktuella för en sorti i januari är Aleix Vidal, Thomas Vermaelen och Arda Turan. Hur tidningen beskriver Reals seger? ”Real vann på två straffar de fick till skänks”.

Mundo Deportivo väljer att se på spelare på ingång. ”Griezmann på spåret”, är dagens huvudrubrik. ”Barça har signalerat sitt intresse till stjärnans rådgivare”, skriver MD, och hävdar att ”det positiva gensvaret från fransmannen” kan leda till en uppföljning.

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att det finns ”En känsla av revansch” kring PSG:s möte med Nice i kväll. PSG lyckades inte besegra sydkustlaget förra säsongen och kommer dessutom närmast från en annan poängförlust i regionen (2-2 mot Marseille). PSG får klara sig utan Neymar. Brasilianaren fick i går sin dom efter utvisningen mot Marseille, en matchs avstängning och ytterligare en villkorligt. Angel Di Maria väntas ersätta honom i kväll.
lequipe

Le Parisien tror Nicematchen varken gör från eller till när det gäller argentinarens framtid. Under rubriken ”Di Marias leda” påpekar tidningen att han ”vet att hans framtid inte längre finns i Paris”. Efter Mbappés ankomst är bänkplatsen cementerad. Le Parisien uppger vidare att en flytt kan bli aktuell redan i januari. Det finns intresse från Kina, men det lockar inte Di Maria. En flytt till Italien ligger närmare till hands. Juve har uppgetts intresserad, men även Milan för enligt tidningen diskussioner. Le Parisien skriver vidare att meniskskadade Thiago Motta blir borta minst tre veckor.

 

TYSKLAND

Bild vill klistra mer trubbel vid Arturo Vidals namn med ”Ännu ett nattklubbsbråk för Vidal”. Händelsen ska ha inträffat för en dryg månad sedan, när han med sitt posse, inklusive brodern Sandrino, firade en 4-0-seger mot Mainz. Flera i sällskapet blev kraftigt berusade och förolämpade andra gäster på nattklubben. När vakter ingrep blev det slagsmål, som Bild hävdar att även Arturo deltog i. Detta är inte bevisat. Ett ärende kring bråket finns dock hos polisen.

WAZ har svar på Kickers uppgifter i går om att André Schürrle är på väg från Dortmund till Köln i januari. ”Det finns inget erbjudande om lån från FC Köln. Uppgifterna tillhör fablernas värld”, hälsar Schürrles agent Ingo Haspel.

Publicerad 2017-10-27 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons