Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

La Liga-bossen: ”PSG fortsätter fuska”

ENGLAND

englandDaily Mirror noterar med en gäspning att Evertons motgångar fortsätter (0-2 mot Leicester). Men ett omdöme om interimtränare David Unsworth från ex-spelaren och pratkvarnen Joey Barton, får i alla fall tidningen att plocka fram braskande rubriker: ”En glorifierad idrottslärare”, kallade Barton honom i TalkSport. ”Jag såg honom ta sig in i bussen med besvär. Hur kan man få spelarna i fysiskt skick när man själv inte är det? Han är en förhärligad idrottslärare som inte borde leda ett herrlag. Kolla på honom vid sidlinjen…Han påminner mer om en steward”. Unsworth svarade på presskonferensen efter matchen. ”Jag kunde inte bry mig mindre än om vad Joey Barton har att säga”. Får man tro Mirror var José Mourinho ungefär lika avfärdande av frågan om när Paul Pogba är tillbaka. ”Ingen aning”, svarade Man Unitedtränaren, ”Jag hoppas ha Marcos Rojo tillbaka efter landslagsuppehållet, men med Pogba har jag ingen aning”.

The Guardian har mer Mou i ”Mourinho ger Unitedfansen ytterligare en pik, nu för Lukakustödet”, eller snarare bristen på det. ”Jag skulle vilja att de förklarande för mig varför de ger honom sitt fulla stöd, för han ger allt, och det är inte rättvist när om man gör mål eller missar, gör hela skillnaden”, sa Mourinho till MUTV.

The Sun har slut på ordlekarna och dammar av en ”Take Zlat”. Den här gången ”Take Zlat modesty”. Det är boxningsvärldsmästaren Anthony Joshua som nu berättar om svensken råd till honom i samband med att de möttes i helgen. ”Zlatan älskar boxning och hans inställning är fenomenal, men han hade lagt märke till något jag sa efter min match mot Wladimir Klitschko tidigare i år. Han tog upp att jag hade sagt ’Jag är inte perfekt, men försöker vara det’. Sen sa han (Zlatan), ”Nej, nej, nej. Vad du ska säga är ’Jag är perfekt, det är inget jag försöker bli!’”.

The Independent tar i stället fasta på Zlatans ord. Svensken prisad Joshua. ”Han är det perfekta exemplet på hur en boxare måste vara i dag”, sa Zlatan, och nämnde hans styrka och rörelse, men också hans personlighet. ”Han utstrålar positiva vibrationer, han har bra energi, han uttrycker sig väldigt bra och det är därför folk älskar honom, det är därför han är en folkets mästare. Är han lika bra i boxning som jag är i fotboll? Inte riktigt, men han är på väg dit”.

Daily Telegraph har som de flesta engelska sportettor Lewis Hamiltons F1-triumf i fokus. Men bland fotbollsrubrikerna märks också ”Arsène Wenger säger att Alexis Sánchez har ett ’socialt kontrakt’ att göra sitt bästa för Arsenal”. Ett sätt att uttryck att chilenaren, som ständigt ryktas på väg bort, har ett ansvar gentemot sina lagkamrater.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Löper Everton risk att åka ur?”

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport uppmärksammar ”Mattatori”, en ordlek på toppmålskyttarna som dödar i Serie A: Mertens (Napoli), Higuaín (Juventus), Icardi (Inter) och Immobile (Lazio). ”Gör nu storverk i Europa”, är en krönika som riktar sig till de två förstnämnda inför stundande CL-spel. Svante Ingelsson Serie A-debuterade för Udinese (2-1 mot Atalanta). Det blev godkänt. En sexa i betyg och omdömet, ”Han har fysiken, men saknar snabbheten. En bra första halvlek”. Marcus Rohdén fick nöja sig med ett inhopp för Crotone (2-1 mot Fiorentina), och får också en sexa.

Corriere dello Sport ger också sexor till både Ingelsson och Rohdén. Rubrikeritalienna ger tidningen däremot till Napoli. ”Napoli är 10 och njuter av det”, vilket syftar på att det himmelsblå laget nästan är perfekt, och att det nu har tio segrar (och en oavgjord match). Lagets ägare får bara en kort citatrad på förstasidan, ”De Laurentiis: Scudetton? Den kommer”. Som vanligt har han mer att säga. Till exempel ”Nu har de introducerat VAR, så vem vet vilka andra hinder de kan ställa i vår väg för att stoppa oss”. Tidningen säger sig också ”förklara hur Juve återfann Higuaín” under rubriken, ”Hemligheten bakom Pipita”. CdS skriver sedan: ”Dieten, tappat två kilo, träning under det internationella uppehållet, Allegris förändringar, Buffons och lagkamraternas pepp: så övervann argentinaren sin kris”.

Tuttosport trumpeterar ut ”Alla för Miha (som ändrade på Torino)”. Tränaren Sinisa Mihajlovic har tidigare fått en hel gliringar av tidningen. Vändningen i går (2-1 mot Cagliari) tillskrivs spelarnas vilja och tränaren, ”som till slut ändrade till 4-3-3 och räddade jobbet”. En annan stor rubrik är ”Motivatorn Gigi”. Även Tuttosport betonar målvaktens betydelse för att Higuaín hittat formen igen.

Läs även Erik Hadzics blogg, ”Laget som är för bra för rasisternas eget bästa”.

 

SPANIEN

Marca menar att ”Girona placerar Real Madrid offside” med sin skrällseger i går (2-1). Tidningen konstaterar att ligamästarna nu är åtta poäng efter Barcelona efter tio omgångar, samt att det är ”Sämsta Real Madrid sedan Mourinho”. Med det menas att man med bara 20 poäng på tio matcher får gå tillbaka till säsongen 2012/2013 för en poängmässigt sämre start.

Diario AS vinklar sin analys på att ”Isco är ensam”, att mittfältarens ”stormatch inte kunde hindra förlusten”. Tidningen konstaterar också att ”Trion Casemiro-Kroos-Modric tappade bollen 40 gånger!”.

Diario Sporspanient jublar. ”Tack, Girona!”, hälsar tidningen den lilla katalanska klubbens hjälpande hand till den stora katalanska favoritklubben Barcelona.

Mundo Deportivo är inte direkt olycklig heller. Real Madrids debacle mot Girona ger en för spansktalande välbekanta ändelse som syftar på förödmjukelse, ”Gironazo”.

Cadena Ser tar fasta på skillnader i uttalanden efter matchen. Real Madrids tränare Zindedine Zidane påpekar att säsongen är lång och försökte tona ned insatsen i går med att ”det saknades lite koncentration”. Casemiro var livligare i sitt svar. ”Vi är bekymrade för allt, vi vet att vi är långt efter Barcelona, vi måste hålla oss kalla. Det är en svår situation, vi måste spela bättre, vi måste jobba hårdare”, säger brasilianaren.

 

FRANKRIKE

L’Equipe meddelar att ”OM står stadigt i norr”, vilket kan härledas till både bortasegern i norra Frankrike (1-0 mot Lille) och till att klubben håller sig i de norra regionerna i ligatabellen, en fjärdeplats. La Liga blickar också norrut, men i vredesmod. ”PSG fortsätter att fuska ekonomiskt”, det är beskedet från La Liga-bossen Javier Tebas i en intervju. Han tycker att klubben bör slängas ut ur Champions League om klubben fälls för ekonomisk dopning. Han fortsätter jaga PSG. ”Tebas låter sig inte nöjas med att PSG ställs till svars av Uefa”, skriver L’Equipe i en annan artikel, ”Han har också å sina klubbars vägnar sammanställt en dossier på 44 sidor som, enligt honom, ska visa att PSG på konstgjord väg stöds av Qatar”. Denna vänder sig till CFCB, Uefas FFP-avdelning. La Liga pekar på att sponsringen, företrädesvis av företag med band till Qatar, övervärderar PSG. Rubriken på artikeln är ”La Ligas plan för att få PSG uteslutet”, och följs också upp av att ”spanjorerna vill se sanktioner mot Parisklubben med start i vinter”.

RMC Sport ger uppmärksamhet åt Ola Toivonen och Jimmy Durmaz tränare Pascal Dupraz. Han var synnerligen missnöjd efter gårdagens match (0-0 mot Saint-Etienne). ”Att komma in i omklädningsrummet och se att alla var glada över en poänfrankrikeg, tog musten ur mig. När vi tappar två poäng hemma ska vi sura, så jag får väl vara den enda som surar, för alla verkar nöjda”, säger en butter Dupraz, ”En andra sak som stör mig….Fansen vaknade efter 90 minuter. Jag blir säkert utbuad nästa match, men det spelar ingen roll. Vi måste hjälpas åt”.

Téléfoot, fotbollsprogrammet på TF1, är säker: Philippe Coutinho är PSG:s primära mål i sommar. Häromdagen uppgav Barcelonas språkrör Diario Sport att brasilianaren nobbat just en erbjudande från PSG, då han vill till Barças.

 

TYSKLAND

Bild skildrar en minikris hos tidigare ligaledaren Dortmund. Tidningen uppger att tränare Peter Bosz tog försvar och backar i örat med en specialsession under söndagen. De tvingades under 90 minuter se defensiva misstag från de senaste matcherna. Dortmund har släppt in elva mål på de senaste fem matcherna. Bild slår via Hasan Salihamidzic fast att Bayern behöver en forward till, eller som rubriken lyder, ”Bayern letar efter en Lewandowski-ersättare”. För Bayerns sportchef medger att klubben letar efter en stand-in, som kan ge stjärnan möjlighet att vila emellanåt. Lewandowski, som gärna talar via pressen, beklagade sig i helgen, ”En spelare kan inte spela 90 minuter tre gånger i tysklandveckan. Det finns ingen backup för mig för närvarande”.

Kicker har mer Lewandowski. Ett test under förmiddagen kommer att avgöra om den slitne anfallaren kan medverka mot Celtic. Ett scenario är att vila ”Lewa” för att ha honom fräsch till mötet med Dortmund på lördag. I just Bayern och Dortmund hittar Kicker veckans team, ”Vinnare och förlorare”, och mer specifikt Jupp Heynckes respektive Peter Bosz. Nygamla FC Bayern-tränaren prisas också i en intervju med Franck Ribéry. ”Han ger spelarna självförtroende, han talar till oss med kraft, han har blåst nytt liv i truppen”, säger holländaren. Ribéry har varit knäskadad i en månad, men kan komma att inleda löpträning senare i veckan.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har roat sig med att ranka ”Sommarens tio bästa värvningar” i den danska ligan. På plats nummer sju kommer svenske målvakten Jacob Rinne, som Ålborg lockade till sig från Gent. På tionde plats finns Simon Tibbling, Bröndby. I går hade Ekstra Bladet de tio sämsta värvningarna. FCK:s Pierre Bengtsson kom då tvåa. ”Under en sommar med många förändringar i FCK var Pierre Bengtsson ett tryggt namn att hämta ’hem’. Svensken hade fyra fina säsonger i klubben 2011-2015. Backen har underpresterat i takt med resten av mästarlaget. När Nicolai Boilesen är skadefri, är Bengtssons naturliga plats på bänken, och varken offensivt eller defensivt har svensken funnit tidigare nivå”, skrev Ekstra Bladet.

Publicerad 2017-10-30 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons