Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Neville: ”United är som Mayweather”

ENGLAND

englandThe Sun trycker dit ”Blue turn”, som en ordlek på en Chelseaspelares u-sväng. Det handlar om Morata. Det handlar om ett uttalande. Men egentligen handlar det om en misslyckad engelsk översättning. Morata sa i en intervjun med La Gazzetta dello Sport att Londonmiljön är för stressig att bo i på lång sikt. Det tolkades av rubriktörstande engelska medier som att han vill flytta. Uppföljningen ”Jag stannar i tio år – om jag blir tillfrågad”, som Morata försvarade sig med i går, ses därför av engelsk press som just en ”Blue turn”.

Daily Telegraph menar att ”Morata tvingas förneka att han föredrar Juventus framför Chelsea”. Vilket Morata inte heller sa i intervjun. Tidningen noterar på annat håll att två Tottenhamsupportrar stängts av på livstid. I ett klipp som blev viralt syntes hur en av de båda männen kissade i en plastpåse och den andre sedan kastade påsen på West Hamfans vid helgens Londonderby.

Daily Mail har på tal om supportrars beteende en annan rubrik. ”Napoli förbjuder bälten i Champions League-mötet med Manchester City”. Några Napolihuliganer använde bälten som vapen i samband med matchen i Manchester. Napoli svarar helt sonika med att sätta förbud för alla fans, anställda och journalister att bära bälte i morgon kväll, skriver Mail.

Sky Sports expert Gary Neville försvarade i Monday Night Football José Mourinhos ”defensiva” fotboll. Citatet som valsar runt i engelska medier är en boxningsparallell. ”Mauricio Pochettino och Jürgen Klopp har fantastiska rykten för att vara offensiva tränare. Men Mourinho är lite som (Floyd) Mayweather emellanåt. Mayweather kallas för tråkig för att han använder defensiven som ett vapen, och låter andra boxa sig trötta”, sa Neville, ”I matchen för några veckor vågade Klopp inte satsa fullt ut eftersom han kände, ’Han kommer att snärja mig, jag vill inte bli snärjd av Mourinhos mästerlighet’. Och jag tror Tottenham saknade förtroende att satsa fullt ut i lördags”.

The Times ger intryck av att Chelsea i alla fall går på offensiven mot portugisen, men det är vid sidan av planen. ”Exklusivt: Mourinho varnad om Fàbregas”, följs av ”Chelsea på väg att erbjuda nytt kontrakt för att värja sig från nytt intresse från Manchester United”. En annan rubrik, men utan exklusivtitetsstämpel, är ”Allardyce öppen för tränarjobbet i Everton”.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport beskriver ett ”Rekord-Inter” med ”På andra plats: Aldrig tidigare förr 29 poäng på elva matcher”. För så många poäng har Milanolaget efter ny seger i går (2-1 mot Verona). Inför kvällens CL-matcher kommer tidningen med uppmaningen: ”Juve, Roma: Tiden är kommen!”. Juventus stöter på Sporting på bortaplan, Roma tampas med Chelsea hemma. Efter att ha bläddrat en del finns en mindre artikel inför Italiens VM-playoff. Rubriken ”Kanske Zaza men ingen Balotelli mot Sverige” är en slutsats Gazzettan redan tidigare varit inne på. På lördag presenteras truppen. Till Sverige reser laget först på torsdag eftermiddag nästa vecka, dagen innan första mötet. Till returen i Milano meddelade förbundet i går att 50 000 biljetter är sålda. Prognosen är som tidigare ett utsålt San Siro (ca 80 000).italien

Corriere dello Sport skriver om ”Inters ormbett” efter de fortsatta framgångarna, vilket också är en referens till Inters historiska ormsymbol. Bett är annars vad grannen Milan saknar. Vd ”Fassone varnar Montella: Det behövs resultat”. I Gazzettan användes samma citat för att beskriva att Fassone ”sporrar” tränare Montella. En fet CL-rubrik är ”Matchboll Juve” inför mötet med Sporting och, inne i tidningen, skriver CdS att 55 000 åskådare väntas till Roma-Chelsea, ett säsongsrekord för hemmalaget.

Tuttosport menar att en seger för Juventus i Lissabon är ”Dubbel värd”. Tidningen vill med det poängtera att Turinlaget med CL-avancemang säkrat kan koncentrera sig på de viktiga ligamatcher som väntar.

SPANIEN

Marca drar på Sergio Ramos intervju i Onda Cero och citatet, ”Det vore inte första gången ett försprång på åtta poäng tappats…”, en referens till Barcelonas ligaförsprång till Real Madrid. I intervjun tillfrågas Ramos  också om förhållandet till antagonisten Gerard Piqué är så bra som katalanen nyligen sa. ”Om man jämför med hur det var förr så kommer vi ganska bra övespanienrens. Förut var det nästan ingen relation alls”, säger Ramos. Marca har sedan en egen intervju med Tottenhams tränare Mauricio Pochettino, och plockar ut rätt citat till sina spanska läsare, ”Att mina spelare ryktas till Real Madrid gör mig stolt”. Tidningen skriver även om att ”Fifa planerar ett klubblags-VM för 24 lag” till 2021. Lagen (tolv från Europa, fem från Sydamerika, två från Afrika, två från Asien, två från Nordamerika och en från Oceanien) skulle delas in tre grupper om åtta, och turneringen vara i 18 dagar.

Diario AS har precis samma citat från Sergio Ramos över sin förstasida. Sedan har tidningen förutsättningarna för Atlético inför kvällens Champions League-match, ”Bara seger räknas mot Qarabag”.

Diario Sport konstaterar att ”Barça är i Aten ute efter sin fjärde raka seger, för att säkra en plats i åttondelsfinalerna”. Laget möter Olympiakos i kväll. En bokstavligt svart rubrik för Real Madrid finns det alltid utrymme för, i dag ”Zidane skakad av debaclet mot Girona”. Rykten i Katalonien har gjort gällande att Neymar längtar tillbaka till Barcelona. Det fick Barçatränaren Valverde en fråga om. ”En comeback för Neymar? Det vore en dubbelvolt med skruv. Vi får se vad som händer i framtiden, det är inget jag vill prata om”, svarade Valverde. En kommentar som får spansk press att höja på ögonbrynen.

Mundo Deportivo försöker hitta en grekisk liknelse till avancemang-till-åttondelsfinal, för Barça och hittar ”Utnämning till Olympen”, dagens huvudrubrik.

FRANKRIKE

L’Equipe ser det som att PSG har kvar att ”Knyta ihop säcken”. En seger mot frankrikeAnderlecht i kväll och avancemanget till åttondelsfinal i Champions League är säkrat. Tidningen har ett särskilt fokus på Cavani som ringas in som en ”en unik profil som anfallare, lika egoistisk som osjälvisk” i sitt spel. I de fem stora ligorna har bara Messi gjort fler mål de senaste 14 månaderna, 70 mot Cavanis 64, noterar L’Equipe bland annat.

France Football sätter strålkastarljusen på ”Löftena”, tolv spelare med potential att sätta färg på fotbollsvärlden: Asensio, Alli, De Ligt, Dembélé, Donnarumma, Gabriel Jésus, Mbappé, Mount, Romero, Sané, Viera och Vinicus Jr ståtar med bild på förstasidan.

TYSKLAND

Sky Sport fångar upp Bayern-tränaren Jupp Heynckes ord om ersättare till Robert Lewandowski. Anfallaren är sliten och vilas mot Celtic i dag, men någon självklar stand-in finns inte. ”Jag ska hitta en lösning. Vi kan spela 4-4-2 med Arjen Robben och Kingsley Coman längts fram, eller använda dem på kanterna och sätta upp en mittfältare som släpande anfallare”, menar Heynckes.

WAZ uppmärksammar att på liknande vis som Bayern München är beroende av Lewandoswki, är Dortmund det av Pierre-Emerick Aubameyang. Även gabonesen visar tecken på att vara sliten och har inte gjort mål de tre senaste matcherna. ”Inte heller i Dortmunds trupp finns något riktigt alternativ för anfallaren – utom i 18-åringen Alexander Isak, som är mycket lovande, men fortfarande saknar erfarenhet och fysisk orubblighet”, skriver WAZ.

Publicerad 2017-10-31 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons