Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ronaldo: "Kris? Folk glömmer snabbt"

ENGLAND

1.jpg Daily Mirror firar Tottenhams triumf (3-1 mot Real Madrid) med ”ReaALLIty Show”. Det är förstås en hyllning till tvåmålsskytten Dele Alli. Men det fanns så mycket mer engelskt att fira i Champions League. Mirror hyllar också en annan spelare, Sergio Agüero, ”Rekordhållare”. Mot Napoli (4-2 till Man City) gjorde han sitt 178:e mål för Manchesterklubben och blev lagets främsta målskytt genom tiderna. Känslan kanske var att det kunde gjorts ungefär lika många mål på Anfield i går kväll, ”Det är så enkelt för Liverpool” (3-0 mot Maribor), skriver Mirror.

ANNONS

Daily Mail visar hur hårt det engelska hjärtat dunkar med ”Made in England” i stor, fet rubrik. Men tidningen tar också med Citytränaren Guardiolas ord om motståndaren. ”De är kanske det bästa laget jag mött i min karriär. Jag är så stolt med tanke på laget vi slog. Jag är kär i Napoli”, sa Pep. Roy Keane drog i stället till med en verbal Alf-Inge Håland-tackling, ”Min enda oro för City är att det ligger i klubbens DNA att misslyckas”, sa ex-Unitedspelaren i ITV:s sändning.

Daily Telegraph hyllar Tottenhams matchvinnare med klassisk Real Madridterm, ”Dele galacticon”. Det fortsätter med att ”Mittfältaren överskuggar Cristiano Ronaldo med två mål på Wembley när Spurs chockade Europamästarna i historisk seger på Wembley”. Bortanför CL märks ”Chelseas läkarteam vill få Kante att spela mot Man United”. Mittfältskuggen valde själv att avstå matchen mot Roma i tisdags, då han ännu inte kände sig redo efter skada. Men Londonklubben är angelägen om Kantes comeback i viktiga matchen mot United.

The Times är en av många tidningar som hyllar Tottenham via spelarbetygen. Tidningen ligger minsann inte lågt. Både Dele Alli och Jan Vertonghen får nio av tio, ingen Cityspelare får sämre än sju. I Real Madrid når ingen spelare över sex. Lägst betyg får Karim Benzema, en fyra. Tidningen sätter också fler bekymmersrynkor i pannan på Chelseas tränare, ”Conte oroad över att Chelsea saknar ledare” i laget. David Luiz och Cesc Fàbregas har ledarskap på planen, César Azpilicueta i omklädningsrummet, men annars är det för många lågmälda spelare, skriver Times.

ANNONS

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport använder ordleken ”Insigne si, ma Pep insegna” (ungefär ”Insigne, ja, men Pep delar ut läxa”). Insigne är också den spelare av alla i matchen (Napoli-Man City 2-4) som får högst betyg, 7,5. Men, som Gazzettan uttryckte det, ”En storslagen Lorenzo räckte inte: Sarris lag försökte, men Guardiolas lag är starkare”. Gazzettan oroar sig sedan för Napolis framtid i årets Champions League. ”Sjachtars seger över Feyenoord har gjort ett avancemang jättesvårt”.

Corriere dello Sport menar att ”City blev för mycket” för Napoli. Tidningen har sedan olycksbådande ”Montella ja eller nej” inför matchen mot AEK i Aten. Det följs av ”Berlusconi delar ut en smäll, tränaren svarar irriterat: ’Vi har svåra år bakom oss’. Gattuso standby”. Inne i tidningen har CdS rubriken, ”Allt står på spel för Montella”, och skriver att ”om det blir negativa resultat mot AEK och Sassuolo, då blir sparken oundviklig”. En liten rubrik är ”Sverige med tre italienare”. Det är Janne Anderssons playofftrupp som åsyftas. ”Italienarna” Emil Krafth och Filip Helander (båda Bologna) samt Marcus Rohdén (Crotone) finns med i den.

ANNONS

Tuttosport uppmärksammar Juvestjärnan Dybalas fortsatta problem. ”På nytt en besvikelse i Champions League. På nytt irriterad över att ha blivit utbytt”. Tidningen skönjer en liten spricka mellan spelare och klubb.

Il Messagero uppger via sin sportsajt att Marcus Rohdén har en skadekänning. Den svenske landslagsmittfältaren hade tränade enskilt under gårdagen, och är ett frågetecken inför lördagens match mot Bologna.

 

SPANIEN

3.jpg Marca menar efter ny förlust för Real (1-3 mot Tottenham) att ”Alla larmklockor ringer”. Tidningen fortsätter med att ”ligakrisen har nu även flyttat sig till Champions League”. Krönikören Hugo Cerezo menar att ”Matchen var ovärdig ett lag som vunnit Champions League två år i rad”.

Diario AS kallar matchen för ”Mardrömmen på Wembley”. Tidningen menar att Cristiano Ronaldos mål bara maskerade det verkliga resultatet. Det avspeglar sig också i spelarbetygen. På skalan noll till tre, där tre är bäst, får Tottenhams Lloris, Kane och Alli  allra högsta betyg, medan Reals Modric, Kroos och Benzemas får allra lägsta. Tidningen tar också med Real-tränare n Zinedine Zidanes bedyrande om att ”Det är inte en kris”.

ANNONS

El Confidencial har rubriken ”Cristiano Ronaldo kritiserar domarinsatserna mot Real Madrid och offsideavblåsningarna”. Portugisen säger bland annat efter Tottenhammatchen att, ”Första målet var offside. Precis som Gironas andra mål häromdagen. Det är saker vi inte kan styra”. Han fick också fråga om sitt kontrakt. ”Jag är nöjd med de fyra år jag har kvar. Jag har inte för avsikt att förlänga”. På följdfrågan om han vill förbättra det nuvarande kontraktet, ”Nej, jag är nöjd som det är”.

Cadena Cope uppmärksammar å sin sida Cristiano Ronaldos svar angående hans tidigare måltorka och målfacit: ”Ni (journalister) bryr er bara om mål. Googla ’Cristiano Roanldos mål’ så har ni all statistik där”. Om Reals form:
”Kris? Inte ens om det blev fem förluster i rad. Folk glömmer snabbt allt som är bra. Vi är medvetna om att vi har en formdipp, men det är inte mer än så”.

Diario Sport är i alla fall lycklig. Real Madrids motgångar höjer stämningen markant på redaktionen. ”Planlös”, beskriver tidningen rivalens färd. Sport menar vidare att ”Real Madrid befinner sig i total kris: spelarna vänder sig mot varandra och Zidane hittar inga lösningar för att undvika förlusterna”. I går skrev tidningen om hur beroende Barcelona är av Iniesta. I dag finns en uppföljning den helst varit utan. ”Exklusivt: Iniesta missar också matchen mot Sevilla!”, på lördag. Lagkaptenen, som missat de två senaste matcherna, har enligt Sport också tackat nej till Spanien kommande landskamper mot Ryssland och Costa Rica.

ANNONS

Estadio Deportivo, Sevillatidningen, speglar en stämning av klackarna i taket. Inte över beskedet om att Iniesta missar matchen. I dag firar man att ”Berizzo har nyckeln” efter gårdagens viktiga CL-seger (2-1 mot Spartak).

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe menar att det finns ”En känsla av knockout” i Lyon, och det är motståndaren Everton som hänger på repen. Monaco jagade seger i går, fick oavgjort (1-1 mot Besiktas) och L’Equipe menar ändå att ”Det finns anledning att bevara tron” om avancemang. Monacos João Moutinho är en av två spelare från gårdagskvällens CL-spel som når upp till åtta av tio i L’Equipes spelarbetyg. Den andre är Deli Alli i Tottenham. Emil Forsberg får, tillsammans med Marcel Sabitzer, RB Leipzigs högsta betyg, sex.

Foot Mercato slänger fram ”Exklusivt: Charley Musonda Jr vill lämna Chelsea i vinter”. Och inte till vilken klubb som helst. Enligt sajten har Arsenal varit i kontakt med den flyfotade 21-årige belgaren. Londonrivalen uppges beredd med ett bud redan i vinter. Musonda Jr är frustrerad över sin begränsade speltid i Chelsea.

ANNONS

 

TYSKLAND

5 Bild deppar. ”Dortmund förödmjukat, Leipzig förlorade”, summerar tidningen den tunga tyska CL-kvällen. Bild kallar Dortmund för ”Europadvärgar” efter bara oavgjort hemma (1-1 mot Apoel). Det ser ut som att laget ”inför mötet med Bayern på lördag sjönk ännu djupare ner i krisen”. För Leipzigs del konstaterar Bild att Leipzig efter djupdykningen i Portugal (1-3 mot Porto) ”inte längre har avancemang till åttondelsfinal i sina egna händer”. Bild delar blott ut treor, fyror och femmor i betyg till Leipzigspelarna. Skalan är ett till sex, där ett är högst. Emil Forsberg tillhör i alla fall den kvartett av startspelare som kommer undan med en trea.

Sky Sports pratade med Dortmundbacken Marcel Schmelzer som försa sig lite efter matchen. ”Vi måste tillsammans arbeta oss ur krisen…äh…denna svåra situation”, korrigerade han sig lite försent.

WAZ använder inte just ordet ”kris” men menar det i allra högsta grad. ”1-1 mot Apoel är ett lågvattenmärke i den nuvarande utvecklingen som Bosz inte har något svar på”, skriver tidningen i en kommentar av Pit Gottschalk. Han avslutar med understryka att det krävs resultat mot Bayern ”annars är en tränardiskussion ofrånkomlig”.

ANNONS

Kicker bryr sig inte så mycket om de diametralt motsatta formkurvorna på förstasidan, utan dukar upp för stormötet Dortmund-Bayern som det toppmöte det är. Gamla stortränaren Ottmar Hitzfeld får en rubrik om att ”Det får inte finnas några tvivel om Boszs spelidé”.

Publicerad 2017-11-02 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto