Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Evra kan sparkas efter sparken

ENGLAND

1.jpg Daily Mail har bilden på en karatesparkande spelare och frågan ”Vem är det som gör en Cantona?”, och uppmaningen ”Vänd till sidan 87 och få svaret”. Här behövs inget pappersbläddrande, det är bara scrolla ner till ”Frankrike”. Mail drar också till med hyfsat förutsägbara ”Exklusivt: Real Madrid vill ha Pochettino”, efter Tottenhams utskåpning av Real Madrid. Florentino Pérez nöjer sig inte med det. Realbossen vill förstås också ha Harry Kane och Dele Alli.

The Times ger anledning att tro att det inte går någon nöd på Kane, Alli & Co i väntan på feta lönecheckar från Real. ”Exklusivt: Två miljoner pund i bonus för Tottenhams spelare”. Det är spelarnas bonus efter säkrat avancemang från CL-gruppen. Förutom den där bilden med karatesparken är dagens mest återkommande bild på de engelska sportettorna den mentala bilden av en förbundskapten med blodigt redskap i nävarna. ”Southgate svingar yxan”, harmoniserar med Halloween, och är dåliga nyheter för Chris Smalling som brutalt huggits bort från landslagstruppen.

ANNONS

Daily Mirror skräms med ”Liemannen Gareth” och Daily Express skickar kalla kårar med ”Ingen går säker”.

Daily Telegraph verkar ha en fortsättning med ”Ingenstans att gömma sig”. Men det här handlar bara om Evertons fortsatta skräckfärd. Tidningen menar att ”Merseysidelagets kris fördjupas efter att ha kraschat ut ur Europa League” (0-3 mot Lyon). Chelseas tränare har ingen yxa i handen, men ”Conte sätter ned foten inför sina Chelseafloppar”. Det fortsätter med ”Exklusivt: Tränaren hotar med att peta spelare efter kaotiska framträdandet i Rom”. Särskilt risigt till verkar stackars Kenedy ligga, som gäspande när Conte höll ett förmanande tal till spelarna, och fick en extra skrapa. Men Telegraph understryker samtidigt att Conte har klubbledningens fortsatta förtroende.

The Sun tar fram exklusivstämpeln på två Manchesterartiklar: ”Unitedtränaren Mourinho redo att låna ut Luke Shaw i januari” samt ”Citytränaren Guardiola intresserad av januarivärvning av Southamptons Ryan Bertrand, som värderas till 30 miljoner pund”. Tidningen uppmärksammar också att ”Francois Coquelin konfronterade arga fans efter oavgjort mot Röda Stjärnan”. Men inga karatesparkar här.

ANNONS

South Wales Echo vidareförmedlar Swanseatränaren Paul Clements besked: Martin Olsson missar även matchen mot Brighton. Den svenske landslagsbacken fick en lårskada mot Manchester United den 24 oktober. Sverige möter Italien i VM-playoff om en vecka.

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport ger plats åt Montellas galghumor, ”Jag har följt min begravning ett tag…”. Den kanske närmare sig sitt fulländade efter ännu en blekt framträdande av hans Milan (0-0 mot AEK). En tillhörande krönika om Montella har rubriken ”Det verkliga elddopet blir Sassuolo”, den nästkommande ligamatchen. Tidningen uppmärksammar också att tolv Milanfans skadades när de blev attackerade av AEK-fans i tunnelbanan. Sex fördes till sjukhus, men ingen av dem är allvarligt skadad. På förstasidan finns också utropen ”Rekord!” och ”Otroligt!”. Det första handlar om att Lazio efter gårdagens seger (1-0 mot Nice) har ”Nio raka segrar. Lazio skriver historia och går vidare som etta”. Den andra handlar om att Lazio trots Anne Frank-skandalen öppnar kurvan för ultras.

ANNONS

Corriere dello Sport ställer frågan ”Vilka i djävulens namn är ni?”. En lite kantig översättning (”Che diavollo sei?”)  för att hålla sig vid flörten med Milans smeknamn som djävularna. Tidningen påpekar att laget ”saknade gnista” och att Montella fortsatt ”hänger i en lös tråd”. En annan rubrik uppmärksammar Ghoulams skadeavbräck för Napoli. Han uppges bli borta tre till fyra månader. Rubriken ”Napoli: Vrsaljko”, syftar på Atléticospelaren är aktuell som ersättare.

Tuttosport låter Inters sportchef Ausilio prisa lagets tränare, ”Spalletti är en skatt”. Det fortsätter med ”Luciano är som Mourinho; han arbetar var dag med att höja ribban”. Det regerande mästarlaget synar Tuttosport för dagen med ”Juve, ett ess att återupptäcka: Mysteriet Alex Sandro”. Tidningen skriver att ”säsongsinledningen har varit en stor besvikelse: Allegri ser honom inte längre som given, och Asamoah är nu i pole position för vänsterbacksplatsen. Samtidigt är brasilianarens fysiska värden fina. Hans formtapp tycks knuten till psykologiska faktorer: det återstår att se hur hans tränare kan få honom tillbaka i toppform”.

ANNONS

Sky Sport Italia ser Marcus Rhodén som ett fortsatt frågetecken inför Crotones match mot Bologna i helgen. Den svenske landslagsmittfältaren tränade under gårdagen på nytt enskilt och inte med gruppen.

 

SPANIEN

3.jpg Marca bidrar med dagens i särklass läskigaste förstasida: en bild på Santi Cazorlas hälsena. ”Två år utan spel, åtta operationer och en infektion som gjorde att han nästan förlorade foten”, skriver Marca till bilden. Det är nästan så att Marca glömmer Real Madrids problem. Men bara nästan. ”Reaktion börjar på söndag”, är uppmuntran/kravet inför matchen mot Las Palmas i en liten notis. ”Enighet: För att ta sig ur gropen”, är rubriken för Atlético, vars maskineri också hackar.

Diario AS har inga obehagliga hälsenor, bara obehagliga summeringar för Real Madridfans. ”Zidanes labyrint” följs av smårubriker om Reals misär. ”Cristiano saknar Pepe, James och Morata, och vill inte förlänga”, ”Real Madrid sprang 11,3 km mindre än Tottenham på Wembley”, ”Marcelo har tappat 45 bollar de två senaste matcherna, Kroos 28 och Modric 26” samt ”Laget har gjort 20 mål färre än vid samma tidpunkt förra året”. AS skriver i sin matchrapport för Athletics seger (1-0 mot Östersund) om svensklagets jakt på mål, att ”Potter svängde med sitt trollspö i offensiven, men den här gången utan något mirakel som följd”.

ANNONS

Diario Sport har becksvart bakgrund och gult lysande stora bokstäver: ”Kaos”. Det handlar förstås om Real Madrid, och om en katalansk tidnings skadeglädje. ”Krisen förvärras i Real Madrid”, myser Sport. Det fortsätter med att ”Cristiano exploderar”, missnöjd med värvningar och inte förlänger, samt ”Zidane, varningstecken”, om knorr över för slappa träningar och att ordförande Pérez redan ringat in Pochettino som en framtida ersättare.

Mundo Deportivo tar fasta på att ”CR7 häller bensin på elden” med uttalande om att laget var starkare tidigare. Liksom Sport ger tidningen Messis 600:e match för klubben mot Sevilla en liten rubrik i skymundan av rubrikfesten för Real Madrids motgångar.

 

FRANKRIKE

4.jpg La Provence kallar det ”En mardrömmarnas afton”. Det handlar om Marseilles förlust i Europa League (0-1 mot Guimaraes), det handlar om utvisningen på Kamara men det handlar framför allt om en helt annan utvisning. Den på Patrice Evra – innan matchen börjat. Vid ett bråk med tillresta Marseillefans inne på arenan sparkade Patrice Evra mot huvudet på en av supportrarna och fick rött kort.

ANNONS

L’Equipe fäller domen: ”Oacceptabelt”. Tidningen påpekar att Evra ”kommer att straffas hårt”. Paralleller dras förstås till Eric Cantonas ökända spark mot en Crystal Palacesupporter på 90-talet. Men här var det mot en av lagets egna supporter, Evras stjärna är redan dalande och L’Equipe menar att han riskerar att stängas av ”flera månader” av Uefa. Det stannar inte där. Tidningen menar också att OM kan tvingas ta i med hårdhandskarna, att han kan sparkas, att karriären i OM kan vara över, kanske karriären som helhet, då Evra fyller 37 år i maj.

RMC Sport-experten och ex-spelaren Jérôme Rothen är av liknande åsikt. ”Det är nästan omöjligt att han fortsätta spela för OM”, är rubriken till artikeln, där Rothen bland annat pekar på Evras redan utsatta position i klubben, hans handling och solidariteten mellan fansen. Evra har inte uttalat sig efter matchen, medan Marseilles klubbledning i ett officiellt uttalande fördömt både Evras och ”pseudosupporterns” agerande.

 

TYSKLAND

Bild lockar inför helgens stormatch med ”Så krossade Heynckes Dortmund”. Tidningen går kronologiskt igenom hur positionerna vändes, hur Heynckes gav Bayern sin identitet och styrka tillbaka samtidigt som Dortmund började krisa. För en månad sedan ledde Dortmund med fem poäng. Nu leder Bayern med tre. I morgon möts lagen. Bild firar också Kölns första seger i Europa League (5-2 mot Bate Borisov), ”Köln får fart på Europabocken” (klubben har en bock som symbol).

ANNONS

Sky Sport portionerar ut några citat från en intervju med Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge. Frågan om en backup till Lewandowski har blivit het. Det var den inte under Carlo Ancelottis tid. ”Vi pratade om det under sommaren. Han såg i slutändan Thomas Müller som backup, han hade blivit världsmästare i den positionen, och att det räckte”, säger Rummenigge, ”Att köpa en backup för mycket pengar när man har kvalitet i Robert Lewandowski är ett ekonomiskt beslut, som vi tog då den idrottsliga ledningen inte tyckte det var nödvändigt”. Sky lägger till att Rummenigge ”därmed ger Svartepetter till ex-tränaren och den tidigare tekniske direktören Michael Reschke för den aktuella spelarbristen”. Intervjun med Rummenigge visas i sin helhet under lördagen.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) fångade upp några kommentarer från Jacob Johansson, som bar kaptensbindeln i AEK:s Europa League-match i går (0-0 mot Milan). ”Vi spelade väldigt bra och höll oss till matchplanen vi hade förberett”, menar han. SDNA ger Johansson tummen upp i spelarbetygen, samt påpekar att han arbetade hårt och kunde avgjort på slutet, men skottet gick utanför.

ANNONS
Publicerad 2017-11-03 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto