Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Contes straff: Luiz blev bollkalle”

DN54B19WsAEQwlEENGLAND

The Sun har ett toppmöte med Man United inblandat men inte en rad om José Mourinho. Knappt heller om United. ”Winner and Luizer” är Antonio Contes Chelsea (1-0) men det är också utfrusne David Luiz. ”Det hela är enkelt. Han kan kämpa hårt eller så kan han sitta på läktaren”, lät Conte hälsa. En annan rubrik kommer med en annan hård passning. ”Sterling en ’filmare’”, är matchrubriken efter Arsenals förlust (1-3 mot Man City). Arsène Wenger har nämligen sin uppfattning klar efter en straff som City fick. ”Jag tycker knappast det var en straff. Vi vet att Raheem Sterling är bra på att filma, han gör det mycket bra”, sa Wenger.

The Times låter ex-domaren Mark Clattenburg svara på den anklagelsen. ”Arsène Wenger säger att Sterling är ’bra på att filma’, men även om han gjort sig skyldig till det tidigare, så var det här rätt beslut. Det är inte så tydligt så att varje domare skulle ha blåst, men Wenger hade velat ha straff om samma sak hände en Arsenalspelare”, skriver Clattenburg, som däremot är ”förvånad” att Wenger inte klagade mer på det tredje målet, som föregicks av offside.

Daily Mirror har med eftersnacket till både Sterling och Luiz, och ger även utrymme åt West Hams tränarsituation. ”Nu är det Bilic ut, Moyes in som gäller”, skriver tidningen, och nämner att Marco Silva, Manuel Pellegrini och Roberto Mancini alla var kontaktade men inte ville bryta sina kontrakt. I stället väntas West Ham göra klart med David Moyes ”denna vecka” om ett kontrakt för resten av säsongen.

The Guardian är mer precis än så. ”Bilic väntas lämna West Ham i dag, Moyes redo”. Huvudrubriken summerar annars gårdagens match på Stamford Bridge med ”Moratas skalle lyfter Chelsea men sänkte Uniteds titelambitioner”.

Daily Telegraph må ha målskytten Alvaro Morata på sportettan, men det är andra spelare som får mer strålkastarljusen på sig. I första hand David Luiz. Matt Law skildrar hans problem med Conte i en artikel, men det är på Twitter som Law kommer med den mest uppseendeväckande uppgiften. Där skriver han att storstjärnan fick agera bollkalle på Chelseas träning innan Unitedmatchen. Medan Luiz hölls långt borta från Stamford Bridges gräs, var det andra spelare som glänste. Comebackande N’Golo Kanté får nio av tio i betyg. Lika högt betyg får Kevin De Bruyne i Man Citys segermatch.

Daily Mail ger de båda spelarna uppmärksamhet även på annat vis. De finns båda med i Veckans lag, som experten Jamie Redknapp tar ut. Annars knyter förstasidan ihop det dagens engelska svep med huvudrubriken ”Luiz petning”. Enligt Daily Mails uppgifter tog var det kommentarer från Luiz om taktik och spelsystem som fick Conte att ta så illa upp.

 

ITALIENprima_pagina_grande

La Gazzetta dello Sport ger sig på vad som (i denna lekmans ögon) ser ut att vara egen version på emojis. Med dem skildras de tabelltoppande lagens resultat i går. Så en sur emoji för Napoli (0-0 mot Chievo), en lättad för Juve (2-1 mot Benevento), en arg för Inter (1-1 mot Torino), en sovande för Lazio (inställt mot Udinese) och en leende med solglasögon för Roma (4-2 mot Fiorentina). Fast även Milanos pressade rödsvarta gäng får en. Den smågalet glada med tunga utanför munnen. ”Milano rimontella”, skriver Gazzettan i en ordlek (rimontare=bygga upp igen, Montella=tränaren) efter gårdagens efterlängtade seger (2-0 mot Sassuolo). Bland svenskbetygen märks jumbon Beneventos Samuel Armenteros som i matchen mot Juventus äntligen fick chansen. Men han lyckades inte sätta avtryck. 5,5 i betyg (ung medel i laget), och omdömet ”Kämpade, ja, men man såg inte så mycket av honom”.

Ottochannel har en intervju med Armenteros efter förlusten mot Juventus. ”Jag är en anfallare och är alltid på jakt efter mål, men en sådan här match är det alltid svårt. Vi är ett lag och personliga mål kommer i andra hand”, säger Armenteros, som också får frågan om hur han trivs. ”Jag har spelat i flera olika länder och fotboll är alltid densamma. Jag byter bara kultur, och Italien tilltalar mig verkligen. Jag har en fin säsong bakom mig med 21 mål på 26 matcher, så det här är en svår situation, men efter att vi tagit de första poängen kommer allt att bli enklare”.

Corriere dello Sport noterar att ”Det är alltid han”; Gonazalo Higuaín. Anfallaren påbörjade Juves vändning med sitt 1-1-mål. Sedan är tidningen ”Difra” med Romas tränare Eusebio Di Francesco, så ”Difra: Nu derbyt”. Det är dit han blickar efter segern i Florens, till mötet på Olimpico den 18 november, då när två högtflygande Romlag drabbar samman, Lazio fyra och Roma femma.

Tuttosport har två Turinlag att glädjas med. ”Stort Torino på San Siro”, följs av ”4-3-3 betalar sig: Torino på samma nivå som Inter” och ”Mihas tack: Spelarna älskar mig”. Den andra stora rubriken ”Jubel till slut” efter Juventus vändning.

 

DN6JPlTX0AAYUYbSPANIEN

Marca ser ”Supermål mot krisen” när Real Madrid tog en efterlängtad seger (3-0 mot Las Palmas). Varken supermål eller vanliga mål är det däremot för Antoine Griezmann. Tidningen påpekar att Atléticos storstjärna inte gjort mål sedan den 27 september.

Diario AS är bara leende. Allra mest Asensio- och Marcelo-leende. ”Årets mål”, skriver tidningen om förstnämndes projektil. Andra målskyttar har det inte lika lätt. En underrubrik är ”Zidane: Cristiano och Karim får hålla ut. Det vänder”.

Diario Sport har leendet gemensamt med AS. Men här handlar det om att återfinna leendet. Det som Luis Suárez har på bilden på förstasidan. ”Alla med Suárez”, är det uppmuntrande budskapet. På det följer ”Konfidentiellt: Suárez hoppas på en fysisk och mental nytändning under uppehållet, därför valde han att inte åka med landslaget”. Sedan påpekar Sport att anfallaren har omklädningsrummets fulla stöd. Sport har också en mindre rubrik om Barças sportchef. ”Robert i London för att spionera på spelare i Chelsea och Manchester United”, lockar tidningen med. I själva artikeln slängs sedan utan någon som helst precision namn som Martial, Herrera och Azpilicueta fram.

Mundo Deportivo plockar fram dagens fylligaste spanska rubrik. Som om själva namnet i sig inte lockar. ”Super Paco”, skriker förstasidan ut, om lördagens lite oväntade matchhjälte i Barça. ”Alcácer gav aldrig upp hoppet om att vara alternativet som nummer nio och nu har det betalat sig”, skriver MD, som vore det uppslaget till en Hollywoodrulle. ”Jag vill fortsätta i Barça, arbeta dag för dag för att bli bättre”, säger Alcácer, och inte ett öga är torrt.

 

FRANKRIKEune06112017_hd

L’Equipe sammanfattar ett hett derby på Stade Geoffroy-Guichard med ”OL genom kaos” (5-0 mot Saint-Etienne). Matchen gav inte bara en rekordstor seger för Lyon, den innehöll också kontrovers när Nabil Fekir ansågs provocera hemmafansen, som svarade med en planstormning som tvingade domaren att bryta några minuter från slutet. Mario Balotelli är Mario Balotelli. Han stal rubrikerna efter Nice seger (1-0 mot Rennes). Italienaren satt den avgörande straffen, men blev också utvisad. I ett utbrott som för tankarna till Zlatan Ibrahimovics för några år sedan, slängde Balotelli också ur sig ”Det är för jävligt i Frankrike, ni är usla allihopa”, men udden riktad mot domarkåren. Sedan slog han näven i plexiglaset vid avbytarbänken. Ingen svensk finns med i L’Equipes Veckans elva.

RMC fångar upp det som ringats in som Fekirs provokation mot Saint-Etiennes fans: han tog av sig tröjan och visade tröjans baksida med nummer och namn mot publiken. ”Det fanns ingen baktanke, inga onda avsikter med det”, sa Fekir efter matchen. Han får stöd av lagkompisen och målvakten Anthony Lopez. ”Fråga Messi eller Ronaldo (om det var en provokation), de ha gjort likadant”, säger han.

 

19564_akb8tjiqrwy0l5hapgzcezowtpwix7s_TYSKLAND

Sky Sport följde upp mediespekulationer om att Vedad Ibisevic är aktuell som backup till Robert Lewandowski i Bayern München. Tv-kanalen ställde frågan direkt till Hertha Berlin-anfallaren efter slutsignal (3-3 mot Wolfsburg). ”Det är svårt att svara på. Jag kan inte säga något så här direkt efter matchen”, svarade Ibisevic, men förnekade att det skulle finnas någon kontakt.

Bild skriver om matchen Ibisevic medverkade i. ”Videogalenskap: Åtta mål och en straff = 3-3”. Förutom att räkna mål hade domaren full upp med att kolla VAR.

Kicker tar upp tråden med ”Domarkrisen: Bara förlorare”. Temat behandlar videodomare och kritiken mot hur den tillämpas, samt irritation mellan klubbar och förbund i kommunikationen kring densamma. Ingen svensk finns med i Kickers Veckans elva.

 

ÖVRIGT

O Jogo (Portugal) har en svenskuppgift som passerat relativt ouppmärksammat de senaste dygnen. ”Ekdal öppnar dörren för Sporting”, fanns på tidningens förstasida i helgen. Hamburg, som är i behov av pengar är inte emot en försäljning, och enligt O Jogo har den svenske landslagsmittfältaren ”redan informerat sina representanter att han vill lämna Tyskland”. Ekdal uppges redo att lyssna till Sporting, som lockar Ekdal med både kamp om ligatitel och spel i de europeiska cuperna, poängterar O Jogo. Något formellt bud har ännu inte lagts. O Jogo spekulerar i en möjlig övergångssumma på mellan tre och fyra miljoner euro.

Ekstra Bladet (Danmark) konstaterar på sin nyhetsetta att ”Bröndby bröt förbannelsen i Parken”. Det blev seger i Köpenhamnsderbyt (1-0 mot FC Köpenhamn). Senaste det hände var för 4 796 dagar sedan, noterer Ekstra Bladet. Bröndby hade två svenska spelare med från start. Både Simon Tibbling och Johan Larsson får fyra av sex i betyg. Även FCK hade två svenskar i startelva. Både Robin Olsen och Pierre Bengtsson får tre i betyg.

Publicerad 2017-11-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons