Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
49v

Så mycket måste PSG dra in - utanför Qatar

ENGLAND

Daily Telegraph beskriver Emenalos avhopp som ”Ett hårt slag för Abramovitj”. Chelseas tekniske direktör lämnade i går klubben för att, som han uttrycker det, ägna mer tid åt familjen.
telegraph

The Independent har andra idéer. Enligt tidningen är nämligen Emenalo aktuell för sportchefsrollen i Monaco.

The Sun menar vidare att det inte bara är Abramovitj som skakas av avhoppet. ”Exklusivt: Contes framtid allt osäkrare sedan hans allierade Emenalo lämnat”. Tidningen uppger nämligen att Emenalo var i konflikt med vd Marina Granovskaja om tränarens framtid. Att Emenalo lämnar skulle försvaga Contes position. Bland övriga uppgifter märks ”Exklusivt: Allardyce får avtal om 100 000 pund i veckan hos Everton och Shakespeare blir nummer 2”. Det betyder alltså att ex-Leicestertränaren blir assisterande tränare igen. Allardyce är tänkt som tränare fram till sommaren. ”Exklusivt: Mourinhos representanter i samtal med PSG, Unitedledningen fruktar att tränaren lämnar”. Uppgifter om att PSG doppat tårna i vattnet kring Mourinho har förekommit tidigare. Vattnet ses fortfarande som lite för kallt, även enligt The Suns uppgifter.

Manchester Evening News knyter an till temat med ”Mourinho vill ha mer uppbackning på transfermarknaden”. För även enligt MEN:s uppgifter så har PSG varit i kontakt med Mourinhos agent Jorge Mendes. Mourinho, som har kontrakt med United till 2019, tycks använda det intresset som ett vapen i kampen om mer manöverutrymme. MEN påpekar att Man City spenderade 220 miljoner pund på nya spelare i somras, United ”bara” 141 milj pund.

Daily Mirror ger inte utrymme för någon bra översättning av sin rubrik, ”Hammered”. Men den handlar om West Hams smeknamn och om att ”Moyes kommer att få svårt att vinna över fansen efter att ha mötts av protester sedan han ersatt sparkade Bilic”. Moyes väntas ta över i Londonklubben i dag. Mirror skriver vidare om ”Citys ilska efter Wengers anklagelser om filmning”. Det är Arsenaltränarens uttalande om Raheem Sterling efter en straffsituation i söndags, som väckt upprördhet i Manchesterklubben, uppger källor i City.

The Times återvänder till turbulensen kring Chelsea. Emenalos avhopp dominerar sportettan, men inne i tidningen finns också ”Exklusivt: Luiz fruktar att Conte straffar honom för vänskapen med Diego Costa”. David Luiz uppges ha försökt medla i konflikten mellan tränaren och den förre anfallsstjärnan. Times noterar sedan konspiratoriskt att Willian, en annan vän till Diego Costa, fått sparsamt med speltid. Källor inom Chelsea nekar till att Diego Costa har något med det hela att göra, lägger Times dock till.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tar fasta på gårdagens uttalande från förbundskapten Ventura, ”Vi ska till VM!”, och kallar det för ett ”stridsrop”. Tidningen radar upp argument varför Italien bör klara av Sverige i playoffmatcherna, men skriver även att ”De (Sverige) har en odiskutabel fördel: det har inget att förlora”. Gamle veteranen Pierluigi Casiraghi (Juventus, Lazio, Chelsea) får tycka till i en annan artiekl. ”Kvalitet besegrar organisation”, är citatrubriken som ger ganska tydlig vink om vilket landslag den forne anfallaren tror går vinnande ur striden. Casiraghi påpekar också att Sverige är bra drillade i sitt 4-4-2 men också ”mer läsbart” än Italien. Det finns även en intervju med John Guidetti under rubriken, ”Kära Italien, se upp – Även utan Ibra kan vi slå er”. Redan i ingressen nämns Johns italienska band, att han har en farfar från Ferrara. Frågorna kretsar också mycket kring närheten till Italien. Guidettis första lag han höll på var Lazio, första laget han såg live var Lazio, Vieri och Baggio var idoler i barndomen och första VM han följde på tv var Frankrike 1998 då han höll på Italien i brist på svensk medverkan. Gudietti får också frågan om spel för Italien någonsin varit aktuellt. ”Nej, ingen har kontaktat mig men jag hade nog ändå inte bytt. Jag har alltid velat spela för Sverige, det är här jag är uppväxt. Jag tycker om Italien men älskar Sverige”, svarar han. Gazzettan nämner också de uppdaterade officiella uppgifterna om antalet sålda biljetter till returen på San Siro: 65 000. På förstasidan ger tidningen också utrymme för ”Tack, maestro” till Andrea Pirlo, som i går lämnade besked om att han lägger av.
gazetta

Corriere dello Sport har ”Inter förbereder ännu ett storköp: Pastore”. Fortsättning följer med ”Uppdukat för två förstärkningar till Spalletti: Ramires och så den argentinska talangen som hamnat i frysboxen i PSG. Emery är intresserad av João Mário: ett byte är möjligt”. Men annars är det Sverige-Italien. CdS lanserar den uppställning tidningen vill se, ”Vår anti-Sverige-elva”, som tidningen uttrycker det. Då är det 4-3-3 som gäller, med Buffon – Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Parolo, De Rossi, Verratti – Candreva, Immobile, Insigne.

Tuttosport har inte ett ord VM-kvalplayoff på förstasidan. Det är fortsatt Juventus och Torino som gäller, framför allt uppmaningen ”Dybala, hitta glädjen”.

 

SPANIEN

Marca lägger ribban med gårdagens dräktlansering. ”Spaniens landslag har presenterat tröjan man ska erövra VM med” mynnar ut i huvudrubriken ”Klädda för ära”. På förstasidan finns också ”Zidane har 14 dagar på sig att förbereda BBC för derbyt”. Bale med sina skadebekymmer, Benzema och Cristiano med sin måltorka. Tidningen har också roat sig med att detaljstudera Asensios kanon mot Las Palmas. Bollen färdades i 99 km/h. Kanske tur att Malagaspelare som försökte få ett huvud emellan inte lyckades.

Diario AS tar upp en sak som Marca nämnde i mindre stil: att det förekom diskussioner om att nya tröjans blå färg i stället var lila, republikanskt lila. ”Det är inte lila, det är blått, blått”, lyder svaret från förbundsbasen Larrea. Annars levererar AS ännu en i raden av exempel på Real Madridstjärnornas måltorka. ”Higuaín, Chicarito, Morata och Marino har gjort fler mål än Benzema den här säsongen”, påpekar AS, och lägger till att fransmannen allt som allt bara gjort två mål.

Diario Sport får inleda en katalansk fixering vid backköp. ”Prioritet Lenglad” är Sports stora uppgift i dag. Sevillas franske mittback är enligt tidningen Barcelonas prioritet nummer ett. ”Hans utköpsklausul på bara 30 miljoner euro och att han anpassat sig så bra till La Liga, har även väckt andra klubbars intresse”, skriver Sport. Vidare uppger tidningen att tränare Valverde inte anser att Barcelona med nuvarande trupp kan slåss om CL-titeln utan har begärt tunga förstärkningar i vinter, spelare som kan ta plats i startelvan.

Mundo Deportivo har i stället ”De Ligt, den utvalde” som dagens dragplåster. Enligt tidningen är den 18-årgige Ajaxbacken ”Barças förstaval som framtidens back”. MD lanserar också ”Real Madrids plan för att göra Neymar till CR7:s efterträdare”. Tidningen hävdar att Reals president Florentino Pérez på nytt planerar att locka brasilianaren till klubben. Tanken är att Neymar ”kommer att anlända till klubben när Cristiano Ronaldos kontrakt går ut, och om möjligt tidigare”. Cristianos kontrakt går ut 2021. MD uppger liksom franska medier att det gnisslar mellan Neymar och tränare i Emery i PSG, men att brasilianaren annars trivs i klubben och att PSG inte skulle sälja sin guldklimp inom de närmaste åren.
mundo

 

FRANKRIKE

L’Equipe drar på en intervju med Nabil Fekir, vars gest föranledde planstormningen i söndagens derby mellan Saint-Etienne och Lyon. ”Jag gjorde det instinktivt”, är citatrubriken från Lyonspelaren, som drog av sig tröjan och höll upp den med namn och nummer utåt. På nytt tillbakavisar han att det fanns något ont uppsåt. ”Det som är viktigt för mig är att göra mitt folk stolt. Jag är från Lyon, OL är klubben i mitt hjärta, den är allt för mig. Det var också därför jag ville visa tröjan”, säger han.
lequipe

RMC Sport lanserar ”Så mycket fattas PSG för att hamna inom FFP”, alltså innanför ramarna för Financial Fair Play. Enligt den presentation klubben gjort till Uefa, som granskar klubbens förehavanden, så är det 80 miljoner euro som fattas, skriver RMC. Det motsvarar nästan 800 miljoner kronor. Planen är därför att sälja Lucas och Angel Di Maria. Utöver det vill klubben öka sina intäkter via sponsorkontrakt, höjda biljettpriser och tv-rättigheter. I inget av fallen handlar det om ytterligare Qatarpengar, som stuckit så i ögonen på omgivningen. PSG riskerar enligt RMC:s uppgifter inte att kastas ut ur årets Champions League, vilket La Liga-presidenten Javier Tebas velat se som möjlighet om klubben fälls. RMC har fler uppgifter, men som bara indirekt har med PSG att göra. L’Equipe 21:s dokumentär om Kylian Mbappés övergång till Paris SG har nya uppgifter om Barcelonas intresse. Förra månaden uppgav agenten José Luis Miguella att Barça hade möjligheten att värva Mbappé men valde Ousmane Dembélé. L’Equipe 21 uppger nu att Barça på Deadline Day till och med hade en överenskommelse med Monaco om en övergång som inkluderade en ansenlig summa pengar plus Arda Turan. Ett plan stod redo att lyfta med klanen Mbappé. I slutändan blev ingen affär av. Mbappé ville till PSG. Även Real Madrid ska ha gjort ett sista försök.

 

TYSKLAND

Bild uppger att RB Leipzig-stjärnan Naby Keita får 415 000 euro i böter, motsvarande fyra miljoner kronor, för att ha använt sig av förfalskade körkortshandlingar. Det ska en lokal domstol ha beslutat. Böterna är uppdelade på 50 dagsböter à 8 300 euro. Bötesbeloppet är satt i relation till inkomst. Keita, som från och med nästa sommar spelar för Liverpool, har en lön på cirka tre miljoner euro om året efter skatt. Hans advokater har överklagat domen.

Hamburger Morgenpost har mer kring det portugisiska ryktet om Albin Ekdal och Sporting. Eller snarare mindre. I går dementerade den svensken landslagsmittfältarens agent Martin Klette O Jogos uppgift att Ekdal vill lämna HSV. Nu kommenterar HSV:s sportchef Jens Todt uppgifterna om Sporting, ”Det finns ingen kontakt, det finns inget där”, säger han. Tidningen lägger till ett ”Det kan det fortfarande bli”, antagligen med tanke på att HSV är i behov av pengar och beredd att sälja spelare.

 

ÖVRIGT

Nettavisen (Norge) har en stor rubrik med svenskintresse. ”Allsvensk profil är halvt norsk – Dennis Widgren (23): Kan tänka mig att spela för Norge”. Östersunds vänsterback har norsk pappa. Han skulle inte klicka bort ett samtal från förbundskapten Lars Lagerbäck. ”Jag skulle bli väldigt smickrad om Norge är intresserad. Jag kan också tänka mig att spela för Norge om det skulle vara aktuellt”, säger Widgren, som har några matcher för Sveriges U19-landslag på meritlistan.

Ekstra Bladet (Danmark) använder förstås mest spaltutrymme till det danska landslagets kommande VM-playoff mot Irland. Men på sportsidorna finns också att Ludwig Augustinsson ovetandes blev en bricka i ett övergångsspel. Eller rättare sagt, det är FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken som själv uppger det i sin självbiografi, som kom ut i går. När Werder Bremen ville köpa Thomas Delaney hade Solbakken ett trumfkort. ”Vid den tidpunkten visste jag att Werder Bremen, bland många andra, ville köpa Ludwig Augustinsson, och att han gärna vill till Bremen, så jag kom muntligen överens med Bremens sportdirektör Frank Baumann. Jag erbjöd honom att köpa Thomas Delaney för halva utköpsklausulen ifall vi fick behålla Delaney till hösten 2016, då vi satsade på Champions League – om Werder Bremen alltså köpte Ludwig Augustinsson för det avtalade priset, och han blev kvar i FC Köpenhamn hela säsongen ut”. De båda spelarna var ovetande om att deras övergångar var avhängiga varandra.

Publicerad 2017-11-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons