Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Chiellini: ”Skamligt om vi misslyckas”

ENGLAND

Manchester Evening News skriver att ”Zlatan Ibrahimovic kan få ny roll”. Enligt tidningen kan svensken bli aktuell i en roll som passar han tröjnummer, ”Zlatan Ibrahimovic kan hjälpa Romelu Lukaku som en nummer 10 när han är tillbaka från skada”. MEN menar att han kan spela i anfallet i ett 3-5-2, men också ett steg bakom Lukaku i ett 4-2-3-1. Zlatan kommer, till skillnad från Lukaku, gärna tillbaka och hämtar boll, och tidningen skriver att ”Svensken har lett en 9 1/2-revolution – som anfallare som trivs med att spela i området mellan nummer 10- och nummer 9-positionerna”.

englandDaily Mail sätter i feta bokstäver ”Moyes är på krigsstigen” efter att han lyssnat till gårdagens presentation som ny West Ham-tränare. Tidningen följer upp med, ”Jag kommer inte att acceptera slöa spelare, varnar tränaren”.

The Times fyller på med ”Moyes: Tårar kommer att fällas”. Londonlagets nya tränare poängterade att ”Det kommer kanske att bli nödvändigt att göra en del upprörda på vägen, för att nå våra mål”.

Daily Telegraph sänker snacket om brandtalet med ”En idrottspsykolog förklarar varför David Moyes första presskonferens blev ett platt fall”. Idrottspsykologen, Andy Lane, menar att Moyes ”såg väldigt nervös ut”, och understryker framför allt att den nya tränaren misslyckades med att nå presskonferensens viktigaste mottagare: fansen. Lane avslutar: ”Det hade behövts en injektion med entusiasm. Moyes hade behövt vara mer engagerad men la felaktigt tyngden vid taktik och hårt jobb”. På sportettan finns dock bara fokus på en annan tränare, Englands förbundskapten. ”Avslöjar: Därför bör Southgate göra Dier till lagkapten”. Southgate har tidigare berättat att han inspirerats av ”The Captain Glass”, och det är bokens författare, Sam Walker, som ringar in mittfältarens namn. ”Det fokuseras mycket på Harry Kane för närvarande, men jag tycker redan det finns en idealisk lagkapten i laget och det är Eric Dier”, säger Walker, och pekar på en perfekt mix hos Dier av osjälviskhet, kontroll, beslutsamhet och förmåga att kommunicera.

The Sun plockar fram exklusiv-stämpeln och ändrar sedan Uniteds smeknamn Red Devils till ”Dread Devils”, för att ”Manchester Uniteds ledning fruktar att José Mourinho är på väg till Paris SG”. The Sun påstår att ”källor på hög nivå inom klubben är oroade över det sätt han öppet flörtat med den Qatarfinansierade klubben”. Anledningen till att Mourinho skulle vilja lämna är att han oroas över att United inte kan spänna lika stora finansiella muskler som rivalen City. Tidningen har också ”Exklusivt: Chelsea i kinesisk deal värd en halv miljard pund”. Det handlar inte om någon försäljning av Roman Abramovitj utan en investering i den nya arenan.

 

ITALIEN

Sky Sports Italia kommer med klart besked från Zlatan Ibrahimovic. Han får svara på om han skulle överväga att spela för Sverige om det blev VM-spel. ”Just nu tänker jag bara på att komma tillbaka i spel så snart som möjligt, varken på Sverige eller VM. Min historia i landslaget är avslutad. Jag kunde kanske gjort mer, jag kunde kanske gjort mindre, men min tid i landslaget är över. Hur som helst vore det väldigt kul att se Sverige i VM”, säger Zlatan i intervjun med tv-kanalen. På påståendet att Sverige är svagare utan Zlatan svarar huvudpersoner, ”Om jag skulle lyssna på mitt ego så skulle Sverige förstås vara bättre med mig. Men laget har så här långt gjort det riktigt bra, tagit en andra plats i en svår grupp och nått den här chansen att spela playoff”. Zlatan ser framför sig ett tufft möte med Italien men påpekar, ”Nu när jag inte längre är med spelar Sverige med mycket mindre press”.

La Gazzetta dello Sport låter hjärtat tala i kampen om en VM-plats. ”Till Ryssland med kärlek”, är dagens budskap. Det är för att italienare tyckt till i en stor italienopinionsundersökning. 80 procent tror att det blir seger mot Sverige. Samtidigt, poängterar Gazzettan, är det bara 11 procent av italienarna som valt alternativet ”utan problem”. 69 procent valde ”med svårighet”. Nio procent tror att Sverige slår ut Italien, och 11 procent svarade ”vet ej”. Det finns annars åtskilliga svenska röster i tidningen, en intervju med programledaren Filippa Lagerbäck, med band till båda länderna, och så med Thomas Brolin. ”Detta Sverige påminner om Parma”, lyder rubriken, där den forne Parmaprofilen jämför genom att påpeka att ”Även vi var en överraskning utan fruktan”. Brolin lyfter också Emil Forsberg som vapen, och hittar även här likheter. ”Han är den där jag ser lite av fotbollsspelaren Brolin i”.

Corriere dello Sport konstaterar: ”Ventura har gjort sitt val: Zaza och Ciro i 3-5-2”. Ungefär det som stått i övriga tidningar sedan veckan började. En intervju med Chiellini ger tydligt besked om att ”Italien måste fixa det”, som det står i citatrubriken över ett uppslag. ”Det är rätt att tala om skam om vi misslyckas med att kvalificera oss”, menar han. Samtidigt är landslagsbacken försiktig i sin prognos inför Sverigemötet, ”50-50”. Dagens största rubrik på förstasidan kommer från en intervju med Romatränaren Eusebio Di Francesco, ”Roma är hungrigt”. På titlar, alltså. ”Vi måste bevara tron. Vi vill slåss på alla fronter så länge vi kan”.

Tuttosport vill att Juventusläsarna gör tidningen sällskap till transfermarknaden. Där får de plocka spelare som erbjuds i stånden. Eller som tidningen uttrycker det. ”Här är Marottas 50 namn: Vi skulle ni välja?”. För att kittla ytterligare så pekar Tuttosport ut Ghoulam, Emre Can och Milinkovic-Savic, och skriver ”Vi väljer den här trion”.

Läs även Erik Hadzics blogg”Fem italienska frågetecken inför playoffen”

 

SPANIEN

Marca slår fast: ”Kepa närmare Real Madrid”. Tidningen lägger till att ”hans förlängning med Athletic är mer komplicerad än någonsin” och att ”Real kan betala 20 miljoner euro i kompensation till den baskiska klubben för målvakten som är fri att förhandla från och med den 1 januari”.

Cadena Ser plockade in Sergio Ramos i studion, och kramar ut citatrubriken ”Ramos: Vore det upp till mig, så skulle Neymar komma till Real Madrid i december”. Realbacken backar inte för att diskutera en hypotetisk värvning av brasilianaren. ”Jag gillar att spela med de bästa och Neymar tillhör dem”, säger han, ”Kanske skulle det vara enklare för honom att komma från PSG än direkt från Barcelona”. Också rubrikens citat, ”Jag ser honom som en spelare som gör skillnad. Om det vore upp till mig så skulle han komma i december, vi skulle ha kul ihop”. Cristiano Ronaldo beklagade sig nyligen över spelare som Real tappat, som Alvaro Morata och James Rodriguez. ”Jag håller inte med Cristiano Ronaldo, jag saknar inte någon i Real Madrid”, är en annan citatrubrik som Ramos levererar. Han ser skador och inte tappade spelare som en orsak till att laget haft problem på sistone.

Diario Sport kommer med samma regelbundenhet som solen går upp över Katalonien, med en ny Coutinhspanienostory. I dag: ”Nytt bud på Coutinho”. Barça slänger upp 120 miljoner euro för att locka Liverpool att släppa brasilianaren i vinterfönstret. ”Spelarens rådgivare pressar på för att han ska få kunna dra på sig Barcelonas tröja i januari”, lägger Sport till.

Mundo Deportivo ägnar sig åt en annan favoritsyssla för katalansk sporttidningarna; lek i sandlådan. På ”Messis ’hand’” sitter Benzema, Cristiano Ronaldo, Bale, Isco och Asensio. För Messi har ju gjort lika många mål som de fem Real Madridstjärnorna tillsammans.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ställer en välbekant fråga, ”Behöver landslaget Benzema?”. Anledningen: ”Bristen på offensiv effektivitet de senaste månaderna har inte bidragit till att definitivt släcka debatten kring en eventuell comeback för Karim Benzema”. Några lär tänka att anfallarens egen effektivitet de senaste månaderna kanske borde ha släckt debatten. L’Equipe ställde i går också frågan till sina läsare, om förbundskapten Didier Deschamps borde öppna dörren för Benzema igen. ”Nej”, tycker 56 procent, ”Ja”, tycker 46 procent.

Canal+ visar på söndag en dokumentär om just Benzema. I en trailer som släpptes i går talar Real Madrids tränare Zidane och anfallskollegan Cristiano Ronaldo sig varma för anfallaren, och hoppas se honom i VM. De tassar försiktigt runt konflikten med förbundet/Deschamps. Det gör inte Bayern München Franck Ribéry. ”Han älskar den blå tröjan. Självfallet älskar han landslaget, han vill spela för sitt land. Vad mer ska han göra? Han gör mål, han är ordinarie i Real Madrid, och man tar inte ut honom i landslaget….”, påpekar Ribéry.

 

TYSKLAND

Bild levererar rubriken ”Chock för Bayern: Ytterligare fem veckor på kryckor för Neuer?” . Efter fotoperationen den 20 september väntades Bayerns landslagsmålvakt gå på kryckor i sex veckor. Nu uppger Bild att det återstår fyra-fem veckor. Den planerade comebacken i mitten av januari lär få skjutas fram ytterligare, skriver Bild.

Kicker gertyskland störst plats åt en intervju med Sandro Wagner. ”Jag är ingen masochist” är citatrubriken från Hoffenheimanfallaren som täcker stor del av förstasidan. Det finns också en intervju med Michael Zorc. Dortmunds sportchef gav öppet hårda omdömen om lagets insats efter både matchen mot Hannover och Bayern. ”Jag kritiserar i princip bara när jag vet att laget kan göra det så mycket bättre. Jag kräver inte något omöjligt”, säger han.

TZ har haft en omröstning om vem läsarna vill se som Robert Lewandowskis backup i Bayern. Åtta möjliga förslag nämns. Olivier Giroud toppar listan med 28 procent, före Fernando Torres 18 och Edin Dzeko 14.

 

ÖVRIGT

Irish Times (Irland) har dåliga nyheter till en del supportar inför första VM-playoffmatchen. ”Upp till 1 000 fans kan bli portade i Köpenhamn”. Dessa fans har via nätet köpt biljetter till danska sektioner i Parken. Men bara biljetter till den irländska bortasektionen vidareförmedlas, inga andra biljetter skickas till irländska postadresser. Det meddelar Jacob Wadland, kommunikationsdirektör på den danska fotbollsförbundet (DBU). På frågan om hur många irländska beställningar förbundet fått uppger Wadland, ”vi tror det kan röra sig flera hundra, kanske 1 000”.

ESPN (Argentina) hade Angel Di Maria i studion, och avslöjar att en önskad övergång till Barcelona var aktuell i somras., när hans PSG storvärvad. ”Jag var nära och ändå långt borta från ett avtal med Barça. Jag tappade aldrig hoppet om det. Jag förhöll mig lugn, men det blev aldrig av”, berättade Di Maria, som tycks behålla hoppet om en övergång, ”Livet bjuder på många vändningar, och man vet aldrig vad som händer”.

Publicerad 2017-11-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons