Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
48v

”Det är Pippi mot Pinocchio”

ENGLAND

The Times har det mjuka anslaget inför Englands landskamp mot Tyskland i kväll. ”Southgate satsar på nykomlingar”. Jordan Pickford, Ruben Loftus-Cheek och Tammy Abraham väntas alla få chansen i ”det mest oerfarna laget på 44 år”.

Daily Mail bjuder på ett helt annat anslag. ”Drinkwater nobbar landslaget”, skriker sportettan förfärat englandut, ”Chelseastjärnan säger att ha ’inte är redo” att spela ännu”.

The Sun använder landslagsmotståndarens språk för att uttrycka sin frustration. Det blir ett ”Nein” som i att Khedira säger att inga tyska spelare skulle lämna återbud till landslagsspel. Det blir ett ”Nein” som i att Jake Butland brutit fingret. Det blir också ett ”Nein” för Drinkwater. Men inte för att han tackat nej till landslaget, utan för att The Sun uppger att förbundskapten Gareth Southgate nu väntas stryka mittfältaren från VM.

Daily Mirror uppmärksammar Drinkwater med ett ”Take a hike” (försvinn) och landslagsdebutanterna med ett ”Take a bow” (eloge). Sedan riktar Mirror blickarna mot Premier League med ”Exklusivt: Hårdhänt Moyes redo att dumpa floppen Arnautovic”. Anfallaren var klubbens rekordvärvning när han hämtades från Stoke för 25 miljoner pund för bara fyra månader sedan. Tidningen skriver vidare att Moyes är intresserad av Harry Arter (Bournemouth), William Carvalho (Sporting) och Lamine Kone (Sunderland).

Metro får med ”Hazard avslöjar att Zidane är en ’dröm’”. I studion hos belgiska RTL sa Chelseastjärnan att ”Alla vet vilken respekt jag har för Zidane som spelare, men också som tränare. Han var min idol. Jag vet inte vad som händer i min karriär i framtiden. Men att spela under Zidane vore självklart en dröm”, sa Hazard. Att han samtidigt underströk att han har massor kvar att uträtta i Chelsea, lär inte få stopp på en ny vända av Hazard-till-Real-Madrid-spekulationer

Daily Telegraph är en av tidningarna som uppmärksammar nya VM-bollen, en uppdaterad (och till synes pixlad) version av den klassiska Telstarbollen från VM 1970. ”Jag gillar allt med den: designen, färgerna, allt”, säger Lionel Messi inställsamt vid lanseringen. Han har testat den. Kommer Sverige att få känna på den?


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter det grönvitröda hjärtat banka för fullt inför kvällens VM-kvalplayoff mot Sverige. ”Vi är Italien”, presenteras med bild på en leende Buffon och en förbundslogga, där ett mycket tydligt budskap förmedlas: ”Italien fyra VM-titlar, de har inga: det är otänkbart att inte ta sig till Ryssland”. Första uppslaget innehåller en typisk Gazzettan-illustration. Här finns Pippi Långstrump (eller ”Pippi Calzelunghe” som hon heter på italienska) och Janne Andersson i Emil i Lönnebergakeps. Mot sig har svenskarna italienske förbundskaptenen Gian Piero Ventura som dockmakaren Geppetto ur Pinocchio, som karvar på en Verratti i trä, som måste bli klar. Samtidigt övervakas de (lite obegripligt) av De Rossi och Buffon utklädda till carabinieri (en typ av polis). Kampen gäller vad som står på mittplan, en rysk docka. Ofärdiga Verratti dyker också upp i annan version än som trädocka. Han och Emil Forsberg presenteras som huvudpersoner i kvällens match och som ”Talanger med förmåga”. Gazzettan menar att det för Verratti är ”Kvällen att bli stor”. Det finns också en krönika av Andrea Monti, ”Ett VM utan Italien? Skämta inte”. I den jämförs Sveriges spelsystem med ”en Volvo som i sin pålitlighet och enkelhet har sina mest lömska vapen”.

Corriere dello Sport kommer med uppmaningen, ”Ta oss till VM”. Tidningen skriver vidare om ”Italiens långa natt”. I går skrev CdS om hur kallt det kan bli i samband med matchen och hoppades på stängt Frineds-tak. I dag skriver CdS om hur kallt det kan bli i samband med matchen och har slutat hoppas på stängt Friends-tak. Det förblir nämligen öppet, skriver CdS. Ytterligare namn kan sedan adderas till den långa lista av profiler som tillfrågas om matchen. Alessandro Nestas tankar kommer under rubriken ”Det blir tufft men Ibra är inte med…”. Den forne storbacken är ”övertygad” om att Italien tar sig vidare.

Tuttosport har i stort sett ignorerat VM-kvalplayoffen på förstasidan deitalienn här veckan. Tills nu. I dag är hela förstasidan italienskt trikolorfärgad, och kommer med budskapet ”Vi tror på det”. Juve får för dagen bara en pytteliten puff. Det är en uppföljning på gårdagens 50 spelare som kan vara aktuella för Juventus, och som läsarna fick tycka till om. ”Fansen röstar på Emre Can och Milinkovic-Savic”, är resultatet.

Tuttomercatoweb har besked från Marcus Rohdéns agent Patrick Mörk om framtiden: en flytt till sommaren är i sikte. ”Vi är mycket nöjda med hans insatser, han har vuxit mycket, han har blivit en bättre spelare och en ledare i Crotone. Han är också en väldigt bra kille och jag tror han är redo att ta det stora klivet”, säger Mörk, ”Crotone är en fin klubb och han tycker om att vara nyckelspelare i en mindre klubb, men jag tror han är redo för en ny utmaning. När? Nästa sommar, skulle jag säga”. Crotone värvade Rhodén från Elfsborg sommaren 2016.


SPANIEN

spanienMarca slår till med en blast-from-the-past, ”Royston Drenthe upptäcker fotbollens mörka sida”. Det är en intervju med holländaren som hade en svår tid i Real Madrid för snart tio år sedan. Citatrubriken: ”Det är inte lätt att säga ’nej’ till allt varje kväll, för som spelare i Real Madrid är frestelserna som erbjuds många”.

Diario AS sätter en Real Madrid-profil med förflutet i Málaga i centrum för landskampen mot Costa Rica i morgon. ”Isco fyller Rosaleda”, Malagas arena, där matchen spelas. En annan, mer tydlig, Real Madrid-vinkling är ”200 dagar utan BBC”. Bale, Benzema och Cristiano Ronaldo har inte spelat ihop sedan i april. På det följer ett krasst konstaterande, ”Real Madrid vinner mer utan dem, än med dem”.

Cadena Ser-intervjun med Chelseas Alvaro Morata sent i går kväll får ett rubrikvänligt citat i spansk press med ”Självfallet kan jag återvända till Real Madrid”. I själva verket finns flera tillägg. ”Efter att jag vunnit allt med Chelsea skulle det vara svårt för en Real ”madridista” som jag att säga nej. Men ärligt talat tror jag inte på det. Jag tänker inte heller på det eftersom jag trivs utmärkt i London”.

Diario Sport kommer i dag inte med Couthino på förstasidan. Väl värt att notera. I stället är det en munter Jordi Alba som sitter i gräset, ”Jag har fått tillbaka glädjen”. Sport fortsätter sedan svärta Neymars rykte, spelaren som svek Barça. I förrgår uppgav tidningen att PSG-stjärnan tröttnat på dåligt motstånd i Ligue 1 och nobbat spel mot Angers. I dag har Sport, ”Neymar: Skulle ni låta mig komma tillbaka?”. En ”exklusiv” uppgift. Det var när brasilianaren nyligen besökte Barça, som han ska ha sagt till ex-lagkamraterna just det, ”med ett ironiskt leende som dolde hans verkliga avsikter”, skriver Sport i en artikel som osar avsmak mot allt vad PSG står för.

Cadena Cope uppmärksammar också Neymar och PSG, men ur ett helt annat perspektiv. Radiokanalen hävdar att L’Equipe driver en kampanj mot Unai Emery och att Lucas Moura och Ben Arfa läcker uppgifter. ”Det är två spelare som inte finns med i Unai Emerys planer och som låter det stå honom dyrt. Det är de som filtrerar uppgifter från omklädningsrummet till den blodtörstande pressen, det är de som gör livet surt för Neymar och Emery”, menar Cope, och skriver även att ”I själva verket har Emery och Neymar en fullständigt normal relation, delvis tack vare hjälp från Dani Alves, som känner dem båda”. Sedan går Cope till förnyad attack mot pressen, ”Den franska nationalismen fyller sitt bläck mot Unai Emery, men tro inte på den”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe presenterar kvällens landskamp, Frankrike-Wales, som en ”Operation förförelse”. Tidningen menar att ”landslaget bör putsa på sin image och bekräfta sin offensiva potential med sju månader kvar till VM”. På bild finns Kingsley Coman, Olivier Giroud, Kylian Mbappé och Antoine Griezmann. VM-playoffen i Stockholm får en helsida under rubriken ”Italien vill inte ens tänka på det”, att missa VM. Rubriken ”Vi gör om”, handlar om gårdagens beslut att ligamatchen mellan Amiens och Lille, som bröts sedan en barriär rasat och Lillesupportrar skadats, kommer att spelas om. Även om matchen bröts just efter det att Lille gjort 1-0, så kommer den att spelas om från början. I tidningen uttalar sig för första gången också Lensmålvakten Nicholas Douchez, som greps misstänkt för misshandel av sin flickvän. ”Jag har inte slagit någon. Utan att gå in på detaljer i ordväxlingen, så förekom inget fysiskt våld”, säger den forne PSG-keepern.

Le Parisien har en fotbollspuff för landslaget på förstasidan, ”Mbappé, ett nytt dödligt vapen?”. Tidningen påpekar på annan plats att minimumkravet för att Unai Emery ska få stanna i PSG är en semifinalplats i Champions League. Klubben har också frankrikeenligt tidningen varit i kontakt med en annan tränares rådgivare. Nej, det handlar inte om José Mourinho, det handlar om Antonio Conte. Italienaren anses ha den idealiska profilen för att ta över klubben. PSG dementerar, liksom tidigare angående uppgifterna om Mourinho, att klubben letar ny tränare.

RMC noterar att franske förbundskaptenen Didier Deschamps oväntat fick frågan om just José Mourinho i PSG under en presskonferens. Kanske ännu mer oväntat valde han att svara. ”Om han (Mourinho) vill komma till Frankrike, varför inte? Jag tror han för tillfället har det bra där han är, i Manchester. Men han har för vana att slå sig ner i många länder, och han har ännu inte varit i Frankrike”, sa Deschamps.

 

TYSKLAND

Sport1 rankar Budnesligas offensiva spelare den här säsongen. I topp är Arjen Robben (Bayern München), följd av Christian Pulisic (Dortmund) och Marcel Sabitzer (RB Leipzig). På tionde plats kommer Emil Forsberg. Tv-kanalen berömmer hans kvaliteter, ”Men den här säsongen har det bara blivit mål i cupen och Champions League, han har inte nått nivåerna från förra året”.

WAZ tycks med ömsom förvåning, ömsom bitterhet blicka mot Stockholm. ”Dortmundfloppen Immobile ska, ironiskt nog, rädda Italien”. Tidningen minns tillbaka när Immobile landade med privatflyg i Dortmund 2014, köpt för 18,5 milj euro från Torino. Han anlände med stora förhoppningar och möttes med stora förväntningar. Men efter ett år, 24 matcher och bara tre mål var relationen över.

TZ darrar till, ”Bayernchock: Lewandoskimiss”. Anfallaren uppges ha en muskelskada som gör att han inte kan spela Polens vänskapsmatch mot Uruguay. Det tycks oklart hur pass allvarlig skadan är.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) framför en hälsning, ”Panathinaikos till Hults agent: Han går inte gratis, han kostar två miljoner euro”. Agenten är Martin Dahlin, och en klubb det skvallrats om är Anderlecht. Men SDNA påpekar att Panathinaikos är i behov av pengar och att även om den svenske backen är en viktig spelare så väntas Atenklubben acceptera ett lägre bud.

Independent (Irland) uppmärksammar ett uttalande från Jonny Evans efter Nordirlands förlust. För hans ord väcker också obehagliga minnen till liv hos irländare. Nordirland förlorade i går första matchen i VM-kvalplayoffen (0-1 mot Schweiz). Det skedde efter en ytterst tveksam straff. Ett skott träffade baksidan av överarmen på Corry Evans, som inte ens höll ut armen. Förbundskapten Michael O’Neill och spelarna var rasande efteråt. Någon journalist drog en parallell för Jonny Evans till det beryktade och avgörande mål som Jonas Eriksson godkände för Frankrike mot Irland, trots att Thierry Henry tog med sig bollen med handen. ”Det här var faktiskt värre för domaren tog ett beslut om något som inte inträffat”, menar Jonny Evans, ”Det hade varit annorlunda om han missade något. Han hävdar att han såg något som inte hände, och det är det svårast att ta”, säger Evans,

Publicerad 2017-11-10 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons