Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
49v

Italien svettas: ”Himmel eller helvete”

ENGLAND

111.jpgDaily Telegraph lider som så många andra engelska tidningar med Nordirlands sorti i VM-playoff (0-0 mot Schweiz). ”Världens ände för O’Neills lag”, är dagens dominerande sportrubrik. Den kommer med tillägget ”Den nordirländske förbundskaptenens framtid oklar sedan schweizarna krossat drömmen om Ryssland 2018”.

Daily Mirror vänder blickarna mot det engelska landslaget. ”Stress rehearsel”, är en smart ordlek (dress rehearsal=genrep) på att ”Southgate ska testa straffläggning under press inför Wembleypublik”. Inte mot Brasilien, i morgondagens vänskapslandskamp, men eventuellt mot Italien i mars. Tidningen noterar att Sven-Göran Eriksson också hade detta som plan en gång i tiden, men övergav tanken. ”Det är något vi funderar på, hur vi bäst förbereder oss för straffar”, säger Southgate. Bakom straffixeringen ligger förstås Englands återkommande misslyckanden vid straffsparksavgörande genom åren.

The Sun ger anledning att fundera vem som vaktar målet om det nu exempelvis blir ett nytt straffläggningsdrama. Bakom ordvitsen ”Hart glove triangle” döljer sig West Ham-målvakten Joe Harts kamp för att vara förstamålvakt i landslaget inför VM. Jordan Pickford debuterade med den äran mot Tyskland senast, och Jake Butland kommer tillbaka från skada.

Sky Sports pratade med Romelu Lukaku, som välkomnar Zlatan Ibrahimovic tillbaka. ”Det motiverar mig verkligen, för han är ytterligare en bra spelare i truppen. När man möter oss är det tufft för motståndaren. Att ha Ibrahimovic tillbaka kommer att hjälpa oss att jaga Manchester City”, säger Unitedanfallaren om sin svenske anfalskollega.

Daily Express har en fortsättning på Lukaku/Zlatan. Tidningen uppmärksammar experten Steve Nicols uttalande i ESPN. På en fråga om José Mourinho är beredd att peta Lukaku för Zlatan när han är tillbaka, svara Liverpoolprofilen, ”Om han (Mourinho) lagt ut 80 miljoner pund på honom (Lukaku) och inte låter honom ta straffar, och han inte gör mål, tror du verkligen att han kommer att föredra honom framför Ibrahimovic? Knappast”. Expertkollegan Craig Burley (ex-Chelsea) tror också Zlatan går före om belgaren inte skärper sig. ”Ja”, svarar Burley, och lägger till, ”Han har också en annan spelare han kan använda där, Marcus Rashford. Han (Mourinho) har bara utrymme för resultat, inte känslor”.

The Times skriver att ”Dortmund planerar att värva Emre Can från Liverpool”. 23-åringens kontrakt går ut i sommar. Han vill ha en utköpsklausul i sitt nya kontrakt, men Liverpool har inga planer på det. Enligt The Times befarar Liverpool att Can kommer att lämna på en fri transfer i sommar. Även Juventus uppges intresserad av Can.

 

ITALIEN

2.pngLa Gazzetta dello Sport sammanfattar läget inför avgörandet mot Sverige i kväll: ”Allt eller inget”. Och så återkommer Gazzettan till förbundsordförande Tavecchios närmast bevingade ord från i september, då han likande en miss att nå VM vid en apokalyps. ”Venturas chansning för att undvika apokalypsen”. Det handlar om startelvan som blir något helt annat än vad både Gazzettan och Corriere dello Sport uppgav i går morse. Det blir trots allt 3-5-2 igen. Med Jorginho, Florenzi och Gabbiadini – men åter utan Insigne. Trött på apokalypssnacket? Det är inte den rosa tidningen. ”Demolera Sverige eller så blir det apokalypsen”, är den stora rubriken på första uppslaget. I en annan artikel skriver tidningen att 74 000 åskådare kommer att finnas på plats på San Siro, och påpekar att det ”inte kommer att vara utsålt, men det är inte vårt fel”. Det är nämligen svenskarnas fel. 1 800 blågula fans har köpt biljett till bortasektionen, som tar 5 500. En hoppfull krönika inför matchen klämmer in sig på förstasidan, ”Vi finns där i kväll…och i Ryssland”.

Corriere dello Sport slår fast, ”Vi ska vidare!”. Det fortsätter med ”Hela Italien vill slå Sverige och hjälpa landslaget”. En krönika får ovanligt stort rubrik, den fungerar närmast som peppning till det andra budskapet, ”Därför ska vi tro på det”. På ett liknande vis som Gazzettan beskrev det som allt eller inget, skriver CdS på första uppslaget ”Paradiset eller helvetet”. Tidningen ser också anledning att återanvända ordet apokalyps, för att beskriva de ekonomiska konsekvenserna av att missa VM. I det övriga fotbollsutbudet på förstasidan märks främst ”Napoli agerar för Denis Suarez”. Enligt tidningen hoppas president De Laurentiis locka Barçaspelaren till klubben i januari.

Tuttosport har bild på Buffon med handen framför munnen. Till det finns rubriken ”Tystnad till Moskva”. Det syftar på landslagskeeperns påpekande under presskonferensen i går om att det är slutsnackat och dags för handling. Mer från Buffon, och det grönvitröda hjärtat. ”Vi måste stå enade. Jag vill att alla supportrar lägger sina klubbfärger åt sidan och bär landslagströjan. Vi behöver beslutsamhet, vi får inte vänja oss vid medelmåttighet”.

 

SPANIEN

3.jpgMarca låter ingen missa att Marc Marquez på nytt vunnit VM-titel i MotoGP. Den täcker på fram- och baksida. Marquez framgång tycks förena Madridpressen med de katalanska tidningarna, för han tar ungefär lika stort utrymme överallt. Om man tittar noga på Marcas förstasida hittar man lite andra nyheter nedanför den vilt jublande Marquez. Som att ”Isco kommer att vara redo för Madridderbyt”. Mittfältaren skadade sig med landslaget och reste inte vidare med landslaget till Ryssland för match i morgon, men Reals match mot Atlético i helgen ska alltså inte vara i fara.

Diario AS lyfter också fram en skadad Realspelare på förstasidan, men av andra skäl. ”Real Madrid vill ersätta Bale”, följs av att klubben ”kommer att underlätta en flytt för walesaren till sommaren”.

Diario Sport menar att ”Lopetegui är en culé”, alltså en Barçasupporter, vilket syftar på spelfilosofin. Tidningen har en intervju med den spanske förbundskaptenen och lyfter fram citatet, ”Att spela bra är en fotbollsidé som för dig närmare seger”. Sport uppmärksammar på nätet också Footy Headlines uppgifter om nästa års Barçadräkt. Tröjorna kommer till skillnad från nu att ha jämnare ränder men också vara smalare än tidigare. Byxor och strumpor kommer att vara mörkt, mörkt blå.

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe synar PSG med ”Så ska man tjäna 75 miljoner euro”, för att klara Financial Fair Play-reglerna. PSG har fram till 30 juni 2018 på sig att visa att klubben hamnar i fas med Uefas regelverk, och L’Equipe menar som redan tidigare uppgetts att försäljningen av spelare är den viktigaste posten. På nytt nämns i sammanhanget också Di Maria, Lucas och Pastore. Tidningen har en intervju med formstarke Marseillemittfältaren Luis Gustavo, som förklarar skillnaden mot just huvudstadslaget. ”PSG är först och främst ett lag med stjärnor. Jag tror att vi måste stanna vid det som är OM:s kärna: att ge allt i 90 minuter, kämpa och i slutändan göra fansen stolta över oss”, påpekar Luiz Gustavo.

RMC skriver ett par artiklar på Karim Benzemas gästspel i Canal+. Real Madrid-anfallaren bedyrade på nytt att han var öppen för spel med landslaget, men också att ”Så länge Didier Deschamps är förbundskapten så kommer jag inte att få chansen att göra comeback, det är vad jag tror”. Förutom den ständigt infekterade situationen med den franska landslagsledningen kommenterade Benzema också en annan fransman i bryderier med sin ledning, Hatem Ben Arfa. ”Han har en enorm talang, den är på Messis nivå, jag skämtar inte. Det gör mig ont att se hur han har det i PSG”.

 

TYSKLAND

5.jpgHamburger Morgenpost och HSV tar med tung suck emot nyheterna om Albin Ekdals nya skada. ”Att han gjorde allt för sin VM-dröm är förståeligt. Men vi är förstås bekymrade”, sa HSV:s sportchef Jens Todt, strax innan det definitiva beskedet om att mittfältaren missade Italienreturen. ”Albin har redan återvänt skada från landslaget flera gånger tidigare. ’Det eviga dilemmat’. Han får aldrig tid att bli helt frisk. Det känns bittert, för en frisk Albin Ekdal är en oerhört viktig spelare för oss”. Hamburger Morgenpost noterar att ”sedan Ekdal anlände sommaren 2015 har han varit skadad 14 gånger, borta 257 dagar och missat 33 ligamatcher – nästan en hel säsong”. Tidningen hävdar sedan att ”om och om igen har han problem med ryggen sedan han skar sig på ett bord i maj 2016. Bakom stängda dörrar sägs det att dessa problem aldrig helt kommer att försvinna eftersom såret inte läkt helt som det skulle”. Hamburger Morgenpost skriver i en senare artikel på kvällen att en lösning kan vara en försäljning i vinter. På nytt dyker uppgifter upp om Sporting upp. Enligt tidningen har Ekdals representanter sagt till HSV att samtal med den portugisiska klubben är att vänta, men ingen representant för Sporting har varit i kontakt.

Bild levererar ”Årets läkarcomeback”. Bara det är en lite oväntad överrubrik i fotbollssammanhang. Vad det handlar om? Jo, ”Exklusivt: Müller-Wohlfart är tillbaka i Bayern”. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart är 75 år och blev klubbläkare i Bayern första gången 1977. Ett team på tre andra läkare kommer att sköra den dagliga ruljansen, men Müller-Wohlfart finns koordinerar arbetet och finns på Bayernlaget på matcherna.

Kicker lockar bland annat med ”Schmelzer om Dortmunds problem”. I intervjun prisar backen den ifrågasatte tränaren. ”Peter Bosz är lugn, hans analytiska sinnelag ger laget ro. Han vet vad han gör”, menar Schmelzer, ”Att han emellanåt skyddar oss får inte göra att vi gömmer oss bakom honom, det är vår skyldighet att ge något tillbaka”. Kicker poängterar att detta ligger i linje med vad tidningens läsare tycker. En omröstning visade att 43 procent anser att Dortmunds problem först och främst är spelarnas fel.

 

ÖVRIGT

6 VG (Norge) följer upp Norges senaste bakslag (0-2 mot Makedonien) med att be förbundskapten Lars Lagerbäck ranka sitt år med landslaget (sen februari) på en skala från ett till tio. ”Knappt godkänt. Jag vet inte, någonstans mellan fyra och fem. Jag vet inte var ni sätter gränsen för godkänt”, svarade Lagerbäck. På tisdag väntar match mot Slovakien.

Dernière Heure (Belgien) har två vitt skilda fotbollsämnen på sin nyhetsetta. ”Upplopp i Bryssel efter Marockos seger: ”Krigsscener!”. Brysselpolisen uppmanar vittnen att identifiera bråkmakarna som skapade kaos sent på lördag kväll. 23 personer skadades, varav 22 poliser. Bilar vältes över ända och anläggningar för den årliga julmarknaden samt affärer plundrades. Den andra fotbollsrubriken är ”KDB:s beklagan: Taktiskt funkar det inte”. Belgien spelade 3-3 mot Mexiko i fredags och Kevin De Bruynes invändningar ses som kritik av förbundskapten Roberto Martinez. ”Vi förlitar oss fortfarande för mycket på vår talang. Så länge vi inte har ett bra taktiskt system, så kommer vi att ha problem med nationer som Mexiko. Det är beklagligt att vi inte funnit en lösning”, säger Man City- och landslagsstjärnan.

Publicerad 2017-11-13 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons