Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ancelotti favorit efter ”svarta måndagen”

DOoN6aiXkAkp8PbENGLAND

The Guardian landar i Tolkiens värld med Gandalfs utrop ”You shall not pass” som rubrik för att England stod upp mot en övermäktig motståndare (0-0 mot Brasilien).

Daily Telegraph ser det snarare som att England harmoniserade med motståndaren i ”Southgates sambatakt”. Joe Gomez och John Stones rörde sig bäst till rytmen, båda får generösa åtta av tio i betyg. Det får också gästernas Miranada och Neymar. Svårare att hålla takten hade bjässen Rubens Loftus-Cheek. Mittfältaren, som glänste i sin debut mot Tyskland, får bara fem i betyg och utgick skadad efter bara en halvtimme.

Daily Mirror är mer inne på Guardians linje. ”Steel mate” är en omskrivning av ordet för oavgjort (stalemate) och att England visad styrka som (steel=järn). ”Först Tyskland, nu Brasilien, Southgates unga garde håller stången mot världens bästa”, skriver Mirror belåtet. På sportettan finns också ”Conte är förstaval att rädda Italien”. Mirror verkar veta mer än italienarna (se ”Italien” nedan)

Daily Mail noterar bland sina sportrubriker att ”Danmark följer i Sveriges fotspår”. Inte bara med att ta sig till VM, utan med att överfalla tv-studion vid planen. Danskarna gick också ett steg längre genom att dränka bland annat experten och tidigare landslagsspelare Lars Jacobsen i bubbel.

The Times moraliska kompass Matthew Syed har fått nog av sörjandet över att det blir ett VM utan Italien. ”Fäll inga tårar för Italien, de är inte bra nog att vara i VM”, är rubriken på hans krönika i dag. I stället lyfter han fram banemännen. ”Låt oss rikta lite försenat fokus på Robin Olsen, som var så pålitlig när trycket ökade, på Andreas Granqvist, som var en gigant i mittförsvaret. Låt oss hylla envisheten hos en grupp män vars beslutsamhet aldrig sinade, och som höll hoppet vid liv. Ur ett större perspektiv, låt oss hylla att idrott har betydelse just därför att det mest upphöjda anseende kan testas ända till det inte håller”.

BeIN SPORT låter världen få veta att Arsène Wenger faktiskt blickar åt ett annat jobb. Men ”Exklusivt: Wenger frestad av att träna lag i VM 2022” ger inte missmodiga Arsenalfans förhoppningar om en snar förändring. Den Qatarbaserade tv-bjässen, som förstås vill dra uppmärksamhet till VM-turneringen om drygt fyra åt, frågade Wenger om att jobba som förbundskapten och fick svaret, ”Ja, kanske att jag kommer att göra det vid tillfälle, men som det är nu vill jag vara involverad i det dagliga arbetet i en klubb, för det är den verkliga utmaningen”, säger Wenger, ”Men jag kommer inte alltid att ha orken att göra det och då kanske det blir aktuellt”.

 

ITALIENprima_pagina_grande

La Gazzetta dello Sport kontrar elegant sin egen förstasida i går. Då var det ”Slutet”, efter förlusten mot Sverige. I dag är det ”Början”. Det är ett manifest om tio punkter för en nystart. Som symbol och ansikte för det står Carlo Ancelotti. Tränaren uppges intresserad (men vill se förändringar i landslagsprojektet), förbundet uppges intresserad och Gazzettan menar att fansen sagt sitt i en omröstning tidningen haft. 67 procent av de 90 000 röstande valde Ancelotti, Conte fick 22 procent medan Mancini och Allegri båda rörde sig kring femprocentsstrecket.

Corriere dello Sport har främsta fokus på förbundsordförande Tavecchio, med hofulla rubriken ”Ska du lämna eller inte?”. Tidningen menar att ”Tavecchio försöker göra motstånd, och spelar ut Ancelottikortet”. Händelserna på San Siro arkiveras nu under ”Den svarta måndagen”.

Tuttosport är ilsken över Ventura och Tavecchio, ”De lämnar inte” frivilligt. Tidningen menar att de ”håller sig fast i armstödet”, fast gläds åt att i alla fall förbundskaptenen i dag ”kommer att bli sänkt av förbundet”. Tuttosport tar också med ett citat från ordförande i den italienska olympiska kommittén (CONI), Giovanni Malagò, riktad mot Tavecchio. ”I hans ställe hade jag avgått”.

 

DOoWLERW4AEg7NbSPANIEN

Marca konstaterar efter gårdagens match (2-2 mot Ryssland) nöjt att Spanien är ”Obesegrat” under 2017. Sergio Ramos blev tvåmålsskytt på straffar, ”något som inte hänt sedan 1927”. Efter att ha hårdlanserat Kepa som en målvakt för Real Madrid redan i januari, kommer i dag en uppföljning, ”Athletic reagerar och går med på alla hans krav”.

Diario Sport väljer med ordleken ”MundiAlba” (Mundial=VM) att hylla Barçaspelaren, som gjorde Spaniens första mål i Ryssland. Stolt lägger tidningen också till att ”Piqué fick vara landslagskapten”.

Mundo Deportivo sätter inget större värde på sin förstasida. ”Principöverenskommelse med Griezmann” upptar i stort sett hela. Det är en uppgift från en tveksam fransk transfersajt (Le 10 Sport) som dök upp redan i måndagskväll. Tidningen noterar också att Barças sportchef Robert fanns på plats på Tyskland-Frankrike, men tydligen inte främst för Griezmann utan för att spana in Timo Werner.

Faro de Vigo kom i går med uppgifter som kan göra att John Guidettis chanser i Celta Vigo i förlängningen kan förbättras. Klubben överväger för närvarande ett bud från Kina på 20 miljoner euro för succéanfallaren Maxi Gómez. Han köptes för bara ett halvår sedan för fyra milj euro. Maxi Gómez uppge dock inte vilja flytta.

 

FRANKRIKEune15112017_hd

L’Equipe summerar matchen mot Tyskland (2-2) med ”Synd, det såg bra ut”, efter den sena kvitteringen från världsmästaren. Högsta spelarbetyg får Barçabacken Umtiti, åtta av tio. De lägsta får Mandanda, Jallet, Matuidi i Frankrike, samt Süle, Can och Gündogan i Tyskland. Alla får nöja sig med fyra. Tidningen uppmärksammar också att Saint-Etiennes tränare Oscar Garcia lämnar sin post. Spanjoren är dock ännu inte överens med klubben om de ekonomiska villkoren. Hans agent har krävt två miljoner euro i kompensation, men enligt L’Equipe väntas Saint-Etienne betala honom för resten av säsongen, 600 000 euro.

Le Parisien-krönikören Dominic Sévérac menar att ”Frankrike är på rätt väg”, och tidningen ger de högsta franska spelarbetygen till Digne och tvåmålsskytten Lacazette, båda får sju av tio. Le Parisien har i en notis också en bieffekt av Sveriges seger mot Italien. Mediagruppen RCS, som äger La Gazzetta dello Sport, gick ner med hela 8,75 procent på Milanobörsen i går, ett aktiefall som tillskrivs Italiens misslyckande på San Siro.

 

TYSKLAND

Bild slår sig lite för bröstet med ”Oslagbara! Inte ens Frankrike får Jogi på fall” (2-2 mot Tyskland). Det krävdes dock en kvittering av Lars Stindl i sista tilläggsminuten, och Bild avslutar matchrapporten med, ”En sak är säker, i VM vill vi möta Frankrike först i en VM-final”. Kevin Trapp, Julian Draxler och Mesut Özil får de högsta tyska spelarbetygen. Alla tre får en tvåa på den sexgradiga skalan, där ett är bäst.

Revier Sport har pratat med Dortmunds sportchef Michael Zorc, sedan Sky Sport-experten Lothar Mattheus ringat in Dortmundstjärnan Christian Pulisic som en spelare för Bayern München. ”Dessa experter får betalt för att snacka mycket. Ibland säger de vettiga saker, ibland inte. Jag bryr mig inte så mycket om det, jag stannar vid fakta, och därför ser jag Christian hos oss under lång tid framöver”, säger Zorc, och lägger till, ”Vi räknar med Christian, och när jag säger det så menar jag längre än till sommaren. Han har ett långtidskontrakt och känner sig som hemma i Dortmund”.

 

ÖVRIGTtm1

SDNA (Grekland) uppger att ”’Tigern’ erbjuder Johansson treårskontrakt”. Den som kallas ”tigern” är AEK:s ägare Dimitris Melissandis, och den som nu kommer att erbjudas möjligen lite tröst i bedrövelsen är alltså korsbandsskadade landslagsmittfältaren Jakob Johansson.

Ekstra Bladet (Danmark) pryder hela sin nyhetsetta med ”Kung Trestian”, för tremålsskytten Christian Eriksen (5-1 mot Irland). Ekstra Bladet gör också en Expressen. Minns de sex getingar Glenn Hysén en gång fick på en femgradig skala. Ekstra Bladet ger Eriksen sju i betyg på skalan ett till sex. TV2 vidareförmedlar citat från Nicklas Bendtner. ”Eriksen gör en sjuk match, hans bästa någonsin, tycker jag”, säger landslagskollegan i Kanal 5-sändningen. Förbundskapten Åge Hareide: ”VM förtjänar Christian Eriksen, så han kan visa upp sig för hela världen”, säger förbundskapten Åge Hareide. Vid presskonferensen sa Hareide också, ”Han är helt säkert bland världens tio bästa fotbollsspelare, och han är en av de absolut bästa på sin position”.

Publicerad 2017-11-15 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons