POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Granqvist vinnare: "Sverige bryter traditionen"

ENGLAND

englandExpress and Star är en lämplig startpunkt för ersättare till Tony Pulis i West Bromwich West Midlands-tidning har låtit fansen rösta. De vill ha Evertons förre tränare Ronald Koeman. Tvåa är Aberdeens Derek McInnes och trea Sam Allardyce.

Birmingham Mail har i så fall dåliga nyheter. Enligt lokaltidningens uppgifter är Alan Pardew intresserade. Men är han aktuell?

The Guardian tror det. Tidningen har rubriken ”West Brom överväger Alan Pardew och Nigel Pearson som ersättare till Tony Pulis”. Martin O’Neill är ytterligare ett alternativ.

The Scottish Sun måste få tränga sig in under ”England”, för att i alla fall ge WBA-fansen lite hopp. Med exklusivstämpel levererar tidningen uppgiften att McInnes, fansens andrahandsfavorit, är aktuell för WBA. Det påstås även Michael O’Neill, Nordirlands förbundskapten, vara.

Daily Mirror lägger till Allardyce som WBA-önskemål, men tar annars upp tråden om den sparkade tränaren. Med ordleken ”Pulis never had a chants”, påstår tidningen med exklusivstämpel att ”till och med en del spelare deltog i fansens sånger mot den nu sparkade tränaren”. En annan stor nyhet från gårdagen var budet på Newcastle från investerargrupp med Amanda Staveleys i spetsen. Men det räcker inte, enligt Mirror. ”Bud på 300 miljoner pund, men Ash vill ha mer”, skriver tidningen, där ”Ash” förstås är den nuvarande, impopulära ägaren Mike Ashley.

The Sun bidrar med smågalna rubriken ”No Mour Jo-ho-ho”. Det står för att julafton är ”förstörd” för ytterligare 50 personer i Man Uniteds personal, sedan Mourinho beslutat att förlägga träning på juldagen (engelsk julafton) på Old Trafford. En träning på träningsanläggningen Carrington kräver en personalstyrka på cirka 20 personer. På Old Trafford krävs upp till 70, uppger The Sun.

Wales Online kan ha svaret på var Pulis själv tar vägen. I det hela-havet-stormar, som de brittiska tränarna ofta får delta i, har 59-åringen kanske nytt jobb på gång redan. ”Det walesiska förbundet placerar Pulis i toppen på listan som ny förbundskapten”.

Daily Telegraph har plats för en hyllningskrönika till Zlatan Ibrahimovic. ”Outtröttlig Zlatan belönad efter att ha tagit över kontrollen av sin rehabilitering”, är rubriken på en längre skrivning av Jason Burt. I den skriver han bland annat om Zlatan utmärkta läkkött, men landar i att ”Ibrahimovic har mycket till sin fördel. Men det är bara en del av sanningen. Den största delen är en läxa till alla fotbollsspelare som inte visat samma målmedvetenhet. Ibrahimovic har behandlat sin rehabilitering som en heltidssysselsättning. Det har, sedan den olyckliga landningen på Old Traffords gräs, varit hans jobb. Och han har på nytt visat vilken oerhörd fotbollsspelare han är”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport drar stort på beskedet i går som knappast kan ha undgått någon: ”Farväl Tav”, alltså Italiens förbundsordförande Tavecchio. Han tog det inte så bra. ”Jag är ett offer för ett politiskt spel”. Nyval väntar om tre månader. Och den vakanta förbundskaptensposten då? Ancelotti, Conte, Ranieri, Mancini och Di Biagio gazzettannämns på nytt, men också något hårresande i sin text: ”en utländsk tränare, det är ett tabu, men situationen är så desperat att inget kan exkluderas”. Tillbaka till klubbfotbollen och till Champions League. Ett italienskt lag spelar. Ett italienskt lag som måste vinna. ”Allt eller inget för Napoli – Bara seger gäller mot Sjachtar”, påpekar Gazzettan. Napoli ligger sex poäng efter i kampen om andraplatsen i gruppen. Bologna bortavann i Serie A (3-2 mot Verona), men lagets svenskar nådde inga höjder. Emil Krafth fick 5,5 i betyg, Filip Helander fem. Tidningens omdömen är talande. Om Krafth: ”Han var inte oklanderlig som mot Italien”. Om Helander: ”Han firar fortfarande VM-platsen”. Jodå, det svider fortfarande.

La Stampa spär på bilden av en förbundsordförande med tvivelaktigt förflutet. Tidigare har Tavecchio anklagats för både rasistiska och sexistiska kommentarer, ”Och nu är Tavecchio även anklagad för sexuella trakasserier”. En icke-namngiven kvinnlig chef inom sportverksamhet uppger att Tavecchio försökt tafsa på henne, och att hon långt ifrån är den enda som drabbats. Händelsen skedde ganska nyligen och är polisanmäld. La Stampa uppger att det ska finnas inspelningar som styrker kvinnas anklagelse.

Tuttosport hoppas på en ”Barçaterapi”. Tidningen skriver att ”Efter knocken mot Samp, skulle den bästa medicinen vara en seger mot Barcelona i Champions League i morgon”.

Tuttomercatoweb sätter rubriken ”Exklusivt: Aston Villa-scout spanar in Helander”. Enligt sajten hade den engelska Championshipklubben en representant på plats för att spana in svensken under gårdagens Bolognamatch. Mer än så framgår inte.

 

SPANIEN

spanienMarca hoppas att Real Madrid kan ”Sy ihop tre poäng” mot Apoel som säkrar avancemanget från gruppspelet till åttondelsfinal. Tidningen uppger vidare att Asensio väntas starta på topp med Cristiano Ronaldo och Benzema. På temat noterar Marca också att Asensio den här säsongen har ett betydligt bättre målsnitt än Benzema, ett mål var 146:e minut mot ett mål var 468:e minut.

Diario Sport uppger att Paulinho lovar ”15 mål”. Det är vad han ska sagt till omgivning när han skrev på för Barça i somras. Tidningen skriver också att Paulinho ”vunnit omklädningsrummet med sin professionalism och har en speciell kemi med Messi”.

Mundo Deportivo blåser upp ”Özil för 20 miljoner euro”, och förklarar det med att ”Barça har redan satt bollen i rullning för en värvning av tysken och vet priset för honom”. Det blir inte mycket vagare än så. Det blir inte särskilt mycket klarare med fortsättningen, ”Özil är hoppas på Camp Nou men vill ha ett konkret erbjudande utan dröjsmål”.

Cadena Ser har en alldeles ypperlig uppföljning på det med ”Bartomeu: För att vinna Champions League kanske det behövs en liten finputsning”. Det var hur Barcelonapresidenten behandlade frågan om förstärkning till klubben i januari under gårdagens katalanska fotbollsgala.


FRANKRIKE

L’Equipe undrar, ”Vad sysslar Labrune med?”. Anledningen till frågan är att Marseilles ex-ordförande dykt upp i en rad franska spelaraffärer, samtidigt som han sitter med i ligaföreningen, vilket väckt missnöjda röster.

RMC uppger att tre klubbar är intresserade av Javier Pastore, och hänvisfrankrikear till SFR. Det rör sig om Sevilla, Roma och Inter. Det har tidigare spekulerats i att PSG är på väg att sälja argentinaren under vinterfönstret.

France Football ställer frågan ”Efter Messi-Ronaldo: Neymar-Dybala”, med fokus på Juventusstjärnan i veckans nummer. Tidningen har en intervju med Dybala och lyckas pressa ur honom ett ”Det är en vacker utmaning”, som svar på deras teori om att dagens två världsstjärnor kan ersättas av honom och Neymar. Det finns också en analys med avstamp i det nu så omskrivna grönvitröda fiaskot mot Sverige, ”Italien på gränsen till kaos”.

 

TYSKLAND

Ruhr Nachrichten förmedlar Dortmundtränaren Peter Bosz klara budskap: Pierre-Emerick Aubameyang är tillbaka i startelvan mot Tottenham. Stjärnanfallaren var avstängd i senaste ligamatchen av disciplinära skäl. Det har uppgets att det berodde på upprepade förseningar. Men i kvällens match är Auba tillbaka från start. ”Det stod redan klart i torsdags att han skulle vara med mot Tottenham”, sa Bosz, och påpekade även att ”Vi har gått igenom det hela. Saken är utagerad för mig”.

Sport1 har under rubriken ”Tre lag är bättre än Bayern” roat sig med att ranka Champions League-lagen för närvarande. I topp har den tyska tv-kanalen Manchester City, följt av Barcelona och Paris SG. Efter Bayern på fjärde plats följer sedan Man United.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) konstaterar att ”Sverige bryter med traditionen – Zlatan vann INTE”. Liksom i nästan all rapporteringar i utländska medier så handlar det inte om tidningarnas egna texter. Det är nyhetsbyråtexter, med ganska lite utrymme för reflektion – mer än just att Andreas Granqvist tog titeln från Zlatan .

Adressavisen (Norge) låter temat gå igen. ”Zlatan hade vunnit Guldbollen tio gånger i rad. I år stack denna spelare iväg med det eftertraktade priset”, och bild på Granqvist. Även här handlar det om nyhetsbyråtext, nu från NTB. Även Diamantbollen samt konferenciern Fredrik Berglins fadäs omnämns.

Dernière Heure (Belgien) konstaterar att ”Granqvist sätter punkt för Zlatans dominans i Sverige”. På nytt handlar det om en nyhetsbyrå, Belga, som ändå imponerar genom att få med ”Blågult” i texten.

De Telegraaf (Nederländerna) har som flera andra nederländska medier rubrik om att ”Larsson kan spela mot Manchester City”. Feyenoordsvensken blev utbytt 20 minuter före slut i helgen ligamatch med skadekänning. ”Larsson hade fram till dess varit Feyenoords farligaste spelare”, tillägger tidningen. Men mittfältaren tränade för fullt i går och väntas spela i dag.

Publicerad 2017-11-21 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå