Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Italiensk oro: ”Stockholmssyndrom” i CL

ENGLAND

1.jpgThe Sun låter en klassisk tv-seriekaraktär förvandlas till ordlek på Man Uniteds miss i går (0-1 mot FC Basel), ”Basel Faulty”. Chelseas seger (4-0 mot Karabach) får märkliga ”Ant flying on red eye” som rubrik. Det syftar på att tränare Antonio Conte använder den nattliga flygresan hem till från Baku till att vara vaken och förbereda nästa match (Liverpool).

Daily Mail använder samma huvudrubrik som The Sun, men ”Basle” i stället. Den stavningen av den schweiziska staden återfinns också i The Times medan de flesta andra tidningar använder ”Basel”. Förvirrande. Hur som helst, BT-experten och ex Man United-profilen Rio Ferdinand var inte nöjd med Uniteds insats mot det-där-schweiziska-laget. Efter en lovande första halvlek, tappade United greppet. ”Det var som en basketmatch, det böljade fram och tillbaka, det var inte alls proffsigt från Uniteds sida”, säger Ferdinand.

Manchester Evening News kan tyckas ha dåliga nyheter för Victor Nilsson Lindelöf med ”Marcos Rojo strålande och Ander Herrera tillbaka”. I alla fall med den första delen av rubriken. Rojo, som tog den plats som mittback många trott Lindelöf skulle få i går, tilldelas hela nio av tio i betyg. Det var hans första match från start sedan korsbandsskadan i april. Zlatan Ibrahimovic kom in som avbytare med en kvart kvar och tilldelas lite slentrianmässigt en femma.

The Times låter krönikören Tony Cascarino skicka ut en varning, ”Romelo Lukaku måste briljera nu när Zlatan Ibrahimovic är tillbaka”. Det är den senaste vinklingen på det i dagarna så populära temat Lukaku-mot-Zlatan. ”I den skadade svenskens frånvaro har Lukaku räknat med att spela 90 minuter oavsett vad som händer, nu ser det ut som han kommer bytas ut med 20 minuter kvar om han inte levererar. Det kan gå på två sätt: det kan inspirera honom eller så kan det demoralisera honom”, skriver Cascarino, men menar också till skillnad från många andra kollegor att de båda kan spela ihop. ”Två storväxta anfallare kan vara effektiva tillsammans – jag älskade att ha en anfallskollega med stark fysisk närvaro som partner på topp”.

Daily Mirror-rubriken om Uniteds match låter om möjligt ännu värre på svenska, ”Gökurschock”. Tidningen slänger också in lite Silly Season. ”PSG utmanar Man City om Alexis Sánchez”. Mirror menar att den franska klubben är tillbaka i matchen om Arsenalstjärnan och ser framför sig ett budkrig mellan klubbarna i januari.

Daily Star låter Uniteds förlust och Chelseas seger tona bort, och plockar i stället fram pukor och trumpeter för ”Exklusivt: Gunners satsar på Gio”. Tidningen hävdar att Arsenal ringat in Giovanni van Bronckhorst som Arsène Wengers ”möjliga arvtagare”. Det är Feyenoordtränaren och Bournemouths Eddie Howe som står överst på listan, påstår Daily Star.

Yorkshire Evening Post deppar efter ännu en förlust för Leeds United (1-4). Pontus Jansson spelade från start och får fem av tio i betyg, varken lägst eller högst i det besegrade laget.

Devon Live gör debut i bloggen. Den gör det för en intervju i blågula nyanser. Den gör det för en rubrik man inte ser varje dag. ”Möt Torquayprofilen som ska guida Sverige till VM-ära”. Vem? Landslagets fysiolog Paul Balsom. Han har hängt med landslaget i 15 år. ”Det här tillhör det bästa vi någonsin gjort”, säger Balsom, radar upp de fina resultaten mot tunga nationer under det senaste året och beskriver en attitydförändring med Italientriumfen som exempel. ”När vi kom tillbaka till hotellet för firande, då sa alla ’Låt oss åka till ett VM och verkligen göra avtryck den här gången’. Den attityden hos gruppen har verkligen gett mig ny energi”, säger Balsom.

 

ITALIEN

2.pngLa Gazzetta dello Sport utropar, fritt översatt, ”Herregud, playoff”. En beskrivning av att ”allt avgörs i den sista matchen för de italienska lagen” i Champion League, men förstås också en ovälkommen påminnelse om Italien-Sverige. En krönika av Luigi Garlando har till och med rubriken ”Stockholmssyndromet” för att beskriva att inget italienskt lag ännu är klart för åttondelsfinal. Spelarbetygen då. Inte en enda spelare i Juves match (0-0 mot Barcelona) får högre betyg än 6,5 av tio. Två spelare får det i Romas match (0-2 mot Atlético). Motståndarnas Filipe Luis och Antoine Griezmann, båda sju. Kvällens högsta CL-betyg får Neymar (PSG), en åtta. ”Det var en fantastisk match på det taktiska planet”, sa Juves tränare Allegri efter matchen mot Barça.

Corriere dello Sport känner inte av några Sverigetrauman. ”Juve, ni är framme”, leder fram till att de italienska mästarna ”kan nå åttondelsfinal även vid förlust i Aten”, mot Olympiakos i sista omgången. Trots att ”Roma föll”, så påpekar CdS även här att ”0-2 mot Atlético är inte så smärtsamt: avancemanget är nära”. Bortanför CL-spelet märks rubriken, ”Jag litar på kineserna”, som följs av ”Berlusconi lugnar fansen till Milan, som i kväll möter Austria Wien i EL”.

Tuttosport hamnar någonstans mitt emellan Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport i sin analys av Juve. ”Bara riktiga Juve mot slutet”, skriver tidningen i sin rubrik, som ovanför sig har ”Och om 4-4-2 kanske är detta rätta systemet?”.

 

SPANIEN

3.jpgMarca bjuder på en läcker bild på Griezmann som konstsparkar in Atléticos första mål i går kväll (2-0 mot Roma). ”Ett storslaget mål för ett mirakel”, skriver Marca, och syftar på att Atlético trots allt fortfarande har en chans att ta sig till åttondelsfinal.

Diario AS har konstigt fokus. ”De 50 bästa” täcker förstasidan tillsammans med bilder på de spelare Uefa valt ut för en omröstning. Allt bara för att kunna använda tillägget ”Madrid dominerar med elva spelare”. Jaha. Atléticos viktiga seger får bara ett litet hörn, ”Atlético andas fortfarande”.

Diario Sport har bild på Buffon och Ter Stegen som kramar om varandra till rubriken ”Den bästa målvakten i världen”. Nej, det är inte Buffon tidningen syftar på. ”En fantastisk räddning av Ter Stegen säkrade Barças plats i åttondelsfinal som gruppetta” (0-0 mot Juventus), skriver tidningen, och får det med bilden att framstå som att Buffon lämnat över titeln till Ter Stegen. Ändå är det Gerard Piqué som får Barças högsta spelarbetyg i denna match, åtta av tio.

Estadio Deportivo, den Sevillabaserade sporttidningen, låter förstasidan täckas av en stor profilbild på tränaren Berizzo, som diagnostiserats med prostatacancer. Budskapet: ”Den här matchen ska du vinna”.

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe ser en ”Fest i Paris”. Tidningen skrev i går om att PSG har det bästa målsnittet i Europa med 3,5 mål per match (liga och CL). Det höjs ytterligare efter ännu en storseger mot en skotsk slagpåse (7-1 mot Celtic). I gruppspelet har PSG nu gjort 24 mål på fem matcher, redan ett klubbrekord. ”Jag skulle bli överraskad om PSG inte når final”, sa motståndarnas tränare Brendan Rodgers efter matchen. Tre PSG-spelare får fina åtta av tio i betyg; Neymar, Verratti och Rabiot. Det höga betyget når bara en annan spelare i gårdagens övriga CL-matcher: Antoine Griezmann (Atlético). Ur svensk synvinkel kan noteras att Pontus Wernbloom är en av tre spelare i CSKA som får fina sju (2-0 mot Benfica). En annan stor rubrik på förstasidan är ”Det slutar illa för Bielsa i Lille”. Klubben meddelade i går att den excentriske tränaren tillfälligt stängts av. Det märkliga beskedet är enligt L’Equipe bara ett juridiskt förfarande innan Bielsa i slutet av nästa vecka avskedas på grund av tjänstefel. Lille hoppas på så vis undvika att betala ut den lön på 14-16 miljoner euro som återstår av kontraktet som sträcker sig till 2019. Lille ligger näst sist i Ligue 1.

Le 10 Sport lockar med ”Exklusivt: PSG i samtal med Fellaini”. Kanske inte just i går kväll, men tidigare. Och det gäller konkreta samtal kring ett kontrakt. Förutom att den belgiske mittfältaren i omgångar ryktats på väg bort från Manchester United, så tilltalas FFP-pressade PSG av det faktum att han går gratis i sommar.

 

TYSKLAND

5Bild har på sin nyhetsetta ”Bosz nära slutet”. Det kompletteras av ”Funderar Dortmund på Hitzfeld?”, som temporär ersättare. Gårdagens Bayernvinst (2-1 mot Anderlecht) får rubriken ”Jupps bittra seger”. För laget drabbades av två skador. Thiago fick lämna matchen på kryckor efter en lårskada och väntas bli borta länge, åtskilliga veckor. Även Arjen Robben skadade sig, och han väntas åtminstone missa helgens match mot Mönchengladbach.

Sport1 har en dystrare prognos på skadade Thiagos frånvaro. ”Han blir säkert borta längre, förmodligen flera månader”, säger Bayerns sportchef Hasan Salihamdzic till tv-kanalen, och beskriver skadan som ”en svår muskelskada”.

Sport Bild konstaterar att Bayerns seger inte bara förde med sig skador, insatsen överlag var också skral. Målvakten Sven Ulreich får högst betyg, en tvåa på skalan ett-sex, där ett är bäst.

Kicker frågar sig inför Ruhrderbyt, ”Blir blått det nya gula?”. Det syftar förstås på att det nu är Schalke som flyger högt medan Dortmund dalar. ”Ett maktskifte är möjligt”, lägger tidningen till. Här finns också röster för att Heynckes ska stanna längre som tränare för Bayern. ”Effenberg, Matthäus, Ribéry och Hitzfeld säger: Därför ska Heynckes stanna till 2019!”.

 

ÖVRIGT

6.jpgDaily Record (Skottland) bidrar med smart svart humor i ”Vad heter déjà vu på franska?” sedan Celtic på nytt åkt på fransk stordäng (1-7 mot PSG). Mikael Lustig utgick skadad, tog sig för låret, redan efter 17 minuter, vid ställningen 1-1. ”Vi får se hur han känner sig de närmaste dagarna. Det är klart att det påverkade matchplanen”, sa tränare Brendan Rodgers efteråt. Celtic spelar ligacupfinal mot Motherwell på söndag.

VG (Norge) plockar upp NRK:s uppgifter i går om att Viking har Erik Hamrén som förstaval som tränare. Journalisten Joachim Baardsen skriver på Twitter att Hamrén ”varken vill bekräfta eller dementera”, samt att Hamrén kommenterat uppgiften med ”Det är så många rykten hit och dit”.

Libero (Peru) basunerar ut ”Alla för Peru”. Jaha, kan man tycka, det är ju inte så att Peru säkrade sin VM-plats i går. Men det handlar om ett upprop för att Peru inte ska gå miste om den där VM-platsen. Tidningen hävdar nämligen att landslaget riskerar att få stanna hemma. Orsak? Ett lagförslag skulle enligt tidningen innebära att fotbollsförbundet hamnar under statlig kontroll, vilket Fifa skyr som pesten, de vill vara ensam om fingrar i syltburken. Det skulle i förlängningen kunna innebära att Peru kickas ut, menar Libero. Football Italia kastar av någon anledning in Italien som en potentiell ersättare, men påpekar också att det hela är mycket oklart. I El Comercio förnekar Paloma Noceda, som står bakom lagförslaget, att det inte finns några som helst planer på att sätta förbundet under statlig kontroll.

Publicerad 2017-11-23 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons