Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Lukaku kan stängas av - bäddat för Zlatan i nyckelmatcher

ENGLAND1Pavlidis

The Times har möjligen en mer given väg till startelvan för Zlatan Ibrahimovic än vad som redan var planerat. ”Romelu Lukaku riskerar avstängning för spark mot Brighton back Gaëtan Bong”. Anfallaren, som sett sliten ut på senare tid, riskerar tre matchers avstängning; mot Watford, Arsenal och ”titelmatchen” mot lokalrivalen Man City. Ett besked från förbundet om Lukaku ställs till svars för sin spark väntas under dagen.

Daily Mail-krönikören och tidigare Premier League-domaren Graham Poll ser bara ett besked. ”Lukaku måste bli avstängd tre matcher när förbundet sett inspelningarna av incidenten”, skriver Poll, ”Det var en våldsam handling som skulle gett ett rött kort om domare Neil Swarbrick hade sett den”. Poll tycker också Brighton skulle haft ett rött kort. ”Senare i halvleken såg Swarbrick Shane Duffys tackling på Zlatan Ibrahimovic men gav inte rätt kort. Duffy flög i den 87:e minuten med dubbarna före in i svensken, som kunde blivit allvarligt skadad”. Eftersom domaren såg händelsen och delade ut ett gult kort, kan förbundet inte ta upp den för egen bedömning, till skillnad från Lukakusituationen. Experten och tidigare Arsenalbacken Martin Keown tycker hur som helst det är på tiden att Lukaku får sitta på bänken med tanke på formen. ”Jag har beskrivit Lukaku som en kissekatt medan Manchester United behöver ett lejon (och vi vet alla vilket djur Zlatan Ibrahimovic gillar att jämföra sig med)”, skriver Keown, och alla vi andra suckar över ännu en dag med lejonliknelsen.

Daily Mirror ser Raheem Sterling och Alex Sánchez som ”Blast Action Heroes”, en justering av en välkänd actionrulle. Den förste omnämns i ”Pep talar om ’mästarklass’ sedan Sterling fixat sent, sent segermål” (2-1 mot Huddersfield). Den andre omnämns i ”Dyche anklagar Ramsey för filmning sedan Sánchez skjutit in segermålet för Arsenal i 92:a minuten” (1-0 mot Burnley). Evertons tränare tar plats på sportettan med sitt nödrop efter ännu en förlust (1-4 mot Southampton), ”Den dåliga sviten tar kål på mig”.

The Guardian lyckas också tränga in alla tre PL-matcher på sin sportetta, om än i skymundan av den stora engelska begivenheten, The Ashes i cricket. Sedan tar tidningen också grepp på ojämställdheten inom fotbollen. ”Fotbollens löneskillnader mellan kön är värre än i politiken, sjukvården och rymdforskning”. Tidningen lutar sig mot en färsk studie av Sporting Intelligence, som visar att ”spelarna i de sju toppligorna i damfotboll tillsammans tjänar lika mycket som en herrspelare, Neymar”. Brasilianaren kommer under 2017/2018 att tjäna 32,9 miljoner pund bara i lön, vilket är ”nästan exakt detsamma som 1 693 damfotbollsspelare i Frankrike, Tyskland, England, USA, Sverige, Australien och Mexiko”. I rapporten nämna vidare Damallsvenskan på listan över de mest välbetalda damligorna i världen, oavsett sport. Damallsvenskan hamnar på nionde plats. Listan toppas av WNBA, den amerikanska ligan i basket. Som fotbollsliga är Damallsvenskan femma i lön.

The Sun påminner lite om Guardian. Givetvis inte i att den skulle bry sig om damfotboll. Men på förstasidan finns Ashes i fokus, och de tre PL-matcherna bildar ram. The Sun har sedan också ”Exklusivt: Man Citys Guardiola håller koll på Real Sociedads Iñigo Martínez”. Tidningen spekulerar sedan i att allt scoutande kan mynna ut i ett bud redan i januari.

 

ITALIEN2Pavlidis

La Gazzetta dello Sport ser det som att ”Det är redan Napoli-Juve”. Sedan serieledaren Napoli vunnit (1-0 mot Udinese) och Juventus vunnit (3-0 mot Crotone), riktas ögonen redan mot fredagens tungviktsmöte på San Paolo. ”Nu är Napoli elakare, och mot Juve kommer vi att ge 110 procent”, utlovar det syditalienska lagets tränare Sarri. Tillbaka till Juves match. Marcus Rohdén i Crotone får ”sådär”-betyget 5,5 av tio i betyg för sin insats.

Corriere dello Sport undrar ”Men vad gör du, De Rossi?”, efter först slaget, sedan filmningen och till slut det röda kortet. Svaret från lagkaptenen, ”Jag ber om ursäkt”. Agerandet kan ha kostat Roma segern (1-1 mot Genoa). Fast även CdS har tankarna på fredag. ”Den stora scudettogalan”, skriver tidningen i dagens största rubrik, och menar att ”upploppet till fredagens stora match på San Paolo har inletts” genom gårdagens segrar för Napoli och Juventus. Inne i tidningen finns ett uppslag om att ”Visslingar på San Siro efter målet som uteblir” (0-0 mot Torino). Det var fjärde matchen i rad som Milan inte gjorde mål på hemmaplan. Särskilt utvisslad var anfallaren Kalinic.

Tuttosport firar ett Juventus som är ”3menda”. På så vi får man med antalet mål de svartvitrandiga gjorde i ordet när de beskrivs som ”Otroliga” (tremenda). Det stannar inte där. ”Tre mål, tremannaförsvar och äntligen tre mittfältare”, påpekar Tuttosport. Tidningen kunde lagt till att Juve fortfarande ”bara” ligger trea. Torinos insats på San Siro beskrivs poetiskt med, ”Bara tuppens galande sakandes”, det vill säga Belottis mål.

Calcio Napoli hänvisar till statliga tv-kanalen Rai-journalisten Ciro Venerato, som uppger att Napoli blivit erbjuden att köpa Ludwig Augustinsson. Men den italienska storklubben ska ha tackat nej.

 

SPANIEN3pavlidis

Marca låter som de flesta spanska tidningar ett foto på bollen som studsade innanför Valencias mållinje få allt strålkastarljus. För Barça innebar det bara oavgjort (1-1 mot Valencia). ”Vilken röra – och vilken match om ligan”. För Marca är kvicka att tillägga att det oavgjorda resultatet gynnar jagande Real Madrid och Atlético. På förstasidan finns också plats för ”Bale värmer upp för cupen”. Walesare, liksom Navas och Kovacic, är aktuella för returen mot Fuenlabrada i morgon.

Mundo Deportivo rasar. Bollen-över-mållinjen är ”Ännu en skandal”. Tidningen tittar i backspegeln. Tio månader tillbaka i tiden. När Barça hade en liknande situation mot Real Betis, som stod dem dyrt i kampen om ligatiteln.

Diario Sport skakar också av ilska. En krönika av Lluís Mascaró inleds med att ”Den liga som ska vara den bästa ligan i världen kan inte ha så dåliga domare”, och landar i att Barcelona blev bestulet på segern. Däremellan haglar invektiven. ”Skandalöst”, ”pinsamt”, ”löjligt”, yr från Mascarós hamrande på tangentbord. Andrés Iniesta kommenterade mållinjeshändelsen med ”Alla såg att det var mål…utom han som behövde se det”. Barcelonas tränare Valverde var mer filosofisk. ”Mot Malága fick vi ett mål där bollen var utanför kortlinjen, och i dag fick vi ett emot oss”, konstaterade han.

Cadena Ser har fler Barçauttalanden men också på annat tema. Lagets målskytt Jordi Alba var besviken. På publiken. Alba har ett förflutet i Valencia men fick veta att han spelade för Barça. ”Bemötandet här är inte helt sjyst för mig. Jag gav Valencia mitt allt”, påpekar Alba, ”Jag tycker det är synd att de tar emot mig så här, för jag är väldigt tacksam mot Valencia. Jag kräver inte att de ska applådera mig, men visa lite mer respekt, såsom jag har”.

Faro de Vigo ger anledning att känna att John Guidetti sannerligen inte har något flyt. Efter att tillbringar en stor del av höstsäsongen borta från startelvan på grund av skada eller Maxi Gómez framfart, var det enligt Faro de Vigo tänkt att Guidetti skulle spela från start mot Eibar i cupen i morgon. Men under lördagens träning fick svensken ont i den fot han skadade mot Leganés i fredags, och fick bryta. Läkarna rekommenderar ett par dagars vila, och det är tveksamt om han kommer till spel mot Eibar, som han gjorde segermålet mot i första mötet. La Voz de Galicia är inne på exakt samma linje, att Guidetti skulle startat i morgon, men nu är ett frågetecken då läkarna beordrat vila.

 

FRANKRIKE4pavlidis

L’Equipe konstaterar att ”PSG är utan rival” efter seger borta mot regerande mästaren (2-1 mot Monaco). PSG toppar nu ligan med nio poäng. Verratti är matchens lirare med åtta av tio i betyg. L’Equipe noterar också att det blev Neymar som tog den straff laget fick. Även Cavani hade på förhand antytt att brasilianarens skulle ta nästa straff. Så Neymar blickar framåt i”penaltygate” med avslutningen ”Det som blir intressant är vem som tar nästa…”. Karl-Johan Johnsson förlorade med sitt Guingamp (0-1 mot Marseille), men svensken fick klart högst betyg i sitt lag, sju av tio. ”Utan honom hade det blivit en ännu galnare fest (för Marseille)”, menar L’Equipe, och placerar Johnsson som en av matchens tre bästa spelare.

RMC Sport har till skillnad från L’Equipe inga tveksamheter om nästa straffskytt i PSG. ”Efter Monaco-matchen är Neymar första straffskytt”, menar radiokanalen, och skriver att ordningen tycks ”definitiv”. Skulle däremot PSG få en straff mot Lille i nästa match lär Cavani ta den. Neymar fick nämligen ett gult kort mot Monaco som gör att han är avstängd.

 

TYSKLAND5pavlidis

Bild petar in en liten sportpuff på tidningens förstasida, ”Bosz kan stanna”. Efter tappet 4-0 till 4-4 i derbyt mot Schalke hade Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke och sportchef Michael Zorc ett möte, där de beslutade att tränare Peter Bosz får stanna. Men det är en sista chans han får att leverera. Veteranerna Armin Veh och Horst Hrubesch är annars temporära lösningar, med Julian Nagelsmann (Hoffenheim) som favorit till sommaren. Bild har fler tränaruppgifter. Bayern München har ingen favorit till tränarposten till sommaren. I stället vill klubben ha förbundskapten Joachim Löw sommaren 2019, och låta Jupp Henyckes stanna fram till dess.

Der Westen uppmärksammar just hur Watzke offentligt satt press på Bosz. ”Jag har den tydliga förväntningen att du, Peter, och ditt lag den här veckan gör allt och vänder på varje sten. Vi måste komma tillbaka och det snabbt”, sa Watzke vid Dortmunds årsmöte under söndagen. Dortmund har bara en seger på de tolv senaste matcherna.

Kicker dröjer sig kvar vid ”Derbygalenskapen!”. Här finns också ett porträtt av Joshua Kimming som är ”På väg att blir boss” i Bayern München. Liksom andra tyska medier uppmärksammar förstås Kicker också att RB Leipzigs sportchef Ralf Rangnick förlängt sitt kontrakt till 2021. Noterbart i övrigt i veckans första nummer är att Nürnbergs svenske anfallare Mikael Ishak på nytt är med i Veckans lag i 2 Bundesliga.

Publicerad 2017-11-27 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons