Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Shaw mer fit än Zlatan och Pogba”

Headlines Blogg

1PavlidisENGLAND

The Sun får Premier League att framstå som pensionärernas hemvist. Här finns Arsène Wenger som stickar tröja i någon putslustig video. Här finns Pardew och Allardyce i något skämtsamt idé om att ta över West Bromwich respektive Everton. Fast sistnämnda verkar vara verklighet. Zlatan Ibrahimovic måste också tro att The Sun skämtar med rubriken ”Exklusivt: Luke Shaw en av spelarna i bäst kondition, slår Pogba och Ibrahimovic”. Vänsterbacken har vid tillfället hånats för sin tunga kropp, men har tillsammans med Antonio Valencia bästa värden i tester. ”Luke och Antonio är bäst när det handlar om uthållighet. Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba må vara starkast mest tanke på kroppsstorlek och kraft, men Luke hamnar mycket högre när det gäller allmän kondition”, säger en källa på Uniteds träningsanläggning Carrington.

Annons

Daily Telegraph har ändå dåliga nyheter för Shaw. För vad hjälper det att vara en i fysiskt toppskick när tränaren vill sälja en? Under ”United på jakt efter nya ytterbackar” framgår att José Mourinho i de nästkommande två transferfönstren vill göra klart med en ny vänsterback och en ny högerback. Samtidigt är ha villig att lyssna på erbjudanden på Matteo Darmian, Daley Blind och fysiska praktexemplaret Luke Shaw. På Telegraphs sportetta finns dock bara en fotbollsrubrik. ”Sam är målet: Everton vill inleda nya samtal med Allardyce”. Enligt tidningen har Allardyce ännu inte pratat med klubben.

Daily Mirror tror starkare på Allardyce. Efter ordleken ”Pay it again, Sam”, skriver Mirror att Allardyce vill ha fyra miljoner pund om året och ett kontrakt till och med säsongen 2019/2020. Everton uppges berett att ge efter och vilja ha Allardyce på plats redan på onsdag. Tidningen har också ”Exklusivt: Chelsea erbjuden Aubameyang” i januarifönstret, ”sedan Dortmund tappat tålamodet med anfallaren”, som Mirror uttrycker det. Av artikeln framgår att Londonklubben ska vara ”en av flera” som erbjudits Aubameyang.

Annons

Daily Star fullbordar spektrumet av tidsangivelser för Allardyce i Everton. Med Telegraph som i ena ändan uppger att samtal ännu inte inletts, så hamnar Star i andra med ”Rädda oss, Sam”, där det uppges att Allardyce väntas presenteras som ny tränare redan i dag. Craig Shakespeare, den tidigare Leicestertränaren, är tänkt som hans högra hand.

 

ITALIEN2.Pavlidis

La Gazzetta dello Sport ger intryck av att Zlatans lejonliknelser nått epidemiska former. Fast ”Morrande Milan – men Montella klöser” har i alla fall inget med just Zlatan att göra. ”Ringhio”, morrar, är ett av smeknamnen på Gattuso, Milans nye tränare. Den sedan i går gamla Milantränare Montella klösmärken kommer av att han är ”förvånad över tidpunkten” han får kicken. Gazzettan sammanfattar den förväntade förändringarna under Gattuso med ”Intensitet, förvar, 3-4-3 och tuffa träningar”. Gattuso borde i alla fall inte kunna få en lättare start. Närmast väntar superjumbon Benevento. I går inkasserade laget 14:e raka förlusten (0-1 mot Atalanta). Trots att han blev mållös, trots bara en halvlek, så ser Gazzettan Samuel Armenteros som en av Beneventos bästa spelare i går. Han är en av två som når upp till 6,5 av tio i spelarbetyg. Dessvärre fick han utgå i på grund av magproblem. Buffon utsågs i går till Årets spelare vid italienska fotbollsgalan. Han tog farväl av landslaget i samband med VM-playofförlusten mot Sverige, men GdS menar att han öppnade landslagsdörren på glänt igen i går. ”Jag har alltid varit en soldat för Juventus och landslaget. Även när jag är 60 år kan jag inte säga nej om jag blir kallad för jag har det inom mig”, sa Buffon.

Annons

Corriere dello Sport är inne på samma tema som Gazzettan med ”Milan morrar”. Fast tidningen påpekar också ”men i framtiden väntar Conte”. Gattuso ses som en mellanstation säsongen ut. Milan vill sedan ha en ”stor” tränare. Chelseatränaren ringas in som nummer ett, med Mancini och Ancelotti som alternativ. CdS har också ögonen på fredagens tungviktsmöte i Serie A, Napoli-Juventus. ”Det blir en rekordafton med 56 000 på San Paolo – men utan Juventusfans”. De är inte välkomna. Publiksiffran och intäkterna från matchen väntas båda bli säsongsrekord för Napoli.

Tuttosport har förstås samma match i tankarna. Tidningen skildrar mötet med att förhoppningar vilar ”På Marios axlar”. Mandzukic väntas spela i stället för Higuaín, som har en fingerfraktur. ”Allegris direktiv till kroaten är mindre hemjobb och fler mål”.

Annons

Football Italia känner efterdyningarna av Sverigematchen. Förbundsordförande Carlo Tavecchio tvingades avgå. Själv frånsäger han sig ansvar. ”Jag har alltid gjort bra ifrån mig, det var inte jag som spelade i de två matcherna mot Sverige…Inte heller gjorde jag något självmål, eller träffade stolpen, eller tog en straff i Frankrike. Men det är så här det fungerar”, säger Tavecchio, som i själva verket svarat för självmålen vid sidan av planen.

 

SPANIEN3.Pavlidis

Marca sätter walesisk prägel på förstasidan med Gareth Bale på bild och budskapet, ”Du behövs”. Tidningen påpekar att Bale varit skadad 63 dagar den här säsongen. Comeback efter senaste skadan väntar i kväll i cupreturen mot Fuenlabrada.

Diario AS har samma tema med ”Bale är tillbaka”. Under rubriken finns citatet ”Den senaste månaden har varit mycket tuff för mig”. Tidningen noterar också att Athletics målvakt Kepa, som det surrats Real Madrid om, har en fotledsskada och är ett frågetecken inför lagens möte på lördag.

Annons

Diario Sport-ettan är så förutsägbar som den bara kan vara. Mer raseri efter bollen som var över mållinjen mot Valencia. ”Barça säger: Nu får det räcka!”. Tidningen menar att klubben, ledning som spelare, nu kräver att videodomare införs.

Mundo Deportivo drar på Messis citat till domaren under matchen, ”Du har fel”. Liksom Sport understryker MD att Barcelona kräver videoteknik för att komma tillrätta med problemen.

Cadena Ser tror att Barcelona kan få än mer problem efter Valenciamatchen. Moviestars program El Día Después (se nedan) fångade bilder på hur Luis Suárez förolämpar linjedomaren, i stil med ”Du är en fjant!”, ”Din dvärgskit”. Ungefär. Kanske mer i meningen ”Din lilla skit”. Cadena Ser menar hur som helst att Luis Suárez kan bestraffas för förolämpningarna.

Faro de Vigo har nya besked om John Guidetti. Han har tidigare rapporterats tveksam till spel mot Eibar i kvällens cupretur på grund av en fotskada, men är tillbaka i full träning. Tränare Unzué sa i går att han planerar att ställa upp med samma lag som startade den första matchen, där Guidetti sköt in segermålet. Det innebär också att svensken lär finnas i startelvan.

Annons


FRANKRIKE4.Pavlidis

L’Equipe synar kampen bakom PSG. Ligatiteln känns redan avgjord, nu får Lyon, Monaco och Marseille slåss om Champions League-platser. Damlandslagets vänskapslandskamp mot Sverige (0-0) berörs på en halvsida, men handlar mer om efterdyningarna av den franska storförlusten mot Tyskland (0-4).

France Football slänger fram en jublande Cavani på veckans nummer. PSG-stjärnan knyter näven till rubriken ”Han är den oumbärlige”. Visserligen öser PSG in mål, men Cavani har stått för 35 procent av dem i ligan och 25 procent i Champions League. Ranieri är sedan Ranieri. Nantes jovialiska italienare levererar ”Fotboll är som vin” till förstasidan. Fortsättningen på den liknelsen är att ”Vinodlaren måste arbeta på samma vis och med lika mycket kärlek varje år, sedan bestämmer sol och regn om det blir en bra eller dålig årgång. Man kan inte behärska allt, förklara allt”. Ranieri ses som ganska munter, men har sina gränser. ”Jag är en demokratisk tränare…så länge man gör som jag vill (skratt)”. Bland tidningens små avslöjanden denna vecka finns att Atlético är ute efter Thomas Meunier. Det är även Valencia och Napoli. PSG-backen uppges intresserad även om han tidigare sagt att han stannar säsongen ut. Meunier vantrivs i skuggan av Dani Alves. Enligt France Football skulle en affär kunna intressera PSG, som gärna vill bana vägen för ett köpa Jan Oblak. I just PSG:s målvaktsbesättning finns en som längtar bort: Kevin Trapp. Enligt France Football är Dortmunds intresse ”hetare än hett”.

Annons

 

TYSKLAND5.Pavlidis

Bild trycker dit ”Dortmund skickar spelare till psykologen” på tidningens förstasida. Det beror inte på den knackiga formen. I stället är artikeln sprungen i kölvattnet på attentatet mot spelarbussen i april. ”Det handlar om posttraumatiskt stressyndrom. Enligt Bilds information är en av de huvuddrabbade Marca Bartra”, som också var den som skadades vid händelsen. Bild vill styrka sina påståenden med citat. ”Man ska inte underskatta det här (attentatet). Det kan orsaka posttraumatiskt stressyndrom även månader efteråt”, sa vd Hans-Joachim Watzke vid ett möte för klubbens aktieägare, ”Jag har talat med psykologer som säger att risken är mycket hög sex, sju månader efter ett sådant attentat. Vi har professionell hjälp till hands”. På annan plats uppger Bild att Schalke är beredd att erbjuda klubbrekordlön på 12 miljoner euro per säsong till sin stjärna Leon Goretzka. Mittfältarens nuvarande kontrakt går ut i sommar. Barcelona, Liverpool och Arsenal är några av de klubbar som uppgetts ute efter 22-åringen.

Annons

Der Westen fokuserar på Dortmunds problem på planen, och menar att ”Allt talar för Nagelsmann” som ny tränare. Peter Bosz har fortfarande klubbens stöd. Men Der Westen menar att han knappast kommer nå målsättningen 30 poäng före jul. Det skulle krävas tre segrar på de fyra återstående matcherna. Dortmund ser redan till en plan B. ”Oavsett är en sak säker: Nästa säsong är det en ny tränare”, skriver tidningen, och toppkandidaten är alltså Hoffenheimtränaren Nagelsmann. Armin Veh kan bli en temporär lösning om klubben känner sig tvungen att göra en förändring under pågående säsong.

 

ÖVRIGT

Ahram (Egypten) har ett blågult inslag under rubriken ”Egypten i samtal med europeiska nationer om träningslandskamper inför VM 2018”. Att Sverige är en av dem bekräftar förbundsbasen Hani Abou-Reida. ”Samtal pågår med några europeiska lag, bland annat Sverige, om att spela träningsmatcher inför VM-slutspelet”, sa Abou-Reida i en radiointervju enligt Ahram. Några definitiva besked är inte att vänta förrän efter VM-lottningen på fredag.

Annons

La Nación (Argentina) har svidande kommentar från Argentinas förbundskapten Jorge Sampaoli till Tysklands landslag inför VM. ”I mina ögon är Brasilien, Frankrike och Spanien favoriter ett steg före Argentina för närvarande. Jag nämnde inte Tyskland för jag gillar hur de spelar”, sa Sampaoli i samband med en föreläsning för journaliststudenter. Sampaoli sa också att det tyska landslaget var ”underlägset” det argentinska i den senaste VM-final, som Argentina förlorade. Och kanske är det där skon klämmer.

Publicerad 2017-11-28 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto