Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Zlatan och Mourinho i kontraktssamtal”

ENGLAND

The Sun skönjer en fortsättning för Zlatan Ibrahimovic i Manchester United även nästa säsong. Tidningen uppger i alla fall att svensken synkat kalender med José Mourinho för inledande kontraktssamtal vid årsskiftet. Uppgiften når dock inte tidningen sportetta. Den är främst vikenglandt åt en tidigare Unitedanfallare. ”Have Sam of that” är en svåröversatt ordlek. Meningen med den är däremot given med en jublande Wayne Rooney efter mål från egen planhalva och storseger för Everton (4-0 mot West Ham) inför ögonen på tillträdande tränaren Sam Allardyce.

Daily Telegraph vänder sig till filmens värld för att fånga upp Evertons seger och Rooneys drömmål, ”Wayne’s World”. Resten av världen dyker upp i en annan rubrik. I alla fall den del av den som kvalificerat sig till VM. ”Efter Blatters påstående understryker Fifa: Fredagens lottning kommer inte att vara riggad med varma och kalla bollar”. Konspirationsteoretiker fnyser föraktfullt. Bland gårdagens övriga ligafotboll som tar plats på Telegraphs sportetta märks två Londonmatcher, ”Özil glänser och Giroud gör två mål” (Arsenal-Huddersfield 5-0) och ”Rudiger avgör, men Conte ser rött” (Chelsea-Swansea 1-0).

Daily Mirror tar de här Rooney-ordlekarna lite för långt med ”Too good to be Troo”. Metro får rätt och slätt ställa sig vid skampålen med ”My He-Roo!”.

Daily Star får göra Metro sällskap med ”That’s a big Rah-lief, Pep”, efter Raheem Sterlings segermål på tilläggstid (2-1 mot Southampton). Det var Citys tolfte raka ligaseger, ett klubbrekord.

Daily Mail följer upp Guardiolas agerande efter segermålet. Han inte bara jublade vilt, han gav också Southamptons Nathan Redmond en utskällning som heter duga. Eller? ”Jag sa till Nathan Redmond hur bra han var. Southampton har en del jättetalangfulla spelare. Redmond är så bra en mot en. Förra säsongen tog han kål på oss här. Men de ville inte spela i dag, de maskade från nionde minuten. Jag ville bara att de skulle spela”, sa Guardiola till BBC.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport längtar till ”Napoli-Juve, det bästa som finns”. För att ge rubriken substans pekar tidningen på statistiken. De båda klubbarna toppar i stort sett allt i Serie A; poäng, mål, skott, dribblingar, bollinnehav etc. Lagen brakar samman på San Paolo på fredag. Inne i tidningen följer Gazzettan upp Gattusos tillträde med ”Respekt, lojalitet och hårt arbete – Milan får lära sig Gattusos vokabulär”. Samuel Gustafson får sex av tio i betyg för sitt inhopp i Torinotröjan i cupen (2-0 mot Carpi).

Corriere dello Sport ägnar förstasidan åt Mauro Icardi men framför allt åitalient hans fru och agent Wanda Nara. Det är hon som står för utspelen. Citatrubriken är ”Mauro älskar Inter”. Tidningen påpekar mjukt att Wanda Nara i intervju pratar om ”Icardi, familjen, Real Madrid och framtiden”. De två sistnämnda ämnena dyker upp i citatet ”Det är förståeligt att de stora Europaklubbarna är intresserade av honom, men för närvarande så ser han bara svartblått. Hans värde? Minst 200 miljoner euro”. Tidningen tar sig an Napoli-Juve med ”Hamsik är Napolis anti-Juve”, som följs av ”Han har gjort åtta mål mot den gamla damen och vill skapa historia i morgon”.

Tuttosport drar på stormötets tränare i stället, en ”Fulländade sammandrabbningen”. För tidningen menar att Sarri och Allegri är ”varandras motpoler”.

Il Mattino fångar upp citat från Napolis Christian Maggio, tydligen till Rai, som säger att ”Juve har lite problem för närvarande”, men understryker att ”De har sju liv, som en katt”. De stackars italienska katterna, och även de tyska, har två liv mindre än i de flesta andra länder.


SPANIEN

spanienMarca har länge drivit Kepa-till-Real. En uppföljning kommer i dag. ”Real Madrid vill ha Kepa nu”, och är beredda att betala Athleticmålvaktens utköpsklausul på 20 miljoner euro. Real Madrids nästa motståndare är just Athletic. Kepa är ett frågetecken inför matchen på grund av skada. På tal om förstärkning, ”Real Madrid funderar på Icardi i januari”, är en rubrik på nätsidan. Inters stjärna uppges intresserad. Tillbaka på dagens förstasida, där Marca tar sig för pannan med ”Bale…skadad igen!”. Walesaren gjorde matchcomeback i tisdagskväll men fick en känning och missar mötet med Athletic.

Diario AS trollar fram en annan Real Madrid-britt med skadehistorik som heter duga, Jonathan Woodgate. ”Jag vet hur det känns för Bale, jag levde i en mardröm”. Poetiska ”Klockan ringde i katedralen”, syftar på att Athletic åkte ur cupen på hemmaplan (San Mames kallas katedralen) efter mål på tilläggstid (0-1 mot Formentera).

Diario Sport uppmärksammar att publiken på Camp Nou hade roligare än den på San Mames. ”Barça är en fest” (5-0 mot Murcia). ”Avbytarna och akademispelarna hade roligt i en målkalas där Aleñá var kalasets värd”.

Mundo Deportivo noterar att det var olika målskyttar för Barça rakt igenom och beskriver därför matchen som en ”Solidarisk målfest”. Tidningen klipper också in den fina publiksiffran, 68 775.

La Provincia ger som lokaltidning stort utrymme åt nattens officiella besked, Las Palmas tränare Pako Ayestarán har fått sparken. Den baskiske tränaren tillsattes så sent som i september. Paquito Ortiz blir temporär huvudtränare, med hjälp av fystränaren Rafa Cristóbal.

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Copa del Rey levererar redan i första rundan”


FRANKRIKE

L’Equipe kastar ett öga på ligatoppen och ser att ”Marseille uppenbarar sig”. Laget är plötsligt upp på andra plats (3-0 mot Metz). Åt PSG finns inget att göra (2-0 mot Troyes). Laget seglar i ensamt majestät mot ligatiteln. Ett orosmoln tycks också ha försvunnit, ”penaltygate”. Cavani tog i går den straff PSG fick, vilket får L’Equipfrankrikee att komma till slutsatsen att han nu växelvis tar straffar med Neymar. Toulouse tappade ledning till förlust sista tio minuterna (1-2 mot Nice). ”Vi begick harakirir”, menar Toulousetränaren Pascal Dupraz. Jimmy Durmaz brände en straff och är en av två spelare som får superlåga tre av tio i betyg. Karl-Johan Johnsson höll däremot nollan för Guingamp (0-0 mot Montpellier), får en sexa i betyg och är matchens lirare enligt L’Equipe. Även i helgen var han bäste spelare i laget. ”När laget haft svårigheter de senaste veckorna ha svensken varit som bäst”, skriver tidningen.

RMC Sport uppmärksammar att förbundskapten Didier Deschamps stämmer Eric Cantona. Cantona mer än antydde att Deschamps nobbat Karim Benzema och Hatem Ben Arfa i landslaget på grund av spelarnas nordafrikanska ursprung. ”Att göra yttrande av detta slag, att få honom att framstå som en rasist, är helt oacceptabelt”, säger Deschamps advokat Carlo Brusa.

TYSKLAND

Bild spanar in Peter Bosz Dortmunds, som har ödesmatch mot Leverkusen. Men det är något i vägen. ”Bosz gömmer sina stjärnor bakom plast”. Kring Dortmunds träningsanläggning har nämligen staketet höjts och täckts med heltäckande plast. Allt för att dölja träningarna för allmänhet och eventuella spioner inför matchen på lördag. Blir det ny förlust väntas Bosz få sparken.

WAZ dröjer sig kvar vid Dortmunds tapp från 4-0 till 4-4 mot Schalke, men tar ett större grepp. ”Dortmund släpper in hälften av sina mål under sista halvtimmen”. Slutsatsen är på ett ungefär att ”minsta darrning får hela laget att vackla”, koncentrationen försvinner och misstagen kommer.

Kicker lämnar för ett ögonblick Bundesliga som bara små notiser på förstasidan, och har VM-lottningen för ögonen. ”Inled uppdraget: Svart, rött, guld”, skriver Kicker inför VM-lottningen, med den tyska flaggan och VM-pokalen i tankarna.

 

ÖVRIGT

Daily Record (Skottland) bjuder på klassiskt citat i omarbetad form ”They Sinc it’s all over”. Det var nämligen Sinclair, Scott i förnamn, som i slutminuterna räddade Celtics rekordsvit på 65 skotska matcher i rad utan förlust (1-1 mot Motherwell). Och vem var spelaren som höll på att spoliera rekordet? Mikael Lustig. Med bara tolv minuter kvar av matchen svarade svensken för ett iögonfallande självmål (nedan).

Publicerad 2017-11-30 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons