Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

42v

Inför VM-lottningen: ”Sverige obehagligt”

ENGLAND

englandDaily Mirror predikar ”Ge freden en chans”. Det är Big Sam med en olivkvist i sin hand som tidningen vill att läsaren ska föreställa sig. ”Allardyce vädjar till fientliga Evertonfans: Vi är i den här situationen tillsammans”. Som världens medier i övrigt blickar även Mirror mot Moskva och dagens VM-lottning (se den live på Fotbollskanalen, med start kl 15.50). I materialet finns ”Vilket är värsta möjliga scenario?”. I svaret finns Sverige. För att vara exakt, Brasilien, Sverige och Nigeria. Sveriges namn dyker upp i mardrömsgrupp även på annat håll (se L’Equipe under ”Frankrike”).

Daily Telegraph plockar fram pistolen, ”Rysk roulette: Därför kan Southgates lag få möta Brasilien och Island”. Det är ändå förståeligt att Island efter EM ger engelsmän rysningar. Fast även Telegraph ringar i texten in just Brasilien, Sverige och Nigeria som en ”obehaglig” lottning. Telegraph har mer VM. ”Exklusivt: Ryssland helt utestängs från dopningsförfarandet under VM”. Trots att turneringen spelas på rysk mark kommer inga ryska händer att vara med någonstans i processen. Fifa sköter det från test till analys, i Lausanne.

The Times uppmärksammar att ”Pep Guardiolas gormande var bara beröm, menar Nathan Redmond”. På Instagram tillbakavisar Southamptonspelaren helt The Suns uppgifter i går om att Guardiola bland annat svor åt honom, i den uppmärksammade sekvensen efter slutsignalen.

Daily Mail tar inte Nathan Redmonds egna ord som svar på vad som egentligen hände. ”Avslöjar: Vad Pep Guardiola VERKLIGEN sa till Nathan Redmond”. Vilket är ungefär detsamma som Redmond skrev. Däremot säger källan Mail refererar till, att Redmond var ”häpen” över det som inträffat.

The Sun har ”Exklusivt: Mourinho ber sina scouter att hitta en magiker i januarifönstret”. Enligt tidningen räcker alltså inte Ibracadabra. Man Unitedtränaren är ute efter kreativ spelare som The Sun orkar inte spekulera i namn, bara nämna att spelare som Griezmann och Neymar inte är tillgängliga. Fler ”exklusiva” Uniteduppgifter, ”Newcastle hör sig för om Luke Shaw, men drar öronen åt sig efter beskedet att United vill ha 20 miljoner pund”.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har ingen VM-lottning men ett jättemöte i ligan att se fram emot. Napoli mot Juventus, eller som Gazzettan i dag beskriver mötet, ”Sarrism mot Maxism”. Det följs av ”Sarri, idealisten i träningsoverall, Allegri, pragmatikern i slips”, samt fem uppslag om matchen. Udinese-Perugia i italienska cupen tar inte direkt upp lika mycket plats, men resultatet 8-3 var iögonfallande, liksom att där fanns en svensk målskytt. Svante Ingelsson, 19, gjorde ett inhopp och ett mål. Han får sju av tio i betyg. Bara en spelare får högra (Lopez, åtta).itlaien

Corriere dello Sport tröstar sig i brist på VM med att ha ett ”Möte i världsklass” i Napoli-Juve. Matchen kan ses i 200 länder, påpekar tidningen.

Tuttosport tittar på det svartvitrandiga laget och kommer fram till ”Allegri, du behöver den här”, en lyckoamulett. För Juve har skadebekymmer. ”Efter Lichtsteiner, nu har Mandzukic och Höwedes också problem. Max tvingas kalla på Higuaín, som kanske startar”. En annan rubrik är ”Lika kraftfull som CR7”. Det är Torinos målvakt Milinkovic som i onsdagskvällens match fick ta en frispark och träffade ribban. Hastigheten på bollen? 108 km/h. ”Jag träffade ribban den här gången, nästa gång gör jag mål”, hälsar Milinkovic.

SPANIEN

Marca pryder inför VM-lottningen förstasidan med ryska dockor och rubriken ”Det finns inga små fiender”. Vid sidan av en spansk docka finns en brasiliansk,  en tysk och Aen argentinsk för att de är de ”minst önskade rivalerna”. Marca fortsätter slå på Kepa-trumman. Athleticmålvakten ses som nära Real Madrid, laget Athletic också möter i helgen. ”Keylor-Kepa, först rivaler, sedan…” följs av ”På lördag kan de ses på San Mames, om en månad pspanienå Valdebebas”, Reals träningsanläggning.

Diario AS ser också att det lurar faror i den högst seedade gruppen, ”En lottning med krokodiler”. Tidningen uppger sedan att ”Vinícius Jr kommer i sommar”. Flamengos supertalang köptes för ett halvår sedan för hela 45 miljoner euro. Affären går igenom till sommaren när Vinícius Jr fyllt 18 år. Tidigare har det uppgetts att han stannar på lån i den brasilianska klubben 2018/2019. Nu skriver AS att ”Real Madrid ser honom redan som redo för a-laget efter imponerande spel i Flamengo”.

Diario Sport ser ur sitt snäva perspektiv VM-lottningen som att ”Spanien vill undvika Messi och Neymar”. Och lottningen väcker inte redaktionen intresse mer än att den får en liten hörna. Dagens stora ämne är det som brukar vara de flesta dagars stora Silly Seasonämne, ”Operation Coutinho är nära”. 130-150 miljoner euro blir priset, Barças president ”Bartomeu leder nu själv förhandlingarna” (med Liverpool) och Coutinho själv erbjuds 14 miljoner euro i lön. ”Brasilianarens lön gör att tre spelare måste lämna för att de sammanlagda löneutläggen förblir desamma”.

Mundo Deportivo preciserar priset. ”Coutinho 145 miljoner euro”, skriker förstasidan ut. Det är vad Liverpool uppges vilja ha för brasilianaren vid en försäljning i januari. Vidare skriver tidningen att Monaco samt en kinesisk klubb knackat på Barças dörr i hopp om att i januari köpa Arda Turan (någon som minns honom?). Tidigare har Galatasaray nämnts.

Estadio Deportivo deppar med Real Betis. ”Utslagna”, täcker förstasidan efter jätteknocken i cupen (3-5 mot Cadiz). Tidningen kallar det för ”en katastrof” och noterar hemmapublikens stora missnöje. Real Betis hade vunnit bortamötet med 2-1, men förlorade nu totalt 5-6.

FRANKRIKE

L’Equipe har Jimmy Durmaz på förstasidan, i sällskap av Griezmann, Cavani, Luis Suárez och Victor Moses. De finns där tillsammans med rubriken ”Framför allt inte dem”. Tidningen ringar nämligen in den svåraste gruppen Frankrike kan få, och har kommit fram till Uruguay, Sverige och Nigeria. Tidningen har också en intervju med agenten Jean-Pierre Bernès, som bland annat pratar om sin klient Laurent Blanc. Han har inte tränat någon klubb sedan PSG för ett och ett halvt år sedan, men Bernès säger att det det finns många klubbar  men också landslag ute efter Blanc. L’Equipe: ”USA?. Bernès: ”USA, Australien i VM…”. L’Equipe: ”Är inte ett VM med Australien intressant?”. Bernès: ”Nej, inte i första hand. Det finns också erbjudande från engelska klubbar. Men när man tränat PSG då vill man ha något minst lika bra”. Jag: ”Good luck”.

RMC Sport lyfter på nytt ”penaltygate”, vem som ska slå straffarna i PSG. Bfrankrikeland annat L’Equipe antog i går att ordningen efter bråket i september var fastslagen sedan Cavani tagit den senaste straffen, och att det därmed blir varannan Cavani, varannan Neymar. Lagkamraten Thomas Meunier antyder att så inte är fallet, att Neymar är nummer ett. ”Neymar valde att ge bollen till Cavani för att det var han som blev fälld. Det känns rätt, och det var sjyst av Neymar, de kommer lösa det på det viset”, sa Meunier, som tycker medierna gjort en höna av en fjäder av ämnet.

Le 10 Sport följer upp RMC:s uppgifter häromdagen om att Real Madrid varit i kontakt med David Luiz. Enligt Le 10 Sport hade den spanska klubben också kommit med ett erbjudande till Chelsea: ett lån med köpoption.

TYSKLAND

WAZ synar anfallsproblemet i Dortmund under rubriken ”Schürrle eller Isak är alternativen till Aubameyang”. Gabonstjärnan är avstängd och Mario Götze skadad inför lördagens match mot Bayer Leverkusen. Isak är sedan början av veckan tillbaka i full träning efter sin knäskada. Enligt uppgifter i tyska medier väntas tränare Peter Bosz få sparken om det blir ett nytt bakslag för Dortmund.

Publicerad 2017-12-01 kl 08:00

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER