Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
45v

”Allt pekar på Barça-Chelsea”

ENGLAND

EnglandDaily Mirror har den givna rubriken efter Liverpools storseger (7-0 mot Spartak): ”Sjunde himlen”. Sju är också det mest återkommande betyget på Liverpools spelare efter matchen, men Mané, Salah och Firmino får åtta. Allra högst betyg får Coutinho, nio. Tränare Klopp njuter,  ”Det finns inga lätta motståndare, men jag tror ingen kommer att bli glad av att få oss i lottningen”.

The Sun viftar så ofta den kan med den engelska flaggan. Den får chansen att göra det på sporten i dag med ”The Full Engli5h”. En flört med en engelsk frukost och med att alla de fem engelska lagen är vidare i Champions League. ”Kloppas kungar säkrade en Europafest”, konstaterar tidningen. Och om Klopp och hans kungar svävar iväg av allt beröm finns Roy Keane alltid till hands att plocka ned dem på jorden. ”De har fortfarande de stora utmaningarna framför sig. De slår helt klart dessa så kallade mindre lag, och det är likadant i Premier League. Men de har inte slagit någon riktig motståndare ännu vare sig i ligan eller Europa”, sa den forne Man Unitedliraren i ITV.

Daily Telegraph uppmärksammar CL-spelet med att, liksom Mirror, slå fast att Liverpool befinner sig i ”Sjunde himlen”, medan redan klara gruppsegrarna Man City blev ”Utfrusna” (1-2 mot Sjachtar Donetsk). Tidningen ser också mer problem i VM:s värdland. ”Exklusivt: Ryssland i ny kontrovers sedan Rubin Kazan inte betalat spelarna löner de senaste fyra månaderna”. Klubben har svåra ekonomiska problem och ”hela truppen hotar med att riva sina kontrakt och lämna klubben i januari”, skriver Telegraph.

The Times tillägnar en stor del av sportettan åt ”Exklusivt: United stoppar Citys kameror”. Amazon har betalat Manchester City tio miljoner pund för en bakom-kulisserna-dokumentär som följer laget hela säsongen. Nu har United nobbat Citys begäran om att ge tv-teamet tillträde till spelartunnel och bortalagets omklädningsrum på Old Trafford, med hänvisning till utrymmesbrist. Ett beslut som ”riskerar att reta upp City inför söndagens derby”, som The Times uttrycker det.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport toppar förstås med Champions League. Nej, det gör man inte alls. I stället säger tidningen ”Farväl Napoli” (1-2 mot Feyenoord) i bara en liten notis, och tröstar sig med ”Italien vidare med ’två plus fyra’”. Det står för två lag i CL (Juve och Roma) samt fyra i Europa League (Milan, Atalanta, Lazio och så Napoli då). Dagens stora rubrik är i stället ”Uefa säger nej till Milan plan”. Det handlar om den dispensplan som klubben lagt fram för att klara Financial Fair Play. Ett möte hålls i Nyon under fredagen men Gazzettans hänvisar till flera källor om att Milan kommer att få avslag. I så fall riskerar klubben att bestraffas. Det kan ske genom böter, transferstopp och i värsta fall stopp från att delta i Europaspel.

Corriere dello Sport har i stora röda bokstäver samma uppgifter som Gazzettan om att Uefa förkastar Milans FFP-plan, och riskerar böter och transferbegränsningar. Däremot gör tidningen dagens största rubrik på att ”Napoli grämer sig”, efter uttåget ur CL. Inför lottningen i just den turneringen formulerar CdS det som att ”Juve riskerar att ställas mot Neymar och Guardiola, Roma måste undvika Real och Bayern”.

Tuttosport ger sig på en liten ordlek med ”Juventini, più Allegri…a!”, som fångar upp tränarens namn, som också betyder glädje och som därmed egentligen skulle sammanfattas som ungefär ”Mer glädje med Allegri, Juvefans!”. För Tuttosport skriver att ”Efter att ha nått åttondelsfinal i Champions League så vädjar tränaren till fansen: ’Det räcker med negativitet nu. Vi har förlorat många finaler? Men vi spelade dem i alla fall’”.

 

 

SPANIEN

SpanienMarca skriver att det är ”Guld i skorna”. Det är förstås Cristiano Ronaldos dojor det handlar om. Det blev seger för Real Madrid (3-2 mot Dortmund) och portugisen blev förste spelare att göra mål i varje omgång i CL-gruppspelet. Passande nog lär mannen med guld i skorna också få en boll av guld att lattja med. I kväll väntas han ta emot sin femte Ballon d’Or, och därmed vara upp i samma antal som Lionel Messi. Enligt Marcas uppgifter kommer priset inte att delas ut i Eiffeltornet, som uppgifter i Mundo Deportivo häromdagen gjorde gällande, men väl framför den ikoniska skapelsen.

AS har ett annat perspektiv. ”Det finns Cristiano och det finns bänken”. Det är inte så att AS vill placera fixstjärnan på den, men bänkspelare som Ceballos, Mayoral och Lucas Vázques bidrog till gårdagens seger. Om Madrids andra stora klubb har AS, ”Avgörande attack från Atlético för Lautaro Martínez”. Enligt tidningen vill Atlético göra klart affären med Racings 20-årige anfallare i nästa vecka.

Diaro Sport har blicken riktad på Barcelonas CL-lottning. ”Allt pekar på Chelsea”. Tidningen citerar sedan statistikoraklet MisterChip (se tweet ovan). Londonlaget har bara tre möjliga motståndare i åttondelsfinal och chansen att det blir just Chelsea-Barça är hela 43,74 procent. De andra två lagen som Chelsea kan ställas emot är Besiktas och PSG. Övriga ettor är engelska samt Roma (som Chelsea hade i sin grupp). CL-lottnigen är på måndag. Fast den största rubriken tillägnas Lionel Messi. ”Jag har förstått att jag behöver spela mindre”, lyder citatrubriken, som följs av en rad andra. ”Jag förstår att Mascherano vill lämna””Jag vill vinna ligan, Champions League och VM” samt ”Om vi gör dåligt ifrån oss i Ryssland, får vi alla gå under jorden”. Citaten är från en intervju med argentinska TyC Sport.

Mundo Deportivo rullar på i gamla hjulspår. ”Allt eller inget” levereras med bild på Coutinho. Sedan följer uppgifter om överenskommelse med spelaren och Liverpools prislapp…och egentligen ingenting nytt.

 

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe har uppmaningen ”Tänd elden” till PSG. Därefter skriver tidningen att ”Efter förlusten i München förbereder PSG-ledningen för ankomsten av en ny tränare till nästa säsong. För stunden är målet att lyfta spelarna, särskilt de brasilianska, för att komma ur svackan”. Jo, PSG planerar redan för tränarskifte. Några i ledningen vill göra sig av med Unai Emery redan i vinter, uppger L’Equipe. Klubbpresidenten Nasser Al-Khelaïfi var förbannad efter matchen mot Bayern, men vill ha kvar Emery säsongen ut. Det är den linjen som gäller för närvarande. ”Även om Emery når en semifinalplats i Champions League, som automatiskt ger kontrakt ett tredje år, är det inte säkert att han får fortsätta så långt”, skriver L’Equipe, och ringar in potentiella ersättare. Det handlar om stora namn som tidningen tar upp; Max Allegri, Antonio Conte, Diego Simeone, José Mourinho och Luis Enrique.

RMC/SFR Sport har samma uppgifter: om Al-Khelaïfis ilska, och om PSG-ledningen, ”som redan före mötet med Bayern hade börjat tänka på Emerys framtid”. Uppgifterna avslutas med att ”Unai Emery är i fara, men PSG sparkar honom inte utan att ha en ersättare klar. Och det måste vara exakt rätt tränare eller ingen”.

 

TYSKLAND

TysklandBild summerar Dortmunds match med ”Två Auba-mål men rekorddåligt” (2-3 mot Real Madrid). Av tyska lag har tidigare år bara Bayern München (2002/2003) åkt ur gruppspelet med noll segrar och två poäng. Liksom för RB Leipzig (1-2 mot Porto) väntar nu Europa League-spel. Bayern München är nu enda lag vidare. Ändå finns i dag rubriken ”Tre Bayernspelare sura”. Mats Hummels, Thomas Müller och Robert Lewandowski var arga efter matchen. Framför allt Hummels som gestikulerade vilt och stormade ut utan att säga ett ord. Enligt Bild var han missnöjd med taktiken, att han ville att laget skulle gå all-in för att vinna med 5-1 och därmed vinna gruppen. Även Müller och Lewandowski var frustrerade av liknande skäl. ”Jag fick inte tillräckligt med bollar. Den första bra bollen kom i 93:e minuten”, beklagade sig Lewandowski.

Kicker täcker förstasidan med överrubriken ”Mästartränaren Veh blir sportchef i Köln” och stora rubriken ”Förstklassig man! Andraklassens framtid?”.

Hamburger Morgenpost har snackat med Albin Ekdal. Minnena från Italienmatchen väcks på nytt. ”Det var kanske det största fotbollsögonblicket i min karriär”, konstaterar landslagsmittfältaren, som inte kunde spela på grund av en lårskada. Ekdal är på väg tillbaka och är i träning med HSV. Om det blir spel mot Wolfsburg i helgen kan han inte svara på. ”Jag vet inte ännu. Jag ökar intensiteten varje dag. Kanske räcker det för att komma med i truppen. Det är tungt när man spelar tre matcher och sedan kommer nästa smärre skada. Det blir svårt att hitta rytmen. Alla spelare behöver kontinuitet över flera månader. Det är bara så man når hundra procent. Det kan ha varit mitt problem i Hamburg så här långt”, säger Ekdal, som liksom i en intervju med Fotbollskanalen för en månad sedan understryker att han vill stanna i HSV.

Publicerad 2017-12-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons