Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Cristiano Ronaldo: ”Jag är bäst genom tiderna”

ENGLAND

EnglandDaily Telegraph presenterar med pukor och trumpeter att ”Premier League gräver nytt tv-guld”. Hela omgångar kommer för första gången att sändas i brittisk tv. Åtta matcher kommer också att direktsändas på kvällstid, på lördagar kl 20.45. De är några av de punkter som finns i ett dokument för tv-rättigheterna för 2019-2021 som Daily Telegraph avslöjar. 200 av 380 matcher kommer att tv-sändas, 42 fler än i dag. Uträkningen: fler matcher+fler dagar i veckan+mer attraktiva tv-tider=ännu mer pengar i PL-kassan.

Daily Mirror leker fram ”Come on Auba to our place”. För Everton och Big Sam påstås beredda att lägga fram 60 miljoner pund för Dortmundanfallaren i januarifönstret. Sedan hyllar och hånar tidningen Arsenal. ”Ja! Jack är tillbaka…synd att det var på ett övergivet Emirates”. Det var en liten publik som var på plats när Jack Wilshere gjorde mål och hans Arsenal krossade motståndet (6-0 mot BATE).

Daily Mail har visserligen ”Livsfarlige Jack tillbaka med en smäll när Arsenal för sex mål”. Men tidningen tar också upp publiktråden med ”Arsenal spelade för minsta publiken någonsin på Emirates…även om klubben hävdar att det var utsålt”. Arenan tar 60 000. Mail uppskattar gårdagen publiksiffra till knappt hälften.

The Sun försöker provocera lite med ”Det är England mot Skottland i EM 2020 (om Skottland kvalificerar sig)”. Tar sig båda länderna vidare till EM kommer de att hamna i samma grupp och mötas antingen i London eller Glasgow. ”Newcastleförsäljning allt hetare” är uppföljningen att det var på en indisk restaurang som nuvarande ägaren Mike Ashley hade ett möte med potentiella köparen Amanda Staveley. The Sun har också ”Exklusivt: Chelsea beredd att betala 20 miljoner pund för Bayer Leverkusens ytter Leon Bailey i januarifönstret”.

ITALIEN

gazzettaLa Gazzetta dello Sport exponerar Icardis lejonprydda bröst till rubriken, ”Det står mellan oss, Juve”. Och för att passa ihop med bilden finns också underrubriken ”Icardi ryter”. Inne i tidningen presenteras intervjun till under ett annat citat, ”Det är ett nytt Inter, redo att ta sig an Juve och att stanna i toppen”. Icardi får frågan om ligatiteln är möjlig, men är försiktig. ”Vår scudetto är att komma med i Champions League. Det är vad klubben förväntar sig, det är ett mål vi inte får missa”. Lokalkonkurrenten är långt från de CL-drömmar just nu. ”Krisen i Milan: Gattusos lag rasar ihop mot Rijeka” i Europa League (0-2). Gattuso kallar förlusten ”Pinsam”. Dessutom väntas Uefa avslå Milans FFP-plan. Uppgifterna läckte ut redan i går. Ett officiellt besked om bestraffning för Milan väntas dock först nästa vecka.

Corriere dello Sport suckar, ”Stackars Milan, allt går fel”. Den mest framträdande rubriken fångar in Derby d’Italia. ”Juve vinner igen” handlar inte så mycket om själva matchen som om titelkampen. Det baseras på en opinionsundersökning som visar att ”italienarna ser Allegri som favorit före Inter och Napoli”.

Tuttosport kallar Derby d’Italia för en ”VM-match”. Perspektivet är ”Higuaín-Icardi, scudettoduell, men också värd en plats i Argentinas trupp”. Tuttosport lägger till, ”Messi röstar på Pipita: Han är en av världens bästa, han måste vara med”.

SPANIEN

SpanienMarca kan döpas om till MarCR7a. Den domineras som väntat helt av portugisens femte Ballon d’Or. ”Jag vill ha sju”, lyder citatrubriken. En ambition han också uttryckte tidigare i höstas, då i kombination med att få lika många barn. Tidningen tar också med ett Real Madrid-presidenten Florentino Pérez helt opartiska hyllning, ”Han är den bäste genom tiderna tillsammans med Di Stefano”.

Cadena Ser har ett annat citat – eller lockrop – från Pérez. ”Neymar skulle ha större chans att vinna Ballon d’Or i Real Madrid”. Citat bildar rubrik, och orden om Neymar följs i texten också av ”Real Madrid är en klubb som har det som behövs för att bli en stor spelare”.

AS har förstås också Reals fixstjärna i fokus. Här till rubriken ”Cristianos gyllene era”. Tidningen har också med citat från presskonferensen i går, ”Jag vill fortsätta i Real Madrid…om det är möjligt”. På förstasidan trycker AS också in ”Paulo Sousas Tianjin vill ha Mascherano”, backen som vill lämna Barça.

Mundo Deportivo upplåter ett hörn på förstasidan till Cristiano Ronaldo. Men i den katalanska sportvärlden är det bara Barça som gäller. ”Obesegrade”, täcker förstasidan, tillsammans med upplysningen att laget är det enda i Europa som ännu är utan förlust när liga och Champions League summeras: 20 matcher, 15 segrar och fem oavgjorda.

Diario Sport håller sig till transfermarknaden. ”Avslöjar: Option på Arthur”. Enligt tidningen har Barça skaffat sig första tjing på Gremios 21-årige mittfältare, och lägger till ”Barça kan aktivera affären i vinterfönstret eller vänta till i juni”.

FRANKRIKE

frankrikeFrance Football kommer ut med ett extranummer med anledning av Ballon d’Or. Det är helt tillägnat Cristiano Ronaldo, och drar på citatet ”Jag är den bäste spelaren genom tiderna”. France Football tar i intervjun upp att det nu inte finns någon spelare med fler Ballon d’Or. Då svarar Cristiano, ”Jag respekterar allas åsikt, men jag ser ingen som är bättre än jag. Jag har alltid sett på det så. Det finns ingen spelare som gör saker jag inte kan göra. Men jag ser saker jag kan göra som inte andra kan. Det finns ingen mer komplett spelare än jag. Jag är bra med båda fötter, jag är snabb, kraftfull, bra på huvudet, jag slår avgörande passningar. Folk har rätt att föredra Neymar eller Messi, men jag vidhåller: det finns ingen mer komplett spelare än jag”. France Football: Tycker du att du är den bäste spelaren genom tiderna? Cristiano Ronaldo: ”Ja! Jag är den bäste genom tiderna, i båda bra och dåliga stunder. Som Zidane sa till oss på träningen i dag, det är genom att man har dåliga stunder som de bra får ett värde”. På frågan vad som stör honom tvekar inte Cristiano. ”Att inte känna stöd från klubben eller från fansen. Folk har alltför kort minne”, säger han, och syftar på den omedelbara kritiken i samband med en svacka trots alla titlar. ”Den här typen av amnesi stör mig verkligen. Fotbollen går i cykler. När det går mindre bra måste folk ge oss sitt stöd, både fans och klubb”. France Football undrar om Cristiano Ronaldo en dag kan tänka sig att bli tränare. ”Inte direkt. Inte nu i alla fall. Jag skulle vilja ha tid att studera. Att gå på kurser, hålla på med film…”. FF: Skådespelare? Cristiano: ”Ja, det skulle jag gärna testa. Varje år får jag förslag att vara med i filmer. Men med tanke på fotbollen har jag inte tid med det just nu”.

L’Equipe döper om Ballon d’Or till ”Ballon dort” (dort=sover). Inte för att gårdagens presentation var så tråkig (vilket hade varit en fullgod anledning), utan för Marseilles match. OM avslutade Europa League-spelet sömnigt (0-0 mot RB Salzburg). Men liksom Lyon (0-1 mot Atalanta) och Nice (0-1 mot Vitesse) är laget vidare från gruppspelet.

TYSKLAND

Sky Sport plockar upp bekräftelse från Hoffenheims tränare Julian Nagelsmann att Sandro Wagner snart är i Bayern München. ”Vi behöver inte prata om det. Jag tror det handlar om en vecka eller två innan det är klart”, säger Nagelsmann. Övergångssumman för den 30-årige anfallaren, som ses som en backupp till Lewandowski, väntas landa på cirka tolv miljoner euro.

Bild skildrar Östersunds poäng i Berlin (1-1 mot Hertha) med ”Klinsmanns son förhindrade pinsamt Hertha-resultat”, och ”Straffhjälte mot Östersund”. Det är i stort sett bara Jonathan Klinsmann som den tyska pressen har som behållning från matchen. I en annan Bild-artikel finns lite Dortmundskvaller. Som att laget hade ett två timmar långt krismöte efter den där 4-4-matchen mot Schalke. Ett möte där tränare Bosz frågade om spelarna trivs bättre med 3-4-3 än hans grundsystem, 4-3-3, och fick bekräftelse på det. Bosz har också diskuterat Subotic framtid med spelare. Serben har varit på väg bort från klubben, men både Sahin och Schmelzer har talat sig varma för den 28-årige backen. Nu vill Dortmund diskutera en eventuell kontraktsförlängning med Subotic. Andra nyheter i Bild: Arjen Robben närmar sig comeback efter skada. Han väntas vara tillbaka i truppen mot Stuttgart 16 december, och i alla fall fullt spelklar till cupmötet med Dortmund fyra dagar senare. Om målvakten Bernd Leno lämnar Leverkusen i sommar, så vill klubben ha Lukas Hradecky (Eintracht Frankfurt).

Lattenkreuz har med bekräftelse från HSV-tränaren Gisdol att det kan bli comeback för Albin Ekdal och Lewis Holtby i lördagens match mot Wolfsburg. ”Det ser ut om de kommer att vara alternativ”, sa Gisdol vid gårdagens presskonferens.

ÖVRIGT

Sports Illustrated (USA) uppmärksammar att ”Hope Solo tillkännager sin kandidatur till att blir ordförande i USA:s fotbollsförbund”. Det sker via ett Facebookinlägg. Den välkända och ofta omstridda ex-målvakten avslutar inlägget med ”Jag vet precis vad amerikansk fotboll behöver, jag vet precis hur det ska ske och jag har beslutsamheten att få det gjort. Jag har alltid varit beredd att göra uppoffringar för det jag tror på, och jag tror inte det finns bättre uppoffring att göra än att slåss för lika rättigheter, integritet och ärlighet, särskilt i en organisation som USSF som kan ge så mycket mer till samhället över hela landet”.

SDNA (Grekland) uppger att Marcus Berg hamnat i centrum för en tvist mellan Panathinaikos och Hamburg. Den tyska klubben ska lämnat in ett klagomål till Fifa över 350 000 euro klubben anser sig ha rätt till från den svenske landslagsanfallarens övergång till Al Ain. Hamburg sålde Berg till Panathinaikos 2013, och pekar i sin klagan på en vidareförsäljningsklausul på 20 procent.

Publicerad 2017-12-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons