Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Lukaku träffade City-ledare i ansiktet med flaska”

ENGLAND
sport england

The Guardian kom som övriga papperstidningar ut för tidigt med första upplagan för att få med det under natten omskrivna bråket på Old Trafford. Tidningen toppar med blygsamma ”Titelkampen så gott som över, medger Mourinho” efter Uniteds förlust (1-2 mot Man City). Hur mycket det spelade in i att Unitedtränaren stack över till Citys omklädningsrum och bad dem sänka musiken är oklart. Det blev i alla fall startsignalen till ett bråk där upp till 20 personer, spelare och ledare, deltog, skriver The Guardian. Mourinho och Citys målvakt Ederson kastade ilskna ord på portugisiska mot varandra. Mourinhos skrek också ”Visa lite respekt, vem är du?”, på engelska till Ederson. Romelu Lukaku uppges ha varit en framträdande profil i bråket (se även Cadena Ser under ”Spanien”). Citys hjälptränare Mikel Arteta fick under tumultet ett sår och blödde ovanför ögat.

Daily Telegraph uppger att vatten och mjölk kastades på Mourinho sedan han bett de firande Cityomklädningsrummet att sänka volymen. ”Det fanns även rapporter om att Mourinho träffats av en vattenflaska i huvudet”, skriver tidningen. I papperstidningen råder däremot lugn, i ovetskap om senare rapportering, ”Försök kom ifatt oss om ni kan, varnar framrusande City”.

Daily Mail hävdar att en del spelare svingade mot varandra, och hänvisar till vittnen. Daily Mail om bråket till ”nya Water-gate”, som en direkt parallell till ”pizzagate” (då Fabregas slängde en pizzabit på Alex Ferguson). Tidningen låter också ex-domaren Graham Poll påminna om vad som gäller efter bråket. ”Michael Oliver, som gjorde en mycket bra insats i en svår match, kommer nu att få extrajobb, vare sig han såg den påstådda incidenten eller ej. Om han såg det så gäller hans uppfattning även efter slutsignalen, så han kan rapportera förseelser på samma vis som på planen. Våldsamt uppträdande av spelare eller avbytare kommer att rapporteras som röda kort och få liknande bestraffningar”, skriver Poll.

Manchester Evening News får flika in lite spelarbetyg från Old Trafford. Det högsta i Man United får De Gea, en sjua. Det lägsta som väntat till Lukaku, som bara får en tvåa. Svenskinhoppen, då. Victor Nilsson Lindelöf ”anpassade sig bra trots intensiteten i Man Citys spel”, och får en sexa för sin halvlek. Zlatan Ibrahimovic ”hade ingen större inverkan” under sin kvart och får en femma. Man City-spelarna vadar omkring i sexor och sjuor. Två spelare får åtta; Nicolas Otamendi och David Silva.

Daily Mirror summerar med ordleken ”Eleven and Hell” poängavståndet mellan City och United, som sannolikt smärtar Mourinho betydligt mer än någon vattenflaska. Portugisen beklagade sig över en straffsituation som inte gick i Uniteds favör, och kom till slutsatsen att ”City är ett mycket bra lag, men jag tycker de har tur. De är skyddade av tur och fotbollsgudarna. De får alla beslut med sig”. På Mirrors sportetta finns också ”Klopp får hjärnsläpp sedan Liverpool skänkt äran till Rooney i Merseysidederbyt” (1-1 mot Everton). Tysken munhöggs med en tv-reporter efter matchen om straffen som Everton fick och kvitterade på. Här finns också ”Superavbytaren Giroud räddar sitt vacklande Arsenal…igen!” (1-1 mot Southampton).

The Sun försöker piska upp rädslan inför VM i Ryssland. Den största rubriken på tidningens förstasida är ”Blunder kring avstängning av bråkstakar: Ryska ligister fria att förstöra VM”. The Sun uppger att hälften av 400 huliganer som portats från arenor har förbud som går ut innan VM. När portningarna ska ha skett eller om de hade något med EM 2016 att göra framgår inte. Några ryssar visas upp med namn och förseelse. Bland dem Andrej Avramenko, svor åt matchvärdar, men kommer att få klartecken att se VM”. Skandal.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Man City tog stryptag om ligatiteln”

 

ITALIEN

corriere

La Gazzetta dello Sport hittar i ”ZuccheRINO” känslan för Milans tränare. ”Rino” står för Gattusos smeknamn, hela ordet för ”sötma”. Och det är segerns sötma som Gattuso och hans Milan äntligen får smaka (2-1 mot Bologna). Efter matchen filosoferade Gattuso, ”Täcket är kort och vägen är ännu lång”. Vid påpekandet att han trots det ymniga snöfallet bara stod i kavaj svarade eldige Gattuso, ”Jag kunde ha stått barbröstad i snön utan att ha känt av det”. Tvåmålsskytten Bonaventura är matchens lirarer, och får sju av tio i betyg. Filip Helander är en av flera Bolognaspelare som får en sexa. ”Lyckades inte hålla koll på Kalinic i upprinnelsen till första målet, men hade överlag bra kontroll på kroaten, och gav honom inte mer utrymme än nödvändigt”, skriver GdS i sitt omdöme. Samuel Rhodén får bara en femma i Crotones förlustmatch (1-2 mot Sassuolo). ”Har haft bättre kvällar, svensken hängde inte med i svängarnat”, menar GdS. Samuel Armenteros får 5,5 för sin insats i ännu en förlust för Benevento (0-2 mot Udinese). På förstasidan är ”ZuccheRINO” inte enda ordlek. Här finns också ”INTERminator” för tränaren i andra Milanoklubben. Luciano Spalletti går nämligen hårt åt sina fiender på sociala medier, menar Gazzettan.

Corriere dello Sport plockar fram tomteluvan och skriver om ”Julscudetton”. Tidningen menar att ”spurten om vintertiteln har börjat och lär få oss att tappa andan”. Förutom Inter, Napoli, Juve och Roma så påpekar CdS att Lazio kan hänga på i kväll” vid seger mot Torino.

Sky Sports Italia uppger att PSG är i kontakt med superagenten Mino Raiola om hans klient Gianluigi Donnarumma. Samtidigt hävdar tv-kanalprofilen Peppe Di Stefano att det inte finns någon utköpsklausul i målvaktens kontrakt, som det tidigare talats om. Klausulen har tidigare uppgetts vara 70 miljoner euro.

 

SPANIEN

marca

Cadena Ser följer upp bråket i spelartunneln på Old Trafford. Enligt radiokanalens Luis Martín kastade Romelu Lukaku en flaska (gissningsvis plast) som träffade någon i Citys ledarstab i ansiktet. Liksom engelska uppgifter så uppger Cadena Ser att Citys hjälptränare Mikel Arteta fick ett sår i pannan. Något samband med Lukaku och den kastade flaskan gör Cadena Ser inte. Inte heller några skämtsamma kommentarer om att det var första gången Lukaku träffade mål.

Marca släpper inte greppet om Kepa Arrizabalaga. Tidningen har en längre tid placerat Athleticmålvakten i Real Madrid. I dag preciserar Marca övergången i siffror under rubriken ”Kunglig gåva”. 23-åringen skriver på första veckan i januari, kontraktet är på sex år och värt 2,5 milj euro netto per år. Real erbjuder Athletic 25 milj euro, fem milj euro mer än utköpsklausulen, efter pågående klubblags-VM. Kommer det månne att ta död på spekulationerna om De Gea och Courtois?

AS har en leende Cristiano Ronaldo och en lika leende Sergio Ramos på förstasidan. ”Optimismen har återvänt” till Real Madrid, hävdar AS. Tidningen följer upp det med ett citat från Ramos, som tillsammans med resten av laget nu befinner sig i Abu Dhabi för klubblags-VM: ”Vi kommer hit stärkta av segern mot Sevilla och vill vinna ytterligare en titel åt fansen”.

Diaroi Sport njuter av ett Barça som är ”Ohejdbara” (2-0 mot Villarreal). Allra mest njuter Sport av Ter Stegen, Vermaelen, Alba och Messi, som alla får åtta av tio i betyg.

Mundo Deportivo skriver om en ”Ligatriumf” eftersom ”Barça spelade hem tre viktiga poäng i en match som kan visa sig vara en nyckel till avgörandet i ligan”. Som så många andra matcher. MD påminner också om ”Det andra katalanska derbyt, i dag måndag”. Det mellan Espanyol och Girona.

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Föredömet Villarreal och maskinen Barcelona”

 

FRANKRIKE

lequipe

L’Equipe ser det som ”Maximal utdelning för OM”, sedan Marseille vunnit (3-0 mot Saint-Etienne) och Valère Germain äntligen gjort mål, två stycken. Nästa helg väntar tungviktsmöte med Lyon. Liksom Monaco har de båda lagen 35 poäng. PSG har redan 44, och stormar mot ligatitel. Balotelli gjorde mål och var matchens lirare när Nice vände och vann (2-1 mot Nantes). Balotelli, eller någon svensk spelare, får emellertid inte plats i Veckans elva. Tidningen har också en liten artikel med rubriken ”Med Mickey, utan Emery”. Där noterar L’Equipe att PSG-laget var på Disneyland, och på den officiella bilden (se nedan) på alla spelare finns presidenten Al-Khelaïfa och sportchefen Antero närvarande, men inte lagets tränare (för den som nu gillar konspirationsteorier).

RMC fångar upp krisen i Saint-Etienne, som nu bara är två poäng ovan nedflyttningsstrecket. ”Det här kommer inte att vara länge…jag kan inte acceptera att det ser ut så här, jag är en tävlingsmänniska, jag har aldrig gett upp”, säger nye huvudtränaren Julien Sablé, ”Jag gillade inte alls vad jag såg. Klubben är för närvarande i fara”.


TYSKLAND

kicker

Bild följer Bayern Münchens målvaktsjakt, sedan Sven Ulreich sällat sig till Manuel Neuer på skadelistan. Enligt tidningen vill Bayern ha Leverkusens landslagsmålvakt Bernd Leno. Men Leverkusen vill inte släppa honom. Klubben har även nobbat ett bud på pengar plus Ulreich, vars kontrakt går ut i sommar. Leno har en utköpsklausul på 18 miljoner euro men det aktiveras först i sommar. Peter Stöger tog i går över som tränaren Dortmund för det kommande halvåret. För det får han tre miljoner euro, en fördubbling av lönen i Köln, som han häromdagen fick lämna. Julian Nagelsmann i sommar ta över efter Stöger. Enligt Bild är Dortmund redan överens med Hoffenheimtränaren.

Kicker är också inne på att Nagelsmann tar över i Dortmund i sommar. Enligt Kicker försökte Dortmund få honom redan nu i januari, men Hoffenheimtränaren tackade nej. Dagens största rubrik är annars om ”Det tyska fallet” i Europaspelet och effekterna av det. Bara Bayern München är kvar i Champions League. RB Leipzig och Dortmund, som misslyckades med att ta sig ur gruppspelet i CL, är enda tyska representanter i Europa League.

Läs även Adam Nilssons blogg, ”Stöger rätt man för Dortmunds ändamål”

 

ÖVRIGT

sport wereld holland

Scottish Sun (Skottland) har med att Mikael Lustig räddade Celtics svit (2-2 mot Hibernians). Det skotska mästarlaget hade 67 matcher utan förlust inför gårdagens match. På tilläggstid höll Hibernians på att avgöra med som en räddande ängel dök Lustig upp och sköt i väg bollen som var på väg in i mål (se nedan). ”Det var det mest galna med matchen, vi kunde faktiskt ha förlorat den. Det hade varit kriminellt”, menade Celtics tränare Brendan Rodgers. Nu är Celtic uppe i 68 förlustfria matcher.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) ser ”Livstecken” i titelstriden efter Ajax seger (3-0 mot PSV Eindhoven). Därmed är Amsterdamlaget sju poäng efter ligaledaren PSV.

Ekstra Bladet (Danmark) ger ex-Falkenbergaren Gustaf Nilsson nästan en helsida. Han gjorde Silkeborgs båda mål i går (2-1 mot Odense). Nilsson, utlånad från Bröndby, har inte haft någon lycka framför målet tidigare. ”Ja, jag har gjort för lite mål. Det är både irriterande och frustrerande. Så det här har jag längtat efter. Och det är inget tvivel om att det här ger mig självförtroende inför fortsättningen”, säger den 20-årige anfallaren, som därmed dubblade sin målskörd för Silkeborg. Nilsson utses till matchens lirare av tidningen och får fyra av sex i betyg. Simon Tibbling gjorde ett av målen när Bröndby spelade oavgjort (2-2 mot AGF) och får även han fyra i betyg. Tobias Sana gjorde ett mål för AGF och får tre. FCK tappade poäng igen (1-1 mot Ålborg) och landslagsmålvakten Robin Olsen fick bara en tvåa i betyg. Tipsbladet har Sana som bäste spelare i AGF. ”Han svarade för förspelet till reduceringen och satte själv kvitteringen”, konstaterar sajten, ”Utan honom hade det inte blivit mycket att hämta för AGF denna söndag”.

Telemundo Deportes (Mexiko) noterar att Monterrey trots 1-1 på bortaplan, och trots 1-0-ledning på hemmaplan inte lyckades spela hem ligatiteln natten till i dag. I stället var det Tigres som vände matchen till seger (2-1), och därmed blev mexikanska mästare för sjätte gången.

Publicerad 2017-12-11 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons