Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Van Gaals attack: Mourinhos fotboll är tråkig

Headlines Blogg

ENGLAND

englandDaily Mail döpte i går snabbt bråket på Old Trafford till Watergate, efter kastade flaskor. Den stämpeln behåller tidningen rent bokstavligt i dag på sportettan, och lägger till rubriken ”José blev som galen när flaskan träffade honom. Han var rosenrasande. Sedan störtade alla andra in…”. Tidningen har dessutom en detaljerad grafik över händelserna. Enligt Mail var Marcos Rojo den som ledde Unitedspelarna in i bråket, sedan Mourinho träffats av flaskan när han konfronterade Citys målvakt Ederson. Närmast efter följde Antonio Valencia, Marcus Rashford, Axel Tuanzebe, Ander Herrera och Luke Shaw.

Annons

Daily Telegraph skildrar i stället skeendena som att ”Lukaku räddade Mourinho i omklädningsrumsbråk”. Enligt tidningen anklagas belgaren för att ha uppträtt som en ”andraledare”, en rugbyterm för de stora, starka spelare som kan driva klungan framåt. Även Lukakus landsman Vincent Kompany namnges som aktiv i den stökiga situationen. Men Telegraph påpekar också att domare Michael Oliver inte ska ha sett och därför inte rapporterat händelsen. Inte heller har polis på plats gjort någon anmälan. ”Förbundet måste ha väldigt tydliga bevis för att ställa enskilda individer till svars”, påpekar Telegraph. Därmed lär de båda klubbarna ”komma undan” med böter.

The Sun dammar av termen ”Madchester” och låter i bild ringa in just Mourinho, Lukaku och Kompany som bråkets huvudaktörer (fler upplysningar i Marca och Sport under ”Spanien” nedan). Som om Mourinho inte hade nog med kastade flaskor och tappade poäng, så börjar hans föregångare på Old Trafford svinga. Louis Van Gaal ser på dagens Man United och tycker han själv fick oförtjänt mycket hån. ”Om man tittar på United just nu så kommer jag till slutsatsen att Mourinho inte får kritik trots att fotbollen är betydligt tråkigare. Jag satsade alltid på mer offensiv fotboll. Beviset är att motståndarna alltid parkerade bussen. De gör inte det längre eftersom Mourinho spelar så defensivt”, menar Van Gaal. Han lägger till, ”Jag ser hellre på City än på United. Det behövs kvalitet i en trupp och det är tydligt att City har en bättre trupp”. Om man nu vågar lite på engelska tidningars översättningar. Citaten är säkert tagna från någonstans utan källhänvisning.

Annons

Daily Mirror har förstås Old Trafford-bråket i fokus, men ser också att det skakar i korridorerna på en annan arena. ”Exklusivt: Conte under press på Stamford Bridge”. Tidningen påstår att avståndet till Man City ökat trycket på tränaren, men gör det i svävande beskrivningar.

The Independet låter å sin sida Londonlagets tränare på nytt vädra missnöje. ”Conte skyller trötthet på Asienturné”. Italienaren tog under gårdagen på nytt upp att matcherna duggar tätt, att hans trupp är tunn och spelare slitna. ”En del är trötta och det är normalt, för en del har spelat sedan sommaren, sedan våra turnéer i Kina och Singapore”, sa Conte, som också bekräftade att Alvaro Morata inte kommer till spel mot Huddersfield i kväll.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport höjer stridsropet ”Låt oss ta Europa” för de italienska lagen. Tidningen ser det som ”En hygglig lottning för de sex lagen: alla kan gå vidare”. Det handlar alltså om Juve (mot Tottenham) och Roma (Sjachtar) i CL, samt Atalanta (Dortmund), Napoli (RB Leipzig), Lazio (Steaua) och Milan (Ludogorets) i EL.

Corriere dello Sport är upprörd efter Lazios match (1-3 mot Torino). Ordputsningen ”VARgogna” kommer av ordet ”skam” (vergogna) och anpassas till videodomares misslyckande under gårdagens match. ”Repriser användes bara åt ett håll: Lazio fick ingen straff, rött kort på Immobile”. Romlagets sportchef var upprörd, ”Tare: Det är en skandal. Vi kräver respekt”. En CdS-krönika bredvid har rubriken ”När domare och VAR förstör allt…”. Tidningen framför också ett budskap till en Juvestjärna vars säsong varit svajig, ”Dybala, lev som en atlet”. Det är klubbens vicepresident Pavel Nedvitaliened som påpekar att ”Det krävs stora uppoffringar”, både på planen och privat.

Annons

Tuttosport skildrar gårdagens Serie A-match med Turinögon. ”Detta stora Torino är Mihajlovics triumf”, menar tidningen. Visserligen omnämns de kontroversiella situationerna som spelade Torino i händerna, ”men det av tränaren omgjorda laget förtjänade segern”.

Corriere della Sera menar att ”Raiola öppnar fallet Donnarumma”. Enligt tidningen vill superagenten och målvakten riva det nya kontraktet med Milan, med motiveringen att det skrevs under psykologisk press. Kontraktsdelen om utköpsklausulerna är för övrigt inte registrerad, eftersom de ännu inte är påskrivna av Raiola och Donnarumma, uppger Corriere della Sera. Enligt tidningen riskerar fallet att hamna i domstol. Skulle Raiola få igenom annulleringen av kontraktet, så går det gamla ut i sommar och Donarumma skulle kunna lämna Milan på fri transfer. I går uppgav Sky Italia att PSG är i kontakt med Raiola om målvakten.

Annons

 

SPANIEN

Cadena Cope bekräftar Marca uppgifter i går: Real Madrid är på väg att värva målvakten Kepa från Athletic i januari. Men här finns en fortsättning. ”Real Madrid förväntar sig ett ’ja’ från Zidane att värva Kepa i januari, och fortsätter med Courtois till nästa säsong”. Planerna på att värva Chelseas målvakt till sommaren ligger enligt radiokanalens källor fast.

Marca ser Real Madrid-PSG som ”Tungviktsmötet”. Lite vid sidan av lägger man in de två andra spanska CL-matcherna, Chelsea-Barça och Sevilla-Man United. Det var också Marca som i går kväll slängde fram uppgiften att det var ett hån av Zlatan Ibrahimovic som blev marcastartsignalen på Old Trafford-bråket i söndags.

AS låter som väntat också Real-PSG lottningen dominera (”Jättebomben”). AS uppger också att ”Yerry Mina är den utvalde” av Barcelona. Ligaledaren har enligt tidningens uppgifter beslutat sig för att utnyttja en köpoption på nio miljoner euro som klubben har på Palmeiras mittback. Colombianen ansluter i januari.

Annons

Mundo Deportivo håller med, men med ett tillägg. ”Mina i stället för Masche”, tapetserar MD sin förstasida med. Det är alltså ett förtydligande om att Mascherano är på väg bort. Dessutom är MD inte lika säker på att Mina ansluter redan i januari. ”Barça har ett avtal för Yerry i juli, men inte redan för i vinter”, menar tidningen.

Diario Sport plockar fram Chelsea-Barça och Real-PSG, och beskriver matcherna som ”Bestial!”. Översättning behövs nog inte. Liksom Cadena Ser och Marca i går, så anser sig Sport ha egna uppgifter på bråket mellan United och City, ”Hela sanningen bakom bråket på Old Trafford”. Enligt tidningen var det en knuff av Mourinho på Ederson vid omklädningsrummet efter matchen som blev den utlösande faktorn. Bråket eskalerade sedan snabbt. Sport uppger att även om United dementerar att någon av klubbens spelare kastade flaskor, så har tidningen fått bekräftat att Lukaku verkligen gjorde just det. Flaskan träffade en fystränare i City.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe lyfter fram lappen med Real Madrid och beskriver det som ”Djävulens händer” (stackars Uefa-representanten Giorgio Marchetti) som håller upp den åt PSG. ”Värsta tänkbara lottning”, konstaterar tidningen. På annat håll skriver L’Equipe att både Arsenal och Liverpool kommer att göra nya försök i vinterfönstret att värva Monacos mittfältare Thomas Lemar. De båda klubbarna ska ha lagt bud på 100 miljoner euro respektive 90 milj euro i de sista skälvande timmarna av sommarfönstret, men fifrankrikeck då nej. Även Chelsea uppges nu har tagit kontakter och ”funderar allt mer på allvar att också ge sig in i jakten”, skriver tidningen. Här finns också en notis om att ”Lyon skapar (redan) avstånd till PSG”. Damerna vann med 1-0, ligger fem poäng före och tog ett stort steg mot tolfte raka ligatiteln. Emma Berglund spelade hela matchen för PSG.

Annons

RMC uppger att PSG-spelarna reaktion inte alls speglar den pessimism som CL-lottningen mot Real Madrid togs emot på många håll. ”En del av spelarna är irriterade över att medier och en del supportrar redan ser på PSG som utslaget. Många spelare känner inte att PSG på något vis är underlägset Real”, säger en källa ”nära omklädningsrummet”, som det heter.

 

TYSKLAND

Bild räknar på kostnaderna för Dortmund att värva Julian Nagelsmann som tränare. Dortmund tvingades betala Ajax fem miljoner euro för den häromdagen sparkade Peter Bosz. Nagelsmann väntas kosta det dubbla. Något erbjudande har Dortmund ännu inte gett Hoffenheim, som skämtar om intresset. ”Vi måste klona honom vid tillfälle. Klonen måste vara klar till den 1 juli för intresset är så jäkla stort och växer med varje framgång”, säger Dietmar Hopp, som är Hoffenheims tunga finansiär. Tidningen har sedan ett bakvänt sätt att ta sig an CL-lottningen. ”Tack vare Ancelotti: Bayern INTE mot Real”, lyder rubriken, som en hälsning till den sparkade Bayern-tränaren, vars förlust mot PSG borgade för att Bayern bara blev tvåa i gruppen.

Annons

Sport 1 ger en påminnelse om att behandla Bilds uppgifter med försiktighet. Tidningen skrev i går om Bayerns heta intresse för Leverkusens målvakt Bern Leno. Bayern dementerade uppgiften kraftfullt kort senare. ”Det är fullständigt nonsens”, lägger sportchefen Hasan Salihamidzic till.

Publicerad 2017-12-12 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto