Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

40v

Gattuso: ”Donnarumma är inget monster”

ENGLAND

1.jpgDaily Mirror blandar medWonderHAUL” in en av britpopens största hits i sin rubrik . Förklaringen: ”Ett City inspirerat av Oasis slog rekord med 15:e raka segern”. Den var enkel (4-0 mot Swansea), och musiken som strömmar ut ur högtalarna i Citys omklädningsrum är Peps knep att peppa (de engelska) spelarna. Men det visste ni redan om ni kollande på Headlines i oktober.

The Sun tar till samma Oasislåt men med en annan koppling. Resultatet är smärtsamt ansträngd. ”They think it’s Wonderwall over…it is now”, med hänvisning till ett klassiskt fotbollsreferat och förstås Citys stora försprång. Men tidningen stannar inte där i sin Oasisinspiration. ”Don’t Luk back in anger, Mourinho” är en annat hit som fått sig en fotbollsputsning. Här genom att Lukaku äntligen hittade rätt och United vann (1-0 mot Bournemouth).

BBC Sport fångar upp en relativt lugn José Mourinho som bestämt avfärdade att titelstriden är över. ”Den är över i maj. Om den var över så hade jag åkt till Brasilien eller Los Angeles i morgon”, svarade Unitedtränaren, och poängterade att man tar det match för match. Little by little.

Daily Mail ringar in en spelare nere i London som gärna hjälper Mourinho i kampen mot stadsrivalen. ”Arsenals playmaker Mesut Özil blickar mot Manchester United-flytt om han lämnar – i stället för Barcelona”. Tidningen hävdar att tysken väljer United framför Barça. I sommar kan han gå gratis, om Arsenal inte lyckas komma överens om nytt kontrakt. Londonlaget orkade i går bara med en pinne (0-0 mot West Ham), och förre stjärnspelaren Rio Ferdinad är kritisk. ”Om jag vore Arsenalfan skulle jag sitta här och undra, ’Var är framstegen de senaste åren?’”, sa han, och ställde väl egentligen bara frågan alla Arsenalfans redan ställt sig. Sedan fortsatte Ferdinand med spelarna, ”Jag ser spelare som tar steg tillbaka (i utvecklingen), jag ser inte spelare som tar stora steg framåt under nuvarande styre, och det är vad som oroar mig”.

Wales Online använder tiogradiga skalan och delar ut femmor och sexor till Swanseas spelare efter storförlusten mot City. En av de som får en sexa är Martin Olsson. ”Det var givet att han skulle få en tuff afton mot en spelare av Kevin De Bruynes kaliber, men han klarade av sin uppgift väl. Hade få chanser att gå på offensiven eftersom City dominerade bollinnehavet”, skriver tidningen.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Burnley fortsätter chocka världen”

 

ITALIEN

2.png La Gazzetta dello Sport lämnar San Siro med orden ”Gigio gråter, Milan ler” (3-0 mot Hellas Verona). Donnarumma var efter matchen i tårar efter supportrarnas banderollhån, medan Milan var lättade efter cupseger. Nu väntar derby mot Inter. Milans sportchef Mirabelli överöstes med frågor om Donnarummas situation. ”Vi låter ingen ta stryptag på oss”, svarade Mirabelli, och underströk att Donnarumma inte var till salu och målvakten själv inte bett om att få lämna. ”Kanske finns det en herre som försöker orkestrera något, men vi ser till Milans bästa i alla avseenden”, sa Mirabelli, med vad som utan tvekan var en passning till Donnarummas agent Mino Raiola. Tränare Gattuso försvarade också Donnarumma, ”Det handlar om en 18-årig pojke som porträtteras som ett monster, och det förtjänar han inte. Som tur var så var det inte en match med mycket folk, föreställ er 50 000-60 000 personer och det skulle vara svårt att handskas med”, sa Gattuso, och prisade samtidigt Donnarummas inställning.

Corriere dello Sport skriver om ”Tårar och derby”, alltså resultatet av Milans match; Donnarummas känslor och lottningen. Bortanför dramatiken i Milano ser tidningen en ”Fri väg för Emre Can till Juve”. CdS lägger till att ”Klopp höjer vit flagg och Marotta går på offensiven” samt ”Tysken kan komma på fri transfer i juni”.

Tuttosport säger sig ha ”Sanningen om Paulo”. Dybala, alltså. ”Det handlar inte om hjärtat, inte heller om pengar. Dybala betalar framför allt dyrt för prestationsångest och obekväma jämförelser med Messi”, skriver tidningen, och utlovar även Juventus recept för hur klubben ska få argentinaren tillbaka i toppform.

 

SPANIEN

3.jpg Marca skildrar Real Madrids svårigheter att ta sig till finalen i klubblags-VM i Abu Dhabi (2-1 mot Al Jazira) som ”Pinan i öknen”. Tidningen summerar vändningen med att ”Bale räddade segern i surrealistisk match med mål när han rörde bollen för första gången”. Sedan påminner Marca om Reals överlägsna statistik, ”36 skott, fyra stolpträffar och 19 hörnor…men en heroisk målvakt och 0-1 i halvtid”.

AS är sin vana trogen svag i rubriksättningen. ”Mål av Bale!”, skriver tidningen, som om den var mitt uppe i att kommentera den. På betygsskalan noll till tre får ingen i Reals startelva över ett. Däremot fåralla  inhopparna, Asensio, Bale och Lucas Vásques, tvåor. Alla högst betyg får Al Jaziras målvakt Ali Khaseif, en trea.

Sport säger ”Farväl Mascherano”. Det fortsätter med att ”Barcelona har accepterar att argentinaren lämnar, och avtalet med Hebei Fortune kan skrivas på nästa vecka” samt ”Barça ber honom bara om att inte lämna förrän klubben försäkrat sig om en ersättare i vinter”.

Mundo Deportivo fokuserar på ”Iniesta bifaller”. Och vad är det då Barçaveteranen ger tummen upp till? Jo, ”Coutinho och Mina skulle vara bra värvningar för Barça”, något han sa vid en frågestund i går. Ett annat citat på MD:s förstasida, ”Det skulle störa mig att se Neymar i Real Madrid”.

La Voz de Galicia spekulerar inte bara i att Levante är ute efter John Guidetti, tidningen har också en bekräftelse på det. Det är den Valenciabaserade klubbens sportchef Vincente Blanco som styrker uppgiften. ”Vi vet ännu inte om Guidetti är till försäljning. Om han är det så är vi självklart intresserade, för han är en spelare som kan förbättra laget. Så, absolut”, säger Blanco till Cadena Ser. På frågan om Levante haft kontakt med Celta Vigo eller Guidetti svarade Blanco att ”de vet precis hur det ligger till”, men att han inte vill diskutera det hela offentligt. Real Betis och Alavés har också i dagarna pekats ut som intresserade av Guidetti.

Super Deporte har ett annat spår än Guidetti för Levante. ”Doumbia i sökljuset”, skriver den Valenciabaserade tidningen, och syftar på den 29-årige Sportinganfallaren Seydou Doumbia. Guidetti omnämns i en artikel, men som för dyr för Levante.

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Därför är Levante det perfekta valet”.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe konstaterar att ”PSG fick sin revansch” på Strasbourg (4-2) i ligacupen. I förra veckan blev det förlust fi ligan. Fast för Edinson Cavani fortsätter måltorkan. Fyra matcher nu. Det var också siffran på det låga betyg anfallaren fick på tidningens tiogradiga skala. Fortfarande har han tre mål kvar för att nå Zlatans rekord på 156 mål för klubben.

RMC har  en annan PSG-spelare med helt andra problem, Hatem Ben Arfa. Han får inte spela alls. Och han kommer inte heller att få spela i sin gamla klubb Nice i vår. ”Nu är det försent. Jag försökte i slutet av sommarfönstret men han gjorde val som jag respekterar och förstår”, säger Nice president Jean-Pierre Rivère, ”Nu är det inte längre möjligt för vi har exempelvis Sniejder, och vi kan inte ha två nummer 10. Dessutom kan vi ekonomiskt inte hämta hem honom”.

 

TYSKLAND

5 Bild börjar med rubriken ”Schalke tar sig upp på andra plats” (3-2 mot Augsburg), och avslutar texten med ”Fansen gläds över att vara fyra poäng före ärkerivalen Dortmund”. Det räcker egentligen som summering. Bayern München drygade samtidigt ut sitt försprång i toppen till nio poäng (1-0 mot Köln). ”Lewandowski knäckte Köln och tog sig in på topp-tio”, skriver Bild, och syftar på att anfallaren nu gjort sammanlagt 166 Bundesligamål och därmed är upp på plats tio i historien.

Kicker menar att ”Bayern har en lång titelpromenad framför sig”, och att ”det finns ingen konkurrens i sikte”. Dagens största rubrik får annars Dortmunds nya tränare Peter Stögers debut, som beskrivs som ”Inte lätt, men bra”. Det fortsätter inne i tidningen med ”Pragmatiskt, effektiv, bra”.

Hamburger Morgenpost kommer med värmande ord till Albin Ekdal. ”Örfil till Wallace – Beröm till Ekdal”, är rubriken på en artikel i kölvattnet på tisdagens match, där Ekdal ersatte brasilianaren redan efter en dryg halvtimme. Det är HSV-tränaren Markus Gissol som i efterhand kritiserar Walace insats, men prisar Ekdal. ”Vi vet att han (Ekdal) är en utmärkt spelare. Vi önskar att han vore redo för 90 minuter i varje match”, säger Gisdol om den skadedrabbade svenske landslagsmittfältaren. Hamburger Morgenpost skriver att ”för att den evige patienten ska bli en bestående favorit kommer han att få ett individuellt träningsprogram under vinteruppehållet”. På det följer ännu ett citat från Gisdol, ”Vi måste ta oss an Albin speciella fysiska tillstånd och stabilisera det”, säger HSV-tränaren.

Kölner Stadt-Anzeiger eldar på debatten om Bayern Münchens eventuella målvaktjakt. Efter att kraftfullt dementerat intresse för Bayer Leverkusens Bernd Leno och ställt sig bakom Sven Ulreich. Nu kontrar Kölner Stadt-Anzeiger med att Bayern enligt tidningens uppgifter är ute efter PSG-målvakten Kevin Trapp. Uppgiften nämns i förbigående i en artikel om Kölns målvakt Timo Horn. Enligt Kölner Stadt-Anzeiger är 24-åringen till salu för 15 miljoner euro, Bayern letar andremålvakt – och det är här som tidningen uppger att intresset för Horn är svalt men desto hetare för Trapp.

 

ÖVRIGT

6.jpg Voetbal International (Nederländerna) har en intervju med Sam Larsson under rubriken ”År 2018 blir det viktigaste i mitt liv”. Mittfältaren hoppas dels på att göra större avtryck i Feyenoord under andra halva säsongen och hjälpa dem i kampen om ligatiteln, och dels handlar det förstås om VM i Ryssland. ”Jag tror att tränaren vill ha med mig. Han höll inte koll på mig i Heerenveen utan anledning. År 2018 blir det viktigaste i mitt liv”. Han påminns i intervjun också om Harry Bilds, Ove Kindvalls och Henrik Larssons framgångar i Feyenoord. ”Gjorde han 26 mål? Jag måste också lyckas. Ove kan jag inte komma ifatt, men jag ska bli den bästa Larsson här”, säger han glatt, enligt VI.

Ekstra Bladet (Danmark) påminner om att Robin Olsen är på väg att lämna FC Köpenhamn, och stärker den uppgiften genom att berätta att klubben redan gjort klart med svenskens ersättare. Det blir Horsens finländska målvakt Jesse Joronen som tar över efter Olsen i sommar. Övergångssumman är 6,5 miljoner danska kr, och Joronen väntas bli presenterad senare i veckan. Var Olsen hamnar är fortfarande oklart.

 

Publicerad 2017-12-14 kl 08:00

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER