Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
51v

De Bruyne förlänger - fem till aktuella

DRXNq7mXcAEh3O8ENGLAND

Daily Mail trycker dit ”Jackpot för De Bruyne”. Manchester Citys storstjärna kommer att skriva på ett sexårskontrakt och nästan dubbla sin lön, från 115 000 pund i veckan till drygt 200 000 pund i veckan. Uppgiften är inte unik. Det finns knappt en engelsk tidning som inte har den läckta informationen i dag.

The Sun presenterar i stället den förestående kontraktsförlängningen som ”DeLight – Kev skriver på ny Citydeal värd 62 miljoner pund”. Tidningen påpekar att Real Madrid och Barcelona lär fälla tårar över att inte kunna locka belgaren till sydligare breddgrader.

Manchester Evening News bygger ut informationen om De Buynes nya kontrakt med ”Och City hoppas göra det till ett riktigt gott nytt år genom att följa upp det med nya kontrakt för Fernandinho, Gabriel Jesus och Raheem Sterling”.

The Times synar MEN och höjer med två. För Times har i sin De Bruyne-artikeln förutom den ovan nämnda trion, även med Ederson och Leroy Sané i planerna för nya kontraktserbjudanden från Man City. Det är alltså sammanlagt sex spelare. Plus tränare Pep Guardiola, som det förekom uppgifter om i går.

Daily Mirror antyder att Guardiola inte låter sig nöjas med det. ”Exklusivt: City efter Super-Zaha”. Det finns ingen gräns för antalet offensiva spelare i klubben. Tidningen värderar den vindsnabbe Crystal Palace-spelaren till 40 miljoner pund. Arsenal och Chelsea har tidigare uppgetts intresserade. Under ”Salah: Jag vill vinna titeln” uppmärksammar tidningen en utslätad intervju med Liverpoolstjärnan på klubbens hemsida. Den som möjligen lockar fram några fniss är annars den egyptiske stjärnans problem att komma underfund med den lokala dialekten. ”Jag kan förstå scouse, tror jag, men det är väldigt svårt…väldigt svårt! Dialekten är så svår! Flanno (Joe Flanagan) är värst. Jag kan inte förstå någonting han säger. Sättet han talar på är som om han inte kan tala normalt!”, säger Salah.

Daily Telegraph hade redan i går kväll ”Exklusivt: Mikael Arteta inringad som framtida tränare i Arsenal, klubben planerar för livet efter Arsène Wenger”. Spanjoren är för närvarande assisterande tränare i Man City, som enligt tidigare uppgifter ser Arteta eller NY City FC-tränaren Patrick Vieira som ersättare till Guardiola. Men ett sådant skiftet lär dröja då City vill förlänga kontraktet med Guardiola.

Daily Star konstaterar att ”Det rullar på för Big Sam”. Den nye tränaren har skakat liv i Everton, den senaste trepoängaren kom i går kväll (3-1 mot Swansea). Men störst rubrik får ”Exklusivt: Arsenal efter Luiz”, som följs av ”Wenger tar sikte på den utfrusne Chelseaspelaren för 30 miljoner pund”.

Daily Express slår på samma trumma, ”Exklusivt: Arsenal har Luiz i sikte”. Även Express sätter prislappen till 30 miljoner pund, och lägger till att Bayern München, Juventus och Manchester United också är intresserade.

BBC har med en peppad David Moyes efter de relativa framgångarna med West Ham. ”Jag tror att jag kan klara av jobbet i vilken klubb som helst i världen, så jag är säker på att jag klarar av det i West Ham”, säger Moyes. Det är inte helt givet att Manchester Uniteds eller Real Sociedads fans skriver under på den första biten.

 

ITALIENprima_pagina_grande

La Gazzetta dello Sport tar fasta på gårdagskvällens besked från Milano. ”Milan isolerar sig – utan middag”. Laget stänger in sig på träningsanläggningen efter de dåliga resultaten och julmiddagen är inställd. Gazzettan kallar det för ”Julstraffet”. En krönika av Umberto Zapelloni inleds med orden ”Alla i säng utan mat. Som med barn som burit sig dumt åt”, och konstaterandet att ”Milan använder hårda metoder för att återuppväcka stoltheten hos sina miljonärer och använder en bestraffning vi inte sett i dessa trakter på ett tag”. Zapelloni välkomnar initiativet med ”För att vakna kan det ibland behövas något som kan liknas vid en chockbehandling”.

Corriere dello Sport skriver förstås också om ”Milaninfernot: Alla stänger in sig”. Tidningen skriver också att det blir ”Julfirande på träningsanläggningen om man inte slår Atalanta” på lördag. Isoleringen kan bli förlängd till och med cupderbyt mot Inter den 27 december. Störst rubrik får ändå Dybala, ”Hans tur”. Med Mandzukic borta och Cuadrado ett stort frågetecken, menar tidningen att det är upp till den formsvaga stjärnan att ta chansen. I morgon väntar Genoa i cupen, på lördag Roma i ligan.

Il Tempo uppger att förbundet, Figc, troligen startar en utredning mot domaren Piero Giacomelli. Orsak? Han har Totti på bild i sin profil på Facebook. Det var Giacomelli som dömde den omdiskuterade matchen med Romas ärkerival Lazio mot Torino.

 

DRXrdMbXcAA0pvySPANIEN

Marca pryder förstasidan med en leende Lionel Messi med pokal i händerna. Tidningen har knappast något val då argentinaren just tagit emot Marcas eget pris som årets skyttekung och även som säsongens spelare 16/17.

AS har fullt fokus på den avstängde förbundsordföranden Ángel María Villar, som i går satte sig bakom mikrofoner. Han levererade citat som ”Om inte Spanien får delta i VM är det regeringens fel”. Han påpekade också att ”risken är överhängande”. Uppgifterna om Fifas hot mot Spanien dök upp i förra veckan. I en mindre notis håller AS övergångsuppgifter vid liv: ”Real Madrid betalar Kepas klausul i januari”. Det har varit tyst några dagar men Athelticmålvakten uppges alltså fortsatt på gång till huvudstaden.

Sport har blicken på El Clásico på lördag. ”De går ut på Bernabéu för att vinna” är budskapet från tidningen. Näringen kommer från uttalanden av Messi, Iniesta och Suárez. Just Iniesta har Sport en egen intervju med, och plockar ut citatet ”Vi kommer att ha intentionen att vara huvudpersoner, att dominera”.

Cadena Ser uppger att ”Atlético överväger att anmäla Barcelona för att ha kontaktat Griezmann”. Madridklubben uppges förbannad sedan Barças styrelseledamot Guillermo Amor i Movistar i söndags kväll medgett att det kan ha förekommit en kontakt med Griezmann. Mundo Deportivo hade tidigare i helgen uppgett att Barça haft ett möte med Atléticostjärnans föräldrar.

 

FRANKRIKEDRUGh6eWsAAn2so

L’Equipe går med ”Fokus på Griezmann” i fotspåren på spanska uppgifter när tidningen skriver att den franske landslagsanfallaren är aktuell för Barcelona. Enligt L’Equipe har Barça ”skapat sig ett försprång på konkurrenterna” i jakten på Griezmanns kontraktsunderskrift till sommaren. ”Håll ett öga, för det finns en stor chans att det blir verklighet”, säger också en källa nära Barça till tidningen. Samtidigt lägger L’Equipe in en annan rubrik till att ”Real Madrid har inte stängt dörren”.

Le Parisien ger ordet till Antero Henrique. PSG:s sportchef avfärdar ryktena om att tränaren sitter löst. Han gör det med emfas. ”Som presidenten (Nasser Al Khelaïfi) sa innan säsongen, vi står bakom Unai Emery till 200 procent. 200 procent! Vi har inte de minsta tvivel om honom, han har vårt fulla förtroende”, säger Henrique till Le Parisien. Ingen ny tränare alltså, och inga nya spelare heller i det närmaste, om man får tror sportchefen. ”För närvarande har vi inga behov i vinterfönstret. En möjlighet kan alltid uppstå men i dagsläget är det ’nej’”, menar Henrique. På frågan om Neymar kan säljas i sommar, svara Henrique: ”Nej, därför han älskar klubben och han trivs här. Det handlar inte om pengar, det handlar om balans. Han har köpt vår vision. Han har stora ambitioner och PSG ger honom utrymme för dem”. Däremot bekräftar Henrique att det kan bli ytterligare en brasse i klubben till sommaren. ”Wendel är en spelare vi är väl bekanta med. Om vi beslutar oss för att slutföra transfern så blir det först i juli”.

RMC Sport följer upp med ”Exklusivt: Så ska PSG värva Wendel i sommar”. Enligt radiostationen är PSG och Fluminense redan överens om priset på tio miljoner euro för den 20-årige mittfältaren. RMC uppger också att PSG vill göra klart affären redan i början av året, men genom en investeringsfond som är helt självständig från PSG och Qatar. ”Målet: att värja sig från konkurrens från andra klubbar men utan att transaktionen syns i säsongens räkenskaper”, uppger RMC.

Le 10 Sport deltar med stor lust i Silly Season. ”Exklusivt: Två Premier League-klubbar ute efter Grandsir”, lyder rubriken till en artikel som förkunnar att Newcastle och Bournemouth är sugna på den 18-årige yttermittfältaren i Troyes. Bud är att vänta inom kort, om man vill tro Le 10 Sport.

France Football gav förra veckan förstasidan till Ballon d’Or-vinnaren Cristiano Ronaldo. Den här veckan är det möjligen en framtida Ballon d’Or-vinnare som klär den, Kylian Mbappé. Intervjun har också besvärande många frågor kring tidningens eget pris. Den mogne 18-åringen är annars tacksam att han nått de höjder han redan nått. Men det kommer till ett visst pris. ”Längre fram så kommer jag inte ens att kunna berätta för mina barn om dumheter jag höll på med som tonåring, för jag har inte tid att syssla med dem”, säger Mbappé, ”Det är den enda lilla saknad jag kan känna”. Vänskapen med Neymar är stor. ”Han tog mig direkt under sina vingar och såg till att jag smälte in. Han väntade till och med på mig. I slutet av transferfönstret höll han hela tiden på att messa: ’När kommer du?’”. På frågan om vad Mbappé skulle gjort om han inte slog igenom som spelare, svarar han, ”Tränare! Jag kan inte se mig själv någon annanstans än inom fotbollen. Och efter karriären är jag säker på att jag kommer att sitta på bänken”, säger han, ”Jag har redan små planer i huvudet, jag skulle vilja vara tränare i klubbar jag spelat i, som Monaco och PSG”.

 

TYSKLAND

Bild har på sin nyhetsettan att ”Bayern planerar snabb comeback för Robben”. Holländaren var tillbaka i träning i går och kan vara aktuell för spel redan mot Dortmund i cupen på onsdag. Tidningen utser vidare Leon Bailey till höstens spelare. På den sexgradiga betygsskalan där ett är bäst, har den 20-årige Leverkusenspelaren 2,5 i snitt. Sedan har Bild vad som ser ut att vara dåliga nyheter för Alexander Isak. Dortmund är nära att förstärka anfallet med en annan tonårig anfallare, Maximiliano Romero, en 18-åring i Vélez Sarsfield. Kostnaden uppges vara tolv miljoner euro. Artikeln avslutas just med raderna ”Romero kan i Dortmund formas till Pierre-Emerick Aubameyangs arvtagare. Den svenske talangen Alexander Isak har inte lyckats möta dessa förväntningar”. Ouch. Rykten har annars gjort gällande att Romero är nära att bli klar för PSV Eindhoven.

Ruhr-Nachrichten ger kanske Isak lite hopp inför onsdagens tunga cupdrabbning mot Bayern. ”Muskelproblem! Stöger är oroad för Aubameyang”. Ingenstans i texten nämns dock Isaks namn som en möjlig ersättare.

Liga-Zwei lät sina läsare rösta om höstens anfallare i andra divisionen. Fem spelare fanns som alternativ. Mikael Ishak i Nürnberg krossade motståndet. Han fick 78 procent av rösterna.

Publicerad 2017-12-19 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons