Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

39v

Zlatan fick tyst på elaka ramsan

ENGLAND

Manchester Evening News tillägnar målskytten Zlatan Ibrahimovic en artikel efter Man Uniteds nesliga cupsorti (1-2 mot Bristol City). ”Zlatan svarade kritikerna”, upplyser rubriken. Svensken svarade också Bristol Cityfansen, Artikelförfattaren Ciaran Kelly menar också att svensken svarade Bristol Cityfansen som skanderar ”You’re just a shit Milan Duric”, en medioker 27-årig bosnisk anfallare i klubben. ”Det var inte en insats som platsar på Zlatans best-of, men han svarade, ännu en gång, i alla fall delvis sina kritiker”, skriver Kelly, ”Dessa kritiker som också kritiserade honom under en del anonyma framträdanden förra åenglandret innan han, förstås, slog tillbaka med ett viktigt mål. Kvällen var ett tillnyktrande för United, men kanske är lejonet inte slut”. Med den olidligt utnötta jämförelsen sätter Kelly punkt för artikeln. Men Zlatan dyker tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf förstås också upp bland spelarbetygen De får båda sex av tio i betyg. Samtliga Unitedspelare får femmor och sexor, utom Romelu Lukaku som får sju.

The Sun sätter som de flesta andra tidningar en helt annan person i fokus, Uniteds tränare. ”City knockar José igen”, gottar sig tidningen, och lägger till ”Men den här gången är det Bristol”. Nu väntar just Man City för Bristol City i ligacupsemifinal.

Daily Mail har samma rubriktankar som The Sun. ”City 2, United 1 – Men den här gången är det Bristol som golvar Mourinho”. Det är inte bara ”Bristol” och deras tröjor som lyser rött på sportettan, det gör också ”Exklusivt” vid rubriken ”Rafa säkrar Kenedy-avtal”. Enligt tidningen har Newcastle gjort klart med ett lån av Chelseas 21-årige brasilianare, som spelade gårdagens cupkvartsfinal (2-1 mot Bournemouth). Han ansluter i januari.

The Times låter José Mourinho försvara sig. På flera håll blir Unitedtränaren uttryck om att Bristol City hade ”tur” till rubrik. ”De (Bristol City) kämpade som om det vore deras livs match, och jag tycker det är en vacker dag för fotbollen. Ett lag från en lägre division vann och är i semifinal. Jag vill inte att det faktum att jag sa att de hade lite tur bli den stora grejen. Den stora grejen är att de vann och kämpade hårt för det”, förtydliagde Mourinho.

Daily Mirror gör om ”Glory, glory, Man United” till ”Korey, gory, Man United”, efter först segerskyttens förnamn och sedan den slakt som skedde på Ashton Gate. Tidningen uppger också att Alexis Sánchez kommer att ansluta till Man City i sommar och få 400 000 pund i veckolön, men återknyter lite till Man United i dagens största rubrik. ”Louis SWAN Gaal” förkunnar att den förre Unitedtränaren är aktuell som ersättare till Paul Clement, som Swansea sparkade i går.

Daily Star tror inte på det. ”Tony Pulis favorit att ta över i Swansea”, hävdar tidningen. Pulis fick i slutet av november sparken från West Brom.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport leker med orden i ”Juve, vackra Joya”, som dels står för Dybalas smeknamn, ”juvel” på spanska, men också kan stå för ”glädje” (”gioia” på italienska). Hur som helst så är ”Meddelandet till ligan skickat, undertecknat av den återfunne Dybala”, målskytt i cupkvarten i går (2-0 mot Genoa). Dybala, som hade bänkats i de två föregående matcherna, var Juventus bäste spelare, anser Gazzettan och ger honom sju av tio i betyg. Tidningen har också en intervju med en annan spelare på efterlängtad uppgång, Mario Balotelli. ”Italiens Balotelli” står dels för att han vill tillbaka till landslaget och dels för drömmar om comeback italienska ligan. Det följs av ”Jag skulle vilja till en stor klubb: Milan, Inter, Napoli…” och ”Jag har fortfarande inte förstått Venturas nej”. Gazzettan väcker i intervjun minnena till liv av VM-playoffmatcherna. ”Jag blir fortfarande arg av att tänka på Italien-Sverige. Vi kunde inte ta oss vidare när vi har spelare som Belotti, Immobile och Insigne i truppen. För att inte tala om veteranerna. Svenskarna hade max två spelare i nivå med våra. Helt otroligt”, kommenterar Balotelli. Han säger vidare att han bara lekt med tanken på en januariflytt med sin agent Mino Raiola, men att han egentligen vill stanna säsongen ut i Nice. Däremot har inte för avsikt att avsluta karriären i Frankrike. ”Mitt mål är att återvända till en stor klubb, för att vinna något stort igen”. Den 27-årige anfallaren hoppas på ”ytterligare fem till sex år på hög nivå”, men drar omedelbart i bromsen när Gazzettan gör jämförelse med den långlivade Zlatan Ibrahimovic. ”Zlatan är unik. Han ger alltid allt för att nå max”. På annat håll i tidningen spekulerar Gazzettan i att Manchester City kan vara ute efter Leonardo Bonucci, som haft det tufft i Milan. Även Chelsea och PSG ringas in.

Corriere dello Sport har inte oväntat samma huvudtema som Gazzetta dello Sport, ”Dybala är tillbaka”. Tidningen påpekar att argentinaren förutom sitt eget mål också spelade fram till Hguaíns. Tidningen har på förstasidan även ”Här är Machach, Napolis kupp”. Den syditalienska klubben ska ha lagt vantarna på den 21-årige mittfältaren, som Toulouse släppte. Han är aktuell för en utlåning till Chievo Verona i italienjanuari. CdS uttrycker även sitt gillande åt Machachs förnamn: Zinedine.

Tuttosport är lycklig. ”Italien är Turin”, hävdar Turintidningen, och målar framsidan grön, vit och röd. För inte bara Juventus är vidare i cupen. Även Torino vann (2-1 mot Roma). Dessutom möts nu Juve och Torino i kvartsfinal.

Calciomercato24 har en revanschlysten Marcus Rohdén. På lördag väntar Lazio borta för svenskens Crotone, och Rohdén minns med viss bitterhet motsvarande match förra året. Inte bara för att det blev förlust (0-1), men också för att han hade en kvitteringsboll i nätmaskorna. ”Det målet jag gjorde som blev bortdömt för offside vid ställningen 0-0 ropar fortfarande på hämnd. Om VAR hade funnits då så hade det varit mitt första Serie A-mål!”, påpekar Rohdén.

 

SPANIEN

Marca tar sig an det stundande El Clásico med bild på stjärnorna Cristiano Ronaldo och Lionel Messi, och texten ”Tillsammans på 53”. Den är den sammanlagda målskörden för båda spelarna under det pågående kalenderåret. Vem vinner? På lördag gör de upp.

Diario Sport menar att ”Pistolmannen siktar in sig på Bernabéu”. Det är Luis Suárez. Tidningen påpekar att uruguayanen kommer till match i bästa form, ”Han har gjort fyra mål på de tre senaste matcherna, och vet hur det känns att göra mål i fejd med det vitklädda laget”.spanien

Mundo Deportivo lanserar ”Så slår man Real på Bernabéu”. Tipsen är från Andrés. Men förstasidans bild ger knappast sken av någon mittfältsveteran som ska ut i El Clásico-krig. Där ligger Iniesta i gräset och ser mer tam ut än tjuren Ferdinand på julafton. Nåväl, knepen då. De är tre till antalet: Vara bollförande, ta vara på chanserna och hålla motståndarna på avstånd. Inga avslöjanden direkt. På annan plats uppger MD att Barça hade scouter på plats på Toulouse-Lyon. Och, nej, de var inte besvikna över att Ola Toivonen och Jimmy Durmaz inte spelade. De var där för Houssem Aouar och Nabil Fekir. Lyonspelarna är i Barças sökljus, hävdar tidningen.

Cadena Ser uppmärksammar en intervju med Neymar med en av VM-sponsorerna. Den brasilianske stjärnan plockar ut ett lag och en spelare som han tror kan stjäla strålkastarljusen. ”Jag tycker Belgien har ett utmärkt lag och kan bli en överraskning i VM. Salah (i Egypten) är en spelare som kan göra skillnad”. Favoriter till VM-titeln? ”De redan mest välkända lagen. Bland dem Brasilien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Argentina…”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe blickar tillbaka på höstsäsongen och ser PSG som ”Nästan perfekt” efter årets sista match (3-1 mot Caen). Födelsedagsbarnet och målskytten Kylian Mbappé, 19 år, får högst betyg, åtta av tio. Några svenskbetyg blir det inte från Toulouse förlustmatch (1-2 mot Lyon). Ola Toivonen satt på bänken och Jimmy Durmaz är skadad. Kfrankrikeacaniklic var som vanligt bänkad i Nantes (1-0 mot Amiens), men Karl-Johan Johnsson stod i alla fall i Guingamps mål (2-1 mot Saint-Etienne). Han fick fem av tio i betyg. Efter höstsäsongen har Neymar i PSG det högsta snittbetyget, 6,57, följd av anfallskompisen Cavani med 6,41.

Foot Mercato har talat med Javier Pastores agent, som bekräftar att argentinarens PSG-tid kan vara över efter sex säsonger. ”Ja, det kan vara hans sista match”, sa han strax innan matchen mot Caen. Någon ny klubb nämns inte. Bilden av att Pastore är på väg att lämna klubben, förstärks kanske också av att han efter matchen la upp en bild på Instagram med hjärtliga texten, ”Jag vill tacka för stödet i kväll, det var fantastiskt, vår kärlek är ömsesidig”.

Yahoo Sport har en passande uppföljning. ”Exklusivt: Javier Pastore och Lucas lämnar PSG”. Båda spelarna kommer att säljas under vinterfönstret. Någon ytterligare information har inte Yahoo Sport.

 

TYSKLAND

Süddeutsche Zeitung med sin rubrik kanske bäst summerar Bayern Münchens cupavancemang (2-1 mot Dortmund), ”Skiner först, darrar sedan”. Tidningen skriver hur Bayern var på väg att tappa matchen, och förstås hur nära inhopparen Alexander Isak var att utjämna, ”men bollen smet just utanför”.

Sport 1 ger Jerome Boateng det högsta Bayernbetyget på skalan ett till sex, där ett är topp. Målskytten får en tvåa. Målvakten Roman Bürki i Dortmund får samma betyg. Dortmunds Marc tysklandBatra, Raphael Guerreiro och Christian Pulisic får de lägsta betygen, fem.

Kicker skriver på sin förstasida att Bayern var ”Starka och lyckosamma”. Tidningen frågar sig också, ”Blir Mchitarjan näste återvändare?”, en spekulation kring att den närmast utfrusne mittfältaren kan finna värmen i en flytt tillbaka till Dortmund. Sahin, Kagawa och Götze är andra välkända återvändare. Kicker menar att Mchitarjan är precis vad Dortmunds alltför långsamma mittfält skulle behöva.

ARD intervjuade Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge före cupmatchen. Han sa till tv-kanalen att Sandro Wagner väntas bli klar redan före jul. ”Det är bara några detaljer kvar att lösa”, sa Rummenigge. Bayern väntas betala Hoffenheim uppemot 15 miljoner euro för anfallaren.

Allgemeine Zeitung hoppas på ett ”HallelUJAH” för Anthony Ujah. Robin Quaisons Mainz har nämligen förstärkt anfallet med den 27-årige anfallaren. Ujah kommer närmast från Liaoning Whowin i Kina, men är nog mest känd för att han under sin tid i Köln firade ett mål med att rycka tag i hornen på klubbens heliga get Hennes (se klipp här). Han tvingades senare be om ursäkt. Ujah, som skrivit på till 2021, tillhörde Mainz 2011-2013.

Publicerad 2017-12-21 kl 08:00

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER