Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guardiolas kritik: ”Vi kommer att ta kål på spelarna”

ENGLAND

1 Daily Mirror konstaterar att det var ”Över efter 38 sekunder” när Man City la ännu en seger på den överfulla högen (3-1 mot Watford). Sportettan pryds också av ”Barça: Vi har Coutinho”. En känsla som växt från tro till övertygelse i Katalonien. Mirror nämner en övergångssumma på 130 miljoner pund, något lägre är uppgifterna söderut (se ”Spanien” nedan).

The Times påpekar att ”Coutinho är redo att lämna Liverpool”. Tidningen lägger till att brasilianaren ”tror sig ha spelat sista matchen för Liverpool”. Även det ett påstående som spanska tidningar nickar instämmande i.

Daily Telegraph är en av flera tidningar som lyfter fram att ”Wenger riskerar att portas från arena efter att ha ifrågasatt Mike Deans integritet”. Arsenaltränaren misstänks bland annat ha svurit åt domaren i dennes omklädningsrum.

ANNONS

Daily Mail har också med att ”Wenger riskerar lång avstängning”. Sportettan upptas annars av Citys seger och så ”Exklusivt: Mourinho balanserar på slak lina”. Enligt tidningen är nämligen ”Unitedledningen irriterad över tränarens pikar om transferutlägg”. En ”uppsatt person i ledning” ska enligt Daily Mail också privat ha sagt att han tror att rykten om spelarköp till United har ursprung bland personer nära Mourinho. Samtidigt skriver tidningen att klubbledningen överlag är nöjd med de framsteg Mourinho har med laget.

Wales Online tycker att Martin Olsson gjorde en fullgod insats för Swansea (0-2 mot Tottenham). Svensken får sju av tio i betyg, och omdömet ”Ett par skott från distans, och försökte göra avtryck i offensiven när Swansea sakta tog av sig bojorna efter en passiv inledning”.

The Guardian uppmärksammar Pep Guardiolas missnöje med det hårda spelschemat. I går fick Kyle Walker problem med en lårskada. ”Han har kanske ett litet problem – och vad alla sett de senaste veckorna är hur många spelare som drabbats av skador”, sa Citytränaren, ”Vi kommer att ta kål på dem. De som bestämmer måste ta sig en funderare. Det är inte rimligt att spela den 31:a och sedan två dagar senare” 

ANNONS

 

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport understryker att transferfönstret öppnat. Tidningens redaktion sätter fingret i luften, tror sig känna åt vilket håll meractovindarna blåser och återkommer med sina klassiska, ofta parodiska, procentsatser. I dag få läsarna exempelvis veta att det är 80 procents chans att Emre Can hamnar i Juventus, 10 procents chans att det blir Bayern München och 10 procents chans att han stannar i Liverpool. Man Uniteds Matteo Darmian är ett annat exempel. 40 procent Napoli, 30 Juve, 20 Roma och 10 övriga klubbar (inklusive kvar i United). För att i stället understryka Atalantas cuptriumf (2-1 mot Napoli) behövs inga procentsatser, bara en ändelse: ”Atalantissima!”. Bergamoklubben är nu i semifinal. Där väntar segraren mellan Juventus och Torino.

Corriere dello Sport drar stort på att ”Spalletti slänger fram esset”. Tidningen menar att ”Tränaren har valt Mchitarjan till Inter i utbyte mot Joao Mario”, och inga pengar emellan. Spalletti ska ha haft ett möte med sin klubbledning under tisdagen. Inne i tidningen finns en rubrik med svenskanknytning, ”Rohdén ser rött (och svart)”. Crotone ställs mot Milan på San Siro och CdS poängterar att den svenske mittfältaren är tillbaka på mark där Sverige skapade historia. ”Jag hoppas göra en bra match på lördag. Kanske även ett mål eller målpass”, säger Rohdén, ”Det skulle vara fantastiskt att vinna, men även en poäng vore inte illa”. Han får även prata om sin position på planen. ”Jag föredrar rollen jag har nu. Jag har alltid sagt att jag trivs bäst på innermittfältet. Tidigare har tränaren placerat mig till höger, en roll jag också kan spela, men jag trivs bäst på mitten”.

ANNONS

Tuttosport har fullt fokus på Juve-Torino i kväll, ”Derbyseger eller ute”. Tidningen menar att ”De vitsvarta är fast beslutna att inte låta några titelchanser undslippa dem, medan de oxblodsfärgade letar en alternativ väg ut i Europaspelet”.

 

SPANIEN

3.jpg Marca pryder förstasidan med Diego Costa till rubriken ”Redo för spel!”. I dag väntas han debutera för Atlético mot Lleida. ”Tillbaka på fotbollsplanen för första gången på sju månader, för att förföra fansen…och förbundskaptenen”, lägger Marca till. Tidningen rapporterar också om ett något udda valet: Wolverhampton före Real Madrid. Det är vad Rafa Mir valt. Den 20-årige anfallaren förmodades skriva på för Champions League-mästarna Real, men hamnar nu i Championship i stället. Enligt Marca ville Real inte betala mer än 500 000 till Valencia. Wolves betalar två miljoner euro. Det bör också läggas till att Mir var tänkt för Real Madrid B, att hans agent Jorge Mendes har band till Wolves och att han i den engelska klubben får Nuno Espírito Santo som tränare och som han hade i Valencia.

ANNONS

Super Deporte, den Valenciabaserade sporttidningen, skriver att Mir-affären väntas bli officiell ”inom de närmaste timmarna”, och att han skriver på ett fyraårskontrakt med Wolves.

Cadena Ser uppger att ”Bakambu är nära Kinaövergång”. Enligt radiokanalen har Villarreal fått ett bud från Beijing Guoan på närmare 40 miljoner euro för den fransk-kongolesiske anfallaren. 40 milj euro är också Cedric Bakambus utköpsklausul. Cadena Ser skriver att källor nära Villarreal uppger just att en övergång är nära förestående. Det finns också en intervju med Sergio Agüero efter gårdagens Man City-seger. ”Det ser bra ut, vi är vassa. Det är inte avgjort ännu, men vi har tagit stora steg mot ligatiteln”, säger han, men har också en annan titel i tankarna: ”I valet mellan ligan och Champions League, så skulle jag välja Champions League, det är ett mål som Manchester City har”.

ANNONS

Sport är i extas: ”Coutinho mycket, mycket, mycket säkert”. En affär väntas ”inom de närmaste dagarna”, och Sport menar att ett avgörande beslut kan komma redan i dag. Det summeras i tre punkter: ”Möte i England om de sista detaljerna. Spelaren vill inte lira mer för Liverpool. Övergångssumman blir ungefär 150 miljoner euro”.

Mundo Deportivo har redan passerat övergångsstadiet. ”Så här spelar han: kan användas i fyra positioner”, sätter MD på sin förstasida, tillsammans med en fotbollsplan där Coutinho placeras in i olika offensiva positioner. MD lägger bara i förbigående till att ”Liverpool börjar ge med sig. Joorobchian, hans agent, befinner sig redan i London för att förhandla med klubben”.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe hör Javier Pastores ”Avskedssång”. Argentinaren är omtyckt efter snart sju år i PSG, och klubben vill behålla honom, men L’Equipe ser en möjlig försäljning redan i januari. Pastore sägs föredra en flytt tillbaka till Italien, men bara Inter har än så länge visat konkret intresse. På förstasidan finns också ”Guardiola vill ha Umititi”. Och det redan i vinter. Man City gick miste om Virgil Van Dijk, vill ha en mittback och L’Equipe menar att ”en övergång är möjlig”. Tidningen påminner om att fransmannen har en utköpsklausul på 60 miljoner euro. Fickpengar i dessa tider.

ANNONS

SFR Sport har med PSG, men en spelare på väg in. ”Exklusivt: Långt gångna förhandlingar mellan Diarra och PSG”. Det är kontraktslöse Lassana Diarra. Även Man United, Milan, Galatasaray, Fenerbahçe och Sain-Etienne ska ha varit i kontakt med den 32-årige mittfältare. Men enligt SFR Sport kan Diarra bli klar för PSG redan den här veckan.

 

TYSKLAND

5.jpg Sport1 har i ”Det här är Heynckes plan med Wagner” fångat upp några ord från Bayerntränaren, som uttalade sig till pressen när han anlände med laget till Doha i går. Han underströk vikten av att rotera, och påpekade att ”Centralt har vi nästan bara Lewandowski, så det är klart att Sandro är välkommen”. Heynckes uteslöt inte heller att spela nyförvärvet på topp tillsammans med Lewandowski. ”Det kan självfallet uppstå situationer där båda är med, varför inte?”, sade Heynckes, med 4-4-2 i tankarna, menar Sport1.

ANNONS

Sport Bild klistrar Leon Goretzkas bild under rubriken ”Det nya Bayern”. Det följs av ”Så ser Bayerns planer ut efter Goretzka-kuppen”. Förutom Goretzka så är det sedan tidigare klart att Sandro Wagner ansluter direkt och senare Serge Gnabry.

Sky Sports roar sig med att sätta procent på kandidaterna till att efterträda Jupp Heynckes i Bayern. Thomas Tuchel är favorit med 35 procent, före Niko Kovac 30, Ralph Hasenhüttl 20, Jürgen Klopp 10 och Julian Nagelsmann. Från transferfronten uppger Sky att Marko Pjaca lämnar Juventys för Schalke på lån för resten av säsongen, och enligt tv-kanalen ör det utan köpoption. Lånekostnaden är en miljon euro.

Kicker sätter ett frågetecken för uppgiften. Enligt tidningen är Wolfsburg också med i bilden. Här handlar det också om ett lån till en kostnad av en miljon euro fram till sommaren utan köpoption.

ANNONS
Publicerad 2018-01-03 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto