Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mourinho kan lämna – eller tvingas lämna

ENGLAND

1.jpg Daily Mail lockar med ”Exklusivt: Manchester United fruktar att José Mourinho kan hoppa av efter säsongen”. Enligt tidningen beror oron på att tränaren blivit allt mer tillbakadragen och att han allt oftare återvänder till London, där familjen bor.

ANNONS

Daily Telegraph tar sig också an Mourinhos tillvaro under ”Larm: Unitedledningen står inför dilemma kring Mourinhos långsiktiga framtid”. Tidningen menar att klubben inom de närmaste veckorna måste fatta beslut om att förlänga kontraktet i sommar eller inte. Något annat alternativ finns inte. Mourinho har då ett år kvar på kontraktet, och United vill inte påbörja en ny säsong med frågetecken kring tränarens framtid. Sportettan domineras annars av ”Bellerín till undsättning”. Spanjoren räddade en poäng i slutminuterna i ett dramatiskt Londonderby (2-2 mot Chelsea).

Daily Mirror beskriver målet på tabloidvis med ”Saved by the Bell”. Mest iögonfallande rubrik är ”Skamligt”. Den följs av ”West Brom kräver förbundsutredning efter att ha bekräftat att Livermore hånades för sin sons död”. Det var i matchen mot West Ham som Livermore nästan hamnade i handgemäng med en supporter till Londonklubben. Daily Mirror skriver också att ”Liverpool är ute efter Lemar för 90 miljoner euro”, som ersättare till Philippe Coutinho.

ANNONS

The Guardian har en jublande Bellerín på sin sportetta, men också en förbaskad Wenger inne i tidningen. Arsenaltränaren är (för femtioelfte gången) missnöjd med domaren, Han tycker inte att Chelsea skulle haft straff i gårdagens derby, och ser det närmast som förutbestämt. ”Vi fick på nytt en skrattretande straff emot oss, men vi visste det på förhand”, sa Wenger, ”Vi får handskas med det. Det är väldigt frustrerande att ligga på sjätte plats. Vi har spelat på topp i de senaste matcherna men man kan inte säga att vi haft någon tur”.

Daily Express bjuder på ”Exklusivt: Östersund vill ha Liam Henderson”. Den 21-årige mittfältaren har hamnat i Celtics frysbox. Tidningen påpekar att ÖFK:s assisterande tränare Billy Reid känner till honom från sin tid i Skottland. Bari, Hibernian och Preston kompletterar den brokiga skaran av klubbar som är intresserade.

ANNONS

 

ITALIEN

2.jpg Sky Sport Italia gör stor rubrik på att Torino sparkar tränare Sinisa Mihajlovic. Uppgiften kommer efter det att laget förlorat gårdagskvällens cupkvartsfinal (0-2 mot Juventus). Ett officiellt besked väntas ”inom de närmaste timmarna”, uppgav Sky Sport Italia tidigt i morse. Walter Mazzarri väntas ersätta. Kanalens mercatoexpert Gianluca Di Marzio uppger på annat håll att Arsenal ringat in Pierre-Emerick Aubameyang som ersättare om Alexis Sánchez lämnar i januarifönstret. Det finns fler rykten. Både Paris SG och Bayern München påstås intresserade av att plocka in Chelseas tränare Antonio Conte i sommar.

Sport Italia-journalisten Alfredo Pedullà skakar fram ”Exklusivt: Milan intresserade av Ludwig Augustinsson till sommaren”. Ytterligare kött på benen ger inte artikeln, mer än att Werder Bremen-svensken värderas till ungefär 15 miljoner euro.

ANNONS

La Gazzetta dello Sport toppar med att Juve vann cupderbyt i stor stil, men också att det fanns ”Torinovrede” och ”VAR-polemik”. Det var Juves kontroversiella andra mål som fick känslorna att svalla.

Corriere dello Sport menar att ”Det är alltid Juve” efter den väntade cupsegern. Mer oväntad är en annan rubrik. ”Vilken överraskning för Milan: Walcott hör av sig och ställer sig till förfogande”. Engelsmannen har svårt att få speltid i Arsenal och VM står för dörren. På annat håll skriver tidningen att ”Nainggolan får betala dyrt” för det där nyårsklippet då han röker, dricker och svär. Roma bötfäller enligt tidningen den belgiske mittfältaren med 100 000 euro.

 

SPANIEN

3.jpg Marca väljer att dra på en intervju med ex-Real Madrid-anfallaren Mariano, numera i Lyon. ”Real Madrid har inte problem att göra mål”, säger han, samt att ”Real är favorit mot PSG i Champions League”. Jaha. På annan plats konstaterar Marca att ”Diego Costa gör comeback i Atlético i stor stil”, efter att ha gjort mål redan efter fem minuter (4-0 mot Lleida). Marca skriver också att Celta och Alavés är överens om utlåningen av John Guidetti, och att svensken ger grönt ljus. Celtas tränare Unzué bekräftade i går att Guidetti är på väg att lämna klubben. Enligt Marca handlar det om ett lån med köpoption.

ANNONS

La Voz de Galicia skriver mer vagt om Guidettis framtid, att ”Levante och Alavés är två av klubbarna som vill ha honom”. Tidningen ställer också frågan till läsarna om det är okej att Gudietti lämnar klubben i januari. 24 procent väljer ”Ja, om det bara är en utlåning”, 22 procent väljer ”Ja, oavsett” och 54 procent väljer ”Nej”.

AS levererar ”Kepa Arrizabalaga har redan skrivit på för Real Madrid”. Enligt tidningens källa har kontraktet två startdatum: januari 2018 och juni 2018. Det första för om Real Madrid köper loss honom direkt, vilket är målet, det andra om han kommer i sommar. Sign-on-bonusen varierar därefter.

Sport kör förstås en vända Coutinho till. ”Sista dragkamp om Coutinho”, följs av ”Liverpool vill ha 160 miljoner euro” och ”Barça erbjuder 130 milj euro”. Fortfarande är den katalanska tidningen övertygad om att klubbarna hittar en lösning.

ANNONS

Mundo Deportivo viker faktiskt inte störst utrymme åt Coutinho på förstasidan. Här finns ”Förhandlingar pågår” samt ”Liverpool överväger Barças bud och letar ersättare”. Men störst rubrik får ”Cupens kung”, en ordlek på Copa del Rey. Det är där som Ousmane Dembélé i dag gör comeback efter långtidsskada. Det var 111 dagar sedan han senast spelade, skriver MD inför matchen mot Celta Vigo i kväll.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe summerar ”De 30 som gör fransk fotboll”, de mest inflytelserika. En nykomling på listan hamnar på förstaplats: Neymar. På tredje plats är också en nykomling och en lagkompis till brassen, Kylian Mbappé. Däremellan finns Real Madrids tränare Zinedine Zidane. På fjärde plats finns Monacos tränare Leonard Jardim och på femte plats ytterligare en nykomling, Chelseas mittfältare N’Golo Kanté. Och, nej, det fanns ingen plats på topp 30-listan för Alexander Kacaniklic (eller någon annan svensk).

ANNONS

Le Parisien förtydligar läget med PSG och Lassana Diarra. Kontakter är tagna och nytt möte väntar. På bordet kommer troligen ett kontrakt på ett och ett halvt år att finnas. Den 32-årige mittfältaren är utan kontrakt och vill till Paris, enligt både dagens Le Parisien och tidigare uppgifter.

 

TYSKLAND

5.jpg Bild gör stor rubrik på att ”Det här är Schweinsteigers karriäralternativ – världsmästaren officiellt arbetslös”. Den 33-årige mittfältarens kontrakt med Chicago Fire gick ut vid årsskiftet. Alternativen är enligt Bild att 1/avsluta karriären, 2/ Återvända till Europa (men spel i Europa eller Bundesliga inte troligt), 3/ Stanna ett år till i USA (mest troligt – fortsättning i Chicago en möjlighet). Enligt färska amerikanska uppgifter förväntas just Schweinsteiger förlänga med Chicago Fire ytterligare en säsong.

ANNONS

Kicker ser fram emot ”Omstart i Bundesliga”. Bland annat finns rubriken ”Därför bör Heynckes stanna till 2019”. Enligt tidningen vill Bayern ha kvar Heynckes en säsong till. Ersättare som Nagelsmann, Koavac och Hasenhüttl är mer tillgängliga 2019. Kicker skriver också att det bara är ”en tidsfråga” innan Schalkes Leon Goretzka presenteras som Bayernförvärv. Först ska läkarundersökning och kontraktsunderskrift bli klar.

Sport1 ger Schalkes sportchef Christian Heidel ordet. Han är irriterad på Bayern för att klubben snackar om Goretzka trots att inget ännu är klart. ”Vi vill inte höra var dag från München vilken bra spelare han är”, säger Heidel.

Hamburger Abendblatt vill tydligen ge skärmselhicka. Ett litet klipp från HSV: träningsläger med Ekdal i backen och texten ”Å nej, Albin Ekdal bli behandlad…”. Någon annan info som tyder på skada finns inte. Hamburger Morgenpost bjuder i stället på en bild på Ekdal och Lewis Holtby med benen i istunna utan ytterligare kommentarer. Okej, vi går vidare.

ANNONS

Sky Sport presenterar egna uppgifter från annat land. ”Ingen övergång i vinter – Emre Cans stannar i Liverpool”. Italienska medier har skrivit att tysken är mycket nära en övergång till Juventus i januarifönstret, men enligt Skys uppgifter är detta alltså inte aktuellt. Emre Cans kontrakt med Liverpool går ut till sommaren.

Publicerad 2018-01-04 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto