Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Det kan göra att Messi lämnar Barça gratis

ENGLAND

1.jpg Daily Mirror låter ett ord från José Mourinho symbolisera vad tränaren ansåg om uppgifterna att han var på väg att lämna klubben: ”Skräp”. Liksom så många andra tidningar har Mirror också med att Coutinhos flytt från Liverpool rycker närmare. Barçelona kommer att bjuda 140 miljoner pund.

The Times håller med om flytten men preciserar summan Barça erbjuder till 142 miljoner pund, och att Liverpool troligen kommer att acceptera budet. Dagens största rubrik är emellertid ”Exklusivt: Chelsea ringar in Simeone”. Londonklubben ser Atléticotränaren som Antonio Contes ersättare. Tidningen tillägger att ”Klubben har inga planer på att sparka Conte, men med tanke på oenigheten kring transferpolicy och tränarstruktur är den allmänna uppfattningen på Stamford Bridge att parterna kommer till en ömsesidig överenskommelse om att Conte lämnar i sommar”.

ANNONS

Daily Mail har i alla fall spelare på ingång till Chelsea. ”Barkley lämnar”, är dagens största rubrik, med tillägget ”Chelsea plockar Ross och satsar också på Carroll”. Mail förtydligar med ”Chelsea är nära en värvning av Ross Barkley för 15 miljoner pund denna månad, och har även gjort en förfrågan till West Ham om Andy Carroll”.

Daily Telegraph är inne på samma linje som Mail om Barkley. Tidningen skrev i går kväll att avtalet kan bli klart så tidigt som i dag. Den stora rubriken i dag är annars ”Nice one, Son”, sedan Tottenhamspelaren Heung Min-Son svarat för ett sent, och läckert, kvitteringsmål (1-1 mot West Ham).

Wales Online har hittat en värdig uppföljning på Eric Cantonas bevingade ord om fiskmåsar och sardiner. Det är Martin Olssons och Krisoffer Nordfeldts nye tränare i Swansea, Carlos Carvalhal, som filosoferar kring värvningar. ”Jag kommer att leta efter hummer och havsaborre, och om vi inte hittar det så måste vi köpa sardiner, men ibland kan kanske sardinerna hjälpa oss att vinna matcher”, säger han.

ANNONS

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport försöker bygga kvällens Fiorentina-Inter som en ”Korsning”, ett möte med många intriger. Eller som rubriken är på första uppslaget, ”En match, tusen berättelser”. I går uppgav Corriere dello Sport att Radja Nainggolan straffats med 100 000 euro i böter av Roma för det ökända festklippet från nyårsfirandet. Gazzettan sätter summan till ungefär hälften, men uppger å andra sidan att mittfältsstjärnan riskerar att petas ur truppen till matchen mot Atalanta. Det kan bli fler konsekvenser. Guanghzou Evergrande är beredd att fresta med ett bud på 40 miljoner euro för belgaren.

Corriere dello Sport tar sig ton med ”Napoli: En Verdi-aria”. Den syditalienska klubben ”fortsätter pressa på för att fixa Bolognas anfallare till Sarri i januari – och nu öppnar spelaren för en flytt”. En svensk dyker också upp på förstasidan: Ludwig Augustinsson. Tidningen följer upp gårdagens uppgifter om att Bremenbacken är aktuell för Milan, utan att egentligen bidra med något nytt. Förutom att redan i underrubriken påminna italienarna om ett dystert minne, ”Augustinson, en av de antiitalienska hjältarna” när Sverige gick till VM.

ANNONS

Tuttosport låter också Milanuppgiften ta plats på sin förstasida, ”Augustinsson – Milan fiskar i Bundesliga”. Turintidningen har inte oväntat tränarskiftet i Torino i stort fokus. ”Mazzarri anländer för att hitta vägen till Europa”. På tal om Torinos tränarpost skriver tidningen att ”Mihajlovic fick sparken via ett telefonsamtal sent på kvällen efter derbymatchen” (mot Juventus).

Sky Italia har nyheter för Juventusfans, ”Emre Can är säkrad för juni”. Det är då spelarens kontrakt med Liverpool går ut. Någon övergång redan i januari är, som tyska Sky Sport också uppgav i går, inte att vänta. Men Emre Can har alltså valt Juventus som nästa klubb när hans kontrakt går ut.

 

SPANIEN

3.jpg El Mundo, dagstidningen, toppar dagens etta med en fotbollsnyhet: ”Messi inför en klausul i Barça om det blir självständighet” för Katalonien. Enligt tidningen blir Messi bara kvar i Barcelona om klubben spelar i Spanien, Frankrike, England eller Tyskland. Skulle Barcelona, mot förmodan förstås, hamna i en katalansk liga kan han bryta sitt kontrakt, som har en utköpsklausul på 700 miljoner euro, och lämna på en fri transfer.

ANNONS

Marca påpekar att Real Madrid vann utan att glänsa i cupen (3-0 mot Numancia). På annan plats uppger tidningen att Athletics målvakt Kepa under torsdagen var i Madrid för läkarundersökning inför den stundande flytten till Real Madrid.

Sport ser Ousmane Dembélé som en ”Värvning på nytt”, efter fransmannens comeback för Barcelona (1-1 mot Celta Vigo). Dembélé var borta fyra månade på grund av skada och fick spela 20 minuter i går. Och så finns dagens uppföljning på evighetsföljetongen Philippe Coutinho. I dag får Liverpoolspelaren sällskap i rubriken. ”Slutspurt för Coutinho och Mina”. Båda spelarna väntas bli klara för Barça inom de närmaste dagarna.

Faro de Vigo har ytterligare en bekräftelse på den förestående flytten för John Gudietti. ”Johns övergång är nära”, säger Celtas sportchef Felipe Miñambres, ”Det var något spelaren önskade. Vi var nöjda som det var, men vi förstår också spelaren. VM står för dörren, och han fick inte många minuters speltid. På spelarens begäran har vi letat en klubb där han kan få mer speltid”. Enligt uppgifter i går kväll har Guidetti redan genomgått läkarundersökning hos Alavés. Miñambres är försiktigare. ”Det är en av klubbarna. Vi har diskuterat med Alavés ett tag”, säger han.

ANNONS

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe myser åt att Ousmane ”Dembélé är tillbaka”. Tidningen skriver dock också att fransmannen ”hade svårt att utmärka sig mot Celta”. En sidorubrik är ”Inga garantier om en startplats”, under vilken L’Equipe påpekar att Barça också funkat bra utan honom. Tidningen uppger vidare att Napoli gjort klart med en spelare som Toulouse släppte efter ett bråk med tränaren: Zinedine Machach, 21. Den offensiva mittfältaren skriver enligt L’Equipe i början av nästa vecka på ett kontrakt på fyra och ett halvt år med den italienska ligaledaren.

Le Parisien är orolig. På förstasidan ställer tidningen frågan ”Men var är Cavani?”. Två dagar innan cupmatchen mot Rennes saknas både den uruguayanske anfallaren och Javier Pastore på PSG-träningen, som startade för två dagar sedan. PSG anger personliga skäl, men Le Parisien är skeptisk. Tidningen menar att spelarna kan bestraffas om deras förklaringarna inte är tillräckligt väl underbyggda, och påminner om att Lavezzi och Cavani bestraffades med att petas ur laget efter att ha varit sena nära träningen återupptogs 2015. Oavsett anser Le Parisien att spelarnas frånvaro kan ha en negativ effekt på gruppdynamiken i truppen.

ANNONS

 

ÖVRIGT

5.jpg Kicker (Tyskland) presenterar två gånger om året en prestigefylld ranking av Bundesligasspelare efter lagpositioner. I somras var Emil Forsberg etta som offensiv mittfältare. Nu är han på tionde plats. Toppar gör en lagkamrat i RB Leipzig, Marcel Sabitzer.

De Telegraaf (Nederländerna) uppger att Wesley Sneijder kommer att byta Frankrike mot Qatar. Den nu 33-årige holländaren har haft en misslyckad tid i Nice. Enligt De Telegraaf finns nu en muntlig överenskommelse den qatariska klubben Al-Gharaffa, och på söndag väntas Sneijder skriva på ett kontrakt som gäller till sommaren 2019.

A Bola (Portugal) har bild på en leende svensk på förstasidan. Rubriken ”Rakip är i Lissabon” följs av citatet ”Jag är väldigt glad”. Något mer sa inte ex-MFF:aren vid sin ankomst. Tidningen påpekar att Rakip är i stan för att slutföra de sista detaljerna i avtalet med Benfica, samt genomgå läkarundersökning. Record har en ännu större bild på Rakip på sin förstasida och samma citat. O Jogo uppger i sin tur att kontraktet Rakip ska skriva på väntas vara på hela fem och ett halvt år.

ANNONS
Publicerad 2018-01-05 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto